ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μικρά Ασία - Τραπεζούντα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μικρά Ασία - Τραπεζούντα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

PONTIOS POWER26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
PONTIOS POWERΝέο Μέλος
28/04/2004, 18:03:39
GIASAS FILES KAI FILI
EGO EIMAI PONTIOS APO TIN MABRI 8ALASA KAI IR8A TO 91"STIN ELLADA
IR8A APO RUSSIA OPOS KAI POLI ALLI APO GEORGIA ARMENIA MEXRI KAI UKRANIA
EGO KSERO POLIKALA TIN ISTORIA MU
I MITERA MOY IPE POS O PAPUS TIS ITAN APO TI TRAPEZUNDA
TO KENTRO TON PONTION
TO 8EMA OMOS INAI PREPI NA PARUME TA MERI MAS PISO TA ARXEOLOGIKA STIXEIA KAI KAI KAI TO TI ME EKNEBRIZI INAI POS I TURKI EXOUN AFTA TA MERI EXOUN TON TURISMO KAI XERONTE GIA TA ARXEOLOGIKA MAS

KAI GAMO ! ! ! -=O RATSISTIS=-

GhostΜέλος
28/04/2004, 18:14:59
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΤΣΙ! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

PONTIOS POWERΝέο Μέλος
28/04/2004, 18:26:52
E POS I DEN TO KATALABENIS DEN EMA8ES ISTORIA ALLA MPORI KAI NA MI SE NIAZI GIATI
O PONTIAKOS LAOS EXEI ISTORIA FILE
PRIN 2500 XRONIA IPIRXE TO PONTIAKO KRATOS ME PONTIAKA LEFTA SXOLIA PANEPISTIMIA EGLISIES mpazaria KAI KAI KAI
KAI GAMO ! ! !
KAI TORA 8ELOUN NA MAS PAROUN I ALBANI TON ELENISMO TOU MEGA
( ) )/////////////////( .)
-=O RATSISTIS=-

28/04/2004, 21:34:09
quote:
KAI TORA 8ELOUN NA MAS PAROUN I ALBANI TON ELENISMO TOU MEGA

Φίλε PONTIOS POWER αν δεν κάνεις μία προσπάθεια να γράψεις στα ελληνικά (κι όχι στα greeklish), βλέπω τον ελληνισμό που λες να χάνεταιαιαιαιαιαιαι....

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

PONTIOS POWERΝέο Μέλος
29/04/2004, 11:26:03
MI ME LES XAZA ! ! ! :-)
KE APANTA STO 8EMA
TAXA DEN KATALABENIS! ! !
ALA ME TIN TURKIKI STRABOMARA PU EXIS DEN PROKITE POTE NA KATALABIS

--==O RATSISTIS==--

29/04/2004, 12:40:44
Γμτ!! O Ποντιακός λαός μαζί με τα μπαζάρια του/έχασε κ την ευγένειά του...
Aπαντήστε στο θέμα!!!!! Tώρα!!!!

Va(l)nta
> Stop The Madness!

29/04/2004, 13:26:22
PONTIOS POWER, μπορώ να πω πως δεν με "συγκίνησε" ούτε η "διάθεση συνεργασίας" σου ούτε φυσικά τα αγενή σου σχόλια και τα ακόμα αγενέστερα και υποτιμητικά "συνοδευτικά" των μηνυμάτων σου(αναφέρομαι στις, ας πούμε, ψηφιακές υπογραφές...).

Λόγων των παρόντων και άλλων ατοπημάτων ο συγκεκριμένος Λογαριασμός έχει ήδη απενεργοποιηθεί. Άλλες πληροφορίες επί του θέματος και στη Συζήτηση -=GREEK -!- ARMY=- που στεγάζεται πλέον στα "Απολιθωμένα".

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

GirtosΜέλος
30/04/2004, 10:07:13
ADMIN ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ;ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΕ ΛΕΩ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΝΑΛΛΙΩΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ;ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ.

gK

katsiΝέο Μέλος
24/05/2004, 04:02:05
καταρχας,καλησπερα!να ξεκινησω λεγοντας πως ειμαι μιση ποντια(απο μητερα)και μιση μικρασιατισα(απο πατερα)!δηλ.προσφυγικης καταγωγης,χωρις να εχω ζησει εγω ποτε εκτος ελλαδας!γεννηθηκα και μεγαλωσα στη κομοτηνη!επειδη,δε ξερω γιατι,υπερισχυει το ποντιακο στοιχειο σε μενα,χωρις βεβαια να παυει να με συγκινει και το αλλο μισο,ειμαι πολυ ευαισθητη σ ο,τι αφορα το θεμα "ποντιος"και "ποντιακος ελληνισμος"!ειναι ισως η μονη ρατσα,που μιλαει ακομα τα αρχαια ελληνικα!ειμαστε φιλοτιμοι,αλλα επειδη λογω της καταγωγης μας,ειμαστε-λιγο-θερμοαιμοι και ξεροκεφαλοι ωρες ωρες,φωναζουμε και χανουμε το δικιο μας!ειμαστε η μονη ρατσα,που ολοι,οπου και να βρισκομαστε,αισθανομαστε σαν συγγενεις μεταξυ μας,και σηκωνεται η τριχα μας οταν ακουμε λυρα,την οποια παιζανε οι αρχαιοι ελληνες+χορευανε!και συγκεκριμενα ο πυριχιος που ειναι πολεμικος χορος,τον χορευανε οι ελληνες εξω απο τα τειχη της τροιας!!! θελω να απαντησω στον Girto και να του πω,πως απο ολους αυτους που ηρθαν στην ελλαδα απο τη ρωσια,το 1/4 ειναι μονο ποντιοι!οι υπολοιποι ειναι αρμενιοι,ρωσοι και τουρκοι,οι οποιοι εκ φυσεως ειναι κωλορατσες και με μια πολυ κακια νοοτροπια!αν τυχει και γνωρισεις αυθεντικο ποντιο και την οικογενεια του,θα καταλαβεις!αυτα!περιμενω τις αποψεις σας!bye!

katsi.2.

GhostΜέλος
24/05/2004, 15:09:18
quote:

καταρχας,καλησπερα!να ξεκινησω λεγοντας πως ειμαι μιση ποντια(απο μητερα)και μιση μικρασιατισα(απο πατερα)!δηλ.προσφυγικης καταγωγης,χωρις να εχω ζησει εγω ποτε εκτος ελλαδας!γεννηθηκα και μεγαλωσα στη κομοτηνη!επειδη,δε ξερω γιατι,υπερισχυει το ποντιακο στοιχειο σε μενα,χωρις βεβαια να παυει να με συγκινει και το αλλο μισο,ειμαι πολυ ευαισθητη σ ο,τι αφορα το θεμα "ποντιος"και "ποντιακος ελληνισμος"!ειναι ισως η μονη ρατσα,που μιλαει ακομα τα αρχαια ελληνικα!ειμαστε φιλοτιμοι,αλλα επειδη λογω της καταγωγης μας,ειμαστε-λιγο-θερμοαιμοι και ξεροκεφαλοι ωρες ωρες,φωναζουμε και χανουμε το δικιο μας!ειμαστε η μονη ρατσα,που ολοι,οπου και να βρισκομαστε,αισθανομαστε σαν συγγενεις μεταξυ μας,και σηκωνεται η τριχα μας οταν ακουμε λυρα,την οποια παιζανε οι αρχαιοι ελληνες+χορευανε!και συγκεκριμενα ο πυριχιος που ειναι πολεμικος χορος,τον χορευανε οι ελληνες εξω απο τα τειχη της τροιας!!! θελω να απαντησω στον Girto και να του πω,πως απο ολους αυτους που ηρθαν στην ελλαδα απο τη ρωσια,το 1/4 ειναι μονο ποντιοι!οι υπολοιποι ειναι αρμενιοι,ρωσοι και τουρκοι,οι οποιοι εκ φυσεως ειναι κωλορατσες και με μια πολυ κακια νοοτροπια!αν τυχει και γνωρισεις αυθεντικο ποντιο και την οικογενεια του,θα καταλαβεις!αυτα!περιμενω τις αποψεις σας!bye!

katsi.2.

katsiΝέο Μέλος
30/05/2004, 03:10:47
Αγαπητε φιλε ghost,επειδη ειμαι λιγο καινουρια,μπορεις να μου εξηγησεις γιατι αυτα που εγραψα τα ξαναειδα ακριβως απο κατω στο δικο σου ονομα?δεν ειναι κακο,απλα δε καταλαβα γιατι!

katsi.2.

30/05/2004, 15:24:45
Φίλη katsi, καλώς ήρθες στα forums του ESOTERICA!

Το κείμενό σου που είδες στην απάντηση του φίλου μας Ghost εμφανίστηκε λόγω της λειτουργίας "quote" (αναφορά), την οποία χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να αναφερθούμε στα γραφόμενα κάποιου.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ο εξής:

[quote] εδώ βάζεις με copy-paste το κείμενο στο οποίο θέλεις να αναφερθείς. Είτε είναι η άποψη κάποιου άλλου μέλους, ή ακόμα κι ένα απόσπασμα από κάπου. Καλό είναι να αναφέρεις και την πηγή που το πήρες [/quote]

Για παράδειγμα, αν εφαρμόσω τη λειτουργία αυτή στο τελευταίο σου μήνυμα γράφοντας:

[quote] Αγαπητε φιλε ghost,επειδη ειμαι λιγο καινουρια,μπορεις να μου εξηγησεις γιατι αυτα που εγραψα τα ξαναειδα ακριβως απο κατω στο δικο σου ονομα?δεν ειναι κακο,απλα δε καταλαβα γιατι!

katsi.2. [/quote]

θα εμφανιστεί έτσι:

quote:
Αγαπητε φιλε ghost,επειδη ειμαι λιγο καινουρια,μπορεις να μου εξηγησεις γιατι αυτα που εγραψα τα ξαναειδα ακριβως απο κατω στο δικο σου ονομα?δεν ειναι κακο,απλα δε καταλαβα γιατι!

katsi.2.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Edited by - amalia on 30/05/2004 15:25:38

kynikosΜέλος
30/05/2004, 20:26:56
Ωραία όλα αυτά που λές katsi,

Και εγώ βρίσκω τους Πόντιους από τους πιο συμπαθείς λαούς, και στην πλειοψηφία τους με γερό χαρακτήρα!

Αν, τώρα αυτά τα έλεγες και χωρίς αυτην την γενίκευση:

quote:
αρμενιοι,ρωσοι και τουρκοι,οι οποιοι εκ φυσεως ειναι κωλορατσες

πόσο πιο ωραία θα ακούγονταν, και πόσο πιο λίγο πάτημα θα έδινες σε αυτούς που αύριο θα σε χαρακτηρίσουν με τον ίδιο τρόπο...

Κ.

katsiΝέο Μέλος
02/06/2004, 04:15:05
καταρχας παιδια,θα θελα να σας ευχαριστησω που μου απαντησατε!φιλη amalia,ευχαριστω για τις υποδειξεις σου!τωρα καταλαβα τι γινεται!αγαπητε kyniko,ισως υπερεβαλα λιγο με τον συγκεκριμενο χαρακτηρισμο,αλλα μη ξεχνας πως ειμαι απο κομοτηνη και ζω μ αυτους τους ανθρωπους!για να διευκρινισω,με τους μουσουλμανους δεν υπαρχει κανενα προβλημα,ζουμε αρμονικα,μια χαρα ειναι σαν ανθρωποι,απλα εχουν μια περιεργη νοοτροπια σαν να μην εκτιμανε καποια πραγματα,του στυλ:"μπορει να γεννηθηκα στην ελλαδα,μπορει να πηγαινω στον ελληνικο στρατο,μπορει να εχω ελληνικη υπηκοοτητα,αλλα ειμαι τουρκος"!!!το πιστευεις πως πολλοι απο αυτους δε ξερουν,και αλλοι δε θελουν να μιλησουν ελληνικα?!?αλλα αυτο που θα ηθελα να τονισω,ειναι πως μαζι γεννηθηκαμε,μεγαλωσαμε και ζησαμε,και εχουμε την ιδια νοοτροπια!οι ρωσοι,οχι μονο εχουν αλλη νοοτροπια,συνεπως δε κολλανε,δημιουργουν και φασαριες!βιαζουν,κλεβουν,πινουν ολη τη μερα και σπανε μπουκαλια μεσα στους δρομους...!!!και εκτος αυτου,λενε πως ειναι ποντιοι,αμαυρωνοντας την εικονα των ποντιων,παραπονιουνται πως δε τους στηριζει το κρατος,το οποιο κρατος τους προσεφερε σπιτια,τους πληρωνει ΔΕΗ και νερο για τα πρωτα χρονια!αυτους οι οποιοι αλλαζουν τα επιθετα τους σε ελληνικα και το παιζουν ποντιοι χωρις να ξερουν να πουν μια λεξη ποντιακη!και οι οποιοι ειναι ξανθοι με γαλαζια ματια,που δε νοειται ξανθος ποντιος!!!φανταζομαι ξερεις πως ειναι οι ποντιοι!!!και για να σε διορθωσω,οι ποντιοι δεν ειναι ξεχωριστος λαος!ειναι ελληνες!!!ειναι ποντιακος ελληνισμος!!!και δε νομιζω οτι θα δωσουν ποτε δικαιωμα να κακοχαρακτηριστουν!γιατι ειναι φιλοτιμοι και αλλα πολλα τα οποια τα γνωριζω,γιατι σαν μιση ποντια εζησα αναμεσα τους!οσο για τους αρμενιους,μπορει να ζουν πολλοι στη κομοτηνη,αλλα δε μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν τους γνωριζω σαν ρατσα!θα θελα να κλεισω λεγοντας τα εξης:δε θεωρω οτι οι ποντιοι ειναι καλυτεροι απο κανεναν,αλλα και κανεις δεν ειναι καλυτερος απο τους ποντιους!!!αυτα!!!

katsi.2.

hovik_grΝέο Μέλος
22/11/2004, 02:04:55
quote]αρμενιοι,ρωσοι και τουρκοι,οι οποιοι εκ φυσεως ειναι κωλορατσες [/quote

εσει απο που εισαι ρε φιλε και πετας τετοιες μαλακιες ενταξει οι τουρκοι ολος ο πλανητης το αναγνωριζει οτι ειναι σκατα για τους αρμενιους δεν ξερεις τιποτα. Ξερεις τι παλιος πολιτισμος ο αρμενικος? εγω πρωσοπικα εχω στοιχεια οτι το 4000π.Χ υπηρχε αυτος ο πολιτισμος. μην πετας ετσι μαλακιες αντε μπραβο.

22/11/2004, 15:18:49
hovik_gr.

Κανονικά σε κάποιον νεοφερμένο λένε "καλώς ήρθες".

Λυπάμαι που το πρώτο μήνυμά σου με αναγκάζει να παρακάμψω τον κανόνα αυτό, συνιστώντας σου να προσέχεις τον τρόπο που εκφράζεσαι!

Σε περίπτωση βέβαια, που οι απο εσένα γραμμένες εκφράσεις, ήταν "εκ παραδρομής των δακτύλων σου"...
Θα χαιρόμουν να δω ένα καλύτερο δείγμα διαλεκτικής στις συζητήσεις μας.

κάνε κλικ!

apollo12Μέλος
26/11/2004, 01:08:17

ΑΜΑΛΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΙΩΘΑ ΤΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

hovik_grΝέο Μέλος
27/11/2004, 01:54:37
pos thes meta aposa akuo na milas me kala logia molis diavasa afto pu grafi autos trelathika ta pira sto kranio. 10 xronia eimai stin ellada edo pao sxoleio kanena den exo akusei na milaei etsi kai idika gia tus armenious.

AttisΜέλος
28/01/2005, 11:33:01
Μου φαίνεται έχει παρεξηγηθεί η λέξη Πόντιος.

Πόντιοι είναι όλοι οι κάτοικοι που ζουν στα παράλια της θάλασσας αυτής. Ακόμα κι ένα Βούλγαρος από τα βουλγαρικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας πόντιος είναι. Κι ένας Αμερικάνος ή Ινδονήσιος ή Κογκολέζος εάν πάνει να ζήσει για αρκετά χρόνια σε κάποια παραλιακή πόλη της Μαύρης Θάλασσας και ενστερνιστεί τα ήθη και έθιμα της περιοχής, πόντιο μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του, εάν φυσικά έτσι αισθάνεται. Πόντιοι ήταν και οι αρχαίοι βαρβαρικοί λαοί, πολύ πριν πάνε οι Ελληναράδες αποικιοκράτες και εγκαταστήσουν εκεί τον πολιτισμό τους/ έτσι, πόντιοι ήταν και οι Σκύθες, οι Χετταίοι, οι Αρμένιοι, οι Σαρμάτες, οι Σαυρομάτες, οι Χουρρίτες, οι Λούβιοι και πολλοί άλλοι/ Μικρασιάτες ήταν και οι Φρύγες, οι Λύκιοι, οι Μύσιοι, οι Τρώες, οι Λύδιοι κτλπ, κτλπ.

Όταν λοιπόν ακούτε κάποιον Έλληνα να αναφέρεται σε Πόντιο, μάλλον εννοεί Έλληνα Πόντιο, και όχι ας πούμε Τούρκο Πόντιο ή Ρώσο Πόντιο/ Έλληνα Πόντιο, απόγονο των αποικιών των αρχαίων Ελλήνων σε εκείνα τα μέρη. Ο Πόντος δεν ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες, ανήκει σε πολλούς λαούς, τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο.

αυτά...

KaiserΜέλος
28/01/2005, 15:05:48
quote:
Μου φαίνεται έχει παρεξηγηθεί η λέξη Πόντιος.

Kοίτα να δεις μάγκα, ο Πόντος έχει χύσει το αίμα του για την Ελλάδα μας άπειρες φορές, και πάντα χωρίς αμοιβή, ξεχασμένος και εγκαταλειμένος απο αυτήν. Τώρα τελευταία μάλιστα βγαίνουν και κάτι κυνικοί τύποι και τους χαρακτηρίζουν διαφορετικό λαό.
Όμως οι Πόντιοι είναι Έλληνες. Το δικαίωμα να λέγονται έτσι το έχουν κερδίσει με την αξία τους, και όχι μόνο πολεμώντας για την ένωση της πατρίδας τους με την Ελλάδα, αλλά πολεμώντας και για την ίδια την Ελλάδα, ξεχασμένοι και εδώ απο το επίσημο ελληνικό κράτος( διότι έχουμε φτάσει στο σημείο να πενθούμε για το εβραικό Ωλοκαύτομα, αλλά να μην λέμε λέξη για τα μαρτύρια των ομοφίλων μας ποντίων...)
Όμως, τουλάχιστον το αυτονόητο, οτι δηλαδή Πόντιος=Έλληνας, το έχουν κερδίσει, και κανένας θολοκουλτουριάρικο κοράκι μαρξιστικών αντιλήψεων δεν θα τους το στερήσει.
Όσο για τους υπάνθρωπους τούρκους? Πολύ απλά δεν έχουν τα ******* για να ονομάζονται Πόντιοι!

ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ