ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μικρά Ασία - Τραπεζούντα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μικρά Ασία - Τραπεζούντα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

PONTIOS POWER26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AttisΜέλος
28/01/2005, 17:12:27
Ακού να δεις και συ λοιπόν, μάγκα!

Μου φαίνεται δεν κατάλαβες πως εννόησα το όλο θέμα. Όμως η εμπάθειά σου δεν σε άφησε να το δεις διαφορετικά και εξού και η επίθεσή σου.
Ξαναδές το λοιπόν άλλη μία φορά πιο προσεκτικά και τα ξαναλέμε.

Δεν διαφωνώ καθόλου με όσα είπες και έχεις απόλυτο δίκιο. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει ο Ποντιακός Ελληνισμός και τι άνθρωποι είναι οι Έλληνες Πόντιοι.

Ο Πόντος είναι όμως γεωγραφική περιοχή και Πόντιος ονομάζεται ο κάτοικος του Εύξεινου Πόντου. Για παράδειγμα, μπορεί δύο Ρώσοι να συζητάνε μεταξύ τους -Από που είσαι εσύ? -Από τη Μόσχα -Εσύ?
-Εγώ,είμαι από την Οδησσό, από τον Πόντο./ Κανείς λοιπόν δεν του στερεί το δικαίωμα να είναι Πόντιος, Πόντιος το λέει και η ίδια η λέξη, κάτοικος των παραλίων του Εύξεινου Πόντου.
Φυσικά όταν εμείς οι 'Ελληνες αναφερόμαστε στους Πόντιους αναφερόμαστε στον Ποντιακό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Και γενικά έχει καθιεωρωθεί οι Πόντιοι να είναι οι Έλληνες που ήρθαν από τις πόλεις του Εύξεινου Πόντου. Αν το δεις όμως γεωγραφικά και ιστορικά, ο Πόντος δεν ανήκει σε κανέναν λαό αποκλειστικά.

Σκέψου όμως και κάτι άλλο, ρώτησες αν οι λαοί που βρισκόντουσαν σ' εκείνες τις περιοχές (οι οποίοι ήταν και αυτοί Πόντιοι, γεωγραφικά, κάτοικοι του Πόντου, έτσι δεν είναι;) αν είχαν την όρεξη των επεκτατικών Ελλήνων του 8ου αιώνα π.Χ.;
Ή μήπως πιστεύεις τις αρλούμπες που μαθαίνουμε στο σχολείο, ότι δηλ. εμείς οι καλοί Έλληνες διδάξαμε στους "απολίτιστους βάρβαρους" τις τέχνες και τα γράμματα πάντα με ειρηνικό & πολιτισμένο τρόπο, ή ότι είχαμε πάντα ειρηνικές εμπορικές συναλλαγές με τους Σκύθες π.χ. Άσε, μην το ψάχνεις, είναι φάυλος κύκλος. Ο επεκτατισμός, απ' όποιον λαό κι αν γίνεται έχει τα αρνητικά του, έχει και τα θετικά του. Είτε ένας ανατολίτικος λαός εισβάλλει στη Δύση, είτε ένας δυτικός λαός στην ανατολή. Είτε ένας ανατολίτικος λαός υποτάσσει έναν άλλο ανατολίτικο, είτε ένας δυτικός έναν άλλον δυτικό. Τώρα, εντάξει, είχαμε την "ατυχία" να εμφανιστούν οι Τούρκοι, και όχι κάποιος άλλος λαός, όπως οι Ινδοί, ή οι Κινέζοι, ή οι Πέρσες, ή οι Χετταίοι (που και πάλι ανεπιθύμητη θα ήταν η υποδούλωση οποιουδήποτε λαού από οποιονδήποτε λαό, και πόσο μάλλον για 400 χρόνια)/ ήρθαν που λες οι Τούρκοι, ένας λαός ανεπιθύμητος ακόμα και στους ίδιους τους άλλους ανατολίτικους λαούς/ επειδή είναι "βρώμικοι", "άξεστοι" κτλπ. και εγκαταστάθηκαν στον σημερινό Εύξεινο Πόντο. Εντάξει αυτή ήταν η Ιστορία, τι να κάνουμε, έτσι ήταν η μοίρα της να γραφτεί, αυτά έχει η ζωή. Να καθόμαστε να κλαίμε μία ζωή; [Σκέφτομαι πάντως και το άλλο, ότι όλοι οι λαοί και οι πολιτισμοί, όλων των εποχών, είναι ίσοι, το έχεις σκεφτεί ποτέ αυτό;] Πάντως, θα σου πρότεινα να μην εκφέρεσαι τόσο βαριά, <υπάνθρωποι οι Τούρκοι>, κι αυτοί άνθρωποι είναι. Ο κάθε άνθρωπος ή λαός έχει να προσφέρει κάτι, έστω και λίγο. Ξες ότι εγώ πρόπερσι, όλο το καλοκαίρι, χόρευα στα μπαρ το κομμάτι της Σερτάμπ, το οποίο βρίσκω φοβερό/ και εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι ούτε Τουρκίες, ούτε υποδουλώσεις, ούτε τα προκλητικά F-16 που παραβιάζουν σε καθημερινή βάση τον εναέριο χώρο μας. Σκέψου το κάπως έτσι!

Κι ούτε είπα εγώ ότι χάρηκα ποτέ (αν είναι δυνατόν!) με την γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, άσχετα αν εσύ το είδες έτσι. Οι άνθρωποι αυτοί χύσανε το αίμα τους για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους. Κι εγώ μαζί σου είμαι φίλε και μαζί με τους Πόντιους και όχι με το τουρκικό ολοκαύτωμα ή με το οποιοδήποτε ολοκαύτωμα.

Δεν το έπαιξα φιλότουρκος, ούτε μισότουρκος, ούτε φιλέλληνας, ούτε μισέλληνας, άσχετα αν εσύ πάλι το εννόησες όπως ήθελες εσύ. Δικαίωμά σου! Απλώς προσπάθησα να δώσω, κατά την γνώμη μου, έναν ορισμό για τη λέξη Πόντιος.

Όσο για το θολοκουλτουριάρικο μαρξιστικό κοράκι, ναι υπάρχουν πολλά γύρω μας, αλλά εάν πάλι εννοούσες εμένα, καλύτερα πήγαινε μέχρι τη γωνία να δεις αν έρχομαι!

Αυτά, και απέβαλε λίγο την εθνικιστική σου εμπαθεια;)

silverwhisperΜέλος
06/02/2005, 22:55:49
παιδία ντο φτάτεν?εγω καλά ειμέν,και πρεπ να λέγω σας πόσα λάθη έχνεν τ' εσέτερα τα λόια.

αυτη μια εισαγωγη στα ποντιακα...ΝΑΙ ποντια ειμαι και μαλιστα ποντια ελληνιδα.καλα ταξινομηθηκα μεχρι εδω?

θελω να πω οτι ειναι λιγοι οι ελληνες που αντιμετωπιζουν με ισοτητα τους αλλους,που παροτι γεννηθηκαν εκτος ελλαδος εχουν ελληνικο ονομα και επωνυμο, εχουν γνωση της ιστοριας και της παραδοσης τουν(μπορει οχι τελεια,αλλα απ'τα ολοτελα καλη κι η παναγιωταινα).
αυτα τα λεω επειδη τα εχω ζησει.ειχα την τυχη να υποστω για 2 χρονια εναν ανθρωπο που σε καθε ευκαιρια μου πετουσε σποντες για την καταγωγη μου.δεν με θεωρουσε ελληνιδα.τοτε ημουνα 12 χρονων και χωρις να το πολυσκεφτω του πεταξα(ηταν νησιωτης)
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ.ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΣΩΖΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ!!!
και αλλες τετοιες ιστοριες...ο ανθρωπος με τσατιζε αγρια.μια μερα το σκασα απ' το σχολειο...βεβαια,επειδη ολα πληρωνονται,το δωρο που του ακενα τελευταια μερα δημοτικου ηταν "ο ελληνισμος και η ιστορια του ποντου".το ατομο εφριξε.

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

AZΩΕΛΜέλος
08/02/2005, 20:54:34
PONTIOS POWER... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΩΣ… ΠΑΡΑΞΕΝΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ, ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!

ΦΙΛΕ GIRTOS…
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΙΛΙΚΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ, ΠΩΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΒΑΠΤΙΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΚ ΡΩΣΙΑΣ, ΡΩΣΟ-ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΙΨΟ ΟΝΟΜΑ ‘ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ’. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΛΥ!
ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΟ 6ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, (ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ 40 ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ 70 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ) ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ.
ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ‘ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ’ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΧΥΔΑΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ).
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ!)
ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.

HOVIK GR…
ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 6.000 ΧΡΟΝΩΝ;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΛΑΟ. ΠΡΩΤΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (ΟΙ ΜΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΕΜΕΙΝΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ‘ΑΡΜΕΝΙΟΙ’. ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΕΔΑΦΗ, ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΡΟΥΝ… ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΑΝΟ-ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΦΥΛΛΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΥΤΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ. (ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΓΙΑ 1.000.000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ…)

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ATTIS, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ‘ΠΟΝΤΙΟΣ’, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ!).
ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ.
Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ‘ΠΟΤΝΙΟΙ’ (ΕΝΤΙΜΟΙ-ΣΕΜΝΟΙ. ΤΟ ΠΟΤΝΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΑΚΧΩΝ.)
ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ, ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΝΤΙΟΙ, (ΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ- ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΩΝ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.)
ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟ-ΚΡΗΤΩΝ. ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΡΕΑΣ-ΚΥΒΕΛΗΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΑΝ ΙΕΡΑ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ… ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (!!!) ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΣΕΙ… ‘ΑΜΠΝΤΙ ΙΠΕΚΤΣΙ’.
ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ. ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ!
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!

SILVERWHISPER…
ΕΚΦΡΑΣΕΣ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΑΥΤΟ…

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

silverwhisperΜέλος
11/02/2005, 17:43:27
quote:
SILVERWHISPER…
ΕΚΦΡΑΣΕΣ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΑΥΤΟ…

δυστυχως η ευτυχως,ο ανθρωπος αυτος ηταν δασκαλος μου...αμα ηταν φιλος μου θα τον ειχα διαολοστειλει εξαρχης...

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

dolixopodosΜέλος
16/02/2005, 18:21:40
Kαλησπέρα παιδιά,όπως λέει ο φίλος attis ο πόντος δηλώνει μια γεωγραφική περιοχή στην μαύρη θάλασσα που κατοικούν πολοί λαοί.Tον ορισμό όμως αυτό και τον αυτοπροσδιορισμό πόντιος τον χρησιμοποιούνε μόνο οι Έλληνες που έχουν καταγωγή απο αυτόν. Eιδικότερα στη σημερινή τουρκία και μετά τον αφανισμό των ορθόδοξων Eλλήνων από εκεί, ο όρος αυτός έχει αντικατασταθεί "πλήρως" με το τοπονύμιο Karadeniz,οι τούρκοι της περιοχής δε θα πουν ποτέ ότι είναι από τον πόντο και συνεπώς πόντιοι αλλά θα πουν ότι είναι από το karadeniz της μαύρης θάλασσας.Προηγουμένως αναφέρθηκα επίτηδες σε ορθόδοξους Eλληνες γιατί είναι άγνωστο σε πολούς (το ανέφερε και ο AZΩEΛ) ότι υπάρχουν ακόμη Eλληνες στον πόντο που είναι όμως μουσουλμάνοι και αρκετοί από αυτούς μιλούν ακόμη την ελληνική xωρίς να έχουν όμως και την ελληνική εθνική συνείδηση,αν και αυτό πάλι είναι υπό συζήτηση...AZΩEΛ πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που παρέθεσες.
lorenzoΜέλος
17/02/2005, 00:14:34

Πόντιος και μ' έναν οματ'!!!!!!!!!