ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stratis7928 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
stratis79Μέλος
21/08/2005, 12:39:50
Αυτό που λέτε για την πολυγαμία τους, ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι για 2 χρόνια θα αφήσουν τις "εγκόσμιες" απολαύσεις και θα κάνουν "περιοδεία" σε αποστολές και τόπους που ορίζει κάποιος επικεφαλής τους με σκοπό να διαδώσουν την πίστη τους.
======
2 χρόνια νηστεία και μετά...

να ψέλνει στην Πανεπιστημίου
======
συγγνώμη να ψέλνει μες τη μέση του δρόμου σαν τρελός;

Lord_AsrielΜέλος
22/08/2005, 13:47:18
quote:
Introduction to The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints

When Jesus Christ lived on the earth, He organized His Church so that all people could receive His gospel and return one day to live with God, our Heavenly Father. After Jesus Christ ascended to heaven, His Apostles continued to receive revelation from Him on how to direct the work of His Church. However, after they were killed, members changed the teachings of the Church that He had established. While many good people and some truth remained, this Apostasy, or general falling away from the truth, brought about the withdrawal of the Church from the earth. The Apostle Peter prophesied that Jesus would restore His Church before His Second Coming (Acts 3:19–21).
Jesus Christ began to restore His Church in its fulness to the earth through the Prophet Joseph Smith in 1820. It has grown to become a worldwide Church with over 12 million members. It has the same teachings and basic organization as the Church established by Jesus in New Testament times.

We invite you to learn more about this Church.

Από την σελλίδα τους www.mormon.org.

Και μια γρηγορη μεταφραση μέσω Systran.otenet.gr :

quote:
Εισαγωγή στην εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων τελευταίος-ημέρας

Όταν ο Ιησούς Χριστός έζησε στη γη, οργάνωσε την εκκλησία του έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να λάβουν το Ευαγγέλιό του και να επιστρέψουν μια ημέρα για να ζήσουν με το Θεό, ο θεϊκός πατέρας μας. Αφότου ανήλθε ο Ιησούς Χριστός στον ουρανό, οι απόστολοί του συνέχισαν να λαμβάνουν την αποκάλυψη από τον στο πώς να κατευθύνουν την εργασία της εκκλησίας του. Εντούτοις, αφότου σκοτώθηκαν, τα μέλη άλλαξαν τις διδασκαλίες της εκκλησίας που είχε καθιερώσει. Ενώ πολλοί καλοί άνθρωποι και κάποια αλήθεια παρέμειναν, αυτή η αποστασία, ή η γενική πτώση μακρυά από την αλήθεια, επέφερε την απόσυρση της εκκλησίας από τη γη. Ο απόστολος Peter ότι ο Ιησούς θα αποκαθιστούσε την εκκλησία του πριν από το δεύτερο ερχομό του (πράξεις 3:1921). Ο Ιησούς Χριστός άρχισε να αποκαθιστά την εκκλησία του στο fulness του στη γη μέσω του προφήτη Joseph Smith το 1820. Έχει τείνει να γίνει μια παγκόσμια εκκλησία με πάνω από 12 εκατομμύριο μέλη. Έχει τις ίδιες διδασκαλίες και τη βασική οργάνωση με την εκκλησία που καθιερώνεται από τον Ιησού στους νέους χρόνους διαθηκών.

Σας προσκαλούμε για να μάθουμε περισσότερων για αυτήν την εκκλησία

Oh last night,
and the night before
Tommyknockers,Tommyknockers
knocked at your back door.

stratis79Μέλος
23/08/2005, 14:37:19
εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων τελευταίος-ημέρας
==========
κάτι τέτοιο γράφει και το ταμπελάκι τους
23/08/2005, 21:26:13
quote:

εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων τελευταίος-ημέρας

...οι πιο "φρέσκοι" δηλαδή...

Ε, ρε γλέντια!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

23/08/2005, 23:49:40
Εγώ απορώ πόσα Χριστιανικά δόγματα έχουν ξεπηδήσει...
Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Ιεχωβάδες, Μορμόνοι κτλ κτλ κτλ......

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

stratis79Μέλος
24/08/2005, 09:30:59
φαίνεται πως πολλοί επιζητούν τη δόξα και το ρόλο του σωτήρα.
24/08/2005, 18:24:48
stratis79
quote:
ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εδώ και πολλά χρόνια συναντώ αρκετά συχνά κατί κουστουμαρισμένους νεαρούς άγγλους (ποτέ δεν έχω δει γυναίκα) με σακίδιο στον ώμο, διαρκώς χαμογελαστούς (λες και τους το έχουν επιβάλλει αυτό) σε λεωφορεία, τρένα κ.λπ. Φαντάζομαι θα τους έχετε πετύχει οι περισσότεροι σας καμιά φορά. Έχουν και μια ταμπελίτσα στο πουκάμισο που λέει "πρεσβύτερος ...., της τελευταίας εκκλησίας του Ιησού" ή κάτι τέτοιο.

Ξέρετε κάτι περισσότερο;

Vril
quote:
Ναι, κάπως έτσι είναι.

Αλλά, εφ'όσον δεν ξέρεις, γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να μάθεις, πρίν "βγείς" και διαδίδεις λάθος πληροφορίες ?

Μήπως διακατέχεσαι από ανάλογο σύνδρομο δημοσιότητας, όπως είδαμε .... κάπου, τις τελευταίες μέρες στους δέκτες μας ?

Καταρχήν, ποιός σου είπε οτι είπε οτι είναι ... εγγλέζικη ?

Vril
Το μόνο που θα μπορούσα να καταλογήσω στον stratis79
είναι η έλλειψη ερωτηματικού στον τίτλο του θέματος.
Η εισαγωγική του τοποθέτηση, δε δηλώνει κάποια βεβαιότητα σχετικά με το τι είναι αυτοί οι άνθρωποι, πλέον της βεβαιότητας για αυτά που έχει δει, που γεννόντας του ερωτήματα, μοιράζεται τα ερωτήματά του αυτά μαζί μας.

Από την άλλη μεριά, διαβάζω στο δικό σου μήνυμα:

"Αλλά, εφ'όσον δεν ξέρεις, γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να μάθεις, πρίν "βγείς" και διαδίδεις λάθος πληροφορίες ?"

O stratis79 έγραψε όσα ήξερε.
Ο "κόπος" του να μάθει, είναι το θέμα που άνοιξε.

Μήπως διακατέχεσαι από ανάλογο σύνδρομο δημοσιότητας, όπως είδαμε .... κάπου, τις τελευταίες μέρες στους δέκτες μας ?

Τώρα, ποιός προβαίνει σε υποθέσεις
και μάλιστα τέτοιες που μπορούν να προσβάλλουν τον αποδέκτη τους;

Και δεν είναι η πρώτη φορά Vril
Ούτε η δεύτερη, ούτε και η τρίτη.

Στην πραγματικότητα,
η "γλυκύτητα" και η "ευγένεια" με την οποία υποδέχεσαι και αντιμετωπίζεις πολλούς συνομιλητές σου,
καταλήγει να μου φέρνει στο νου, πως λειτουργείς σαν ένας πομπός αποθάρρυνσης και απαξίωσης, προς οποιονδήποτε κρίνεις πως δε συμφωνεί με τα δικά σου στάνταρ.

Μόνο που ακριβώς αυτός ο τρόπος
είναι κάτι το οποίο είναι ανεπιθύμητο στα forums του ESOTERICA.

Δεν ξέρω εάν σου αρέσει ή όχι.
Μα δεν έχει καν σημασία.

Ο χώρος ετούτος, σε καμία περίπτωση δεν φτιάχτηκε, για να αποτελέσει μέσο επιβεβαίωσης για κανέναν και κυρίως όταν αυτό γίνεται με μείωση άλλων μελών μίας συζήτησης.
Θεωρώ πως αυτό το κάνεις.
Και συνιστώ έντονα, να το σταματήσεις.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

25/08/2005, 13:02:51
quote:

Στην πραγματικότητα,
η "γλυκύτητα" και η "ευγένεια" με την οποία υποδέχεσαι και αντιμετωπίζεις πολλούς συνομιλητές σου,
καταλήγει να μου φέρνει στο νου, πως λειτουργείς σαν ένας πομπός αποθάρρυνσης και απαξίωσης, προς οποιονδήποτε κρίνεις πως δε συμφωνεί με τα δικά σου στάνταρ.

Χμμμ,

σε αυτό το τόπικ συνάντησα αρκετά πιο κάτω απο τον τίτλο του το εξής.

quote:

stratis79
Μέλος 2ης Βαθμίδας

242 Μηνύματα Απεστάλη: 20/08/2005, 00:32:43
-------------------------------------------------------------------
Καλησπέρα παιδιά και να σας ευχαριστήσω για τις πληροφορίες και ο Vril να ξέρει ότι ανακαλώ το παραπάνω σχόλιό μου μολονότι δεν το είπα με κακία αλλά κατάλαβα ότι πειράχθηκε. Με συγχωρείς φίλε.

Το έχω πει συχνά, έτυχε να το ξαναπώ και σήμερα. Το παραθέτω λοιπόν.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6966

quote:

quote:

Βρε παιδια. Γιατι ορμησατε να τον φατε τον ανθρωπο (τον κυνικο)

Εγώ προσωπικά ούτε θίχτηκα, ούτε προσεβλήθην ούτε έχω τίποτε το προσωπικό, ακόμα και αν τον "βρίζω"(*) (ή και όποιον άλλο έχω "βρίσει" ή θα "βρίσω" ακόμα)

(*)όποιος έχει προσέξει, δεν "βρίζω" αλλά χρησιμοποιώ άλλες καταλληλότερες εκφράσες. Και εγώ σε αγαπώ, Amalia...

Από την άλλη, βλέπω το εξής.
Εμφανίζονται άνθρωποι, λένε τα δικά τους, όσο τρελά και παλαβά να ακούγονται, τα υπερασπίζονται με λύσσα και με περισσό θράσσος, αλλά μόλις συναντήσουν κάποια αντίσταση, αρχίζει η ιστορία με τις συγνώμες και τα άλλα .. σάπια.

Στο χωριό μου λένε, "από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο". Πολύ βαθιά φιλοσοφία, αν και δεν ανήκει σε καμιά σχολή...

Λοιπόν, όσοι και όσες δεν το ξέρουν, η ζωή, η κοινωνία, το πεδίο που ζούμε και κινούμαστε, είναι μια ζούγκλα. Άμα δεν μπορείς να κάνεις κάτι σωστά, θα σε φάνε και θα βγεί άλλος να κάνει αυτό που δεν κάνεις εσύ σωστά.
Ξέρω, τα αδύναμα "ζωάκια" έχουν βέβαια μια τάση να μαζεύονται σε μικρά "κοπαδάκια" για να νοιώσουν λιγότερο τρωτά, αλλά πιστέψτε με, κάποια στιγμή που δεν προσέχουν, είναι αφηρημένα ή χοροπηδάνε ανέμελα... *χράπ* πάει, τα έφαγε το δυνατότερο.

Amalia, σε ευχαριστώ.
Για όλα. Που υπάρχεις, που εμφανίζεσαι, που λές οτι θέλεις να πείς, που καμιά φορά κάνεις "τα στραβά μάτια" κλπ κλπ.
Για όλα

Ο πανεπόπτης Βρίλ

Edited by - Vril on 25/08/2005 13:04:02

25/08/2005, 16:40:17
Vril
Δε βλέπω που, το γεγονός της ανωτερότητας που επέδειξε ο stratis79 ζητώντας σου συγνώμη, αναιρεί όλα όσα σου έγραψα πιο πάνω.
Μήπως αντί για άλλοθι, θα έπρεπε να το δεις σαν ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση;
Εάν εσύ ωστόσο, αυτό το οποίο καταλαβαίνεις ή θέλεις να δεις από την κίνησή του αυτή, είναι μία παραδοχή δική του και μια επιβεβαίωση δική σου, τότε για ακόμα μία φορά - δυστυχώς - αποδυκνείεις ότι σου εξέθεσα.

Σου παραθέτω ξανά, τμήμα από αυτά τα οποία έχεις βάλει κι εσύ σε παράθεση πιο πάνω:

quote:
Από την άλλη, βλέπω το εξής.
Εμφανίζονται άνθρωποι, λένε τα δικά τους, όσο τρελά και παλαβά να ακούγονται, τα υπερασπίζονται με λύσσα και με περισσό θράσσος, αλλά μόλις συναντήσουν κάποια αντίσταση, αρχίζει η ιστορία με τις συγνώμες και τα άλλα .. σάπια.

Στο χωριό μου λένε, "από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο".

Εγώ δεν είδα ούτε λύσσα, ούτε θράσσος από το μέλος stratis79.
Και ούτε βλέπω τη συγνώμη του σαν κάτι το "σάπιο".
Απεναντίας!
Βλέπω όμως, να συνεχίζεις εμμέσως, να προσβάλλεις τον συνομιλητή σου.

Σε διόρισε κάποιος "προστάτη" ή "εκπαιδευτή" των αδύναμων ζωακίων του "κοπαδιού" Vril;

Απ'ότι ξέρω, σε τούτο εδώ το forum, όχι.
Που ξέρεις, μπορεί και το δικό σου φέρσιμο, να ταιριάζει περισσότερο στο "κοπάδι", μιας και είναι πολύ εύκολο για όλους να προβάλλουν το εγώ τους, δύσκολο όμως είναι να κυριαρχήσει το πραγματικό Εγώ, σκοτώνοντας τον εγωϊσμό και τις ανάλογες με αυτό συμπεριφορές.

Έχεις τα κότσια να το δοκιμάσεις;

κλικ me

stratis79Μέλος
25/08/2005, 16:48:58
εγώ ζήτησα συγγνώμη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και γιατί θέλω να προσβάλλω κανένα. Ούτε λύσσα έχω, ούτε φοβήθηκα ούτε τίποτε τρελά λέω. Μάλλον κι αυτό λάθος ήταν
25/08/2005, 21:18:16
quote:
Μάλλον κι αυτό λάθος ήταν

Το λάθος ή το σωστό stratis79,
δεν μπορει να κριθεί από το πως εκλαμβάνει κάποιος μία συγνώμη,
αλλά από την ηθική σου ποιότητα, που σου επιβάλλει να τη ζητήσεις.

κλικ me

26/08/2005, 00:06:38
Το λάθος εδώ είναι να ερμηνέυετε αυτό που είπα σε σχέση με αυτό που ανέφερε ο Στρατής.

Ξέρω, τα λέω λίγο ... μπουρδουκλωμένα, έιχα όμως την εντύπωση οτι μπορείτε να ξεχωρίσετε το ένα από το άλλο.

Όσο για αυτοπροσδιορισμούς κλπ. ουδέποτε είπα οτι θέλω να είμαι και να φέρομαι σαν προστάτης κάποιων.

Όσο αφορά τις παρεμβάσεις μου, επέτρεψε μου αγαπητή Αμαλία να στο θέσω αλλιώς.

Είμαι σίγουρος οτι δεν μπορείς να δείς το κάθε πόστ, το τί λέει και το τί λέει ακριβώς. Και για αυτό υπάρχουν οι συντονιστές. Και αυτοί μου έχουν αποδείξει οτι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και εφόσον μου έχουν αποδείξει οτι δεν μπορόύν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μου και κατ επέκταση και αυτών του φόρουμ, έχω το δικαίωμα να υπερασπίσω και εγώ τα δικά μου και σε επέκταση αυτων του φόρουμ.

Και για να ακριβολογήσω, όλα αυτά πιο πάνω δεν έχουν σχέση με το συμβάν που λές. Μιλάς για αφορμή, μιλάω για αιτία.

26/08/2005, 01:10:54
Vril, εάν κάποια πράγματα δεν τα γράψεις εσύ ξεκάθαρα - εφόσον βέβαια τα έχεις κι εσύ ξεκάθαρα στο μυαλό σου - πως νομίζεις ότι μπορείς να τα επικοινωνήσεις στους συνομιλητές σου;

Το θέμα που έθιξα στο παρόν τόπικ, αλλά που δεν αφορά μόνο αυτό το τόπικ, είναι η συμπεριφορά σου απέναντι σε άλλα μέλη των forums.
Το εάν κάνουν οι συντονιστές τη δουλειά τους ή όχι, εάν διαθέτεις το ηθικό δικαίωμα ή και το κριτήριο για να τους κρίνεις, θα επιρρεάσει το σεβασμό που θα έπρεπε να δείχνεις σε οποιονδήποτε συμμετέχει στον παρόντα χώρο;
Αυτό είναι το κριτήριο που σε προσδιορίζει;

Λυπάμαι που στο λέω, αλλά θα έπρεπε να ψάξεις για πιο βαθιά, πιο στέρεα και πιο αληθινά κριτίρια. Κριτίρια που μένουν αναλλοίωτα, αλλά που μπορούν να ανταπεξέλθουν με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα σε κάθε περίσταση.

κλικ me

23/10/2005, 11:30:08
Με κάλυψε και εμένα ο αγαπητός φίλος Deghar Adhark.
Αγαπητέ Didorium, οι εποχές που τα κράτη εφήρμοζαν κατα γράμμα τους επιτρεπόμενους νόμους και κανόνες πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα πλέον δέν υπάρχουν κάτι τέτοια, είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε δηλαδή υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Και άν τα συμφέροντα συγκρούονται κατάφορα με τους κανόνες που αναφέρεις και θα παραβιάζονται ανεπιστρεπτί.
Η Τουρκία βάση των κανονισμών των Ηνωμένων Εθνών θα έπρεπε να είχε αποσύρει δεκαετίες τώρα μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη απο την Κύπρο, αλλά δέν έχει αποσύρει κανέναν. Σε άλλα κράτη αντίθετα βρίσκουμε ανύπαρκτες παραβιάσεις των διεθνών κανόνων ώστε να εγκληματίσουν ισοπεδωτικά οι υπερδυνάμεις απέναντι στον λαό τους, με πλέον γνωστότερο παράδειγμα το Ιράκ. Η Τουρκία αναγκαστικά θα υποκριθεί πως τα δέχεται όλα αυτά αλλά δέν θα εφαρμόσει απολύτως τίποτα. Και όχι μόνο δέν θα εφαρμόσει αλλά θα βοηθηθεί σημαντικά ώστε να ξεπεράσει όποια προβλήματα έχει, και να ανυψώσει το βιοτικό της επίπεδο. Θα εκμεταλλευτεί τους πόρους που θα της δωθούν που τώρα δέν τους έχει ώστε να γίνει απο συναγωνίσιμη έως ανώτερη σε εμάς σε κάθε τομέα. Δέν θα κολλάει πλέον μύγα στο σπαθί της.
poltergeistΜέλος
23/10/2005, 12:03:15
Ειναι ομως και ακρως προκλητικη η συμπεριφορα της κυβερνησης μας.Δεν μπορουν απο τη μια να ισχυριζονται οτι η Τουρκια συνεχιζει τις παραβιασεις στο Αιγαιο και απο την αλλη να υποστηριζουν την ενταξη της στην Ε.Ε.Με τετοια εξωτερικη πολιτικη ουτε οι Τουρκοι ουτε κανενας δεν μας παιρνει στα σοβαρα.Ειχαμε την ευκαιρια μας να ασκησουμε βετο και δεν το πραξαμε τωρα ειμαστε αξιοι των οσων ακολουθησουν...!!!Δεν μου αρεσει να καταστροφολογω αλλα τι θα γινει με την Κυπρο,με τις παραβιασεις του εναεριου χωρου και με τη οικονομια της Ελλαδος?Αν δεν καταφεραμε να στριμωξουμε την Τουρκια οταν ειχαμε το πανω χερι με την αρχη διαπραγματευσης της ενταξης της δεν θα το καταφερουμε ποτε.Η λογικη τους ειναι απολυτα ξεκαθαρη(τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας παλι δικα μας-και μπραβο τους γιατι κανουν το μεγιστο για την χωρα τους) και εμεις ειμαστε οι παθητικοι δεκτες αυτης της πολιτικης τους.
23/10/2005, 12:51:24
Δυστυχώς φίλε μου η δουλοπρέπεια της παρούσας κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αγανάκτησης. Ίσως να οφείλεται και στους συγγενικούς δεσμούς του πρωθυπουργού μας με κάποιους Τούρκους προύχοντες. Αυτή η στάση μας οδηγεί αναμφιβόλλως απο το κακό στο πιό χειρότερο, χτυπάμε το κεφάλι μας στον τείχο. Ελπίζω να συμμορφωθούμε το συντομότερο για το καλό μας. Πρέπει κάποια στιγμή κάποιος δικός μας να μιλήσει ορθά κοφτά στους λεγόμενους μεγάλους της Ένωσης να τους πεί την πραγματικότητα όπως την λέμε ξεκάθαρα εδώ. Πιστεύω αυτοί έχουν και την γνώση και την κατανόηση που απαιτείται για να το καταλάβουν και θα το καταλάβουν. Αλλά δέν συμβαίνει.
ALOSΜέλος
23/10/2005, 15:03:19
Παραθέτω ένα κείμενο αναδημοσιευμένο στο Internet
με ημερομηνία δημοσίευσης Μάϊος 1988. Έχει ένα απο τα
δέκα κομμάτια του πάζλ που ήθελα να πώ σε σχέση με το
ιστορικό μέρος. Θα ψάξω να βρώ και τα υπόλοιπα να τα
παραθέσω για να μεταφέρω και την δική μου άποψη...

Αν δείτε κάτω απ' αυτό το πρίσμα την ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταλάβετε γιατί πάσχει από τόσο μανιώδη τουρκοφιλία. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία ήθελε ακέραια η Αγγλία για να φράζει το δρόμο στο ρώσικο επεκτατισμό και να προχωρεί η ίδια προς την Εγγύς και Μέση Ανατολή, υποχρέωσε το ελληνικό κράτος να υπερασπίζεται την "ελληνοτουρκική φιλία". Αν δείτε την ιστορία θα παρατηρήσετε σταθμούς όπου το εθνικό κίνημα από τα κάτω, όπως η Κρητική επανάσταση, οδήγησε πολλές φορές στην ελληνοτουρκική εμπλοκή, όπως ο πόλεμος του 1897, όπου φροντίζαμε να χάνουμε για να λύνονται τα προβλήματα όπως συνέφερε τον κηδεμόνα μας, τη Μ. Βρετανία. Τα πράγματα αλλάζουν από τη στιγμή που έρχεται η αμερικάνικη κηδεμονία στην Ελλάδα. Η Αμερική κληρονόμησε σε όλη την περιοχή της Μεσογείου το στρατηγικό πολεμικό σύστημα που βαστούσε στα χέρια της παλιά η Αγγλία. Έτσι Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία είναι κρίκοι αυτού του συστήματος που έχει η Αμερική και αμφισβητεί η Σοβιετική Ένωση από το '56, όταν κατέβασε κι εκείνη το στόλο της στη Μεσόγειο

http://www.ardin.gr/Arxeio_Rixi/1988/rixi_31-32/ftoxopoulos-psiroukis...zyrixi_attilas_ntabos/ftoxopoulos-psiroukis...zyrixi_attilas_ntabos.htm

ALOSΜέλος
23/10/2005, 15:20:54
quote:

Το 1821 ξέσπασε στην Ελλάδα μια επανάσταση εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας. Μετά από αγώνα δέκα ετών αποκτά η χώρα την ανεξαρτησία της, παρά τις μεγάλες εσωτερικές διαιρέσεις και χάρη στην υποστήριξη της Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας. Δημιουργήθηκε ένα μικρό κράτος που συμπεριλάμβανε την Πελοπόννησο, την Κεντρική Ελλάδα νότια της Θεσσαλίας και τις Κυκλάδες.

Οι αρχές ανέλαβαν να ενώσουν αυτήν την διαμελισμένη χώρα. Ένα από τα βοηθητικά μέσα γι' αυτό το σκοπό ήταν το δόγμα της Μεγάλης Ιδέας. Αυτό σήμαινε πως είχε κανείς στο νου του μια χώρα που θα συμπεριλάμβανε όλες τις περιοχές όπου κατοικούσαν μεγάλες ελληνικές κοινότητες. Ήταν μια ιδεολογία, η οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε προβλήματα με το οθωμανικό κράτος στο οποίο κατοικούσαν μεγάλοι πληθυσμοί Ελλήνων, τόσο στη Μακεδονία και Ανατολία όσο και στην πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη.

ALOSΜέλος
23/10/2005, 15:32:25
quote:

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα εκτείνονται σε έξι ναυτικά μίλια από την ακτή, αλλά η Αθήνα διατηρεί το δικαίωμα μετά από συμφωνία της διάσκεψης του Μοντέγκο Μπέι (1982), να τα επεκτείνει στα δώδεκα ναυτικά μίλια. Η Τουρκία, που δεν έχει επικυρώσει τη συμφωνία του Μοντέγκο Μπέι, ανακοίνωσε ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σημαίνει αιτία πολέμου (casus belli). Η τουρκική πλευρά φοβάται πως το Αιγαίο Πέλαγος θα μετατραπεί σε ελληνική εσωτερική θάλασσα, ένας φόβος που συνδέεται άμεσα με τη διαμάχη για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Επειδή υπάρχει η υπόνοια πως βρίσκεται εκεί πλούσιος υπόγειος πλούτος, διεκδικούν και οι δύο χώρες το μεγαλύτερο κομμάτι της υφαλοκρηπίδας.

http://www.anistor.co.hol.gr/greek/grback/ist04.htm

ALOSΜέλος
23/10/2005, 15:47:56
quote:

Decree-Law No. 142/1969 Concerning Exploration for
and Exploitation of the Mineral Resources
in the Sea-Bed and the Beds of Lakes
1. The State shall also have the exclusive right to explore for and to exploit metalliferous ores, including
hydrocarbons in the solid, liquid or gaseous states, together with any ore bodies:
(a) On the bed of the Hellenic territorial sea or in the subsoil thereof,
(b) On the sea-bed beyond the territorial sea, or in the subsoil thereof, where it adjoins or is adjacent to the
continental or island coasts, up to a depth of 200 metres below the surface of the sea or an even greater depth where
superjacent waters admit of the exploration and exploitation referred to above, in other words in the continental shelf
as agreed and determined in international conventions approved by law. Where the above continental shelf is
adjacent to the territory of Greece and another State adjoining Greece or with coasts opposite to the Greek coasts, the
rules of international law shall be applied in determining the limits of that continental shelf.

http://www.un.org/Depts/los/LEGISLATIONANDTREATIES/STATEFILES/GRC.htm