ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΤΑΟ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
HeliosΜέλος
13/07/2003, 20:34:09
Ειδατε βρε παιδια ,που στενοχωριεστε αδικα,και με αποκαλειτε με τοσα ...βαθεως εσωτερικα ιδιωνυμα?
Και ο Γιωργαρας,λεει ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
που τσακιζουν καλαμια,επαρσεις,ψευτομυησεις,ψευτο-ιουδαιοχριστιανικες ψευτοαγαπες,και ...
σπαει φουσκες και μπαλλονια.
Συνεχιστε λοιπον φιλοτιμα να προσπαθειτε,και θα προοδευσετε σιγουρα!
Αρκει να διαβαζετε λιγο τους "μικρους" που γραφουν εδω,οπως εγω,ο serpentpan,και αλλοι εθνικοι και οχι Ιουδαιοπληκτα θεοβαρεμενοι,
και φυσικα μερικους απο τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ,ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ,ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ...
και εσεται ημαρ...θαυμαστον εις καλλος και αρμονια...
Y.Γ.Η φιλικη σπειρα,να βλεπει και να διαβαζει καλυτερα τα εμβληματα,γιατι το εμβλημα της θεοσοφικης Εταιρειας,σαν ελευθερης εταιρειας,ειχε και εβραικα συμβολα,γιατι ηταν συγκρητιστικη και οχι Ιουδαιοπληκτικη-βλεπε Μαρτινιστικη,εταιρεια,το προβλημα λοιπον σπειρα ειναι οτι ειχε και Ινδουιστικα και Αιγυπτιακα και Γνωστικα συμβολα.
Ομως το πραγματικο προβλημα ειναι,πως ο πεντακτινος του Πυθαγορα,κατηντησε οργανο μαγγανειας,σαν αστρο του ...Δαυιδ.
Πω,πω ...υψηλαι "επιστημαι"και "τεχναι"... ΜαρτινιστικοΚριναετικοΙουδαιοΧριστιανικη παραζαλη...

Edited by - Helios on 13/07/2003 21:49:32

SpiralΜέλος
13/07/2003, 23:00:55
Βρε καλώς τον Helios,
Πάνω που είχα αρχίσει να σε συμπαθώ κρυφά (έχω διαβάσει τα κατορθώματά σου σε άλλα τόπικ) με συγκρίνεις ξαφνικά με τον Kelsos και κάνεις τα νεύρα μου κουρέλια. Γιατί παιδάκι μου, από πού και ως πού; Τι σχέση έχω με τον άνθρωπο; Ξέρω όσα εκείνος; Baaa!

Τώρα, κοίταξε να δεις, εδώ δεν μας πείραξαν τόσοι και τόσοι και θα μας πειράξουν οι γάλλοι αποκρυφιστές; Το αν τα στοιχεία τους αποτελούν δείγμα εσωτερικής εξέλιξης ή όχι, είναι θέμα γούστου.
Οι Μαρτινιστές είναι Σιωνιστές; Το πιο φοβερό, εδώ που τα λέμε, είναι ότι οι ίδιοι δεν το ξέρουν.

Για την Μπλαβάτσκυ δεν μπορώ να σου πω, γιατί ούτε είμαι θαυμαστής της ούτε πιστεύω στη μετενσάρκωση. Και ούτε έχω βάλει ετικέτα «εσωτεριστής» στον εαυτό μου, ούτε το γράφει το (εταιρίας σιωνιστικών συμφερόντων) μπλουζάκι μου.

Θα σου επαναλάβω όμως ότι στο συγκεκριμένο τόπικ δεν συζητάμε τα θέματα που θίγεις, οπότε γράψε κάτι άλλο, γράψε π.χ. για τους αυστραλούς αποκρυφιστές να ξεδώσεις. Και μη θεωρείς τόσο στεγανά τα πράγματα, το ελληνικό πνεύμα είναι σεβαστό ακόμα και από ιουδαιόπληκτους σαν εμάς. «Όλη η Δύση είναι Ελλάδα εν εξορία» (Χορχέ Λούις Μπόρχες).

Αγαπητή Tao,
Μια φορά κι έναν καιρό, οι θρησκευτικοί μύθοι αφηγούνταν με αλληγορικό τρόπο θέματα που διαφορετικά θα ήταν ακατανόητα στους ανθρώπους τότε. Ξεκινάει λοιπόν η (όποια) θρησκεία από το χάος και εξηγεί με το δικό της τρόπο τη δημιουργία του κόσμου.
Μετά έρχεται ο μυστικισμός και παρουσιάζει μια δική του σύνθεση, θρησκευτική - φιλοσοφική - ολίγον επιστημονική (με τα δεδομένα της εποχής του), σαν επιθεώρηση στο «Δελφινάριο». Πάρα πολύ ωραία, το ουσιαστικό βήμα είναι ότι από την παθητική στάση περνάμε στην ενεργητική, η σκέψη λειτουργεί και μπαίνει στο κόλπο η μέθοδος.
Και μετά έρχεται η επιστήμη για να καταλήξει πού; Στο χάος από όπου ξεκινήσαμε, καλά, μας τάπαν άλλοι, μόνο που η επιστήμη χρησιμοποιεί αποδείξεις (όταν της βρίσκονται πρόχειρες, αλλιώς στην αναβροχιά καλές είναι και οι υποθέσεις).
Τι διαφορετικό μας είπε λοιπόν η επιστήμη από αυτό μας είπε η θρησκεία, εκτός από ένα διαφορετικό στυλ αφήγησης;
Μόνο που τώρα εμφανίστηκαν κάτι νεώτεροι επιστήμονες και λένε άλλα, το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα άλλα δείχνουν πολύ σοβαρά και πιθανώς όσα ξέραμε να γίνουν λίμπα. Οπότε, οποία η θέσις μας; Μπορεί να υπάρξει κβαντικός μυστικισμός; Και αν αποδειχθεί ότι η ύπαρξή μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θίασο περιπλανώμενων ηλεκτρονίων, πού θα βρούμε ψυχή θα παραδώσουμε;

SpiralΜέλος
13/07/2003, 23:26:35
Knight Helios,
Πότε πρόλαβες να τα γράψεις όλα αυτά; Μέχρι να απαντήσω στο πρώτο γραπτό σου είχες αραδιάσει άλλα δύο.
Με τη συγκεκριμένη άποψη του Γκουρτζίεφ συμφωνώ.
Για τα σύμβολα που γράφεις, μπορείς να το δεις και διαφορετικά: Ότι οι αντιλήψεις συγχωνεύονται η μία με την άλλη. Γιατί λοιπόν, ξαναλέω, να βάζεις τόσα στεγανά; Και τι περιμένεις, από εμάς τους αγνούς εβραιοχριστιανούς, να πάρουμε την εθνική οδό;
Και ποιος είναι ο Knight Γιωργάρας που αναφέρεις; Και ποια είναι τα εσωτερικά ιδιώνυμα που σε αποκαλέσαμε; Και ποιος σου είπε ότι κάνουμε διακρίσεις σε "μικρούς" και "μεγάλους"; Μπορείς να γράφεις κατά βούληση. Και γιατί ειρωνεύεσαι τις αι τέχναι και τις αι επιστήμαι; Ποιοι τις δίδαξαν; Και ποιος σου είπε ότι θα προοδεύσουμε; Είμαστε ήδη προοδευμένοι. Και ποιος σου είπε ότι στενοχωριόμαστε; Εμείς; Με αυτά που γράφεις; Ε, όχι δα.

Wandering KnightΝέο Μέλος
14/07/2003, 12:37:51
Καλησπέρα σε όλους!

Απ'ό,τι φαίνεται έχασα πολλά επεισόδια εξαιτίας μιας ολιγοήμερης περιπλάνησης, κι έτσι θα αναγκαστώ να επανέλθω σε κάποια ενδιαφέροντα θέματα με flash-backs, τα οποία ελπίζω να μου συγχωρήσετε.

Επί του παρόντος θα ήθελα μόνο να ρωτήσω κάτι που βλέπω κατά καιρούς να αναφέρεται στο τόπικ και για το οποίο κανείς Αυστραλός αποκρυφιστής δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να με κατατοπίσει: τι είναι το τάγμα του Κριναετού και ποιά η σχέση του με το θέμα μας; (Δεκτές και οι κακοπροαίρετες απαντήσεις...).

Eques Vagans

DIMΜέλος
14/07/2003, 16:17:51
Γεια σας φιλες και φιλοι,
ο φιλος Wandering Knight εκανε την ερωτηση για το ταγμα του Κρινου του Αετου.
Αντιγράφω λοιπόν.

Το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού (Τ.Κ+Α) είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη πνευματική κίνηση πρακτικής και μυητικής φιλοσοφίας.
Ιδρύθηκε την 6/19 Ιανουαρίου 1915, στο Κάιρο της Αιγύπτου, από την Μαρία Rutchin Dupré, Γαλλίδα υπήκοο από την Οδησσό της Ρωσίας, με την συμπαράσταση του Δημήτριου Π. Σεμελά, Έλληνα, από την Σηλυβρία της Θράκης. Ο τελευταίος, μετά τον θάνατο της Ιδρύτριας (30/01/1918), απεδέχθη την ηγεσία του Τ.Κ+Α και το ανασύστησε (23/10/1919), δίνοντάς του την μορφή την οποία εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα.

“ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ”

Η Αποστολή αυτή θα εκπληρωθεί με την πραγματοποίηση των τριών Σκοπών του οι οποίοι, συνοπτικά, είναι:
1. Η εκπαίδευση των μελών του, ώστε να δημιουργήσουν ανεξάρτητη, ισχυρή και αγαθοεργή Προσωπικότητα.
2. Την υλική, ψυχική και πνευματική Ελεημοσύνη, ατομική και συλλογική, την οποία τα μέλη του θα ασκούν αποτελεσματικά για το καλό κάθε πάσχοντος, αδιακρίτως.
3. Την μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση των φυσικών ιδεών και αρχών της μελλοντικής ιδανικής κοινωνίας των ανθρώπων.
Αναγνωρίζει όμως ανεπιφύλακτα σε κάθε άνθρωπο το θεμελιώδες δικαίωμα και καθήκον της λατρείας και υπηρεσίας του αληθινού και μοναδικού Θεού καθώς και αυτό της εκπληρώσεως των νόμιμων κοινωνικών του υποχρεώσεων κάτω από οποιοδήποτε σχήμα θα ήθελε αυτός, ελεύθερα και ανεπηρέαστα, να επιλέξει.
Επομένως, μέλος του Τ.Κ+Α μπορεί να γίνει κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλλου, φυλής, εθνικότητας, πίστεως, κοινωνικής ή οικονομικής τάξεως, αρκεί αυτός:
1. Να είναι έντιμος και ηθικός,
2. Να αναζητά την αντικειμενική Αλήθεια,
3. Να επιθυμεί ειλικρινά να τελειοποιηθεί ηθικά και διανοητικά,
4. Να είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του υλικά, ψυχικά και πνευματικά, μετερχόμενος κάθε νόμιμο και ηθικό μέσο,
5. Να έχει ενηλικιωθεί ή να έχει την γραπτή συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων του.

Από το 1951, η έδρα του Τ.Κ+Α έχει μεταφερθεί στην Αθήνα όπου και λειτουργεί από τότε νόμιμα και κανονικά, εκπροσωπούμενο από μία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Αστική Εταιρεία.

DIM

ΤΑΟΜέλος
14/07/2003, 16:50:53
Μα αγαπητε μου Σπιραλ,μηπως ειπα οτι η θρησκεια και η επιστημη λενε κατι διαφορετικο?Εννοειται νομιζω οτι προκειται για το ιδιο παραμυθι.Αλλαζουν μονο οι χαρακτηρες.Οσο για τα ηλεκτρονια,λες...λες να εχουν και ψυχη?

14/07/2003, 17:23:23
Την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους...

Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ θα παρακαλούσα και θα προέτρεπα τα μέλη που γράφουν στο παρόν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ θέμα να ΜΗΝ ασχοληθούν με το μέλος ΗΛΙΟΣ μιας και σκοπός του είναι ο προφανείς...
ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ όπως ΗΔΗ έχει διαπράξει και στο παρελθόν μα άλλα ΕΞ ΙΣΟΥ σημαντικά θέματα που προσφέρουν ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ένα ΥΓΕΙΗ ΔΙΑΛΟΓΟ, δείγμα πραγματικά ανώτερων ανθρώπων, ανεξαρτήτου ΦΥΛΟΥ, ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΦΥΛΗΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ....

Ως ΜΕΛΟΣ θα συμφωνήσω με τον Σπειροεϊδή φίλο...
Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ, παρά την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (όπως φαντάζομαι, αλλά ποιός ξέρει, μπορεί να κάνω και λάθος)...

Ας μείνουμε στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και ας ΜΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ το παρόν θέμα με ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ αυτά που λέμε, να τα μετράμε και να γνωρίζουμε πώς είναι η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ και όχι η ΑΛΗΘΕΙΑ...

Στη διάθεση του οποιουδήποτε για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

SpiralΜέλος
14/07/2003, 21:48:19
Όλος ο καλός κόσμος.

Γεια σου Wandering Knight. Όλο και κάποιος θα σου γράψει για το τάγμα του Κριναετού, στο μεταξύ όμως θα σε παραπέμψω σε ένα ιδιαίτερα μυσταγωγικό τόπικ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=425&whichpage=1&ARCHIVE=
Στην πρώτη σελίδα (αν πας στη δεύτερη καίγεσαι) ο Serpentpan που λέγαμε, είχε την υπομονή να γράψει αρκετά πράγματα.

Γεια σου Tao. Δεν είπα ότι είπες κάτι διαφορετικό ως προς θρησκεία και επιστήμη. Εκείνο που δεν είπαμε (αν και αυτονόητο) είναι ότι η πρώτη συμπεριλαμβάνει το θεϊκό στοιχείο ενώ η δεύτερη όχι.
Για τα ηλεκτρόνια θα σε απογοητεύσω, έτσι όπως παρουσιάζεται το θέμα είναι άψυχα.

Και τώρα, για να μην κάνουμε φυλετικές διακρίσεις και μένουμε διαρκώς στους γάλλους αποκρυφιστές, ας αναφερθώ για ποικιλία και σε ένα βρετανό, ένα μάστορα της φιλολογίας του «παράξενου», τον Άλτζερνον Μπλάκγουντ.
Τα γραπτά του είναι ιδιαιτέρως γοητευτικά και ο ίδιος δεν έγραφε τυχαία, αλλά μέσα από γνώσεις και –βέβαια– προσωπικές αντιλήψεις. Ήταν και μέλος της Χρυσής Αυγής και το ψευδώνυμό του ήταν Umbram fugat veritas = Η αλήθεια που διώχνει τη σκιά. Αρκετά εκφραστικό για τις απόψεις του, τις οποίες θα μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε στην κεντρική ιδέα ότι «υπάρχει πάντα ένας άλλος κόσμος που προσπαθεί να εισβάλει στο δικό μας».
Θα αντιγράψω από την ίδια πηγή που αναφέρω και παραπάνω:
"Το ξεκάθαρο κίνητρο του Α. Μπ. είναι, κατά την άποψη πολλών που έχουν εντρυφήσει στο έργο του, η διεύρυνση της συνείδησης, με άλλα λόγια το σπάσιμο των φραγμάτων που εγκλωβίζουν τη συνείδηση του ανθρώπου.
...Υπάρχει η θεωρία ότι ο σκεπτόμενος άνθρωπος πρέπει να αμφισβητεί τα πάντα, και αυτό φαίνεται σαν μια καλή αρχή. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι το άνοιγμα της συνείδησης δεν είναι μια απλή «υποκειμενική» κατάσταση. Ο Μπ. πίστευε ότι καθώς η συνείδηση επεκτείνεται, ταυτόχρονα επεκτείνεται και το σύμπαν που την περιβάλλει, αλλάζοντας μαζί της. Σαν ένας αλληλοεξαρτώμενος ζωντανός οργανισμός, αλλάζει με κάθε αλλαγή που εκδηλώνει κάθε του κομμάτι. Το ερώτημα είναι αν η ανάγκη να επεκταθεί πηγάζει από τη νοητική έλλειψη ελευθερίας, ας πούμε, όπως αυτή που περιγράφει ο Λάβκραφτ, ή αν όλο αυτό είναι μια φυσική τάση του «νόμου» του Σύμπαντος, που ο ανθρώπινος νους εκλαμβάνει με την έννοια της έλλειψης ή της απώλειας εξαιτίας της ικανότητάς του να κρίνει, να αξιολογεί και να ορίζει. Όμως και αυτή η εκδοχή καταρρίπτεται από την υπέρβαση που κάνει η συνείδηση όταν περνά από το ένα οριοθετημένο αντίληψης σε ένα άλλο, με τελείως διαφορετική αξία (για τον ανθρώπινο νου). Κάθε αλλαγή γεννά έναν αριθμό νέων πιθανοτήτων κτλ."

Να λοιπόν μια άλλη θεώρηση θεμάτων που έχουμε ήδη αναφέρει στο τόπικ.

Γεια σου Kelsos, και μη μας θυμάσαι μόνο στα «δύσκολα». Ναι, προσπαθούμε να διασταυρώσουμε τις αναζητήσεις μας και να διατηρήσουμε το φιλικό πνεύμα στο τόπικ, ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε μεταξύ μας. Δεν κάνεις λάθος για τα κοινά μας, το ίδιο ίσχυε και για την προηγούμενη ηλεκτρονική μου εκπόρευση. Στο φίλο Helios ούτως ή άλλως δεν έχουμε τι να απαντήσουμε, όταν επαναλαμβάνει θέματα που δεν μας συγκινούν.

ΤΑΟΜέλος
14/07/2003, 23:06:14
Γεια σας.Ενα μικρο διαλειμμα,αφιερωμενο σε Σπειρες,Εσωτερικους και περιπλανωμενους Ιπποτες,σε ολους τους φιλους του τοπικ και στον Helios. ***
Τεσσερις ανθρωποι βρηκαν ενα νομισμα.Ο πρωτος που ηταν Περσης ειπε-Εγω με αυτο το νομισμα θελω να αγορασω αγκουρ.Ο δευτερος που ηταν Αραβας ειπε-Οχι,εγω με αυτο θελω να αγορασουμε ιναμπ.Ο τριτος που ηταν Τουρκος ειπε-Εγω δε θελω ιναμπ,θελω ουζιμ.Ο τεταρτος που ηταν Ελληνας ειπε -Εγω θελω σταφυλια.Επειδη οι ανθρωποι αυτοι δε γνωριζαν τι υπαρχει πισω απο τα ονοματα,αρχισαν να φιλονικουν.Καποιος που ηταν κοντα τους ειπε-Μη μαλωνετε.Με το ενα αυτο νομισμα,θα ικανοποιησω στο ακεραιο τις επιθυμιες σας.Πηγε και τους αγορασε σταφυλια,γιατι και οι τεσσερις στη γλωσσα τους ,ζητουσαν σταφυλια!
ΡΟΥΜΙ

martinistΜέλος
15/07/2003, 02:05:19
Χαίρετε, φίλοι μου!

Επέστρεψα από έναν τόπο διακοπών και, προτού πάω σ' έναν άλλον, βρήκα χρόνο να διαβάσω τα διαδραματισθέντα στο τόπικ κατά την ολιγοήμερη απουσία μου.

Ακολουθώντας την σοφή οδηγία του αγαπητού Κέλσου, δεν θα ασχοληθώ με κακοήθεις και κακοήθειες. Θα πώ μόνον ένα πράγμα. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς, γιατί το Έμβλημα της Θεοσοφικής Εταιρείας είναι απλή παραλλαγή του Μαρτινιστικού Εμβλήματος (Κύκλος - Εξάγραμμο - Σταυρός); Μήπως τούτο δηλώνει κάτι;

Την απάντηση την γνωρίζω, αλλά ας μη σας στερήσω την χαρά της αναζητήσεως.

Αγαπητή Τάο, πολύ ωραία η σουφική ιστορία με το σταφύλι!

Σας χαιρετώ και... ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

martinist