- αναζητηση - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
πολλές φορές οταν αρνεισαι στον εαυτο σου την ευχαριστηση,το μονο που κανεισ ειναι να αποθηκευεις τον ποθο στο εσωτερικο της υπαρξης σου...
ποιος ξερει αν αυτο που παραλειπεις σημερα δεν περιμενει για αυριο?
τί είναι άρνηση...? τι επιπτώσεις έχει..και για ποιόν...?
αν μπορείς σε παρακαλώ να μας διευκρινήσεις τί ακριβώς αναζητάς,θα καθιστούσε έτσι ποιό ευκολο το ζητουμενό σου,δε νομίζεις:)
σε ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS

''coming alive,leaving dead'' deadhunter
quote:
στο τώρα σου τί έχεις αποκομήσει...?τί είναι άρνηση...? τι επιπτώσεις έχει..και για ποιόν...?
αν μπορείς σε παρακαλώ να μας διευκρινήσεις τί ακριβώς αναζητάς,θα καθιστούσε έτσι ποιό ευκολο το ζητουμενό σου,δε νομίζεις:)
WHISPERS OF THE DREAMS
δεν υπαρχει "τωρα" δεν υπαρχει "στιγμη" ο χρονος κυλαει.. ειμαστε εγκλωβισμενοι μεσα του..και η στιγμη γινεται αχρονη...αιωνιοτητα..
αρνηση? η δυναμη της προσωπικης συνειδησης που διαπερνα τη συνειδηση των αλλων, με την δυναμη του πνευματος που φλογιζεται αδιαλειπτα...μεσα απο τις ατελειωτες συγκρουσεις μας...
που γινομαστε αφορμη να καταστρεφουμε με την αδιαφορια μας.. οταν δεν μας θελουν... και οταν μας επιζητουν με τις απαιτησεις μας...
αναζητω? μα ποιον αλλον ? τον εαυτο μου...![]()
quote:
στο τώρα σου τί έχεις αποκομήσει...?τί είναι άρνηση...? τι επιπτώσεις έχει..και για ποιόν...?
WHISPERS OF THE DREAMS
δεν υπαρχει "τωρα" δεν υπαρχει "στιγμη" ο χρονος κυλαει.. ειμαστε εγκλωβισμενοι μεσα του..και η στιγμη γινεται αχρονη...αιωνιοτητα..
αρνηση? η δυναμη της προσωπικης συνειδησης που διαπερνα τη συνειδηση των αλλων, με την δυναμη του πνευματος που φλογιζεται αδιαλειπτα...μεσα απο τις ατελειωτες συγκρουσεις μας...
που γινομαστε αφορμη να καταστρεφουμε με την αδιαφορια μας.. οταν δεν μας θελουν... και οταν μας επιζητουν με τις απαιτησεις μας...
αναζητω? μα ποιον αλλον ? τον εαυτο μου...![]()
μεταφορική είναι η ερωτησή μου,δεν απευθύνεται μονάχα σε εσένα.
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Η λεξη:κουραστηκα πια..
Ο λογος:καλα πεθανε τοτε με αξιοπρεπεια..
Η λεξη:καλα αλλα πριν φυγω,θα ηθελα να σου μιλησω,για τα μεγαλα λαθη..
Ο λογος:.και ποιος σου ειπε οτι χρειαζομαι εξηγησεις για τα λαθη μου...
Η λεξη:ακουσε με πρωτα..
Ο λογος:δεν εχω αναγκη να ακουσω τιποτε,εγω ειμαι ο λογος ,εγω ειμαι η αρχη,εγω το τελος εγω το χαος..
μετα απο μενα τιποτε..
ενω εσυ τι εισαι μια απλη λεξουλα,που ισως καποτε να εχεις την τυχη να γινεις καποιο στιχακι..ισως....
Η λεξη:καλα βρε λογε τοσα χρονια μιλαμε και ουτε καν μπηκες στον κοπο να ρωτησεις το ονομα μου...μου κανει εντυπωση αυτο μεγαλη..
Ο λογος:ουφ ρε λεξη με κουρασες,οκ πες μου πια λεξη εισαι..
Η λεξη:ειμαι η Πιστη και να σκεφτηκα οτι ισως με χρειαστεις καποτε...
λεω ισως,οταν νιωσεις το κοσμο να γκρεμιζεται γυρω σου και μεσα σου...
Ο λογος:λεξη εισαι για γελια και για κλαματα,ακομη δεν καταλαβες τιποτε απο μενα,σου εξηγησα εγω ειμαι ατρωτος,και δεν εχω αναγκη απο καμια λεξη ειδικα σαν και σενα,ουτε απο πιστη,ουτε απο τιποτε αλλο..σ ευχαριστω παντος για την προσφορα σου,ομολογω πως ηταν συγκινητικη..
φευγω τωρα ,δεν μπορω να χανω αλλο τον χρονο μου μαζι σου,εχω και δουλειες...
Η λεξη:πριν φυγεις ομως θα ηθελα να σου ζητησω μια χαρη..
Ο λογος:τι ειναι παλι;
Η λεξη:να σκεφτηκα οτι αφου εσυ κοτζαμ λογος και δεν με χρειαζεσαι,φαντασου οι ανθρωποι εκει εξω,θα ηθελα λοιπον πριν σε χαιρετησω,να μου δωσεις ενα αλλο ονομα,που να εχει περισσοτερη ζητηση..να με βαπτισεις δηλαδη απο την αρχη..
Ο λογος :α αυτο καλα δεν ειναι και τοσο δυσκολο να σε βαπτισω λοιπον..
θα σε ονομασω ΖΩΗ,ετσι για να θυμασε να οτι η ΖΩΗ,εχει μεγαλυτερη σημασια,κι απο την Πιστη.
Γεια σου τωρα..
![]()

...αν πιστεύεις ότι αξίζει η άσκηση της άρνησης, της στέρισης... τότε η κλιμάκωση δεν θα σε απογοητεύσει... μόνο αν ο πόθος σου είναι αληθινός, βαθύς, ασίγαστος...
...όλη η Ζωή είναι μια σειρά από στιγμές... το Χθές ψυχοραγεί... το Τώρα δραπετεύει... το Αύριο καλπάζει...
...ο Χρόνος είναι μια φυλακή... το αδιάκοπο τικ-τακ το "κούρδισμα" της λαιμητόμου... η μόνη διαφυγή, το σπάσιμο του ρολογιού...
Αυτή την περίεργη ώρα που λούζεται από το κίτρινο φως του ήλιου, τα τσακισμένα εξαρτήματα του ρολογιού μου, αντανακλούν τη Στιγμή σαν μακρινά άστρα...
.
.
.
The She Mantis... extended and bright...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ [ΣΗΜΕΡΑ] ΛΟΙΠΟΝ...
---
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
ας αισθανθούμε το τώρα ,γιατί το αύριο ίσως είναι άσχημο...και ας είναι χτισμένο απο υλικά ονείρου....
WHISPERS OF THE DREAMS
Αυτοί που δεν μπορούν να το νιώσουν θα γίνουν αμέτοχοι παρατηρητές του και θα παραμείνουν προσκολλήμένοι στο οικείο Τώρα...
...πικραμένες ζηλόφθονες σκιές, που κρυφοκοιτάζουν τα Όνειρα των άλλων...
...ο πόθος τους γι' αυτά, σκλήρη και απάνθρωπη τιμωρία, αλλά και η μόνη αίσθηση που έχουν...
.
.
.
The She Mantis... and a lament for the ghosts of life...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
thoughts-katerina polyxroniadi
Συνεχίζοντας τη ανάγκη για ξεκαθάρισμα όρων και την αντίδραση σε κάποια ερεθίσματα θα παραθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με τα θέματα που έχον τεθεί ως τώρα.
Καταρχήν μιλάμε για το «mobility » άλλοτε μεταφράζοντας το ως κινητικότητα και άλλοτε ως κίνηση. Κινητικότητα όμως και κίνηση είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Θα έλεγα ότι κινητικότητα είναι το γεγονός ή η (κατάσταση) της κίνησης, η ότι η κινητικότητα αφορά πολλαπλές κινήσεις. , η ότι περιγράφει ένα φαινόμενο. Πάντως πιστεύω ότι αυτό που μας αφορά είναι η κινητικότητα. Το αντίθετο του τότε ίσως να μην είναι η ακινησία αλλά δεν είμαι σίγουρη το τι είναι. Το λεξικό προτείνει σταθερότητα.
http://fankingdom.sff.gr/spacetime.htm
το τώρα είναι αισθήματα,στιγμές,σκέψεις,έννοιες,βίωμα,εμπειρία,κατανόηση...
το τώρα νοιώθω,"κοιτάω",εισπνέω,αντιλαμβάνομαι....
αν νοιώσεις μέρος της αλήθειας του τώρα,θα σου φανερωθεί και θα σου φανερώσει....
τόσα πράγματα....που το αυριο μικρή εως ελάχιστη σημασία θα έχει....
"άδραξε το τώρα",μια μικρή παραλλαγή του "άδραξε την μέρα" απο τον "κύκλο των χαμένων ποιητών"
http://homepages.pathfinder.gr/koufogiannis/provlimatismos42.htm
Επομένως, και το "Άδραξε τη μέρα" δεν μπορεί να ταυτίζεται με την αποτελεσματικότητα αλλά με την προσπάθεια
http://www.generationterrorists.com/quotes/dps.html
O CAPTAIN! MY CAPTAIN!
Walt Whitman
O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
The ship has weather'd every rack, the prize we sought is won;
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring:
But O heart! heart! heart!
O the bleeding drops of red,
Where on the deck my Captain lies,
Fallen cold and dead.
O Captain! my Captain! rise up and hear the bells;
Rise up--for you the flag is flung--for you the bugle trills;
For you bouquets and ribbon'd wreaths--for you the shores a-crowding;
For you they call, the swaying mass, their eager faces turning;
Here Captain! dear father!
This arm beneath your head;
It is some dream that on the deck,
You've fallen cold and dead.
My Captain does not answer, his lips are pale and still;
My father does not feel my arm, he has no pulse nor will;
The ship is anchor'd safe and sound, its voyage closed and done;
From fearful trip, the victor ship, comes in with object won;
Exult, O shores, and ring, O bells!
But I, with mournful tread,
Walk the deck my Captain lies,
Fallen cold and dead.
http://www.deliriumsrealm.com/delirium/movies/dps_road.asp
The Road Not Taken - Robert Frost
Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveller, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;
Then took the other, as just as fair;
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,
And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.
I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, And I-
I took the one less travelled by,
And that has made all the difference
ένας ποιητής που κοιτάει να "ζεί" το τώρα του,σα να μην υπάρχει αργότερα....
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 27/05/2005 01:44:30
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΕΡΑΣΑΜΕ.
ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
...ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά, μπορείς πάντα να πεις: Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα... και Αύριο ο ήλιος θα βγεί...
.
.
.
The She Mantis... in lament for the living-dead...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
τι link ήταν αυτό βρε παιδί μου!(thoughts-katerina+polyxroniadi)
Υπερσιβηρικος σιδηρόδρομος και βάλε!!!
(στο συμμάζεψα λίγο, έγινε κλίκαμπλ, για να αποκτήσει η σελίδα ένα μέγεθος που να χωράει στο σύνηθες παράθυρο μιας οθόνης
)
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
μονο αν τον κοιταξεις απο ψηλα.. "εν πληρει σιωπη" οπως εκαναν οι νεοπροσηλυτοι Πυθαγορειοι, που για τεσσερα χρονια εμεναν σιωπηλοι.
και απο εκει...μπορεις να κυβερνας και να αρχεις ...βασιλιαδες, πριγκιπες,σουλτανους, εμιριδες,σουφιδες και βαλε...![]()
![]()
μου αρέσει η συζήτηση όπως έχει εξελιχτεί:)
τί λέτε ανεβαίνουμε επίπεδο...?
λοιπόν επειδής η άγκυρα έχει και άλλη οπτική(των προγραμματιστών και [όχι μόνο] σε web σελίδες),είναι να σε πηγαίνει απο την πάνω ,στην κάτω σελίδα της ζωής/σελίδας (και αντίστοιχα) σου σήμερα....
και επειδής η ελπίδα βρίσκεται στο κουτί της πανδώρας,το οποίο και δεν έχω ,αναρωτήθηκα με τον εαυτόν μου...τα παρακάτω και τα οποία ήθελα να κουβεντιάσουμε..
λοιπόν...Η προοπτική του σήμερα περιλαμβάνει το "τώρα" και το "αργότερα" ..σήμερα...
Η προοπτική του "τώρα" περιλαμβάνεται στο "σήμερα"....
Η προοπτική του "αυριο"..πού περιλαμβάνεται...και τί περιλαμβάνει...?
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 27/05/2005 16:25:11
Edited by - manos on 27/05/2005 19:09:12