ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/10/2011, 01:48:18
Όπως με τις εκδρομές θα την πατήσεις macedon!....αν πάω αύριο Κόρινθο θα σκανάρω....αλλιώς από Δευτέρα.

Δεν ξέρω από που έχεις φέρει το κομμάτι αυτό..... αλλά να σε ενημερώσω ότι οι υπερωρίες στον κωδικό 0516 και όχι 516 (μικρό το κακό) για τους δασκάλους και τους αναπληρωτές μόνο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας για το Σχ. έτος 2010-2011 έκλεισε πολύ πάνω από τις 6.000 που μας φέρνεις.

Να φανταστώ ότι όλοι οι άλλοι εκπαδευτικοί στις λοιπές Διευθύνσεις και Γραφεία έμειναν απλήρωτοι αφού το ποσό αυτό ήδη έχει υπερκαλυφτεί μόνο και μόνο από τους εκπαιδευτικούς τις Π/θμιας του Ν. Κορινθίας?

Δείξε μας λοιπόν όλο το έγγραφο (αρ. πρωτοκόλλου και συντάκτη) ...εκτός και εάν θέλεις να σου φτιάξω στο Excel καμιά δεκαριά από δαύτα.

Εγώ θα φέρω αναλυτικά τον τρόπο αμοιβής των αρχιερέων και το ποσό που ήδη έχουν πληρωθεί για τις υπερωρίες τους οι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές της Π/θμιας Ν. Κορινθίας ..... ποιος καλός άνθρωπος άραγε να κάλυψε τη διαφορά?

Και βέβαια όλοι!!!!! οι άλλοι εκπαιδευτικοί της λοιπής Ελλάδας της Π/θμιας αλλά και της Δ/θμιας εκπ/σης.....έμειναν απλήρωτοι.....αφού οι 6.000 δε φτάνουν ούτε για στραγάλια....

Περιμένω εξηγήσεις.....

Αλήθεια ο κωδικός 500 πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές 24.000 γιατί είναι με μπόλντ?.....έχει τίποτε το ιδιαίετερο?....ή επάνω στη βιασύνη?

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

Edited by - europaios2 on 16/10/2011 01:52:10

16/10/2011, 02:03:12
europaios2

quote:
Δεν ξέρω από που έχεις φέρει το κομμάτι αυτό

Από τον προϋπολογισμό της χώρας για το έτος 2011 που αφορά τις δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας...

quote:
αλλά να σε ενημερώσω ότι οι υπερωρίες στον κωδικό 0516 και όχι 516 (μικρό το κακό) για τους δασκάλους και τους αναπληρωτές μόνο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας για το Σχ. έτος 2010-2011 έκλεισε πολύ πάνω από τις 6.000 που μας φέρνεις.

Δεν μπορεί να είσαι τόσο ηλίθιος... Αλλά πάλι... πώς να το εξηγήσω...

Στην τρίτη στήλη του προϋπολογισμού φαίνεται ο φορέας. Στην εικόνα λέει "Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων". Οι δάσκαλοι και αναπληρωτές δεν πληρώνονται από τις πιστώσεις της Γ.Γ. Θρησκευμάτων αλλά από τον τομέα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ποσό των 6.000 αφορά τις υπερωρίες αυτών που απασχολούνται στο συγκεκριμένο φορέα. Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το ποσό των υπερωριών που προβλέφθηκε για το 2011 ήταν 9.500.000 ευρώ.

Ω,ρε κάτι υπαλλήλους που πληρώνουμε και τους εμπιστευόμαστε και τη μισθοδοσία μας...

quote:
Να φανταστώ ότι όλοι οι άλλοι εκπαδευτικοί στις λοιπές Διευθύνσεις και Γραφεία έμειναν απλήρωτοι αφού το ποσό αυτό ήδη έχει υπερκαλυφτεί μόνο και μόνο από τους εκπαιδευτικούς τις Π/θμιας του Ν. Κορινθίας?

Αν πλήρωσες τους δασκάλους από τα κονδύλια της Γ.Γ. Θρησκευμάτων, ως παπάδες, τότε, ναι. Οι υπόλοιποι έμειναν απλήρωτοι.

Αν πάλι τους πλήρωσες από τα κονδύλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τότε περισσεύουν ακόμη 9.494.000 ευρώ για τους υπόλοιπους...

quote:
Δείξε μας λοιπόν όλο το έγγραφο (αρ. πρωτοκόλλου και συντάκτη)

Ο συντάκτης... χμμμ... κάτσε να δω...α, τον βρήκα!

Η Υπουργός
Άννα Διαμαντοπούλου

Πάντως αν δεν μπορείς να βρεις αυτό το έγγραφο ενώ σου έχω πει τόσες φορές ποιο είναι, είσαι για γέλια... Θα μου πεις πως το ξέρεις αυτό, αλλά απλά στο υπενθύμισα

macedon

16/10/2011, 02:31:08
macedon:
quote:
"Στην εικόνα λέει "Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων". Οι δάσκαλοι και αναπληρωτές δεν πληρώνονται από τις πιστώσεις της Γ.Γ. Θρησκευμάτων αλλά από τον τομέα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ποσό των 6.000 αφορά τις υπερωρίες αυτών που απασχολούνται στο συγκεκριμένο φορέα."

Τότε να μας εξηγήσεις ο κωδικός 342 με τα 3.014.000 τι αφορά!!
3.014.000 σε σε Ι.Δ.Ο.Χ. και εποχιακό προσωπικό στα περί Θρησκευμάτων.....
Για καντηλανάφτισσες προορίζονταν ή ψαλτάδες?....ή προσλαμβάνουν παπάδες έκτακτα το Πάσχα που έχει πολλές λειτουργίες?

Σκάναρε λοιπόν τη πρώτη σελίδα και άσε τα λόγια....

Hellas-Ο Μαύρος Καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

Edited by - europaios2 on 16/10/2011 02:32:06

16/10/2011, 02:53:04
europaios

quote:
Τότε να μας εξηγήσεις ο κωδικός 342 με τα 3.014.000 τι αφορά!!
3.014.000 σε σε Ι.Δ.Ο.Χ. και εποχιακό προσωπικό στα περί Θρησκευμάτων....

Θα ήθελα πολύ να σε εξυπηρετήσω αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω. Δεν τον βγάζω τον προϋπολογισμό εγώ, τον βγάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Μπορείς να τους ρωτήσεις, είμαι σίγουρος ότι θα σου πουν.

quote:
Σκάναρε λοιπόν τη πρώτη σελίδα και άσε τα λόγια....

Αντί γι'αυτό, θα σου δώσω το τμήμα που αναφέρεται στις υπερωρίες των δασκάλων που πληρώνονται από τον Τομέα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (αυτών που εσύ τους πλήρωνες για ... παπάδες από τα κονδύλια της Γ.Γ. Θρησκευμάτων).

Έτσι, για να μην πληρώνεις άλλα αντ' άλλων.

Ω, ρε κάτι υπαλλήλους που πληρώνουμε... Πάντως το βασικό μου ερώτημα "Γιατί πτωχεύσαμε", απαντήθηκε. Να'σαι καλά!

macedon

16/10/2011, 03:17:19
quote:
macedon
Θα ήθελα πολύ να σε εξυπηρετήσω αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω. Δεν τον βγάζω τον προϋπολογισμό εγώ, τον βγάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Μπορείς να τους ρωτήσεις, είμαι σίγουρος ότι θα σου πουν.

Εγώ δεν έχω τις παρτίδες που έχεις εσύ....ώστε να σου δώσουν τον προϋπολογισμό.

quote:
macedon
Αντί γι'αυτό, θα σου δώσω το τμήμα που αναφέρεται στις υπερωρίες των δασκάλων που πληρώνονται από τον Τομέα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (αυτών που εσύ τους πλήρωνες για ... παπάδες από τα κονδύλια της Γ.Γ. Θρησκευμάτων).

Έτσι, για να μην πληρώνεις άλλα αντ' άλλων.

Δημιουργείς περισσότερα προβλήματα αντί να λύνεις τα ήδη υπάρχων.

Θες να μας πεις ότι ο 352 της Π/θμιας Εκπ/σης που αφορά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Ι.Δ.Ο.Χ και του εποχιακού προσωπικού είναι μόλις 44.000 ενώ ο αντίστοιχος κωδικός της Γ. Γραμματείας Θρησκευμάτων είναι 846.000?....λίγο δύσκολο...για βάλε λίγο το μυαλουδάκι σου να δουλέψει.....

Πάντως και πάλι θα σε απογοητεύσω και θα σου σκανάρω τις ασφαλιστικές εισφορές των Ι.Δ.Ο.Χ. του Ν. Κορινθίας....εκεί να δεις τι έκπληξη σε περιμένει....

quote:
macedon
Ω, ρε κάτι υπαλλήλους που πληρώνουμε... Πάντως το βασικό μου ερώτημα "Γιατί πτωχεύσαμε", απαντήθηκε. Να'σαι καλά!

Εγώ καλά είμαι.....εσύ δε βλέπω να είσαι καλά....

Ναι....μην το ξεχάσω για το ερώτημα που θέτεις....όταν η Ελληνική πολιτεία κάνει απόσπαση ενός δασκάλου σε πρεσβεία γιατί έκρινε ότι η παρουσία του (κάποιος μια μέρα της χτύπησε την πόρτα και της μίλησε για τον macedon.....και τη χρησιμότητά του ) ήταν απαραίτητη εκεί.....πραγματικά απαντάει στο ερώτημα που θέτεις.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

Edited by - europaios2 on 16/10/2011 03:17:44

16/10/2011, 04:07:39
europaios

quote:
Εγώ δεν έχω τις παρτίδες που έχεις εσύ....ώστε να σου δώσουν τον προϋπολογισμό.

Τον ζήτησα προσωπικά από την υπουργό και μου τον έδωσε χέρι-χέρι. Είχε και αφιέρωση...

Αλλά, να σου πω και κάτι να μαθαίνεις, μια και σέρνεται και εφεδρεία και με τα προσόντα σου ... σε βλέπω να αλλάζεις ειδικότητα:

Ο προϋπολογισμός ενός υπουργείου είναι υπουργική απόφαση. Χμμ... δεν το ήξερες αλλά να που το έμαθες. Α, σου έχω κι άλλα: Εδώ και λίγο καιρό όλοι οι νόμοι (υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, κτλ.) δημοσιεύονται. Από πότε δημοσιεύονται;

Από πρόσφατα... Από το 1833!

Πάμε παρακάτω...

quote:
Θες να μας πεις ότι ο 352 της Π/θμιας Εκπ/σης που αφορά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Ι.Δ.Ο.Χ και του εποχιακού προσωπικού είναι μόλις 44.000 ενώ ο αντίστοιχος κωδικός της Γ. Γραμματείας Θρησκευμάτων είναι 846.000?

Εγώ δεν θέλω να πω τίποτε για τον 352 της Πρωτοβάθμιας. Δεν τον γνωρίζω τι είναι και υποθέτω πως δεν με γνωρίζει κι αυτός. Ούτε γνωρίζω τι δουλειά κάνει. Δεν με απασχολεί άλλωστε. Τις δουλειές αυτές τις αφήνουμε στους βοηθούς λογιστές. Μαζί με την εντολή να φτιάχνουν κανα καφέ και να βγάζουν καμια φωτοτυπία...

quote:
Πάντως και πάλι θα σε απογοητεύσω και θα σου σκανάρω τις ασφαλιστικές εισφορές των Ι.Δ.Ο.Χ. του Ν. Κορινθίας....εκεί να δεις τι έκπληξη σε περιμένει....

Καλά, δεν νομίζω να απογοητευτώ και ιδιαίτερα αλλά πάλι... τι να σου πω... αν θέλεις τόσο πολύ, σκάναρέ το... Άμα θες πάντως, να σου δώσω το κινητό της Διαμαντοπούλου να της πεις να το διορθώσει...

Μα τόσοι αριθμοπνίχτες μέσα στο Υπουργείο, τόσοι επιστήμονες στο Υπουργείο Οικονομικών (το οποίο προεγκρίνει τους προϋπολογισμούς των άλλων υπουργείων), τόσες επιτροπές και τους έβαλε τα γυαλιά ο βοηθός λογιστή από το Κιάτο! Μπράβο σου, να ξέρεις ότι εγώ σε θαυμάζω! Μην κοιτάς που δεν μπορείς να μοιράσεις 2 γαϊδουριών άχυρα, στους προϋπολογισμούς είσαι αστέρι...

quote:
Εγώ καλά είμαι.....εσύ δε βλέπω να είσαι καλά....

Κι εγώ μια χαρά είμαι. Ποτέ ίσως δεν ήμουν καλύτερα... Σ'ευχαριστώ που νοιάζεσαι πάντως.

quote:
όταν η Ελληνική πολιτεία κάνει απόσπαση ενός δασκάλου σε πρεσβεία γιατί έκρινε ότι η παρουσία του (κάποιος μια μέρα της χτύπησε την πόρτα και της μίλησε για τον macedon.....και τη χρησιμότητά του ) ήταν απαραίτητη εκεί.....πραγματικά απαντάει στο ερώτημα που θέτεις.

Καλά, μην μου πεις ότι κοτζάμ βοηθός λογιστή, με θέση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας, που βγάζει μισθοδοσίες (όπως τις βγάζει τέλος πάντων), δεν έχει ακούσει για το Ν.2413 (άλλαξε τώρα) και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό;

Κάτσε τώρα να σου πω τι έγινε για να ζηλέψεις...

Αποσπαστήκαμε το 2002 τέσσερις εκπαιδευτικοί στις Η.Π.Α. (ήταν η πρώτη χρονιά που γινόταν αποσπάσεις για σχολεία εκεί). Επειδή εγώ είχα proficiency και επειδή ήμουν πρώτος στους πίνακες για ΗΠΑ, έχοντας το μέγιστο των μορίων, πήγα στην πρώτη μου προτίμηση που ήταν η Καλιφόρνια. Εκεί έκατσα ένα χρόνο. Το 2003 η συνάδελφος που ήταν στην Πρεσβεία έφυγε και απ' όσους ήμασταν εκεί ήμουν ο μόνος που είχε μεταπτυχιακό στους υπολογιστές και μιλούσε καλά αγγλικά. Έτσι με ζήτησαν στην Πρεσβεία, στην Ουάσιγκτον, γιατί το Γραφείο Εκπαίδευσης ήθελε κάποιον να ξέρει να χειρίζεται υπολογιστές.

Μετά από ένα χρόνο στην Ουάσιγκτον, μετακινήθηκα πάλι στη Νέα Υόρκη, όπου έκατσα άλλα τέσσερα χρόνια, ένα παραπάνω από την πενταετία, επειδή είχα καρκίνο και ακολουθούσα θεραπεία...

Τώρα, για το αν ήμουν απαραίτητος, μια ματιά στο site του Γραφείου Εκπαίδευσης της Πρεσβείας, θα σε πείσει για του λόγου το αληθές. 7 χρόνια μετά την αποχώρησή μου από κει, δεν βρέθηκε κανείς να αλλάξει το e-mail του γραφείου στην ιστοσελίδα. Ακόμη macedon@greekembassy.org είναι

Ειλικρινά όμως, λυπάμαι που δεν αποσπούν στο εξωτερικό βοηθούς λογιστών ή χειριστές φωτοτυπικού αλλά μόνο εκπαιδευτικούς. Τι να κάνω τώρα γι'αυτό; Δεν κάνω εγώ τις αποσπάσεις ... αν τις έκανα εγώ βεβαίως να σε έστελνα έξω.

Κάνε αν θέλεις μια εισήγηση στο υπουργείο και πες τους "Είμαι ειδικευμένος βοηθός λογιστή, έχω μετεκπαιδευτεί στο τάδε φωτοτυπικό, γνωρίζω και το χειρισμό απ'όλες τις καφετιέρες της BRAUN, ζητάω απόσπαση στο εξωτερικό".

Και, πού ξέρεις... Αν σου κάτσει;

macedon

Edited by - macedon on 16/10/2011 04:08:48

16/10/2011, 23:02:50
quote:
macedon
Τον ζήτησα προσωπικά από την υπουργό και μου τον έδωσε χέρι-χέρι. Είχε και αφιέρωση...

Αλλά, να σου πω και κάτι να μαθαίνεις, μια και σέρνεται και εφεδρεία και με τα προσόντα σου ... σε βλέπω να αλλάζεις ειδικότητα:

Ο προϋπολογισμός ενός υπουργείου είναι υπουργική απόφαση. Χμμ... δεν το ήξερες αλλά να που το έμαθες. Α, σου έχω κι άλλα: Εδώ και λίγο καιρό όλοι οι νόμοι (υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, κτλ.) δημοσιεύονται. Από πότε δημοσιεύονται;

Από πρόσφατα... Από το 1833!

Πάμε παρακάτω...

Tότε γιατί δεν τους διαβάζεις?
Πάντως χαίρομαι που η υπουργός σου έδωσε χέρι χέρι τον προϋπολογισμό....ξέρεις ο όμοιος στον όμοιο.....

quote:
macedon
Εγώ δεν θέλω να πω τίποτε για τον 352 της Πρωτοβάθμιας. Δεν τον γνωρίζω τι είναι και υποθέτω πως δεν με γνωρίζει κι αυτός. Ούτε γνωρίζω τι δουλειά κάνει. Δεν με απασχολεί άλλωστε. Τις δουλειές αυτές τις αφήνουμε στους βοηθούς λογιστές. Μαζί με την εντολή να φτιάχνουν κανα καφέ και να βγάζουν καμια φωτοτυπία...

Δασκαλάκος και να δώσει εντολή στον αναπληρωτή και κατ' ουσίαν εκκαθαριστή....θα πρέπει να είναι τουλάχιστον Διευθυντής Διεύθυνσης.....γιατί ο Προϊστάμενος τους ενός από τα δύο Γραφεία ακόμη φυσάει το γιαούρτι.....είχε κάτι απόψεις σαν κι εσένα και έφτασε στο σημείο να υποβάλλει την παραίτησή του εάν δεν υποχωρούσα σε μία κόντρα που είχαμε με διαιτητή τον ίδιο τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας...... δεν την υπέβαλε όμως κι ας μην υποχωρούσα.
Πόσο μάλλον ένας αποσπασμένος δασκαλάκος....όπως είπες για τις μπατσοδουλιές σας έχουμε.

quote:
macedon
Καλά, δεν νομίζω να απογοητευτώ και ιδιαίτερα αλλά πάλι... τι να σου πω... αν θέλεις τόσο πολύ, σκάναρέ το... Άμα θες πάντως, να σου δώσω το κινητό της Διαμαντοπούλου να της πεις να το διορθώσει...

Μα τόσοι αριθμοπνίχτες μέσα στο Υπουργείο, τόσοι επιστήμονες στο Υπουργείο Οικονομικών (το οποίο προεγκρίνει τους προϋπολογισμούς των άλλων υπουργείων), τόσες επιτροπές και τους έβαλε τα γυαλιά ο βοηθός λογιστή από το Κιάτο! Μπράβο σου, να ξέρεις ότι εγώ σε θαυμάζω! Μην κοιτάς που δεν μπορείς να μοιράσεις 2 γαϊδουριών άχυρα, στους προϋπολογισμούς είσαι αστέρι...

Το ξέρω ότι με θαυμάζεις βλέπεις σου σου έχω βάλει όχι απλά γυαλιά...ολόκληρα ματομπούκαλα σε πολλά θέματα.

Για πάμε λοιπόν στο θέμα μας.....

Έγραψες ότι ο προϋπολογισμός του 352 της Π/θμιας Εκπ/σης που αφορά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Ι.Δ.Ο.Χ και του εποχιακού προσωπικού είναι 44.000 για το 2011.

Ας δούμε πόσες ήταν οι ασφαλιστικές εισφορές των Ι.Δ.Ο.Χ. μόνο για τους μήνες Απρίλιο και Μάρτιο του 2011 και μόνο για τον Ν. Κορινθίας.

Για τον Μάρτιο λοιπόν ήταν 45.136,12 και για τον Απρίλιο 53.900,21.....και μόνο στον Νομό Κορινθίας.......πόσο μας είχες πει ότι ήταν για όλο το έτος του 2011 και για όλη την Ελλάδα?
44.000,00

Να σε χαίρονται!!!!

quote:
macedon
Κι εγώ μια χαρά είμαι. Ποτέ ίσως δεν ήμουν καλύτερα... Σ' ευχαριστώ που νοιάζεσαι πάντως.

Είναι να μη νοιάζεται κανείς για τον συνάνθρωπό του όταν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση όπως η δική σου?
Μην απελπίζεσαι όμως, είναι της ηλικίας τα καμώματα, δεν είσαι ο μόνος.

-Και μία συμβουλή ακόμη....κάνε λίγο υπομονή ώστε να λες παραμυθάκια μόνο στα εγγονάκια σου.......μη σπαταλάς το ταλέντο σου εδώ.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Edited by - europaios2 on 16/10/2011 23:04:06

16/10/2011, 23:33:35
quote:
macedon
Καλά, μην μου πεις ότι κοτζάμ βοηθός λογιστή, με θέση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας, που βγάζει μισθοδοσίες (όπως τις βγάζει τέλος πάντων), δεν έχει ακούσει για το Ν.2413 (άλλαξε τώρα) και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό;

Κάτσε τώρα να σου πω τι έγινε για να ζηλέψεις...

Αποσπαστήκαμε το 2002 τέσσερις εκπαιδευτικοί στις Η.Π.Α. (ήταν η πρώτη χρονιά που γινόταν αποσπάσεις για σχολεία εκεί). Επειδή εγώ είχα proficiency και επειδή ήμουν πρώτος στους πίνακες για ΗΠΑ, έχοντας το μέγιστο των μορίων, πήγα στην πρώτη μου προτίμηση που ήταν η Καλιφόρνια. Εκεί έκατσα ένα χρόνο. Το 2003 η συνάδελφος που ήταν στην Πρεσβεία έφυγε και απ' όσους ήμασταν εκεί ήμουν ο μόνος που είχε μεταπτυχιακό στους υπολογιστές και μιλούσε καλά αγγλικά. Έτσι με ζήτησαν στην Πρεσβεία, στην Ουάσιγκτον, γιατί το Γραφείο Εκπαίδευσης ήθελε κάποιον να ξέρει να χειρίζεται υπολογιστές.

Μετά από ένα χρόνο στην Ουάσιγκτον, μετακινήθηκα πάλι στη Νέα Υόρκη, όπου έκατσα άλλα τέσσερα χρόνια, ένα παραπάνω από την πενταετία, επειδή είχα καρκίνο και ακολουθούσα θεραπεία...

Τώρα, για το αν ήμουν απαραίτητος, μια ματιά στο site του Γραφείου Εκπαίδευσης της Πρεσβείας, θα σε πείσει για του λόγου το αληθές. 7 χρόνια μετά την αποχώρησή μου από κει, δεν βρέθηκε κανείς να αλλάξει το e-mail του γραφείου στην ιστοσελίδα. Ακόμη macedon@greekembassy.org είναι

Μάλιστα......είχες πάρει το πτυχίο του Δάσκαλου και μετά πήγες και έκανες μεταπτυχιακό στους υπολογιστές......δηλαδή εγώ πήρα το πτυχίο Λογιστικής και αν θέλω μπορώ να πάω για μεταπτυχιακό σε κάποιον κλάδο της Ιατρικής.........δεν είναι εδώ όμως το θέμα.

Το θέμα είναι ότι ολόκληρη πρεσβεία και δεν είχε έναν άνθρωπο με γνώσεις στους υπολογιστές, ώστε να τον βάλει στο Γραφείο Εκπαίδευσης.....ευτυχώς όμως που έφτασαν εκεί οι πρώτοι δάσκαλοι και έτσι μία από αυτούς που είχε μεταπτυχιακό στους Υπολογιστές ανέλαβε τα καθήκοντά της στην Πρεσβεία για να δουλέψουν επιτέλους οι Υπολογιστές της πρεσβείας του Γραφείου Εκπαίδευσης εκεί.

Όμως η συνάδελφος δασκάλα που ήταν εκεί από το 2002....έφυγε τον επόμενο χρόνο αφήοντάς τους στα κρύα του λουτρού.....και τότε ένα πέπλο απελπισίας απλώθηκε στην πρεσβεία μας εκεί!

Η καλή τύχη όμως της Ελλάδας δεν την εγκατέλειψε και είχε μεταπτυχιακό στους Υπολογιστές και ο macedon!....έτσι άρον άρον τον έφεραν στην πρεσβεία!!!!

Δυστυχώς όμως τον επόμενο χρόνο έφυγε ο macedon και το Γραφείο Εκπαίδευσης της Πρεσβείας έμεινε και πάλι ορφανό από πληρφορικάριους.....και μάλιστα μέχρι σήμερα!!! αφού οι υπόλοιποι εκεί δεν ξέρουν υπολογιστές και δεν έχουν αλλάξει το e-mail την πατρότητα του οποίου την έχει καπαρώσει ο macedon κατά τα λεγόμενά του.

quote:
macedon
Ειλικρινά όμως, λυπάμαι που δεν αποσπούν στο εξωτερικό βοηθούς λογιστών ή χειριστές φωτοτυπικού αλλά μόνο εκπαιδευτικούς. Τι να κάνω τώρα γι'αυτό; Δεν κάνω εγώ τις αποσπάσεις ... αν τις έκανα εγώ βεβαίως να σε έστελνα έξω.

Κάνε αν θέλεις μια εισήγηση στο υπουργείο και πες τους "Είμαι ειδικευμένος βοηθός λογιστή, έχω μετεκπαιδευτεί στο τάδε φωτοτυπικό, γνωρίζω και το χειρισμό απ'όλες τις καφετιέρες της BRAUN, ζητάω απόσπαση στο εξωτερικό".

Και, πού ξέρεις... Αν σου κάτσει;

Πας γυρεύοντας δηλαδή......καλά ότι πεις.....ας δούμε στο επόμενο μήνυμα μου γιατί γίνονται οι λαμογιές με τις αποσπάσεις σε εκτός υπηρεσίας καθήκοντα.

Γιατί την απόσπαση την πήρες σαν δάσκαλος για να διδάξεις στα παιδιά της ομογένειας και όχι ως διοικητικός υπάλληλος της πρεσβείες....το μάμαλο όμως είναι ισχυρό κίνητρο ώστε όσοι έχουν βύσμα αντί να κάτσουν και να μάθουν τα παιδιά γράμματα ως οφείλουν να παίρνουν απόσπαση στην απόσπαση για να φορτώνουν τις τσέπες τους με το μάμαλο εις βάρος του Έλληνα που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει από την τσέπη του τις γνωριμίες ενός δάσκαλου και τις πρόσθετες αμοιβές του....
....βέβαια εδώ που τα λέμε κερδισμένος δε βγήκες μόνο εσύ αλλά και τα παιδιά!.....θα τους δίδασκες ότι η Θράκη ήταν Ελληνική ήδη από το 1912....και αν σε ξεμπρόστιαζε κανά πιτσιρίκι θα τους έλεγες....ε! λάθος μωρέ....το συνέδεσα με κάτι γεγονότα του 1954...

Edited by - europaios2 on 17/10/2011 00:21:36

17/10/2011, 00:15:28

Τι βλέπουμε κύριοι στις παραπάνω εικόνες?
Το μεγαλείο της Ελλάδας και έναν από τους πολλούς λόγους που κατέρρευσε η οικονομία μας.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός πήρε 6.933,51 ευρουλάκια τη στιγμή που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας είναι άνεργοι.
Το θέμα είναι τα δικαιούταν? Σαφώς και όχι!....οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε χώρους πέρα της διδασκαλίας τους οφείλεται καθαρά σε λόγους ίδιου συμφέροντος.
Οι εκπαιδευτικοί (αυτοί που έχουν μεγάλο βύσμα) εκμεταλλεύονται τις γνωριμίες τους και αντί να διδάσκουν στα σχολεία ως οφείλουν, βόσκουν μακρυά από αυτά.
Γιατί το κάνουν αυτό? Μα φυσικά για τα φράγκα γιατί άλλο?

Η εν λόγω εκπαιδευτικός εκμεταλλεύτηκε τον νόμο που οι βολευτές έχουν ψηφίσει για να βολεύουν τους δικούς τους και πήγε σε γραφείο Βολευτή....έτσι όχι μόνο δε δούλευε και κοπροσκύλιαζε αλλά έκανε λέει και υπερωρίες......μα εκεί είναι το ζουμί!

Σε πολλούς δεν τους αρέσει μόνο να κάθονται, αλλά και να πληρώνονται και από πάνω!
Τι κάνουν λοιπόν? (με την προϋπόθεση πάντα ότι έχουν μεγάλο βύσμα) παίρνουν απόσπαση εκεί που βρίσκεται το βύσμα.
Το βύσμα όχι μόνο τους καλύπτει σε κοπάνες κ.λ.π. αλλά τους δίνει και αβέρτα κουβέρτα υπερωρίες......πολύ δουλειά εκεί που πάνε μακρυά από τα σχολεία.....πολύ δουλειά!....τόση πολύ δουλειά που κάνουν και υπερωρίες για να προλάβουν να τα βγάλουν πέρα.

Η παραπάνω κυρία μάλιστα πήρε απόσπαση σε γραφείο βουλευτή κόμματος του λαού.....όχι παίζουμε!.....ο λαός πάνω απ' όλα και το συμφέρον της χώρας....πες τα βρε macedon....πέστα.......γιατί κάτι europaioi έχουν πάρει πολύ φόρα!

17/10/2011, 00:45:05
europaios2

quote:
γιατί ο Προϊστάμενος τους ενός από τα δύο Γραφεία ακόμη φυσάει το γιαούρτι.....είχε κάτι απόψεις σαν κι εσένα και έφτασε στο σημείο να υποβάλλει την παραίτησή του εάν δεν υποχωρούσα σε μία κόντρα που είχαμε με διαιτητή τον ίδιο τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας

Όχι ρε π... μου... Και; Τι έγινε; Μη μας κρατάς σε αγωνία...

quote:
δεν την υπέβαλε όμως κι ας μην υποχωρούσα.

Α, οκ. Ησύχασα!

quote:
Πόσο μάλλον ένας αποσπασμένος δασκαλάκος

Λέγοντας "αποσπασμένος"; Αποσπάστηκα και δεν το ξέρω; Και είχα σκοπό τη Δευτέρα να πάω στο γραφείο μου... Μπορείς τουλάχιστον σε παρακαλώ να μου πεις πού αποσπάστηκα; Και για πόσο;

quote:
Το ξέρω ότι με θαυμάζεις βλέπεις σου σου έχω βάλει όχι απλά γυαλιά...ολόκληρα ματομπούκαλα σε πολλά θέματα.

Ναι, ναι... Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρεις...

quote:
Έγραψες ότι ο προϋπολογισμός του 352 της Π/θμιας Εκπ/σης που αφορά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Ι.Δ.Ο.Χ και του εποχιακού προσωπικού είναι 44.000 για το 2011.

Εγώ δεν έγραψα τίποτε. Η υπουργός έγραψε, στον προϋπολογισμό του 2011 για το Υπουργείο παιδείας, στη σελίδα 13.

quote:
Ας δούμε πόσες ήταν οι ασφαλιστικές εισφορές των Ι.Δ.Ο.Χ. μόνο για τους μήνες Απρίλιο και Μάρτιο του 2011 και μόνο για τον Ν. Κορινθίας.

Και δε βλέπουμε; Τι έχουμε να χάσουμε σάμπως;

quote:
Για τον Μάρτιο λοιπόν ήταν 45.136,12 και για τον Απρίλιο 53.900,21.....και μόνο στον Νομό Κορινθίας

Πώ πώωωω! Και τώρα;

quote:
πόσο μας είχες πει ότι ήταν για όλο το έτος του 2011 και για όλη την Ελλάδα? 44.000,00

Εγώ δεν είπα τίποτε. Ούτε ξέρω τι είναι αυτό, ούτε με απασχολεί.
Η υπουργός το έγραψε, κάντης παράπονα αν δεν σ'αρέσει.

quote:
Να σε χαίρονται!!!!

Ευχαριστώ. Αλλά γιατί;

quote:
Και μία συμβουλή ακόμη....κάνε λίγο υπομονή ώστε να λες παραμυθάκια μόνο στα εγγονάκια σου.......μη σπαταλάς το ταλέντο σου εδώ.

Μπα, η θητεία μου σαν διευθυντής λήγει τον Ιούλιο του 2015. Μετά σκέφτομαι για παραπάνω... Με 30 μετρήσιμα μόρια το 2015, ε... κάτι θα γίνει. Εσύ τι λες;

quote:
Μάλιστα......είχες πάρει το πτυχίο του Δάσκαλου και μετά πήγες και έκανες μεταπτυχιακό στους υπολογιστές......δηλαδή εγώ πήρα το πτυχίο Λογιστικής και αν θέλω μπορώ να πάω για μεταπτυχιακό σε κάποιον κλάδο της Ιατρικής

To μεταπτυχιακό μου είναι στη "Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και στις Νέες Τεχνολογίες" και το έκανα στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ.

Το διδακτορικό μου στη "Διοίκηση της Εκπαίδευσης" το έκανα στο εξωτερικό.

quote:
Το θέμα είναι ότι ολόκληρη πρεσβεία και δεν είχε έναν άνθρωπο με γνώσεις στους υπολογιστές, ώστε να τον βάλει στο Γραφείο Εκπαίδευσης

Αχ, ξερόλα βοηθέ λογιστή. Όχι μόνον δεν ξέρεις την τύφλα σου, αλλά δεν ξέρεις και τι να ανοίξεις να ξεστραβωθείς... Άκου λοιπόν βοηθέ λογιστή των ΤΕΙ:

Η Πρεσβεία ανήκει στο ΥΠΕΞ ενώ το Γραφείο Εκπαίδευσης (όπως και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες του εξωτερικού διαφόρων υπουργείων) είναι αυτόνομο, ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και απλά εποπτεύεται από τον πρέσβη (όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του εξωτερικού). Δεν μπορεί όμως να πάρει κανείς έναν υπάλληλο του ΥΠΕΞ και να τον βάλει είτε στο Γραφείο Εκπαίδευσης (που ανήκει σε άλλο υπουργείο) είτε στο γραφείο τουρισμού (που επίσης ανήκει σε άλλο υπουργείο) είτε σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που ανήκει σε άλλο υπουργείο.

Αν δεν το καταλαβαίνεις, πες μου.

quote:
και το Γραφείο Εκπαίδευσης της Πρεσβείας έμεινε και πάλι ορφανό από πληρφορικάριους.....και μάλιστα μέχρι σήμερα!!! αφού οι υπόλοιποι εκεί δεν ξέρουν υπολογιστές και δεν έχουν αλλάξει το e-mail την πατρότητα του οποίου την έχει καπαρώσει ο macedon κατά τα λεγόμενά του.

Γιατί δεν το ελέγχεις μόνος σου: Πάνε εδώ και δες τι γράφει στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό μπήκε εκεί το Σεπτέμβριο του 2003.

Αν δεν το βρίσκεις, πες μου

quote:
ας δούμε στο επόμενο μήνυμα μου γιατί πως γίνονται οι λαμογιές με τις αποσπάσεις σε εκτός υπηρεσίας καθήκοντα.

Εκτός υπηρεσίας καθήκοντα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ελληνόγλωσσες μονάδες του εξωτερικού; T' ακούσαμε κι αυτό.

quote:
Γιατί την απόσπαση την πήρες σαν δάσκαλος για να διδάξεις στα παιδιά της ομογένειας και όχι ως διοικητικός υπάλληλος της πρεσβείες

"Η στελέχωση των γραφείων των μορφωτικών εκπαιδευτικών συμβούλων και των συντονιστών εκπαίδευσης γίνεται με εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας που υπηρετούν στο εξωτερικό". (άρθρο 18, παρ. 2 Ν.2413/1996)

Για λόγους οικονομίας όμως, δεν αποσπώνται διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς έναν διοικητικό υπάλληλο δεν μπορείς να τον βάλεις στο σχολείο, αν προκύψει ανάγκη. Τον εκπαιδευτικό τον βάζεις όπου θέλεις. Κατάλαβες βοηθέ λογιστή;

quote:
το μάμαλο όμως είναι ισχυρό κίνητρο ώστε όσοι έχουν βίσμα αντί να κάτσουν και να μάθουν τα παιδιά γράμματα ως οφείλουν να παίρνουν απόσπαση στην απόσπαση

Η μετακίνηση του αποσπασμένου εκπαιδευτικού από γραφείο σε σχολείο και το ανάποδο, δεν θεωρείται απόσπαση (αφού είναι ήδη αποσπασμένος). Επίσης δεν έχει καμία επίπτωση στο επιμίσθιο που είναι το ίδιο σε όποια θέση κι αν υπηρετείς στην ίδια χώρα και καθορίζεται με υπουργική απόφαση, με την τελευταία να έχει υπογραφεί το ... 2000.

quote:
για να φορτώνουν τις τσέπες τους με το μάμαλο εις βάρος του Έλληνα που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει από την τσέπη του τις γνωριμίες ενός δάσκαλου και τις πρόσθετες αμοιβές του

Πρόσθετες αμοιβές δεν υπάρχουν στους αποσπασμένους του εξωτερικού, με εξαίρεση την περιοχή της Βαυαρίας, την οποία (πρόσθετη αμοιβή) επιβαρύνεται η γερμανική κυβέρνηση.

Τώρα βέβαια, αν θέλεις να δεις αποσπάσεις αργόσχολων εκπαιδευτικών, που έχουν βύσμα και αποσπώνται επί χρόνια σε άλλες αργόμισθες υπηρεσίες, ρίξε μια ματιά στις εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αποσπώνται σε "Ιερές Μητροπόλεις" (συνολικά 50 για φέτος). Κι αν δεις τις αποφάσεις των προηγούμενων ετών, έχουν ακριβώς τα ίδια ονόματα. Αυτές γίνονται με χαρτάκι από το Μητροπολίτη, με καλή γλώσσα και εύκαμπτη μέση (ξέρεις εσύ). Μερικοί απ'αυτούς μπορεί να εξελιχτούν και να βρεθούν στις Βρυξέλλες, πού ξέρεις...

Κανένα σχόλιο;

macedon