ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρείστικες φιλοσοφικές συζητήσεις - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Παρείστικες φιλοσοφικές συζητήσεις - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
jk74Νέο Μέλος
17/09/2005, 19:14:46
Θα κανονισω να ειμαι και εγω στη συναντηση. Μαλλον θα φερω και 1-2 συζητητες ακομα.
17/09/2005, 19:29:52
Ωπα θα έρθω και εγώ. ΄Εκλεισε Σάββατο πρώτη του μήνα;

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!

Deva_ParinitoΜέλος
17/09/2005, 19:54:09
quote:
Deva πόσες θέσεις να σου κρατήσουμε? Μία ή δύο?
Και ποιος θα είναι στον πάγκο, και ποιος θα παίζει μέσα?
Εσύ και το τζίνι σου εναλλάξ?

Κοίτα Πυθαγόρα, σίγουρα θα είναι και το τζίνι μαζί μου, δεν τ' αφήνω δηλ. εγώ ποτέ μόνο του. Αλλά το τζίνι, δεν πιάνει θέση φίλε, κάθεται χωρίς να κάθεται δηλ. Οπότε, θα έρθω μόνος...

Μία θέση για μένα, Αστροψυχή.

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 17/09/2005 19:59:07

18/09/2005, 11:38:02

.

ναρθω και γω μιας και στις αρχες Οκτωβρη μπορω?

δεν εχω τζινι, ουτε μαϊμου, αλλα εχω μεγαλο κεφαλι! (αφου δεν βρισκω καπελο να φορεσω )

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

18/09/2005, 14:24:03
Θα προσπαθήσω να έρθω.
Πέστε ακριβώς που, και ώρα και αν είναι θα σας βρώ.

α!!!σε περίπτωση που η διαίσθηση δεν λειτουργήσει πως θα γνωριστούμε για να μην βρεθούμε ανάμεσα σε κανένα γκρούπ γιαπωνέζων?

18/09/2005, 14:44:05
Εκλεισε λοιπόν για Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 20:00. Χώρος που προτείνω είναι κάτω από την Ακρόπολη, στα περίχωρα του Αρειου Πάγου (τα γνωστά βραχάκια που γλυστράνε, όπου συνήθως βέβαια εκείνες τις ώρες είναι "ζευγαρομαστρώνας" (για να το θέσω κομψά). Εμείς, πάντως, δε θα ενοχλήσουμε. Μένει να αποφασίσουμε ένα βασικό θέμα (κορμό) συζήτησης (αν και στη συνέχεια η παρείστικη φιλοσοφική μας συζήτηση μπορεί να επεκταθεί οπουδήποτε). Να ξεκινήσω εγώ, θέτοντας το κλασικό θέμα του έρωτα ("ο έρωτας του 21ου αιώνα, σε διαλεκτική με τον έρωτα του "Συμποσίου" ( τίτλος βιβλίου του Πλάτωνα, εκδίοσεις "Κάκτος", γνωστό και με τον τίτλο "Περί Ερωτος"). Προτείνω να διαβάσουμε όλοι το "Συμπόσιο", που μιλάει ακριβώς για τον έρωτα, έτσι ώστε να είμαστε "διαβασμένοι". Βέβαια, θα επικρατήσει το θέμα προς συζήτηση που θα αποδεχτούμε πλειοψηφικά.

Διαδικαστικά, πρέπει να υπάρχει κάποιος "συμποσίαρχος" που να οργανώνει τη συζήτηση και να απευθύνει το λόγο. Θα επιθυμούσα να προτείνουμε για συμποσίαρχο κάποιον άλλο, εκτός από μένα.

Συμπόσιο χωρίς γάργαρο κρασί και μεζέ δε γίνεται. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, θα πρότεινα να κάνουμε το συμπόσιο "ρεφενέ", να φέρει ο καθένας από λίγο καλό κρασάκι και λίγα "καναπεδάκια" (γενικά, μεζέδες που τρώγονται στα όρθια και με τα χέρια, που να μην απαιτούν μαχαίρι και πηρούνι και να μη λερώνουν εύκολα (τυροπιτάκια, λουκανικάκια κ.λ.π.). Ας ετοιμάσουμε εμείς ή ας βάλουμε τις γυναίκες μας, τις μανάδες μας κ.λ.π. να φτιάξουν κάτι τις (όχι πολλά, δεν είναι για να κουράσουμε κανένα. Ο καθένας ας φέρει από λίγα).

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 άτομα: Αστροψυχή, Rizitis, Py8agoras, Actr, Lizzard King, Deva Parinito, JK74, Αφροδίτη, Johniebegood. Εγώ θα φέρω σίγουρα τρεις ακόμη, ο Py8agoras 2 ακόμη και o JK74 ένα. Σύνολο 15. Από προηγούμενη εμπειρία ένας ιδανικός αριθμός για να ξεκινήσει ένα τέτοιο συμπόσιο είναι γύρω στα 25 άτομα. Εχουμε ακόμη καιρό και είμαστε ανοιχτοί σε καινούργιες συμμετοχές (παράκληση, όμως, μη μας έρθετε κατευθείαν εκεί, δηλώστε πρώτα τη συμμετοχή σας εδώ).

Deva_ParinitoΜέλος
18/09/2005, 22:18:44
quote:
Διαδικαστικά, πρέπει να υπάρχει κάποιος "συμποσίαρχος" που να οργανώνει τη συζήτηση και να απευθύνει το λόγο. Θα επιθυμούσα να προτείνουμε για συμποσίαρχο κάποιον άλλο, εκτός από μένα.

Απ! φιλαράκι, σε τσάκωσα! Εσύ δεν άνοιξες το θέμα ? Εσύ δεν το ξεκίνησες όλο αυτό ? Μας άναψες φωτιές δηλ. και τώρα προσπαθείς να μας την κάνεις γυριστή ? Παλιά! Πολύ παλιά!

Εσύ θα είσαι "συμποσίαρχος". Μια και το ανέφερες δηλ. Εσύ ! Ήταν να μην το αναφέρεις. Τώρα που το ανέφερες, την πάτησες...

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 18/09/2005 22:21:21

Deva_ParinitoΜέλος
18/09/2005, 22:36:35
quote:
το κλασικό θέμα του έρωτα ("ο έρωτας του 21ου αιώνα, σε διαλεκτική με τον έρωτα του "Συμποσίου" ( τίτλος βιβλίου του Πλάτωνα, εκδίοσεις "Κάκτος", γνωστό και με τον τίτλο "Περί Ερωτος"). Προτείνω να διαβάσουμε όλοι το "Συμπόσιο", που μιλάει ακριβώς για τον έρωτα, έτσι ώστε να είμαστε "διαβασμένοι". Βέβαια, θα επικρατήσει το θέμα προς συζήτηση που θα αποδεχτούμε πλειοψηφικά.

Γνώμη μου : Τον έρωτα άμα δεν τον ζήσεις, ότι και να σε πει ο Πλάτωνας...

Δηλ, εμείς θα είμαστε εκεί, θα βλέπουμε τα ζευγαράκια να ερωτοτροπούν κι εμείς θα μιλάμε για Πλάτωνα ? Θα βλέπουμε δηλ. τους δίπλα να χουφτώνονται και εμείς θα κάνουμε φιλοσοφικές συζητήσεις για τον έρωτα ?

Πίκρα μεγάλη ! Θα 'χω και το τζίνι μαζί μου. Ω ρε γλέντια! Και τι να πούμε για τον έρωτα ? Αφού θα τον έχουμε μπροστά μας...

Ύστερα, ρε Αστροψυχή, εγώ σκοπεύω να φέρω και την κιθαρίτσα μου. Δηλ. εσείς θα μιλάτε για τον Πλάτωνα, κι εγώ θα τραγουδάω "Τα ορνιθοσκαλίσματα που γράφω με μολύβι"? Δηλ. πως το βλέπεις αυτό? Πάει?

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 18/09/2005 23:11:34

Deva_ParinitoΜέλος
18/09/2005, 22:45:37
quote:
Εμείς, πάντως, δε θα ενοχλήσουμε.

Ok. Θα μας διώξουν αυτοί...

Νομίζω πως πρέπει να βρούμε κάτι πιο... "ανώδυνο"...

Κι έπειτα, σκοπός μας είναι να ενοχλήσουμε. Να ενοχλήσουμε το σύμπαν. Μoνάχα έτσι θα γυρίσει να μας κοιτάξει. Μονάχα έτσι θα πει "Α, τι κάνουν αυτοί εκεί κάτω ? Για να πάω να δω!"

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 18/09/2005 23:21:37

rizitisΜέλος
18/09/2005, 22:52:10
Αφού εκλέξαμε και συμποσίαρχο να του υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις του!
Εκτός και αν «ρίψουμε τους αστραγάλους».

Τα μελήματα λοιπόν είναι :

Η τήρηση της ευκοσμίας και της τάξης.
Την ευπρεπή διασκέδαση και διεξαγωγή του συμποσίου σύμφωνα με τα παλαιά έθιμα και νόμους.
Οφείλει να μην μεθύσει ,αθορύβως δε και περιεσκεμμένος να διατάσσει ότι θεωρεί πως θα συντελέσει στην ψυχαγωγία των συμποτών.
Έχει το δικαίωμα να επιβάλει ποινή τιμωρία σε όποιον διαταράσσει το συμπόσιο η οποία ποινή θα πρέπει να προκαλέσει τον γέλωτα των υπολοίπων συμποτών.
Επίσης θα ορίσει την αναλογία του κράματος μεταξύ νερού και κρασιού στα ποτήρια.
Χρέος του επίσης είναι να διευθύνει εκτός από την παιδία και την διασκέδαση των συμποτών προς την ευρυθμότερη αλλά και την ευθυμότερη διεξαγωγή του συμποσίου.

Καλορίζικος!

`
...Nachtischende