ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

galazia_sfaira30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/04/2006, 18:31:28
Φτιάξτε τυρί

Βασική προυπόθεση για να φτιάξει κάποιος τυρί είναι η μαγιά (πυτιά) όπως ακριβώς και στο γιαούρτι.
Η μαγιά (πυτιά) προέρχεται από το στομάχι ενός μικρού εριφίου το οποίο ακόμα θηλάζει.
Ο τρόπος αυτός λοιπόν παρασκευής τυριού αφορά το παραδοσιακό άσπρο τυρί (φέτα) το οποίο φτιάχνετε ακόμα από τους λάτρες του είδους και ακολουθούν τον παραδοσιακό αυτό τρόπο αρκετές χιλιάδες χρόνια. Η πυτιά πωλείται και στο εμπόριο…
Στα χωριά λοιπόν που το γάλα προέρχεται απευθείας από τα ζώα το άσπρο τυρί χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.
Σε αυτό που θα καταναλωθεί αμέσως μέσα σε δύο εβδομάδες και
Σε αυτό που δεν θα καταναλωθεί αμέσως αλλά προορίζεται για το εμπόριο.

Σε αυτό που προορίζεται για το εμπόριο χρησιμοποιούμε γάλα απευθείας από τα ζώα χωρίς να το βράσουμε πρώτα αλλά το προωθούμε απευθείας στη διαδικασία του πηξήματος. Στη συνέχεια τοποθετείται στην άλμη… οπου εκεί μένει αρκετό καιρό χωρίς να διατρέχει κίνδυνο μιας και το αλάτι το συντηρεί και το προστατεύει.

Εμείς λοιπόν θα μιλήσουμε για το τυρί που μπορούμε να πήξουμε και να το καταναλώσουμε άμεσα αρχίζοντας από την ίδια μέρα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε άλμη. Για το τυρί αυτό θα χρειαστούμε γάλα και πυτιά.
Γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε γάλα φρέσκο απευθείας από το ζώο αφού το βράσουμε πολύ καλά ώστε να αποστειρωθεί, είτε γάλα ομογενοποιημένο , του εμπορίου το οποίο δεν χρειάζεται βράσιμο.
Οπωσδήποτε το φρέσκο γάλα είναι πολύ καλύτερο. Γάλατα εβαπορέ, ή γάλατα που εχουν υποστεί θερμική επεξεργασία δεν πήζουν…
Αφού λοιπόν διαλέξουμε το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε ακολουθούμε την ιδια διαδικασία που πήζουμε το γιαούρτι.
Θερμαίνουμε το γάλα εως τους 45 βαθμούς…
Για οσους δεν διαθέτουν θερμόμετρο.. εμπειρικώς.. κρατούν το μικρό τους δάχτυλο μέσα στο γάλα και μετρούν.. αργά εως το δέκα.. χωρίς να καούν.. εκεί η θερμοκρασία είναι περίπου 45 βαθμοί..
Για 10 κιλά γάλα χρησιμοποιούμε μισό κουταλάκι του γλυκού πυτιά για 5 κιλά πολύ λιγότερο..
Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιήσουμε περισσότερο από 2,5 κιλά γάλα..στην αρχή… μέχρι να του πάρουμε τον αέρα..
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ακίνητο να κρυώσει…
Θα διαπιστώσουμε ότι σιγά-σιγά το γάλα αρχίζει να πήζει και όταν αυτό κάπως σκληρύνει τότε το χαράζουμε ώστε να το βοηθήσουμε να αποβάλλει τα υγρά…
Αμέσως μετά το αδειάζουμε το ημιπηγμένο μίγμα σε μια τσαντίλα (πανί) και το ξανατοποθετούμε να κατασταλάξει μαζί με την τσαντίλα μέσα σε ένα τρυπητό χωρίς να το πολυκουνάμε.
Μετά από μερικές ώρες το τοποθετούμε στο ψυγείο και το τυρί μας είναι έτοιμο.
Το γάλα (νερό) το οποίο δεν έπηξε καθώς και το γάλα (νερό) το οποίο θα στραγγίσει από την τσαντίλα, το βράζουμε χωρίς να ρίξουμε πυτιά και αφού βράσει το σουρώνουμε στην τσαντίλα και εδώ εχουμε ένα άλλο είδος τυριού (μυζήθρα) με λιγότερο θρεπτικά συστατικά αλλά πολύ ωραία γεύση.

Edited by - allzzaro on 15/04/2006 18:57:02

RebecaΝέο Μέλος
18/04/2006, 02:19:55
Καλησπέρα αλζάρο!!!έχω μια ερώτηση.Αγόρασα πρόσφατα μια ενυδατική του κορρε(φυσικά προιόντα)Μπορώ να εμπιστευτώ τέτοιου είδους προιόντα μιας και είναι αρκετά πιο φτηνά απο την vichy που συνήθιζα να χρησιμοποιώ????
RebecaΝέο Μέλος
18/04/2006, 02:55:51
Αρχικά καλησπερίζω τους πάντες και εν συνεχεία συγχαίρω εσένα αλζάρο για την συγγραφή αυτου πραγματικά ενδιαφέροντος τόπικ,πέρασα ώρες διαβάζοντάς το...Λοιπόν...στο προκείμενο...Είμαι 21 και έχω έντονο πρόβλημα(ένα απο τα προβλήματά μου) σκολίωσης(στα 13 μου 42 και 36 μοίρες αντίστοιχα,Φόρεσα 5 χρόνια νάρθηκα και τώρα βρίσκομαι περίπου 36-37 και 31-32)Γνωρίζω πολύ καλά οτι μελλοντικά θα έχω πολλα προβλήματα εγκυμοσύνη κτλ, προς το παρόν όμως θα ήθελα να ξέρω εαν υπάρχει κάποια λύση για να μην πονάω.Υπάρχουν χάπια για πόνους στα κοκκαλα?Ειλικρινά ευχαριστώ...

18/04/2006, 18:43:31
quote:
Αγόρασα πρόσφατα μια ενυδατική του κορρε(φυσικά προιόντα)Μπορώ να εμπιστευτώ τέτοιου είδους προιόντα μιας και είναι αρκετά πιο φτηνά απο την vichy που συνήθιζα να χρησιμοποιώ????

Nαί φίλη μου.. και εγώ χρησιμοποιώ αρκετά απο αυτά.. είναι πολύ καλά.

quote:
Γνωρίζω πολύ καλά οτι μελλοντικά θα έχω πολλα προβλήματα εγκυμοσύνη κτλ, προς το παρόν όμως θα ήθελα να ξέρω εαν υπάρχει κάποια λύση για να μην πονάω.Υπάρχουν χάπια για πόνους στα κοκκαλα?Ειλικρινά ευχαριστώ...

Φίλη μου .. πάς πολύ καλά εχει παρουσιάσει μεγάλη διαφορά...κοίταξε ..η άποψη ότι στην εμφάνιση της πάθησης εμπλέκονται η έλλειψη γυμναστικής, το ασύμμετρο σήκωμα βάρους, η κακή στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου ή η κακή διατροφή είναι απολύτως λανθασμένη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι καμία πάθηση της σπονδυλικής στήλης δεν οφείλεται σε αυτούς τους παράγοντες».
Το σίγουρο είναι ότι η εκφύλιση της σπονδυλικής στήλης οδηγεί στη σχολίωση. Πολλές φορές τα αίτια μιας χρόνιας οσφυαλγίας οδηγούν σε σκολίωση.
Το σίγουρο είναι ότι η ασθένεια αντιμετωπίζεται ανάλογα με το είδος της σχολίωσης είτε με νάρθηκα είτε με εγχείριση.
Φίλη μου ειλικρινά λυπάμαι αφάνταστα που πονάς και σου συμπαραστέκομαι.
Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο ορθοπεδικός που σε παρακολουθεί γιατί μόνο αυτός γνωρίζει τα ακριβή αίτια που προκαλούν τον πόνο μιας και αυτά είναι πάρα πολλά ανάλογα με την περίπτωση.
Εγώ αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι ένα αφέψημα από φασκόμηλο είναι αντιφλεγμονώδες στο προτείνω ανεπιφύλακτα και κουράγιο καλή μου φίλη…είναι κάτι που αντιμετωπίζεται..

RebecaΝέο Μέλος
19/04/2006, 02:46:08
Αλζάρο σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου αλλα δυστυχώς παραμεγάλωσα και δεν εφαρμόζω πλέον καμμία θεραπεία.Απ ότι φαίνεται δεν μπορώ να κάνω τπτ αλλο απο το να μάθω να ζώ μ αυτό...
Τεσπα το φασκομηλάκι πάντως το τιμάω(μπορώ να το πιώ και παγωμένο?)ιδιέταιρα απο τότε που ξεχειμώνιασα στο Παρίσι και 2 φορές μου έριξε τον πυρετο!
Α! και κάτι άλλο...με τι μπορώ ν αναμιγνύω την βαλεριάνα γιατι δεν μ αρεσει καθόλου η γέυση της.Μέχρι τώρα την έμπλεκα με βασιλικό,ήταν λάθος?
Φιλιά
19/04/2006, 16:58:04
quote:
Αλζάρο σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου αλλα δυστυχώς παραμεγάλωσα και δεν εφαρμόζω πλέον καμμία θεραπεία.Απ ότι φαίνεται δεν μπορώ να κάνω τπτ αλλο απο το να μάθω να ζώ μ αυτό...

Μεγάλωσες ?? Είσαι πολύ μικρή ακόμα για να το πείς αυτό.
Ηδη σε πέντε χρόνια κατάφερες να το διορθώσεις. Μην το αφήσεις λοιπόν.
Το Βαλεριάνα δεν βρίσκω κάποιον ιδιαίτερο λόγο να το πίνεις.
Το φασκόμηλο θα πρέπει να το πίνεις ζεστό.
Προσπάθησε να βρείς καλές ποικιλίες.
Το καλό φασκόμηλο πρέπει να εχει εκτός απο την συνηθισμένη μυρωδιά και την συνηθισμένη γεύση.
Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Προσπάθησε αν στο επιτρέπει η κατάσταση σου και ο ορθοπεδικός σου να κάνεις τεντώματα.

- Τέντωσε το σώμα σου και σήκωσε τα χέρια σου ψηλά,.. στις μύτες των ποδιών σου, σαν να θέλεις να φτάσεις κάτι πολύ ψηλά.
Κράτησε το σώμα σου τεντωμένο. Προσπάθησε να το τεντώσεις ακόμα περισσότερο. Ενώ είναι τεντωμένο κάνε περιστροφές του κορμού πολύ αργά και σταθερά δεξιά , αριστερά και πίσω. Κάνε την άσκηση αυτή αρκετές φορές την ημέρα και για αρκετό χρονικό διάστημα

-Κάνε την ιδια άσκηση με το να κρατιέσαι απο κάπου.
πχ μία πόρτα, ή ενα μονόζυγο πόρτας..

- Βρές κάποιον τρόπο να κάνεις πούλ όβερ.
Αν δεν ξέρεις πως γίνεται.. υπάρχει σε προηγούμενα πόστ με φωτό.. στη σελίδα 2 νομίζω... ξαπλώνεις σε ενα επικλινή πάγκο και με το κεφάλι εξω απο τον πάγκο κάνεις ελξείς με λυγισμένους τους αγκώνες χωρίς βάρη φυσικά.
Ζήτησε απο κάποιον ειδήμονα να σου δείξει πως γίνεται σωστά.

- Το καλοκαίρι μην χάνεις την ευκαιρία να κάνεις ασκήσεις στο νερό.
Προσπάθησε να περνάς πολύ ώρα στο νερό. Αν μπορείς κάνετο και το χειμώνα.

-Προσπάθησε να τονώσεις τους μύς που κρατούν τη σπονδυλική σου στήλη.
Ραχιαίους, κοιλιακούς.
Λόγω της θεραπείας με το νάρθηκα αλλά γενικώς οσοι έχουν προβλήματα με τη σπονδυλική τους στήλη αποκτούν σιγά-σιγά τα λεγόμενα μυοσκελετικά προβλήματα. Ετσι οι μύς ατροφούν και η σπονδυλική στήλη στηρίζεται τραβά το μεγαλύτερο βάρος. Οι γυμνασμένοι μύς, βοηθούν κατά πολύ και τους μεσοσπονδύλους να μην κρατούν τόσο βάρος αλλά και γενικώς οι ραχιαίοι και οι τραπεζοειδής με τη σειρά τους ανώτερους σπονδύλους.
Οι κοιλιακοί και οι οδοντωτοί,θωρακικοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και ασκούνται μέσω του πούλ όβερ..

Edited by - allzzaro on 19/04/2006 17:00:53

RebecaΝέο Μέλος
20/04/2006, 01:48:18
Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές καλέ μου....Επιμένω όμως στην ερώτησή μου σχετικά με τη βαλέριάνα γιατί έχω πρόβλημα ύπνου,κρίσεις πανικού κ.α οπότε την προτιμώ απο τα λεξοτανίλ που μου δίνουν.Οχι οτι κάνει και πολλά αλλα τεσπα
galazia_sfairaΜέλος
20/04/2006, 08:49:19
Καλη Ανάσταση στον καλο Allzzaro
και σε ολους τοςυ συμμετεχοντες......αυτο το τοπικ οπως και ναχει με τοσα βοτανα ειναι μόνιμα ενας ανοιξιάτικος καμπος!!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

20/04/2006, 15:39:29
Ενόψει της εορτής του Πάσχα θα ήθελα να ευχηθώ σε ολους-ες σας Χρόνια Πολλά.
Καλοί μου φίλοι το νόημα του Πάσχα εχει δυστυχώς ταυτισθεί με το Δώρο του Πάσχα, τη λαμπάδα, τα κόκκινα αυγά , τις κροτίδες και τον οβελία.
Εγώ μέσα από αυτό το τόπικ θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το νόημα της εορτής εχει ως σκοπό να απασχολήσει τον εσωτερικό μας κόσμο.

Καλό Πάσχα φίλοι μου..

20/04/2006, 16:29:53
[quote]

Καλό Πάσχα

Μην με σουβλίσετε