- ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
η δικια μας ζωη να ειναι ομορφη,η των αλλων ?
the eclips made it clear,whose side the sky was on
quote:quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Μπορείς άν θέλεις περιληπτικά (για να μην ξεφύγουμε απ΄ το θέμα) να περιγράψεις ομοιότητες και διαφορές ενός ανθρώπου με τον ήλιο μας ?????
--------------------------------------------------------------------------------
Ενδιαφερον...μηπως εσυ Force εχεις κατι να πεις επι αυτου?
Διαφορές
Έχω την εντύπωση πως άν δεν υπήρχε ήλιος, δεν θα υπήρχε γη, και άν δεν υπήρχε γη δεν θα υπήρχε άνθρωπος.(τουλάχιστον έτσι όπως τα γνωρίζουμε)
Ομοιότητες
Έχω την εντύπωση πως αν δεν υπήρχε άνθρωπος, δεν θα υπήρχε θεωρία του ποιός, γιατί, και πως έγινε ο ήλιος και άρα δεν θα υπήρχε ήλιος.(τουλάχιστον έτσι όπως το γνωρίζουμε)
Ενα μόνο δεν μου δίνει το όνειρο, το όριο.
Ως που να κινδυνέψω.
Γιατί τότε δεν θα ήταν όνειρο.Θα΄ ταν γεράματα.
Συνάντησα έναν νέο άνθρωπο, 40άρης, ο οποίος δεν είχε ερωτευτεί ποτέ στην ζωή του, και τώρα ήταν ερωτευμένος, ήταν σε μια κατάσταση απόλυτης ευτυχίας. Η αύρα του, το χαζοχαμόγελό του (υποτίθεται οτι είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και δεν τον είχα δει ποτέ με ένα τέτοιο χαζοχαρούμενο ύφος) εξέπεμπαν όπου κι αν πήγαινε. Ήταν φοβερό. Πραγματικά αισθάνθηκα τόσο χαρούμενος μαζί με την χαρά του και σκέφτηκα.... πόσο εύκολο είναι να χαρόμαστε στην ζωή μας!
Ευχαριστώ
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

quote:
Διαφορές
Έχω την εντύπωση πως άν δεν υπήρχε ήλιος, δεν θα υπήρχε γη, και άν δεν υπήρχε γη δεν θα υπήρχε άνθρωπος.(τουλάχιστον έτσι όπως τα γνωρίζουμε)Ομοιότητες
Έχω την εντύπωση πως αν δεν υπήρχε άνθρωπος, δεν θα υπήρχε θεωρία του ποιός, γιατί, και πως έγινε ο ήλιος και άρα δεν θα υπήρχε ήλιος.(τουλάχιστον έτσι όπως το γνωρίζουμε)
Στις ομοιοτητες, θες να πεις πως ο Ηλιος εχει φτιαχτει για να υπαρχει ο ανθρωπος....η οτι αν δεν υπηρχε ο ανθρωπος δεν θα υπηρχαν και θεωριες για τον Ηλιο?
quote:
Συνάντησα έναν νέο άνθρωπο, 40άρης, ο οποίος δεν είχε ερωτευτεί ποτέ στην ζωή του, και τώρα ήταν ερωτευμένος, ήταν σε μια κατάσταση απόλυτης ευτυχίας. Η αύρα του, το χαζοχαμόγελό του (υποτίθεται οτι είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και δεν τον είχα δει ποτέ με ένα τέτοιο χαζοχαρούμενο ύφος) εξέπεμπαν όπου κι αν πήγαινε. Ήταν φοβερό. Πραγματικά αισθάνθηκα τόσο χαρούμενος μαζί με την χαρά του και σκέφτηκα.... πόσο εύκολο είναι να χαρόμαστε στην ζωή μας!
Καθε δευτερολεπτο της ειναι, χρονια στο τελος της...![]()
quote:
πιστευω θα καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ειναι και το οτι ποιο φυσιολογικο.40αρης που δεν ειχε ερωτευθει ποτε.μηπως σου εκανε καποιου ειδους φαρσα ?
ομορφη ζωη.ειναι μια μεγαλη λεξη με βαρυ νοημα.ομορφη ζωη για τον καθενα μπορει να σημανει κατι διαφορετικο.
για τον επιχειρηματια:να παει καλα η εταιρια του
για τον φιλοσοφο:να κανει μια σπουδαια ανακαλυψη ωστε να τον θυμουντε
για τον σχιζοφρενη:να σκοτωσει οσους περισσοτερους μπορει
για τον ερωτευμενο:να βρεθει με την κοπελα του.
μεσω αυτων των παραδειγματων καταλαβαινουμε οτι δεν μπορει να ειναι απολυτα "ομορφη" ζωη.το ενα παραδειγμα αναιρει το αλλο.
αν ο επιχειρηματιας θελει να παει καλα η εταιρια του,θα δουλευει σκληρα και δεν θα δινει αυξησεις και πολλα ρεπο στους εργαζομενους του.ο ερωτευμενος ομως που θελει να τελειωσει απο την δουλεια και να παει στην κοπελα του,δεν μπορει.πρεπει να δουλεψει υπερωρια για να παει καλα η επιχειρηση του επιχειρηματια.
ετσι αποδυκνυω οτι υπαρχουν υπαρχουν αλληλεπιδρασεις στην κοινωνια μας,για το ποιου η ζωη...θα ειναι ομορφη.
the eclipse made it clear,whose side the sky was on
quote:
πιστευω θα καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ειναι και το οτι ποιο φυσιολογικο.40αρης που δεν ειχε ερωτευθει ποτε.μηπως σου εκανε καποιου ειδους φαρσα ?
Γιατί, φίλε tormentor, σου κάνει εντύπωση αυτό?
Έχω γνωρίσει ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ έως σήμερα.
Δεν είναι απόλυτο οτι όλοι ερωτευόμαστε...
quote:
ομορφη ζωη.ειναι μια μεγαλη λεξη με βαρυ νοημα.ομορφη ζωη για τον καθενα μπορει να σημανει κατι διαφορετικο.
για τον επιχειρηματια:να παει καλα η εταιρια του
για τον φιλοσοφο:να κανει μια σπουδαια ανακαλυψη ωστε να τον θυμουντε
για τον σχιζοφρενη:να σκοτωσει οσους περισσοτερους μπορει
για τον ερωτευμενο:να βρεθει με την κοπελα του.
Δηλαδή εννοείς πως η ζωή είναι όμορφη για τον καθένα ανάλογα με τις επιδιώξεις του και τους σκοπούς του.
Οπότε η ομορφιά της ζωής είναι καθαρά υποκειμενική έννοια για τον καθένα μας.
Σε μια τέτοια αντίληψη τείνω να πιστεύω κι εγώ.
Όχι για το αν η ζωή είναι όμορφη γενικά αλλά για το πότε την βλέπουμε εμείς όμορφη...

In anticipation of my resurrection...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΜΟΝΟ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ
ΓΝΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ.
΄Ενας άνθρωπος με ικανοποιητική υγεία και ζήλο θα ξεπεράσει ατυχίες μιάς μη τόσο όμορφης ζωής
βγαίνοντας σοφότερος από κάθε πισωγύρισμα αρνούμενος όμως να επιτρέψει σε μία η περισσότερες ατυχίες να αλλάξουν την θετικότητά του. Δύσκολο το γνωρίζω.
Αν ο χαρακτήρας μας είναι τέτοιος ώστε να ηττηθούμε από μία και μόνο αποτυχία τότε έχουμε ήδη νικηθεί πριν αρχίσουμε.
ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ.
ΤΗ ΘΕΛΩ. ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΡΓΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟ.

Α.Ρ. Ο κόσμος ανήκει στον υπομονετικό. Κάποιος μου το έμαθε και εμένα.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
quote:
Γιατί, φίλε tormentor, σου κάνει εντύπωση αυτό?
Έχω γνωρίσει ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ έως σήμερα.
Δεν είναι απόλυτο οτι όλοι ερωτευόμαστε...
αν καποιος ειναι μοναχός,ειναι διαφορετικο,αλλα ειναι και σπανια περιπτωση αυτη.ολοι οι ανθρωποι ερωτευοντε ειτε το θελουν, ειτε οχι.εχει προνοησει η φυση σε αυτο,πιστεψε με.
quote:
Δηλαδή εννοείς πως η ζωή είναι όμορφη για τον καθένα ανάλογα με τις επιδιώξεις του και τους σκοπούς του.
Οπότε η ομορφιά της ζωής είναι καθαρά υποκειμενική έννοια για τον καθένα μας.
Σε μια τέτοια αντίληψη τείνω να πιστεύω κι εγώ.
Όχι για το αν η ζωή είναι όμορφη γενικά αλλά για το πότε την βλέπουμε εμείς όμορφη...
ακριβως αυτο εννοω και πιστευω.οσο ολοι οι ανθρωποι ειμαστε διαφορετικοι,η ευτυχια θα σημαινει διαφορετικα πραγματα για τον καθενα.
the eclipse made it clear,whose side the sky was on
ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ.
ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΔΩΡΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ;
ΧΜ!
Η ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ...ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ.
ΧΜ!
ΧΜ!
ΚΑΙ...ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ;
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΜΕ.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΑΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ...ΑΓΝΩΣΤΟΙ...ΠΑΡΑΞΕΝΟ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...
Ρίμες, έρωτες λεπτεπίλεπτα όνειρα ψυχής, γιά κάποιους είναι δυσβάσταχτο το αύριο.
Λιμνάζουν σε σάπια νερά. ΄Υδατα στάσιμα.
Προσποιούνται.
Λυπάμαι όσους προσποιούνται.
΄Οσα δεν φτάνει φιλάρες μου η αλεπού, δεν χυμάει να τα πιάσει,
απλά τα κάνει κρεμαστάρια.
ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ. ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ. ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ. ΑΓΑΠΑΣ. ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ. ΚΙ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ.
ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
ΤΟ ΑΔΑΜΑΣΤΟ
ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΥΤΟ
ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΟΠΟΡΩΝ ΑΣΤΕΡΙ.
ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΟΓΙΟΜΟ.
ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΙΑΣΤΑ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ. ΓΗΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗ.

Α.Ρ.
ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 14/11/2005 21:08:29
quote:
Στις ομοιοτητες, θες να πεις πως ο Ηλιος εχει φτιαχτει για να υπαρχει ο ανθρωπος....η οτι αν δεν υπηρχε ο ανθρωπος δεν θα υπηρχαν και θεωριες για τον Ηλιο?
Φίλε Hermes,
Θα το διατυπώσω λιγότερο λογοτεχνικά.
Οι ομοιότητα είναι ότι και τα δυό ανήκουν στην ίδια αλλυσίδα δημιουργίας.
Οι διαφορά είναι ότι σαφώς ο ήλιος ανήκει σε επίπεδο ανώτερης τάξης απο ότι ο άνθρωπος.
Πέρα απο αυτά όμως και για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα νομίζω ότι σε κάποιο σημείο αναφέρεις για άνθρωπο που "ξέρει τι θέλει" .
Έχω την εντύπωση ότι αυτή είναι η φράση κλειδί για την "Ομορφη ζωή" όπως την περιγράφεις στους προβληματισμούς σου.
Ξέρει ο άνθρωπος τι θέλει ?
Ξέρω τι θέλω ?
Άν δεν το μελετήσω (όχι ακαδημαικά αλλά βιωματικά), ποτέ δεν θα μπορέσω να μπώ στην περιοχή των πραγματικών μου "Θέλω" και κατ΄ επέκταση σ΄ αυτό που περιγράφεις σαν "Όμορφη ζωή"
Ενα μόνο δεν μου δίνει το όνειρο, το όριο.
Ως που να κινδυνέψω.
Γιατί τότε δεν θα ήταν όνειρο.Θα΄ ταν γεράματα.