ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγαπημενα παλαια παιχνιδια. - ΕΙΚΟΝΕΣ

- Αγαπημενα παλαια παιχνιδια. - ΕΙΚΟΝΕΣ

Katrina31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/08/2006, 09:43:24
Και μέχρι να σκανάρετε Σπιρτούληδες και Bibi-Bo, πάρτε άλλη μία αγορίστικη μανία :

Μιλάμε βέβαια για τα απίστευτα MATCHBOX και όλα τα παρεμφερή αυτοκινητάκια....

Ούτε που θυμάμαι πόσα είχα (και που τα έχω καταχωνιασμένα).....

29/08/2006, 21:17:41
Αχ Κatrina, τί μού κανες τώρα...
Έχεις σπιρτουλάκια... πεθαίνω!

Έχω ψάξει στο παρελθόν σε μαγαζιά που πουλούν παλιά παιχνίδια, αλλά
τίποτα!

Μήπως κατά τύχη σου περισσεύει κανένα;

KatrinaΜέλος
02/09/2006, 21:53:21
λιλιθ λυπαμαι αλλα ειμαι μανιακη συλλεκτρια με τα παλια παιχνιδια και για να δωσω κατι μονο με ανταλλαγη για κατι που δεν εχω και παλι το σκεφτομαι. Sorry.
zouzouΝέο Μέλος
04/09/2006, 22:08:12
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ (ΑΡΚΕΤΑ!) ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ.
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΜΠΙΜΠΙ ΜΠΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ (ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΧΛΟΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΝΙΑ...), ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΙΝ ΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ EL GRECO ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΞΕΡΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EL GRECO.
ΟΜΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ.EMENA ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ??ΨΑΧΝΩ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΟΥ!
05/09/2006, 00:34:51
Δε πειράζει Katrina.
Θα μπορούσες να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία ωστόσο;
Θα χαιρόμουν πολύ να τα ξανάβλεπα!

KatrinaΜέλος
07/09/2006, 01:08:02
zouzou ποιες bibi-bo εχεις κρατησει? Εγω δυστυχως εχω κρατησει μονο εξι,τρεις John John και τα δυο μωρα. Απο επιπλα τα εχω σχεδον ολα εκτος απο το σαλονι. Και μικρα πονυ εχω καμια 30αρια αλλα τα βαρεθηκα πια. Εσυ τι αλλα παιχνιδια εχεις κρατησει? Καλα αυτο το σπιτι που λες απαικτο το εχω και γω καπου αλλα τωρα ουτε ξερω το που ενα ροζ δε λες? Εχεις δικιο το εργοστασιο καηκε και μαζι οτι ειχε στις αποθηκες του δυστυχως. Ητανε υπεροχα,μοναδικα τα παιχνιδια της el greco εγω που το εχω ψαξει πολλες κουκλες της mattel και της Hasbro εχουνε δημιουργηθει απο καλουπια της el greco. Τα μικρα πονυ ας πουμε που εβγαζε η hasbro μεχρι και το 95 ειναι τα ιδια της el greco. Η jem δεν ξερω αν της ξερεις ειναι η bibi bo rockers τα παιχνιδια της furga ειναι πανω στα καλουπια απο της μεγαλες κουκλες της και πολλα αλλα που δεν θυμαμαι τωρα. Οσο για τα μαιμουδακια που λες εχω κρατησει δυο ενα κρεμ και ενα ασπρο.
zouzouΝέο Μέλος
07/09/2006, 22:18:41
ΕΧΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙΑ??ΕΙΝΑΙ ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ??ΑΝ ΝΑΙ, PLEASE PLEASE, ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥΣ!!! ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΤΡΟΥΛΗ...
ΜΠΙΜΠΙΜΠΟ ΕΧΩ ΡΟΥΧΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ, ΕΠΙΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ (ΚΑΛΗ..)ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΕΓΑΛΗ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ.
ΑΠΟ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΟΥΛΑ Κ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΜΑ, ΣΕΝΤΟΝΙ Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΟΥΧΑ, ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΑΠΟΥΦΗ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΜΕΡΙΚΕΣ HAPPY-HAPPY (ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ??), ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΡΟΥΧΑ Κ.Α.
12/09/2006, 20:27:15
Μήπως θυμάστε την ΠΑΤΑΤΟΥΦΑ?
Μια κούκλα που έβγαινε με μπλε μαλλια και φακίδες. Ή εγώ την είχα με μπλέ κούκλες. Γενικώς κυκλοφορούσε όμως...
whizΜέλος
12/09/2006, 21:11:51

Πω!πω!Τι μου θυμησατε.....

Συγχωρηστε με αλλα,
Κι Εγω σαν παιδι ειχα καποια κλασικα παιχνιδια,
αλλα κυριος λογο του οτι μεγαλωσα σε εξοχη θυμαμαι παιχνιδια με τα σπιρτοκουτα οπου τα καναμε walkie-talkie.

θυμαμαι το σκινακι
και φυσικα αυτο το ατελειωτο τραγουδι καιχοροπηδηγμα με το λαστιχακι(που βαζανε στα ποδια τους 2 κοριτσια κι ενα εκανε σχεδια λεγοντας τραγουδια).

Ποτε δεν θα ξεχασω το κρυφτουλι που παιζαμε,αν και πολλες φορες αγριευομασταν και μαρτυριομασταν.Ατελειωτα παιχνιδια με τις πετρες το ονομαζομενο(συγνωμη για την εκφραση) 'σκατα'.

Μου αρεσαν και τα υλικα παιχνιδια μονο που τιποτα δεν ηταν καλυτερο απο το να παιζω εξω με τα γειτονοπουλα μεχρι πολυ αργα το βραδυ.
Πισω απο το σπιτι μου υπηρχε ενα ποταμι,σαν τρελα πηγαιναμε να παιξουμε και τρωγαμε ξυλο γιατι γυριζαμε μουσκεμενοι και μες την λασπη.
Ατελειωτες βολτες με τα ποδηλατα...Αναμνησεις αθωοτητας και αγνοιας.

Αχ!και να υπηρχε ενα 10%απο αυτο το συναισθημα κι οταν μεγαλωνουμε....Τωρα τα αδερφια τρωγοντε για ενα κομματι γης,οι γειτονες εχουν αποξενωθει λες και ειναι αγνωστοι.

Φοβασαι να κυκλοφορησεις σε πλατειες,δεν υπαρχει περιπτωση να αφησεις κλειδι στην πορτα.Και εισαι τοσο επιφυλακτικος που ακομα και ο/η συντροφος σου μπορει να εχει σκοπο που βρισκετε πλαι σου.

Να παρω και τα υλικα παιχνιδια,οπως η monopoli. Ωρες ατελειωτες να παιζουμε ξανα και ξανα.
Καθοτι κοριτσακι ειχα κι εγω τις περιφημες μπιμπιμπο.
Ο....... αγκαλιτσας απαραιτητος για να κοιμηθω.
Τα playmobil και τα legoς.

Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τον Φρουφρου!

Τον αγοραζα σε γλυφυτζουρια για να κανω τα τατουαζ.
Και φυσικα τα απαιχτα στρουμφακια!
Θυμαμαι ενα προγραμα υπηρχε στο ραδιο καθε Σαββατο πρωι με τα στρουμφακια.Πεθαινα για να τα ακουσω.
Ξυπνουσα απο τις 7μονο και μονο για τα στρουμφακια!

Τι να λεμε.....
Τα δικα μας παιδια θα μαθουνε τα παραμυθια απο παιχνιδια στο pc και τα dvd.Δεν θα τρεξουν ουτε καν σε πλατειες μηπως και....
Παντα με το φοβο θα τα απασχολουμε με ηλεκτρονικα παιχνιδια για να ειμαστε ησυχοι.

Ας θεωρησουμε τους εαυτους μας τυχερους που ζησαμε αυτες τις χαρες απλοχερα,μιας και ειμασταν απο τους τελευταιους.

Να'σαι καλα Katrina,

που μας εδωσες την χαρα να κανουμε ενα ταξιδι στον πραγματικο εαυτο μας απο εκει που ξεκινησαμε.Ετσι εχουμε στοχους,αφου θυμηθηκα πως καποτε ειχαμε ονειρα.Οχι υλικα,αλλα σκεφτομασταν τους φιλους μας,που τωρα δεν ειναι πραγματικοι φιλοι οσοι εμειναν.
Ή χαθηκαν στη διαδρομη.
Παντως θυμηθηκαμε οτι καποτε ειχαμε αξιες και τωρα......

Χιλια συγνωμη παιδια αν ξεφυγα απλα με συνεπηρε το θεμα.
Να΄στε καλα!
Με εκτιμηση Άντα

TindomielΝέο Μέλος
25/10/2006, 00:11:15
Πω πω παιδια τι μου θυμιζεται τωρα???
Τι ομορφα που περνουσαμε εμεις σαν παιδια.Ειμασταν μαλλον τα πιο τυχερα στον κοσμο!!Ειχαμε τα ωραιοτερα παιχνιδια και την μεγαλυτερη φαντασια!!
Θυμαμαι που ημουν ερωτευμενη με τα μικρα πονυ!!Ακομα ειμαι και αγοραζω οποτε βρω!!
Την Polly Pocket???Θυμαστε?Και οχι σαν την σημερινη που μονο pocket δεν ειναι!Ελεος...
Lady LovelyLocks!!!Παντα ηθελα μια και ποτε δεν απεκτησα!Δεν θυμαμαι ομως γιατι...
Τα πιν πον!!Θεικα ε?
Τα lego και τα playmobile!!!Μπορουσα να παιζω με τις ωωωωωρες!!
Transformers και He-Man...
Αν και ηταν πριν αρκετα χρονια πριν μου φαινεται πως και η ποιοτητα των παιχνιδιων ηταν πολυ καλυτερη απο αυτα που βγαινουν σημερα!
Σημερα τα παιδια αν δεν εχουν παιχνιδια που κουνιουντε μονα τους δεν τα θελουν.
Δεν εχουν πια ουτε την φαντασια ουτε την υπομονη να παιξουν οπως καναμε εμεις.
Τι ωραια που ηταν αυτα τα χρονια...
Ηταν οντως χρονια αθωοτητας!!

*All you need is trust... and a little bit of Pixiedust*

KatrinaΜέλος
22/04/2007, 00:00:40
Το σαλονι της Bibi bo