- ΓΑΜΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:Kάι κάι κάι... που πάω πρωί πρωί κ μπλέκομαι με γάμους κ τέτοια...τεσπα//φυσικά κ αν ένιωθα την ανάγκη να πάω κάποιο ταξίδι ή να βγω μόνη μου θα το έκανα. Θέλω να πιστεύω ότι αν παντρευτώ θα το κάνω με κάποιον άνθρωπο που θα είναι ικανός να κατανοήσει τις ανάγκες μου/όπως κ γω τις δικές του-αν όχι, καλά να πάθω + ας πρόσεχα! Tο "highlight" σ'αυτό όμως ξέρεις πιο είναι; Ότι αν έχεις διαλέξει τον σωστό άνθρωπο//αυτή η ανάγκη δεν θα είναι κ τόσο συχνή/σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή/αλλά δεν θα είναι κάτι που θα σε "τρώει" ας πούμε../ακόμα περισσότερο ισχύει για το παιδί-*οι περισσότερες γυναίκες μπορεί να λένε "να πάω κάπου μόνη μου να ησυχάσω" κ όταν φεύγουν είναι πάνω από ένα τηλ. κ ρωτάνε τι κάνει το παιδί κ πως είναι το παιδί//σου είπα κ πριν-οι προτεραιότητες αλλάζουν/χωρίς απαραίτητα να σε χαλάει αυτό. Eίναι ένα είδος εξέλιξης...
VALNTA σιγουρα και καποια σοβαρη ομως σχεση περιοριζει την ελευθερια και ειμαι εναντιον τετοιων σχεσεων.Ομως υπαρχουν και οι σχεσεις που ειναι συνηθως πιο ελευθερες.
Ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει απο γυναικες αλλα και ανδρες που εχουν
σχεση σοβαρη ή εχουν παντρευτει να λενε πως σπανια βγαινουν με τους φιλους τους,σπανια βγαινουν χωρις ο ενας τον αλλον.Συνηθως λενε πως βγαινουν μονο οι δυο τους και οχι χωριστα με καποιον φιλο.Δηλαδη valnta εσυ αν ησουν παντρεμενη ή αν ειχες σοβαρη σχεση(και θελω ειλικρινη απαντηση,η ερωτηση απευθυνεται σε ολα τα μελη) θα εβγαινες μονη σου
εξω καπου με φιλους αρκετα συχνα ή σπανια;Θα πηγαινες ποτε καποιο ταξιδι για μια εβδομαδα μονη σου ή με παρεα(ή θα το εκανες πολυ σπανια;) χωρις τον συντροφο σου ή το παιδι σου αν ειχες;Η αληθεια εινα οτι δυστυχως καποιες φιλιες "χανονται" μετα το γαμο.Και αυτο για μενα ειναι το πιο δυσαρεστο πραγμα.Καλυτερα να εχεις καποιους φιλους και οχι σχεση
παρα καποια σχεση και κανεναν φιλο.Εσεις;
Part two: εντάξει να είσαι εναντίον του γάμου/αλλά κ εναντίον των "σοβαρών" σχέσεων; (το βάζω σε εισαγωγικά--γιατί βρίσκω γελοίες τις ταμπέλες).Θεωρείς ότι ποτέ δεν θα νιώσεις την ανάγκη να είσαι κάπως πιο κοντά με κάποιον από το γειά σου-ποτό-γδύσου-ντύσου-γειάααα..
Ξέρεις οι φίλοι καλύπτουν άλλα πράγματα//+άλλα πράγματα οι σύντροφοι--ένας άνθρωπος χρειάζεται κ τα δύο//καλώς ή κακώς. Eίναι σαν να μου λες ότι μπορείς να ζήσεις μόνο με νερό ή μόνο με φαΐ...
quote:
Γεια σου φιλε Εχεμβροτε.Αληθεια εσυ εισαι παντρεμενος;Και αν ναι,βγαινεις συχνα εξω μονος σου ή με καποιο φιλο;
Φίλτατε Viking
Δεν είμαι παντρεμένος, αλλά έχω μια σχέση η οποία δεν είναι…ελευθέρας βοσκής.![]()
Όταν θέλω να βγω μόνος μου, θα το κάνω, όταν εκείνη θελήσει να βγει μόνη της, θα το κάνει. Δίχως γκρίνιες, τσακωμούς κλπ κλπ. Απλά είναι μια ανάγκη ορισμένες φορές να βλέπουμε τους φίλους μας, τους κολλητούς μας. (ασχέτως εάν εγώ δεν έχω αυτήν την ανάγκη έντονη, λόγω του ότι με γεμίζει πάρα πολύ αυτή η σύντροφος)
Μια ανάγκη την οποία την δέχομαι, την σέβομαι αλλά μου αρέσει κιόλας. Θεωρώ όμορφο και υγιές η κοπέλα μου, η γυναίκα μου, να έχεις τους φίλους της, όπως και εγώ. Είναι δικαίωμα. Εγώ είμαι απλά κάτι άλλο για εκείνη, κάτι διαφορετικό. Δεν πιστεύω πως μπορεί να αντικαταστήσει τους φίλους της με εμένα. Είναι σαν αυτό που είπε η Valnta. Πως δεν μπορείς να ζήσεις μόνο με νερό η μόνο με τροφή. Χρειάζεσαι και τα δύο.
Εμένα με γεμίζει η ερωτική συντροφιά της, αλλά και! η φιλία της. Ναι, την θεωρώ και! φίλη.
Ωστόσο, επιθυμώ να βλέπω και τους κολλητούς μου. Είναι κάτι διαφορετικό.
Ισορροπία. Αυτό πιστεύω χρειάζεται.
Δεν δεσμεύει κανείς, κανέναν. Έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι.
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 05/04/2004 13:01:39
Όχι φίλη μου καθόλου απογοητευτικό! Ειλικρινά!
Η άποψή μου έχει ως εξής:
Είμαι στην ηλικία των 29-30 αυτή την στιγμή. Ανέκαθεν ήμουν κατά του γάμου, όντας ελεύθερο πνεύμα αισθανόμουν τον γάμο σαν μία δυσβάσταχτη δέσμευση που ειλικρινά δεν ήξερα αν πρώτη εγώ θα μπορούσα ν’ αντέξω. Μεγαλώνοντας και ακούγοντας / βλέποντας το πόσο λίγοι τελικά άνθρωποι πραγματικά τιμούν την ουσία του γάμου, πλέον «σιγουρεύτηκα» ότι είχα δίκιο για τις απόψεις μου σ’ αυτό το θέμα.
Όμως στάθηκα πολύ-πολύ τυχερή και βρήκα έναν άνθρωπο πολύ σπουδαίο, έναν άνθρωπο που αξίζει και φαντάζομαι ξέρεις φίλh μου πόσο δύσκολο είναι αυτό στον καιρό μας.
Και επειδή εκείνος, μετά από μερικά χρόνια σχέσης ήθελε να πάει την σχέση μας ένα βήμα παρακάτω, δέχτηκα να παντρευτούμε παρότι ήξερα ότι σίγουρα κάποιες στιγμές θα πρέπει να «πολεμάω» με τους προσωπικούς μου δαίμονες, τις απόψεις μου...
Και αυτό που τελικά πρέπει να παραδεχτώ είναι ότι δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, φίλη golden.

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~
Εμείς παντρευτήκαμε για καθαρά πρακτικούς λόγους. Δεν το μετανιώνω αλλά μόλις βγεις από το ροζ συννεφάκι δύσκολα τα πράγματα. Ο πρώτος χρόνος είναι δύσκολος γιατί πρέπει ξαφνικά να φροντίσεις πράγματα που όσο ανεξάρτητος-η κι αν είσαι όλο και κάποια μητέρα τα αναλαμβάνει.
Η ζωή μας δεν έχει αλλάξει, είμαστε όπως πριν και καλύτερα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη σχέση μας, ο καθένας έχει τον προσωπικό του χρόνο καθημερινά να τον διαθέσει όπως θέλει. Επίσης πολύ σημαντικό, ο καθένας έχει το δικό του πορτοφόλι (εκτός από κάποιο ποσό μηνιαίως που πηγαίνει για τα κοινά έξοδα) και διαθέτει τα χρήματα του όπως θέλει χωρίς ο άλλος να ανακατεύεται.
Παιδί όχι ακόμα, είμαστε πολύ "τεμπέληδες" γι αυτό.
Άλλοι άντρες-γυναίκες; Πριν γνωριστούμε ζήσαμε και οι δύο πολύ έντονα και δεν μας λείπει αυτή η κατάσταση.
Όμως ένα είναι το ζητούμενο, να μην εφησυχάζεσαι. Να "φροντίζεις" την σχέση σου καθημερινά.
"ΓΑΜΟΣ!ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ!ΝΤΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΒΑΤΡΑΧΟ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ!!!"
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΜΕ ΛΥΠΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΛΙΣΕ ΠΙΑ "Ο ΓΑΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ"..
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΟ!ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ...
Η ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ..ΑΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ...
ΕΧΩ ΔΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ...ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ!
ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ...ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ!ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ!ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΖΩ,ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΗΡΕΜΙΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!
ΑΥΤΑ...
Alma Libre....
ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ .
ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ ΗΓΚΡΙΝΙΑ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ,ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ.
..
Θα ήθελες να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας;
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
του ανθρώπου.
Ο γάμος είναι μία υποχρέωση που όλοι οι
κανονικά σκεπτόμενοι άνθρωποι οφείλουν κάποια στιγμή στη ζωή τους,
να εκπληρώσουν.
Μόνο ένας γάμος μπορεί να θεωρηθεί γάμος,
ο Χρυσός Γάμος.
Η Χρυσή Ένωση.
Η αιώνια σμίξη αρσενικού και θηλυκού,που δε σταματά να συμβαίνει ποτέ.
Ο Χρυσός Γάμος,σημαίνει την τέλεια ένωση.
....................................................................
Ο γάμος είναι ένας αγώνας που οφείλουν όλοι οι άνθρωποι να δώσουν.
Αν οι γονείς μας σκέφτονταν την μη-αναγκαιότητα
του γάμου,
εμείς δεν θα γράφαμε αυτές εδώ τις γραμμές.
Το πιο ανώριμο πράγμα στον κόσμο,είναι να πιστεύεις
ότι ο γάμος είναι μία σύμβαση,μία "επιχείρηση" που στήνει ένας άντρας και μια γυναίκα,
ή,
μία γυναίκα κι ένας άντρας.
Είναι πολύ θλιβερό να εκφράζεται αυτή η άποψη,
σημαίνει ότι δε σε νοιάζει ο κόσμος που ζεις,αλλά μόνο το τομάρι σου.
Να περνάς αιώνια καλά,φοβούμενος όμως ότι ο γάμος θα το "σκοτώσει" αυτό,
δεν παντρεύεσαι.
Αλήθεια,ποιος φιλόσοφος ή εξέχων άνθρωπος,
είπε ποτέ ότι σκοπός της ζωής είναι να περνάμε καλά???
Ποιος ΔΕΝ μας έθεσε προ των ευθυνών μας,λέγοντάς μας ότι ο σκοπός είναι να δώσουμε κι εμείς ζωή,όπως δόθηκε και σε μας?
Τι φοβάστε από τη γέννηση ενός μωρού???
Μήπως δε θα σας αφήνει να "διασκεδάσετε",
ή,
μήπως θα είναι ένα επιπλέον πρόβλημα στη ζωή σας???
Μα,απορώ,που έχει πάει το αίσθημα της ευθύνης???
Ποιος σας είπε ότι η ζωή είναι ωραία κι ότι μια ζωή έτσι θα είναι???
Είμαστε φθαρτοί,τα σώματά μας είναι φθαρτά,
η μνήμη μας όμως όχι.
Και ποιος θα τιμήσει τη μνήμα μας,
αν-μακριά από μας-εκγαταλείψουμε τα εγκόσμια χωρίς να αφήσουμε απογόνους??
Οι φίλοι μας???
Θα υπάρχουν ακόμη αυτοί??
Ο άνθρωπος ζει αιώνια, μέσα από το γάμο.
Ένας άντρας και μια γυναίκα,είναι ταγμένοι να ζουν μαζί,να δημιουργούν οικογένεια,να δίνουν ζωή,να αγωνίζονται.
Όσο για τους "ρόλους" των δύο φύλλων...
Τι να πω αγαπητοί συνοδοιπόροι.
Ας μη γινόμαστε Αμερικανάκια...
Αν ΔΕΝ έχετε καταλάβει από μόνοι σας,χωρίς να σας πει ποτέ κανείς τίποτα-πέραν των γονιών σας που έχουν ΚΑΘΕ δικαίωμα-,ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του κάθε φύλλου,
λυπάμαι,αλλά κάτι δεν παέι καλά με το ένστικτο του ανθρώπου.
Και για όσους εναντιώνονται στο γάμο,ένα έχω να πω.
Χρειάζεται ψάξιμο,αγώνας,κατανόηση,καλές προθέσεις,
κατάρριψη εγωισμών,συνεργασία,μα πριν απ'όλα,ΣΕΒΑΣΜΟΣ ρε παιδιά,
σεβασμός στον άνθρωπο που θα μοιραστείς μια ζωή μαζί του.
Τότε μόνο θα γεννηθεί το λουλούδι της πραγματικής και ανόθευτης αγάπης,το ανώτερο συναίσθημα στον εικονικό μας κόσμο.
Μην αφήνετε την Ελλάδα να γεράσει.
Και ψάξτε σκληρά να βρείτε τον άνθρωπο της ζωής σας.
Υπάρχει αυτός,σας περιμένει, όπως ίσως υποσυνείδητα τον περιμένετε κι εσείς.
Για κάθε άντρα υπάρχει μια γυναίκα. Και για κάθε γυναίκα ένας άντρας.
Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματός μου.
Με το μήνυμα αυτό, έγραψες![]()
![]()
![]()
Σε είχα συνηθήσει σε άλλο στυλ μηνυμάτων και με αυτό με εκπλήσσεις![]()
Ζήσε τη στιγμή!

quote:
ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΡΟΥΖΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕΣ...ΦΙΛΙΚΑ
Alma Libre....
Δηλαδή; Ποιά είναι αυτή η Δρούζα;
Πρώτα από όλα συγνώμη για την καθυστέρηση, είχα φόρτο δουλειάς και συμφώνησα να την δημιοσεύσω τη Παρασκευή.
ΑΝΑΛΥΣΙΣ:
Εάν πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή θα πρέπει να επιστρέψουμε στον μεσαίωνα και στην αρχαιότητα γιατί το παρελθόν επιρρεάζει το μέλλον.
Στη ζωή μου γνώρισα γυναίκες απο όλο τον κόσμο, τι να πώ...; Είναι όλες σαν το παγωτό. Η κάθε μία έχει και τη γεύση της, την ανατροφή της, τις ιδιοτροπίες της, τα ναζάκια της, τη βλακεία της κοκ.
Μια σωστή γυναίκα κατά τη γνώμη μου είναι αυτή που έχει ανακαλύψει το ρόλο της, ξέρει να εκπέμπει τη θυληκότητα, τη σεμνότητα, τη μετριοφροσύνη, την ισότητα με τον σύντροφο της και μαζί με τη σοβαρότητα που διακατέχει έναν άνθρωπο. Είναι ανάγκη να έχει δυνατό χαρακτήρα γιατί αυτό χρειάζεται στις δύσκολες στιγμές για να στηρίξει τον άνδρα της (έχει αποδειχτεί και στη ψυχολογία, το ότι η γυναίκα έχει δυνατότερη ψυχική αντοχή απο τον άνδρα).
Σήμερα η γυναίκα, όπως και ο άνδρας, εξανδραποδίζεται και ξεγυμνώνεται στο όνομα του καπιταλισμού σαν γυναίκα, σαν εργάτρια και σαν μάνα.
Το αμερικανικό όνειρο, έγινε το "όνειρο" κάθε γυναίκας σε αυτό το κόσμο...μα τι λέω...ΕΦΙΑΛΤΗΣ είναι η σωστή λέξη!
Απο μικρά κορίτσια προσπαθούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία πριν ακόμα μπούν στην εφηβική ηλικία.
Βλέπουν τη Μπαρμπι να έχει το ροζ αυτοκίνητο, το ροζ τζετ, το ροζ σπίτι, τον όμορφο Κεν, το ροζ άλογο, το ροζ μηχανάκι, το ροζ ιατρείο,και, και, και....Πρώτα απο όλα τη ρώτησε κανείς τη Μπάρμπι εάν δούλεψε για να τα αγοράσει όλα αυτά;;;
Αλλά βλέπετε, όλα αυτά μπορούν να τα έχουν οι γυναίκες ώς δια μαγείας έαν πάρουν το τάδε περιοδικό, το τάδε καλλυντικό, τη τάδε μέθοδο δίαιτας, κτλ.
Σαφώς μία γυναίκα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτη την πορεία η οποία την οδηγεί σε ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη και υπερκόπωση.
Δεν υπάρχουν SUPERWOMEN!!!!
Στον Μεσαίωνα η γυναίκα θεωρούνταν υποδεέστερη του ανδρός για λόγους θρησκευτικούς (αβάσιμους και ατεκμηρίωτους δηλαδή).
Η κοινωνία μας όμως ήταν πάντα μητριαρχική! Απλά κανείς μας δεν το κατάλαβε γιατί ο ανδρικός πληθυσμός μιλούσε με τη σωματική ρώμη!
Οι γυναίκες πάντα έκαναν τη δουλειά τους πίσω απο το θρόνο του άνδρα.
Η Ασπασία έγραψε τον Επιτάφιο του Περικλή και όλους τους ρητορικούς του λόγους γιατί ο άνθρωπος δεν ήξερε ρητορική.
Πέρασαν πολλά μέσα σε χιλιάδες χρόνια, και αυτή η αγανάκτηση τους προσπαθεί να βγεί έξω σήμερα...το κακό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι νομίζουν ότι κατάφεραν να κερδίσουν τη δικαιοσύνη και την ισότητα που τους αρμόζει...
Δυστυχώς δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, το παιχνίδι είναι το ίδιο απλά άλλαξε πεδίο μάχης. Τώρα δεν μας ελέγχουν με τη ρώμη και το σπαθί, μας ελέγχουν με το υποσυνείδητο!
Δύστυχες γυναίκες, είναι όντως κρίμα και άδικο!
Αυτό έχει ώς συνέπεια τη σημερινή κατάπτωση των ηθών και των πιο σημαντικών θεσμών, όπως ο Γάμος.
Εάν ο γάμος δεν ήταν κάτι το φυσιολογικό νομίζατε ότι θα επιβίωνε μετά απο χιλιάδες χρόνια μέσα στη κοινωνία;;;
Απλά οι περισσότερες γυναίκες, και ειδικά οι γυναίκες της Β. Αμερικής έχουν την εντύπωση πως η καριέρα είναι μία πολύ καλύτερη λύση απο το να κάνει παιδιά.
Δεν λέω να μην ακολούθησει μία ειδικότητα, ένα επαγγελματικό δρόμο που να της αρέσει...αλλά πως μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή χωρίς την οικογένεια.Αυτά είναι τα σκουπίδια που βάζουν στα μυαλά των ευκολόπιστων γυναικών εδώ στον Καναδά.
(Τώρα ξέρετε γιατί η Β.Αμερική είναι πολυπολιτισμική)
Απορώ καμμιά φορά πως οι γυναίκες της Ευρώπης παραδειγματίζονται απο αυτό...;
Παιδιά, εδώ στην Αμερική ο κόσμος έχει την νοημοσύνη πιθήκου, είναι χαζοί άνθρωποι λόγω του υλισμού τους, δεν θα πάνε παρακάτω γιατί αυτά είναι τα όρια τους, ο υλισμός, δεν σκέφτονται καθόλου για θέματα τα οποία είναι για το κοινό συμφέρον...! Μην πάτε να τους μοιάξετε γιατί θα χάσετε!! Σας το λέω εγώ που μένω μέσα στη καρδιά του ΘΗΡΙΟΥ!!
Τεσπα!
Ο Γάμος είναι το πρώτο βήμα για την οικογένεια, και οικογένεια σημαίνει ανθρώπινη εξέλιξη και αθανασία!
Όλοι φτάνουν σε αυτό το σημείο που ψάχνουν την ολοκλήρωση! Αυτό είναι ο θεϊκός Έρως που ελκύει τα όντα, για να φέρει την αθανασία!
Η ανάλυση δεν έχει τελειώσει αλλά λέω να σταματήσω για την ώρα επειδή είναι αργά.
Θα τα ξαναπούμε αγαπητοί,
Edited by - Πρίγκιπας on 11/04/2004 10:38:35
Edited by - Πρίγκιπας on 11/04/2004 10:39:27
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΒΡΕ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ALPHA ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ?ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΚΑΝΑ ΕΤΣΙ,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕΣ...???
ΦΙΛΙΚΑ
Alma Libre....
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ....
ΦΙΛΙΚΑ
Alma Libre....
quote:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΒΡΕ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ALPHA ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ?ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΚΑΝΑ ΕΤΣΙ,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕΣ...???ΦΙΛΙΚΑ
Alma Libre....
Μπα, δεν προσβλήθηκα καθόλου, απλά μένω Καναδά και δεν πιάνω ALPHA.
Κατάλαβα ότι έκανες πλάκα, δεν το είχα πιάσει όμως το αστείο.
quote:
ΜΑ ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΦΙΛΙΚΑ
Alma Libre....
Αυτή η απάντηση σε ποιόν απευθύνεται;
Συμφωνώ με τις απόψεις του asprigia και θα ήθελα να διατυπωσω οτι ο γάμος στερεί σε μερικούς πολλά πράγματα πάρα πολλά αλλά σε αλλους δεν στερεί αλλά προσθέτει. Βέβαια κάθε γάμος αποτελεί μία....ιδιαιτερότητα.
Κανένας γάμος (ζευγάρι) δεν μοιάζει μεταξύ τους.Ο κάθε γάμος έχει κάτι το διαφορετικό.
Πολύ καλό μα πολύ καλό θα είναι ενα ζευγάρι πρίν παντρευτεί να φροντίσει να μάθει τα κόλπα ενός σωστου και επιτυχημένου γάμου.
Αυτά θα μπορέσει να τα μάθει παρατηρώντας ζευγάρια τα οποία θεωρεί ως πρότυπα. Είναι ενας εύκολος τρόπος για κάποιον που δεν ξέρει.
Διαφορετικά θα πειραματιστεί και .... δεν θα του βγεί σε καλό.
Αυτό αφορά γονείς, πεθερικά, κουμπάρους , φίλους, ο ι κ ο ν ο μ ι κ α, τσακωμούς και το κυριότερο ... τα παιδιά.
Η σωστή διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού. Εκεί οι σημερινοι γονείς είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν .... και αν δεν ξέρουν πρέπει να μάθουν...
Ενα πολύ κακό συνήθειο και νομίζω αρκετά βλαβερό για το γάμο είναι τα ... τσιλιμπουρδίσματα... τα οποία μπορεί να στην κάτσουν κατακέφαλα , ανεξαρτήτως σε ποιο φύλο ανήκει κάποιος-α... να οδηγήσουν σε μία ολοκληρωτική καταστροφή .. απο ολες τις μεριές ..
απο οικονομικής πλευράς .. ψυχολογικής... σταδιοδρομίας... το μεγαλύτερο ομως δράμα θα το υποστούν τα παιδιά.
Τα τσιλιμπουρδίσματα .... ξέρετε είναι αναπόφευκτα .. ερχονται και χωρίς να τα επιδιώξει κανείς...
Εκεί το θάρρος, η γνώση, ο χαρακτήρας, θα παίξουν μεγάλο ρόλο ω
Γιαυτό λοιπόν πρίν παντρευτείτε σκεφτείτε... τι θα πρέπει να στερηθείτε για το καλό της οικογένειας...
20ετής πείρα γάμου σας μιλά....
Στέφανε,σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Το ότι σε εξέπληξα με την απάντησή μου,δε με εκπλήσσει!!
Αλλά θέλω να ξέρεις κάτι.
Το ότι σε άλλα θέματα μιλώ χιουμοριστικά ή σαρκαστικά ή και ειρωνικά,
δε σημαίνει ότι δε γνωρίζω.
Με άλλα λόγια,τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
Ο γάμος όμως είναι μία αλήθεια,ένας τρόπος για να καταλάβεις το ρόλο σου στη ζωή.
Η αποστασιοποίηση από αυτόν,είναι επικίνδυνο πράγμα.
Πάνω σε τέτοιες απόψεις,θεμελιώθηκε η Δυτική σκέψη,η πιο επικίνδυνη μορφή σκέψης σε όλες τις εποχές.
Όπως όλα τα ζώα γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν,βάσει του φύλλου τους,της φύσης τους,
έτσι κι ο άνθρωπος ουσιαστικά ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του στη ζωή αυτή.
Το ότι κοιτάζει να μπερδέψει τα γεγονότα,αυτό είναι άλλο τροπάρι.
Ελπίζω κάποια μέρα όλοι να ξυπνήσουμε,να κοιταχτούμε στον καθρέφτη κι από αυτόν να λάβουμε την κατάλληλη απάντηση.
Γάμος.. οικογένεια …παιδιά…εγγόνια … (και δις άμα σου κάτσει….) αμέ… κανένα πρόβλημα (θα μου το τυλίξετε παρακαλώ)![]()
έχουμε Boy meet girl … χα-χα-χα , χα-χα-χου…( γνωστές) σαχλαμαρίτσες.. έρωτας , πάθος , μπόλικο hot σεξ ( I hope)
… εκλεκτός – μοναδική … αποφασίζουν να μείνουν μαζί και παντρεύονται με παπα και κουμπάρο….
Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ….. και ξεκινάμε …
Πως κάνεις το Γάμο να λειτουργήσει…. Να κάνουμε την συμβίωση μας Μαγική…
Τι πρέπει να κάνουμε για να εκτελέσουμε μια Μαγική πράξη… ?
Έχουμε …δέσμευση ενέργειας - (ας το πούμε περιορισμός ελευθερίας/χρόνου όπως το έχουν αναφέρει μερικοί) - θα πρέπει να καταλάβετε ότι το something for nothing απλά δεν λειτουργεί…
Έχουμε συγκεκριμένα μοντέλα συμπεριφοράς και σκέψεων… όπου μας δίνουν την Δύναμη να δουλέψουμε με τον εαυτό μας …….
και φυσικά την κινητήρια δύναμη/ενέργεια το «Πιστεύω»…
Με λίγα λόγια αν δεν πιστέψεις ο άλλος / άλλη είναι ο ένας ο μοναδικός ο σύντροφος της ζωής σου then game over…
Πολλοί αναρωτιούνται μα καλά πως μπορούσαν σε παλιότερα και παντρευόντουσαν με συνοικέσιο – η όπως τότε στο Μαρόκο όπου μάλλον για αγοραπωλησία μου φάνηκε… και όμως και οι παπουδες/γιαγιάδες όπως και οι Ελίφ / Αχμέτ είχαν πιστέψει (γιατί δεν είναι δυνατόν να Ξέρανε) ότι ο γάμος μπορεί να λειτουργήσει γιατί είχαν και τον (στοιχειώδη ) προγραμματισμό (από το περιβάλλον/ κουλτούρα ) να το δουλέψουν…
Θα μου πεις τώρα … άλλες εποχές/περιοχές τότε… σήμερα έχουμε αλλά μοντέλα-δυναμικές- έχουμε ας πούμε την πανίσχυρη δυναμική (ίσως θρησκεία ) του shopping (ψωνίζω) – της απόλυτης επιλογής… του αγοράζω-επιλέγω … και αν δεν μου αρέσει η το βαρέθηκα … το Χωρίζω….![]()
Κανένα πρόβλημα (μου αρέσουν τα ψώνια) … αλλά όμως
Σκεφτείτε
Εδώ πολλοί έχουν πιστέψει ότι κάποιος που τον κρεμάσανε σε έναν σταυρό πριν δύο χιλιάδες χρόνια πριν ήταν ο Θεός άνθρωπος, ο Master of the universe, ο Σωτήρας, ο Μεσσίας, Our Lord …. Κλπ..κλπ..
Είναι άραγε τόσο δύσκολο να επενδύσετε έστω και λίγο πιστεύω ότι κάποιος που μόλις παντρευτήκατε είναι ο ΕΝΑΣ/ΜΙΑ ο και ο Μοναδικός/η …. ?
να είναι δύσκολο να δουλέψεις την απλή Φόρμουλα ΟΥ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ … ?
Η τουλάχιστον να δεις τον άλλον / άλλη σαν μια μικρή Θεότητα…? (όπου μπορεί να μην σας έχει υποσχεθεί την βασιλεία των ουρανών αλλά έχει την δυνατότητα να σας κάνει την ζωή σας παραδεισένια η κόλαση…)
Δεν θα υποστηρίξω ότι υπάρχει η τέλεια συνταγή για τον Γάμο.. .αλλά τουλάχιστον μπορείς να ακολουθήσεις μερικές (δοκιμασμένες φόρμουλες) και να βάλεις και λίγο Μαγεία……
Γιώργος![]()
Ανακοίνωση : Ladies & girls 3-4 years ακόμα and then I am husband material … … έτοιμος για τύλιγμα .. I promise![]()
quote:
Ladies & girls 3-4 years ακόμα and then I am husband material
Δηλαδή ... περιμένεις να ... ωριμάσεις... ή να .... σιτέψεις.![]()
![]()
![]()