ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ -ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ -ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/02/2011, 00:02:39
Γεια σας,

Είμαι κουρασμένος για να γράψω, μόλις Γύρισα, μα το λάθος είναι η προσεγκισηπου έχουμε προς (το αχρονο) θεωροντας το έξω, η στην διάσταση μας. Εμείς και το σύμπαν ειμαστε μέσα του, δεν γίνεται να πάμε προς τα εκει, και σε λίγα χρόνια νικομαχε (αν προλάβουμε) θα δεις μια καινούργια θεωρία, που θα λεει πως το σύμπαν όλο είναι μια εικονιτσα..του αχρονου. Έτσι η συνηδειση όταν πλησιάζει προς τα εκει, εσωκλειει παρατηρη και παρατηρουμενο, στη συμπαντικη μορφη, υπάρχει αυτο που είναι, όχι ο παρατηρητής, και όταν υπάρχει ο παρατηρητής, υπάρχει το παρατηρουμενο.δες το σαν τρεις πισίνες η μια μέσα στην άλλη, μόνο που η αχρονη δεν έχει σχήμα, εινα αδημιουργητη, δεν είναι στο χρόνο κλπ. Αν οι δυο ανακυκλώνονται, μένει να καταλάβουμε (αν) τι (παίζει) το αχρονο.

Σκέψεις δεν ήθελες?

@ ζιπ ...το έχω σκεφθεί.

15/02/2011, 00:15:44
Καλη ξεκουραση φιλε Πλατωνα.

Ηταν δυο λογια ωραια και σωστα.
Τζαμπα λογομαχουσαμε.
Αφου τα ιδια λεμε.
Επεμενα οτι το αχρονο δεν υφισταται
ουτε στον εγκεφαλο,ουτε στον υλικο κοσμο.
Εκει εξω ονομαζω το μερος.
Αυτη η θεωρια που λες υπαρχει ηδη απο 30ετιας.
Δεν ειναι καινουργια για μενα.
Και βεβαια μπορει να επαληθευτει.
Ολα ειναι πιθανα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

15/02/2011, 00:35:43
Αγαπητέ φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ και doctor.

Όταν ο νους σταματά να κινείται και να παράγει σκέψεις και η συνείδηση είναι ενεργή, τότε τα όρια της λογικής ξεπερνιούνται.

Η λογική μπορεί να πει 0+1=1 ή κάτι άλλο, αλλα αυτό δεν παύει να είναι μια σκέψη του νου. Η συνείδηση δεν είναι του νου και για αυτό είναι υπέρλογη. Όταν κάποιος μεταφέρει κάτι υπέρλογο στα πλαίσια της λογικής τότε ακούγεται παράλογο.

Αν αυτήν την στιγμή μπορούμε να είμαστε συνειδητοί δηλ να έχουμε την «επίγνωση της ευδαιμονικής σιωπηλής αίσθησης του παρατηρητή» και κοιτάξουμε ένα αντικείμενο χωρίς να διαμορφώνεται μια νοητική εντύπωση για το τι είναι το αντικείμενο.. τότε, το αντικείμενο θα ¨αποκτήσει¨ μια παρουσία..μια αίσθηση παρουσίας που δεν μπαίνει σε κάποιο νοητικό πεπερασμένο καλούπι.. μια ζώσα παρουσία που στο ¨βάθος¨ της ουσίας της δεν είναι κάτι διαφορετικό από το Είναι.

Έτσι η «επίγνωση της ευδαιμονικής σιωπηλής αίσθησης του παρατηρητή» που είναι μια συνειδητή παρουσία, έχοντας επίγνωση του εαυτού της από την ίδια την επίγνωση της(ατομικότητα)... και επειδή τα όρια σε αυτή την ¨κατάσταση¨ είναι πιο ¨διάχυτα¨.. τότε ,αυτή η ατομικότητα ¨νιώθει¨ όπως το κύμα στον ωκεανό που κοιτά τα αλλα κύματα που είναι πάλι ο ωκεανός. Αυτό είναι μια περιγραφή για το ταυτόχρονα ξεχωριστή αλλα και όχι.Είναι ένα κύμα ανάμεσα σε αλλα κύματα, αλλα τα κύματα δεν είναι ξέχωρα από τον ωκεανό.

Αυτά για τώρα..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

15/02/2011, 00:38:40
Φίλε Νικόμαχε, το 0 και το 1 δεν αφορούν την λογική των υπολογιστών δεν το προσέγγισα με αυτή την άποψη αλλά θεωρώντας το 0 ως άχρονο και το 1 ως κάτι που ανήκει στο χρόνο(αν τα λέω σωστά-γιατί δεν έχω συνηθίσει να μιλάω στη γλώσσα του Πλάτωνα)
15/02/2011, 00:57:14
quote:

Φίλε Νικόμαχε, το 0 και το 1 δεν αφορούν την λογική των υπολογιστών δεν το προσέγγισα με αυτή την άποψη αλλά θεωρώντας το 0 ως άχρονο και το 1 ως κάτι που ανήκει στο χρόνο(αν τα λέω σωστά-γιατί δεν έχω συνηθίσει να μιλάω στη γλώσσα του Πλάτωνα)

------------------------------------------------------

Οχι Ντοτορε μου

παλι δεν ειναι σωστο.Δεν μπορει,οτι χαρακτηρισμο και να δωσουμε στο αχρονο,να συνυπαρχει με τον χρονο.Η το ενα η το αλλο η και τα δυο
εναλαξ.
Παρακολουθησε την ερμηνεια του ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ στην τελευταια του
παραγραφο για το κυμα.
Πλησιαζει στην τελειοτητα η περιγραφη που δινει,χωρις να ειναι
τελεια,γιατι αν δεν το νοιωσεις δεν μπορεις να το μεταφερεις.
Δεν υπαρχουν λεξεις.

ΔΑΣΚΑΛΕ

Αυτο ακριβως που λεω στον Ντοτορο θα ηθελα να επισημανω.
Ξερεις τι θελω να πω και ξερω τι θελεις να πεις.
Δεν μπορουμε ομως με λεξεις γιατι δεν υπαρχουν.
Και για αυτο και μονο εκανα την τυποις,ενσταση πριν για
το ξεχωριστη και οχι.
Ειλικρινα δεν θα μπορουσα να το αποδωσω τοσο πιστα κοντα
οπως εσυ.Αλλωστε ειπα στην αρχη του ΟΝΕΙΡΟΥ οτι δεν
υπαρχουν ακομη στο λεξιλογιο μας οι σωστες λεξεις για την
αχρονη συνειδητοτητα.
Ειναι ενα κυμα μεσα στα αλλα κυματα του ωκεανου
Ενας μικρος νους τμημα του μεγαλου νου,ειπα.
Μια κβαντικη κυματοσυναρτηση ισως το περιγραφει καλυτερα.
Αλλα,ποσοι θα καταλαβουν την συναρτηση αυτη!
Παντως τωρα πεισθηκα οτι σωστα σε αποκαλεσα Δασκαλο.
Εχεις βιωσει αυτο που βιωσα και εγω,η,παρομοιο.
Και με παροτρυνες να το πω.
Και ειχες δικιο.Δεν παρατηρουνται φαινομενα υποτιμησης.
Και παλι ευχαριστω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 15/02/2011 00:58:11

15/02/2011, 01:19:04
quote:
Οχι Ντοτορε μου

παλι δεν ειναι σωστο.Δεν μπορει,οτι χαρακτηρισμο και να δωσουμε στο αχρονο,να συνυπαρχει με τον χρονο.Η το ενα η το αλλο η και τα δυο
εναλαξ.
Παρακολουθησε την ερμηνεια του ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ στην τελευταια του
παραγραφο για το κυμα.
Πλησιαζει στην τελειοτητα η περιγραφη που δινει,χωρις να ειναι
τελεια,γιατι αν δεν το νοιωσεις δεν μπορεις να το μεταφερεις.
Δεν υπαρχουν λεξεις.

Ναι, αυτό είπα παραπάνω και το ίδιο είπα και στο θέμα περι χρησιμότητας θρησκειών, πρφανώς δεν διαφωνώ.

Αυτά. Καλό βράδυ. Τα λέμε

15/02/2011, 08:19:50
Αγαπητέ φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ...θα προτιμούσα να με αποκαλείς με το ψευδώνυμο μου..ένας Δάσκαλος με την πραγματική εσωτερική έννοια, είναι ένα ον που έχει κατακτήσει κάποιες "εσωτερικές κορυφές" και στην περίπτωση μου δεν αρμόζει ένας τέτοιος χαρακτηρισμός.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

15/02/2011, 09:55:53
Για όσους κοιμούνται κι ονειρεύονται ...

quote:
Deva Parinito, 10/7/2005

Όταν κοιμόμαστε στο μαξιλάρι κάποιου άλλου, μερικές φορές βλέπουμε τα όνειρά του. Για παράδειγμα, αν ένα παντρεμένο ζευγάρι αλλάξει πλευρές στο κρεβάτι, για ένα διάστημα ο άνδρας θα βλέπει τα όνειρα της γυναίκας και η γυναίκα του άνδρα. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κοιμάται κανείς εκεί για αρκετό διάστημα ώστε να αφήσει ψυχικό αποτύπωμα. Η σύνδεση που δημιουργείται είναι με το κρεβάτι ή με τον χώρο που βρίσκεται από κάτω του ? Ίσως έλκουμε διανευρολογικά μπιτ πληροφοριών από τον κάτω κόσμο, και με αυτά πλάθουμε τα όνειρα με τον ίδιο τρόπο που το μέταλλο έλκει μόρια οξυγόνου από τον αέρα και σχηματίζει σκουριά. Τα όνειρα, λοιπόν, μπορεί να είναι μια μορφή ψυχικής οξείδωσης. Κάθε πρωί, το λαδωμένο κουρέλι της εγρήγορσης μας σκουπίζει και μας καθαρίζει. Αργά ή γρήγορα όμως, σκουριάζουμε σε βάθος οπότε χάνουμε ελαστικότητα, αγωγιμότητα και σαφήνεια μορφής, παθαίνουμε άνοια ή τρελαινόμαστε, σβήνουμε. Αν χρησιμοποιούσαμε το κουρέλι πιο εντατικά, αυτό μπορεί να μην συνέβαινε. Και γι’ αυτό το μήνυμα των μοναχών Ζεν – το μήνυμα όλων των μυστικιστών παντού – ήταν και είναι :

Ξυπνήστε ! Ξυπνήστε !

trelantonisΜέλος
15/02/2011, 13:17:47

Καλη σας ημέρα φίλοι συνδίκτυοι,

Διαβάζω όσα γράφετε και τώρα νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω κάτι.

Τα λόγια όλων μας, του Νικόμαχου ως θεματοθέτη αυτού του τόπικ και μέσα απο το όνειρο που μας εκθέτει, του Πλάτωνα, του Zip, του Γιατρού, του Κηφέα, του Εαρινού, του Στιβ, της Καποδίστρια αλλά και του Υπηρέτη απο μόνα τους αλλά και όλα μαζί συνθέτουν έναν ενιαίο λόγο γεμάτο ομορφιά και αρμονία.
Εναν λόγο με ομορφιά που πηγάζει απο μια εσώτερη αρμονία και κινείται και ξεδιπλώνεται με αρμονία.

Και τα δικά σου γραφόμενα Υπηρέτη έχουν έναν λόγο που αγγίζει βαθύτερα την ψυχή μας με το πως ηχεί εντός μας νοιώθοντας τον παλμοκραδασμό του.
Πραγματικά να ξερες και εσύ πόσο κοντά έρχονται και αγγίζουν αυτά που νοιώθω.
Όπως το κάνουν και όλοι οι λοιποί φίλοι με τον μοναδικά δικό τους τρόπο.

Σ' ευχαριστώ και γώ φίλε/φίλη μας (δεν έχει σημασία), που μου δίνεις την ευκαιρία να συναντήσω και εσένα συνδικτυακά για πρώτη φορά μέσα απ' αυτό εδώ το τόπικ που άνοιξε ο φίλος Νικόμαχος εκτός απο τους λοιπούς φίλους που ήδη συναντώ και σε άλλα τόπικ εδώ και κοντά δύο μήνες.

Φίλοι, είμαι νοερά κοντά σας διαβάζοντας και μελετώντας με προσοχή τα γραφόμενα έστω κι αν φαίνεται κάποιες φορές ότι είμαι μακριά απέχοντας απ' το θέμα.
Δεν είμαι όμως, το είναι μου κινείται μαζί μ' αυτό και με το λόγο του.

Να έχουμε όλοι μια όμορφη μέρα...

Η διαδρομή είναι που φέρνει την ευτυχία, όχι ο προορισμός.
Το καφέ της χαράς, της αγάπης, της ζωής!

Edited by - trelantonis on 15/02/2011 13:21:16

15/02/2011, 16:38:33
quote:

Πλάτωνα καλημέρα...

-Η μη ταύτιση με κάτι είναι το αχρονο, σα συνείδηση είσαι σταθεροποιημενος, αταραχος, δεν έχεις ψυχικές τραμπαλες και ψυχαναλυτικα παυσίπονα, έτσι έαρινε, γιατί κατάλαβες τι είναι η σκέψη, πως λειτουργει ο νους, γιατί ταυτίζεσαι, γιατί βλέπει τα όνειρα, και Ένα σωρό κουταμαρες που κάνει καθημερινά, απλά γιατί φοβατε να πάει σε βάθος μέσα του,γιατί φοβατε πως εκει... δεν υπάρχει.

Και αυτος ο φόβος, γεναει όλες αυτές τις εμπειρίες, στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τη φυλακή που ζει, και στην άγνοια, που μεσα του επικρατεί.

Επειδή έχω πολύ δουλειά αυτή την στιγμή και δεν μπορώ να τοποθετηθώ , το απόγευμα θα έχεις τις απόψεις μου στα σχολιά σου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Tην καλησπέρα μου σε όλη την "Ροκ-άδικη" παρέα.....
Κατ'αρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι πολλοί όροι πέφτουν στο "τραπέζι" με κατακλυσμιαίο τρόπο...Ταυτίσεις...όνειρα...συνείδηση ... άχρονο...κοκ!!!
Κατ'αρχάς θα κάνω μια κεντρική επισήμανση , λέγοντας ότι η απαρχή του λάθους -κεντρικό λάθος- είναι ότι σαν αναφερόμαστε στον άνθρωπο...αναφερόμαστε ωσάν να μιλάμε σε μια μονάδα ή ένα ενικό πρόσωπο...μολονότι είναι αποδεδειγμένο -ψυχολογικά- ότι ο άνθρωπος είναι καταστατικά διηρημένος , ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο μέρος του και εκεί βρίσκεται ο λόγος που δεν εμφανίζεται η αρμονία εντος του....αλλα και αυτό που αίρει την αρμονία σε σχέση με τους υπολοίπους γύρω του.

Αναφερόμαστε δε συχνά -δεν λέω ότι είναι κακό- σε μεταφυσικές ανησυχίες και προσεγγίσεις...και φέρνω στην μνήμη μου κάποια λόγια - επισημάνσεις του Heidegger και ο οποίος εισάγει την διάκριση μεταξύ -Rede- λόγος...και Gerede -Φλυαρία-...μια διάκριση που ο Lakan υιοθέτησε για να διατυπώσει την δική του διάκριση μεταξύ "πλήρους λόγου" -parole pleine- και "κενού λόγου" -parole vide-...όπου στην πλήρη λόγο αρθρώνεται η συμβολική διάσταση της γλώσσας ενώ στον κενό λόγο εμφανίζεται η φαντασιακή διάσταση της γλώσσας...

Ο πλήρης λόγος ονομάζεται επίσης και και "Αληθινός λόγος" , αφού εντοπίζεται πιο κοντά στην αινιγματική αλήθεια της επιθυμίας του υποκειμένου...στον δε κενό λόγο το υποκείμενο αλλοτριώνεται απο την επιθυμία του -υπάρχει ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε επιθυμία και αίτημα-...και μοιάζει να μιλά ματαίως για κάποιον που...δεν μπορεί να γίνει ένα με την ανάληψη της επιθυμίας του.

Και έχει σημασία να καταδειχθεί ότι δεν είναι ποτέ δυνατή η άρθρωση στον ΛΟΓΟ...ολόκληρης της αλήθειας για την επιθυμία μας και αυτό εξαιτίας μιας θεμελιακής ασυμβατότητας ανάμεσα στην επιθυμία και τον λόγο...

Το ερώτημα που εκ των πραγμάτων προκύπτει είναι το κατα πόσο αυτό που αισθανόμαστε και προσπαθούμε να το ομιλήσουμε...είναι τοπικού χαρακτήρα αλήθεια ή μια αλήθεια πραγματική-οικουμενική και εξηγούμε:"Υπάρχει κανείς σε τούτο τον κόσμο που έχει την αίσθηση ... ότι ακόμα και αυτά καθ'εαυτά τα όνειρα δεν είναι ταυτισμένα και χτισμένα απο τοπικού χαρακτήρα σύμβολλα και εικόνες ή εμπειρίες και παραστάσεις που απορρέουν απο αυτά"???

Για να το κάνω και λίγο πιο απλό..."Θεωρούμε ότι ένας Χριστιανός π.χ θα ονειρευθεί ουδέποτε , τον Βούδα ή τον Μανιτού"???

....έχουμε την αίσθηση , ότι στο όνειρο μπορεί να συμμετάσχουν φιγούρες ή οτιδήποτε άλλο που ουδέποτε γνωρίσαμε ή ακόμα και είδωλα που αποτελούν αποτέλεσμα "κοπτοραπτικής"???

Ας εξετάσουμε λοιπόν πρωτίστως την "αλήθεια" και την δομή της και μετά να εξετάσουμε το "πόση αλήθεια" μπορούμε να αντιληφθούμε και να ομιλήσουμε...

Κατα την ταπεινή άποψή μου , πάμε ταξίδι στ'ανοιχτά και με το ένα πόδι σε ιστιοφόρο και το άλλο σε ταχύπλοο...προσπαθώντας νοερά να βρούμε τον λόγο της ταλαιπωρίας μας...και των βασάνων που προκύπτουν απο αυτήν μας την επιλογή...που αντί να μας ηρεμήσει και να επιφέρει εντός μας την "αταραξία" που επιθυμούμε , επιφέρει τα εντελώς αντίθετα...να μην μιλήσω δε για "παραλήρημα" και "παράνοια"....κάτι που εν'τέλλει σε διαφορετικό μέτρο και ποσότητα έχουμε όλοι μας..

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...