- πως διώχνουμε ένα ενοχλητικό φάντασμα από το σπίτι μας ?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Οπότε, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι αν υπάρχουν φαντάσματα, δεν φεύγουν λόγω των τελετουργικών που επιβάλλεται από την κάθε θρησκεία αλλά εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο και τα τελετουργικά που μπορεί να έχουν κάποια κοινή συνισταμένη.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Εγώ, ας πούμε, είμαι χριστιανή, αλλά όπως εγώ θέλω να είμαι. Στην εκκλησία πηγαίνω σπάνια, και αυτό σε άσχετες ώρες και απλά για να ανάψω ένα κεράκι και να ευχαριστήσω το Θεό που είμαι καλά εγώ και οι γύρω μου.
Δεν πιστεύω στους παπάδες και με ενοχλεί ο δογματισμός.
Αποδέχομαι και όλες τις θρησκείες, ως ίσες, και πιστεύω ότι όλες βασίζονται στις ίδιες αλήθειες.
Ωστόσο τον σταυρό μου θα τον βάλω αν αισθανθώ περίεργα και αν είχα μεταφυσικές επισκέψεις, στην εκκλησία θα απευθυνόμουνα. Γιατί πιστεύω πώς το σημείο αναφοράς του καθενός (η εκκλησία στην προκειμένη περίπτωση) είναι το κλειδί για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μου και τις ενεργειακές μου άμυνες. Επίσης, θα μείωνε το φόβο μου.
Για τον ίδιο λόγο θυμιατίζω κιόλας. Και έχω καταλήξει και στο συμπέρασμα ότι δεν είναι το άρωμα που σου αρέσει και σε ηρεμεί. Είναι η σκέψη του αποτελέσματος που νομίζεις ότι έχει. Ας πούμε, το άρωμα της Σμύρνας, δεν μου αρέσει καθόλου. Και όμως, που και που την χρησιμοποιώ, αντί για λιβάνι, και νιώθω και πολύ καλά.
Όλα είναι στο μυαλό μας. Και η πίστη του καθενός, μερικές φορές, χρειάζεται προκειμένου να ενισχυθούν οι αντιστάσεις.
Στο θέμα μας, όμως, επειδή πριν είπα ότι αν μου συνέβαινε κάτι μεταφυσικό θα πήγαινα στην εκκλησία, δεν είναι αλήθεια αυτό!!! Βασικά, θα άλλαζα σπίτι, αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη
quote:
πως διώχνουμε ένα ενοχλητικό φάντασμα από το σπίτι μας ??

Πλάκα κάνω...
αν όμως τα "φαντάσματα" κάνουν την ζωή σου πραγματικά δύκολη, δοκίμασε μια επίσκεψη σε ένα γιατρό. ίσως κάτι να σε ενοχλεί πραγματικά...
quote:
Πλάκα κάνω... αν όμως τα "φαντάσματα" κάνουν την ζωή σου πραγματικά δύκολη, δοκίμασε μια επίσκεψη σε ένα γιατρό. ίσως κάτι να σε ενοχλεί πραγματικά...
Velial, θα συμφωνήσω μαζί σου!
Και για να μη νομίσει κανείς οτι αναφέρομαι στη poltergeist ή το γενικεύω, νομίζω πως κάποιες φορές μπορεί να βοηθήσει κι αυτό σε μερικά άτομα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Απο καιρο ηθελα να σου στειλω αλλα βλεπεις ο προηγουμενος λογαριασμος μου διαγραφηκε και αυτος ειχε απενεργοποιηθει μεχρι τις 22 του μηνος. Eπειτα δεν ειχα και χρονο να στειλω mail λογω διακοπων..
Κοιτα τα e-mails σου.
Πιστευω οτι θα παρεις μια απαντηση που ηθελες και τελικα κανεις δεν στην εδωσε για το θεμα σου.
ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ
quote:
Υπαρχει δηλαδη και η περιπτωση εμμασα εγω να υποστηριζω την υπαρξη του μεσα στο σπιτι μου????Ενα εχω να πω-δεν το παω καθολου και δεν το θελω μεσα στα ποδια μου!!!-θελω να την κανει και γρηγορα μαλιστα!!!
Παιδί μου πάρε εκεί έναν παπά να σου κάνει ένα ωραίο ευχέλαιο στο σαλόνι να δεις ευλογία και ησυχία
Τι κάθεσε και σκας ?
Με μαγεία το διάβολο θα νικήσεις ? το κακό δεν νικιέτε με κακό ποτέ
Ευλογία και φως και αγάπη θέλει η ζωή μας
"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."
alla to agori mou ton exei dei ston upno tou..nai..
sthn arxh den to pisteua..alla thn teleutaia fora pou ton eide kai htan prosfato egine kati pou me tromakse kanonika.ena vradu loipon ksupnaw kai eimai etoimh na shkw8w na paw na poio nero..alla ekeinoi thn stigmh vrepw to agori mou na mpainei mesa me ena pothri nero kai mou leei "ela parto.."xwris na pw kouventa pws h8ela nero..
thn epomenh mera pou to 8umh8hka ton rwthsa pws to hksere oti h8ela nero kai mou eipe pws "ekeinos"tou eipe ti h8ela.etsi apofasisa na parw thn aderfh ths nonas mou pou einai monaxh otan thn rwthsa pou eipe pws to mono pou kserei kai exei akousei einai pws kai kala einai o epomenos pou 8a parei thn 8esh na to pw etsi..an kapios exei zhsi h exei akousei kati paromoio..8a parakalesw na mas boh8hsei ligo..kai upen8umhzw pws den einai asteio oute psema..kai parakalw mh to koroidepsete...a.kai sorry gia to tropo pou eipa thn istoria..thanks
teras

quote:
otan thn rwthsa pou eipe pws to mono pou kserei kai exei akousei einai pws kai kala einai o epomenos pou 8a parei thn 8esh na to pw etsi
Τι εννοεις εδώ;
mimosa...αυτο που εννοω ειναι πως ακουγετε σαν μυθος φυσικα πως ο χαρος
οταν παει και μιλαει σε καποιον ανθρωπο λεγετε πως εκεινος 8α παρει την 8εση του χαρου οταν ερθει και καλα η στιγμη..φυσικα για να ξερετε δεν εμφανιζεται με ασχημο προσωπο,η με το δρεπανι(αν λεγετε ετσι) του εμφανιζεται με εναν μαυρο μανδυα που δεν φενεται τπτ απο το προσωπο του..
teras
quote:
ο χαρος
οταν παει και μιλαει σε καποιον ανθρωπο λεγετε πως εκεινος 8α παρει την 8εση του χαρου οταν ερθει και καλα η στιγμη..
Συγνώμη Χρύσα μου που θα το πω έτσι ... αλλά να..., ξέρεις... δεν μου ακούγεται και τόσο αξιοκρατικό αυτό!

Μύθος, καλά το λές.
Φαντάζομαι ο Χάρος δέν έχει μία συγκεκριμένη μορφή, ο κάθε άνθρωπος του δίνει και διαφορετική. Πάντα δίνουμε άσχημη μορφή σε ότι μας τρομάζει. Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη πάντως που έδωσε στο Χάρο τη μορφή του Μπράντ Πίτ (Meet Jo Black).
Όμως σχετικά με το θέμα του "εκείνος του είπε"... πολλοί ανθρώποι (αν όχι οι πλήστοι) βλέπουν αυτά τα προφητικά οράματα στα όνειρά τους χωρίς όμως να τα θυμούνται μόλις ξυπνήσουν μέχρις ότου πραγματικά συμβούν αυτά που ονειρεύτηκαν. Κάποιοι ανθρώποι, υποθέτω, έχουν αυτή την ανάμνηση του προφητικού οράματος πιο αναπτυγμένη με αποτέλεσμα να μπορούν "προβλέψουν" τι θα συμβεί.
Όμως για τον άνθρωπο πίσω από την κουκούλα... Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να πάρει διαφορετική υπόσταση ανάλογα του ατόμου. Για μένα, για παράδειγμα, αυτός ο άνθρωπος πίσω από την κουκούλα μπορεί να είναι ο μικρός μου αδερφός ... (χωρίς να υπονοώ τίποτα...)
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Εγώ με τον φίλο μου πιάνουμε ολόκληρη κουβέντα μεταξύ ξύπνιου και ύπνου, το πρωί θυμάμαι αμυδρά κάποια πράγματα που είπαμε.
![]()
Αλήθεια, ...παγανιά, πότε βγαινει;...Κατα το λαικό άσμα...
απο καπιεσ αλλες γνωμες που ακουσα μου πανε πως δεν ειναι απαρετιτο να ειναι ο χαρος..απλα μπορει να ειναι κατι αλλο που να 8ελει να εποικηνωνιση(ειμαι ανορ8ωγραφι το ξερω
ισως και αυτο...α και δεν τρωω βαρια το βραδυ...μονο κανα δυο σουβλακια δυο τρεις μεριδες πατατες ελαφρια παραγματα βρε...παγανια ποτε βγαινει??φανταζομαι κα8ε μερα ολη μερα...και βραδυ...
teras