- Είναι το Ισραήλ ένα Έθνος σκλάβων? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Επιχειρήματα για τι πράγμα; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω για τη θρησκεία σου. Αν αυτή είναι η επιλογή σου, να τη χαίρεσαι.
ΤΟΛΜΑΤΕ ΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ;
Εσύ έχεις κάτι άλλο που θες;
quote:quote:Επιχειρήματα για τι πράγμα; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω για τη θρησκεία σου. Αν αυτή είναι η επιλογή σου, να τη χαίρεσαι.
Εσύ έχεις κάτι άλλο που θες;
Εάν δεν σε ενδιαφέρει να μιλήσεις για τη θρησκεία μου, να μην μου τη βγαίνεις.
Ντροπή σου.
Υστερα μυξοκλαίτε και χαφιεδίζετε.
Κύριε, κύριε, ο Ευμένης με ξεφτύλισε.
ΤΟΛΜΑΤΕ;
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ.
quote:Δε ξέρω αν το 'χεις καταλάβει, αλλά το θέμα που είμαστε αφορά το Ισραήλ. Δεν αφορά τη θρησκεία σου, όπως δεν την αφορούν τα περισσότερα άλλα θέματα.
Εάν δεν σε ενδιαφέρει να μιλήσεις για τη θρησκεία μου, να μην μου τη βγαίνεις.
Προφανώς λόγω ψυχολογικών ασθενειών, δεν θα έπρεπε να σου απευθύνουμε καν τον λόγο. Αλλά αφού η διαχείριση σε αφήνει να τρολλάρεις, παρόλο που απο το πρώτο σου θέμα φαίνεται οτι είσαι άτομο που γράφεις στα φόρουμ γιατί ψάχνεις για εχθρούς, δεν είναι εύκολο να αγνοήσει κάποιος το προσβλητικό περιεχόμενο που παραθέτεις με "πρόβατα", χαρακτηρισμούς, ειρωνίες κτλπ.
Αυτά που κάνεις, τα κάνεις απο δικιά σου επιλογή. Δεν σε αναγκάζει κανείς να τα κάνεις.
Θέλω να σου υποβάλλω ένα ερώτημα:
Αν είσαι οπαδός της πατρώας θρησκείας, σε τι διαφέρεις απο έναν χριστιανό,ισλαμιστή,βουδιστή και τα παρακλάδια αυτών, του σήμερα?
Για να εμβαθύνω ακόμη περισσότερο το ερώτημά μου,τολμώ να υποθέσω και το εξής:
Αν, λέω άν, το Δωδεκάθεο δεν είναι φανταστικό, αλλά πραγματικό, άν πράγματι πρόκειται για υπερ-όντα απο το διάστημα, με υπερ-τεχνολογία, ακόμη και τότε,η θρησκευτική αποδοχή τους, είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη, κολάσιμη.
Π.χ. Ενας Παπούα της νέας Γουϊνέας,βλέπει εμένα που είμαι σαφώς πνευματικά ανώτερός του και τεχνολογικά "θαυματουργός".
Αν με αναγάγει σε θεότητα, με λατρεύει, μου ανάβει κεράκια, με προσκυνάει και σκοτώνει στο όνομά μου,τότε είναι ένας ηλίθιος Παπούα.
Αν όμως με δέχεται ώς πραγματικό πρόσωπο και απλά συμβιώνει μαζί μου ή αδιαφορεί παντελώς,τότε πρόκειται για έναν έξυπνο Παπούα.
Θα ήθελα να με διαφωτίσεις ώς προς το ερώτημά μου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 26/01/2013 15:15:43
Γιατί απλά έχοντας πιο πολύπλοκο νου, δημιουργείς πιο πολύπλοκες θεωρίες στις οποίες να πιστεύεις. Οι παπούα δεν έχουν ψευδαισθήσεις οτι ο Θεός του φεγγαριού θα έρθει με διαστημόπλοια να τους σώσει.
Τον ίδιο ανθρώπινο ψυχολογικό μηχανισμό που έχει ο Παπούα έχεις και εσύ, απλά παίρνει άλλη μορφή σε εσένα τον "υπερ-πολιτισμένο" και άλλη μορφή στον παπούα τον "απολίτιστο".
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/01/2013 15:37:45
Είσαι ηλίθιος ή τον παριστάνεις?![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Απλά λέω οτι έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε πιστό, κάποιον που πιστεύει σε έναν Θεό Χ, Ψ, κτλπ. Αλλά η πίστη μπορεί να είναι σε οτιδήποτε: Στον Αλλάχ, στο μακαρονοτέρας, στη τεχνολογία, στην φυσική κτλπ. Αν η πίστη είναι απλά ένας ψυχολογικός μηχανισμός, χωρίς κάποια αντικειμενική βάση (όπως απ' ο,τι καταλαβαίνω λες) τότε ο ίδιος ψυχολογικός μηχανισμός λειτουργεί τόσο για τον θεό, όσο και για την επιστήμη, το μακαρονοτέρας, τα διαπλανητικά ταξίδια, και ο,τι πιστεύει καθένας.
Στο δικό μου λεξιλόγιο, οι λέξεις πίστη, λατρεία, έχουν δύσκολα νοήματα και δεν τις χρησιμοποιώ όπως ο κοινός νούς.
Αντικαθιστώ το πιστεύω με το θεωρώ,όσο για την λατρεία δεν υφίσταται για κανέναν και για τίποτα.
Επομένως, ακόμη δεν με έχεις καταλάβει και με στενοχωρεί αυτό!![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
quote:Έχεις δίκαιο, όμως δε θα έπρεπε και εσύ να είσαι λίγο πιο ξεκάθαρος με αυτό το θέμα (/αυτές τις λέξεις); Βέβαια ειναι πράγματι πολύ δύσκολο κάποιος να ορίσει αυτές τις λέξεις και το θέμα γενικώς είναι περίπλοκο, αλλά αυτό που είπες ας πούμε ότι ερμηνεύεις το "πιστεύω" ως "θεωρώ" με βοηθάει πολύ στην κατανόηση των όσων γράφεις.
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
DrΣτο δικό μου λεξιλόγιο, οι λέξεις πίστη, λατρεία, έχουν δύσκολα νοήματα και δεν τις χρησιμοποιώ όπως ο κοινός νούς.
Αντικαθιστώ το πιστεύω με το θεωρώ,όσο για την λατρεία δεν υφίσταται για κανέναν και για τίποτα.
Επομένως, ακόμη δεν με έχεις καταλάβει και με στενοχωρεί αυτό!
quote:
Κηφεύς
Τα αίτια της πίστης μας σε μια πρόταση είναι βέβαια άσχετα με το ερώτημα τι είναι εκείνο που πιστεύουμε . Όχι όμως και οι λόγοι , οι οποίοι είναι γραμματικώς συνδεδεμένοι με την πρόταση και μας λένε ποια πρόταση είναι .
Στην ουσία λέω οτι υπάρχουν δύο "πιστεύω". Το πιστεύω που αναφέρει ο Νικόμαχος π.χ. "Πιστεύω οτι λέει την αλήθεια" δηλ. "Θεωρώ οτι λέει την αλήθεια" και το θρησκευτικό "πιστεύω" τουτέστιν "Πιστεύω στον Ιησού Χριστό" δηλ. "Θεωρώ αλήθεια όσα γράφτηκαν για τον Ιησού και τον λατρεύω ή θέτω την ελπίδα μου σε αυτόν.
Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο, γιατί κατ'εμέ υπάρχουν δύο είδη λατρείας. Μια εξωτερική λατρεία, που είναι η ειδωλολατρεία και μια εσωτερική λατρεία που είναι η αληθινή πίστη.
Ειδωλολατρεία είναι να θέτεις την ελπίδα σου σε πράγματα έξω απο εσένα. (δευτέρα παρουσία, πέρασμα στη 5η διάσταση, εξωγηίνοι, οικονομία, επιστημονικές ανακαλύψεις, τεχνολογία κλπ)
Αληθινή πίστη είναι να θέτεις την ελπίδα σου στον ίδιο τον άνθρωπο, που στην ουσία, στον πυρήνα του (αλλά μόνο εκεί) είναι Θεός.
Η μεν ειδωλολατρεία με άλλα λόγια αφορά στο να πιστεύεις (δηλ. να θέτεις την ελπίδα σου) σε πράγματα έξω απο εσένα. Τι πάει να πει έξω απο εσένα; Πάει να πει θεωρίες, ιδέες, πράγματα υλικά (είδωλα) κ.α.
Π.χ. ένας κομμουνιστής, θα μπορούσε να ειναι ένας ειδωλολάτρης. Π.χ. θυμάμαι κάποια στιγμή που μιλούσα με έναν κομμουνιστή και μου έλεγε "Αν μας κάνουν επίθεση (οι ακροδεξιοί) θα τους νικήσουμε γιατι είμαστε οργανωμένοι. Και αν είμαστε λιγότεροι θα τους νικήσουμε γιατί έχουμε ιδεολογία"
Προφανώς, αν η αριθμητική αναλογία είναι κατά σου και οι άλλοι κρατάνε γκλομπ, η ιδεολογία δεν πρόκειται να σε σώσει (στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρω συνέβαινε κάτι τέτοιο) όμως βλέπουμε οτι ο άλλος θέτει την ιδεο-λογία σαν κάτι το υπερβατικό, ο απο μηχανής θεός. Στην πραγματικότητα όμως η ιδεολογία δεν ειναι παρα αυτό που λέει η ιδια η λέξη: Ιδέες και λόγια. Λόγια γύρω απο ιδέες, ιδέες γύρω απο λόγια. Τίποτα περισσότερο. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μιας μορφής πίστης και πιθανόν ειδωλατρείας. Η ειδωλολατρεία σχετίζεται με την προσκόλληση.
Η αληθινή πίστη έχει τη βάση της μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο, και ως εκ τούτου δεν έχει ανάγκη καμία θεωρία ή ιδέα εξωτερική απο αυτόν. Η αληθινή πίστη προέρχεται μέσα απο τον άνθρωπο και στρέφει τον άνθρωπο προς τα μέσα γιατί αυτός είναι η πηγή της αλήθειας. Μπορούμε να πούμε οτι τα λόγια του Ιησού, αλλά όχι μόνο του Ιησού, και πολλών άλλων, στρέφουν τον άνθρωπο προς τα μέσα, για τον λόγο οτι πηγάζουν μέσα απο τον ίδιο τον άνθρωπο που είναι ο ίδιος η πηγή της αλήθειας.
Στην πραγματικότητα αν θέλαμε να κάνουμε τέλεια όλα τα Ιερά κείμενα του κόσμου, θα αρκούσε να βγάλουμε απο αυτά, ότι δεν πήγαζε μέσα απο τον ίδιο τον άνθρωπο, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται ο Θεός.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/01/2013 12:32:59