ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΜηδείαΜέλος
30/12/2005, 19:31:56
quote:
Είμαι δυστυχώς αρκετά δύσπιστος απέναντι σε αυτούς που αλλάζουν ύφος όπως αλλάζει χρώμα ο χαμελαίοντας και κινούνται σαν την παλιρροια.

Ως γνήσια Πόντια, ώς κόρη του βασιλιά Αιήτη, και ώς εγγονή του Ηλιου μια παροιμία απο τον τόπο μας.

Το μουλάρ' ντο κι εξέρτς σην ράχαν ατ' μη καλκεύ'ς

Εχω την εντύπωση geox οτι ξέρεις Ποντιακά.

geoxΜέλος
31/12/2005, 03:13:58
Καλησπέρα και πάλι...

quote:

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην με αποκαλείς φίλο.
Η ξεδιάντροπη θρασύτητα που σε διακρίνει και η χωρίς λόγο λυσσαλέα επίθεση απέναντι στο μέλος allzzaro, το οποίο τόσα και τόσα εχει προσφέρει με τον τρόπο του μου προκαλεί αηδία προς το ατομό σου.
Μάζεψε λοιπόν οτι νομίζεις υποκειμενικώς κακώς λεγόμενα, πέστα και μην βρωμίζεις το τόπικ αυτό ούτε με τα λεγόμενα σου, ούτε με την παρουσία σου.
Σε παρακαλώ θερμά.

Σου ζητώ ειλκρινά συγνώμη αν σε έκανα να νοιώσεις άσχημα για κάποιον δικό σου άνθρωπο. Δυστυχώς η ευτυχώς διατηρώ το δικαίωμα να έχω την άποψή μου και να την εκφράζω ευθέως. Σε αρκετές περιπτώσεις το "σχεδόν" και το "περίπου" με την μορφή υπόδειξης ή προτροπής κατά τρόπο επιεικώς ανεύθυνο, μπορεί να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά. Αν συμβεί αυτό, οι "καλές προθέσεις" και η "αναμφίβολη ανιδιοτέλεια" δεν επαρκούν για να καλύψουν τον θύτη (αν τεθεί προ των ευθυνών του) και πολύ περισσότερο το θύμα. Εκ του βραχυπρόθεσμου αποτελέσματος κρίνοντας θεωρώ ότι ο σχολιασμός μου έγινε αντιληπτός ως προς τα σημεία που με σαφήνεια καυτηρίασα. Δεν θα πάψω να είμαι δυσπιστος και στον "σοφό" ο οποίος επιθυμούσε (άγνωστο γιατί) να με ξύσει (!)....

quote:
Αν ..και τα μακρυά και γαμψά μου νύχια .. δεν είναι κατάλληλα για να σε ανακουφίσω.. θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια.. Μόνο θέλω να σε παρακαλέσω να μείνεις ακίνητος.. μην μου μείνει καμμιά ωμοπλάτη στα νύχια
quote:
εε.. πές μου κάτι.. τώρα που σε εχω εδώ.. στα νυχάκια μου

quote:
Καλύτερα δεν μπορώ να σε ξύσω..
Τώρα αν η φαγούρα σου συνεχίζεται.. και σε τρώει.. και τίποτα αλλο εκτός απο την πλάτη σου..΄
Αντε βρέ.. να σε ξύσω και εκεί...

...(σε μια επιδειξη ουσιαστικού διαλόγου) αφιερώνω την εξής απλή ποντιακή παροιμία:
Νύχα έεις, τσαφίγ' μοναχός ισ' (= Νύχια έχεις, ξύσου μοναχός σου)..

Α και κάτι ακόμα...

quote:
και η χωρίς λόγο λυσσαλέα επίθεση

Εκ των υστέρων θα έλεγα ότι με πέτυχες στις καλές μου.

Είναι αλήθεια τόσο ανυπόφορος ο αντίλογος;

Προσκυνημένο κεφάλι ακονισμένο σπαθί το κόβει

ΜηδείαΜέλος
31/12/2005, 18:37:25
quote:
Σου ζητώ ειλκρινά συγνώμη αν σε έκανα να νοιώσεις άσχημα για κάποιον δικό σου άνθρωπο.

Μου αρέσει που ζητάς και συγνώμη.

quote:
Δυστυχώς η ευτυχώς διατηρώ το δικαίωμα να έχω την άποψή μου και να την εκφράζω ευθέως.

Ναί αυτό το δικαίωμα το εχεις. Οπως το έχουμε ολοι μας.

quote:
Σε αρκετές περιπτώσεις το "σχεδόν" και το "περίπου" με την μορφή υπόδειξης ή προτροπής κατά τρόπο επιεικώς ανεύθυνο, μπορεί να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά.

Εαν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις και τις 17 αυτές σελίδες θα βρείς εκτός απο αυτά που μας παραθέτεις και χιλιάδες αλλα στα οποία ο allzzaro δεν παραθέτει ``σχεδόν`` και ``περίπου`` , ποτέ δεν ανέφερε σχεδόν και περίπου και μην κάνεις τον κόπο σε παρακαλώ να μου αποδείξεις το αντίθετο.
Αυτά που παραθέτει είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια γνωστά και δεν πρόκειται να βλάψουν κανέναν.

quote:
Αν συμβεί αυτό, οι "καλές προθέσεις" και η "αναμφίβολη ανιδιοτέλεια" δεν επαρκούν για να καλύψουν τον θύτη (αν τεθεί προ των ευθυνών του) και πολύ περισσότερο το θύμα

Να συμβεί πιό?
Μας βγάζεις εξω απο τα ρούχα μας.
Γιατί τον κατηγορείς οτι δεν εχει ``καλές προθέσεις`` και γιατί επικαλείσαι την ``αναμφίβολη ανιδιοτέλεια`` του.
Εβλαψε κανέναν?
Εκμεταλεύτηκε κανέναν?
Τόσο καιρό θαυμάζω την υπομονή του και τις γνώσεις του επάνω σε αυτά τα θέματα. Εχει βοηθήσει τόσο και τόσο κόσμο με αυτά που γράφει.
Εχούν γίνει κοντά 28.000 αναγνώσεις.
Σε κανένα αλλο τόπικ δεν εχουν γίνει τόσες αναγνώσεις.

Βρηκες να σχολιάσεις τα ``τρία τσιγαράκια``.
Απορώ γιατί δεν αμύνεται ο ιδιος ο allzzaro.
Απορώ γιατί δεν μιλά?
Γιατί δεν λέει οτι πρότεινε τα τρία τσιγαράκια την ημέρα σε κάποιον που καπνίζει πάνω απο ενα πακέτο??
Αυτό βρήκες να επικαλεστείς? Ντροπή σου.
Οπως θα πρέπει να ντρέπεσαι για ολα τα αλλα.

Δεν ξέρω τι προηγούμενα εχεις με τον allzzaro και τι εννοεί περί αποκαλύψεως αλλά εμενα προσωπικά με βγάζεις εξω απο τα ρούχα μου.

Θες να συμμετάσχεις στις συζητήσεις. Ναί φίλε μου . Κάντο.
Εδώ ομως είναι οφθαλμοφανές οτι κάτι επιδιώκεις.
Το τι επιδιώκεις θα το δούμε στην πορεία.

Και πάλι ντροπή σου.

ΜηδείαΜέλος
31/12/2005, 18:52:42
Εγώ σε κατηγορώ ευθέως για δυσφήμιση και διαστρέβλωση παραθέσεων.
Αυτά που έγραψες πρωτίστως και κατηγόρησες δεν είναι αυτούσια.
Τα έκοψες και τα έραψες.

Και σε ερωτώ. Τι κακό είπε σε αυτο το παλληκάρι. Και ποιός αλλος απο εδω μεσα του εδωσε τέτοιες πληροφορίες.

quote:
Ειμαι 24 χρονών και μόλις πριν δέκα ημέρες μετα από πολλές ζαλάδες, ναυτίες ιλλίγους και ασταθεια και μετά από επσκέψεις σε γιατρούς(σχεδών όλων των ειδικοτήτων) κατέληξαν σε --> αυχενικό σύνδρομο

Φίλε μου γειά σου.

Όταν λέμε αυχενικό σύνδρομο εννοούμε τον όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις παθήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (αυχενική σπονδυλαρθρίτιδα, οπίσθιο συμπαθητικό αυχενικό σύνδρομο και κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου)... γενικώς λοιπόν χρησιμοποιούμε την ορολογία αυτή αλλά η ορολογία αυτή περιλαμβάνει πλήθος κακώσεων της περιοχής...του συγκεκριμένου σπονδύλου και η καθεμια εχει τη ακριβή δική της ορολογία...

Στην αυχενική σπονδυλαρθρίτιδα λοιπόν στην οποία μπορεί να οδηγηθείς αργότερα ....μπορεί και οχι.... (εξαρτάται απο μέγεθος και το είδος της κάκωσης) οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις των αρθρώσεων των αυχενικών σπονδύλων που παρουσιάζονται με την πάροδο της ηλικίας προκαλούν την πάθηση αυτή. Παρατηρείται εκφύλιση των μεσοσπονδύλιων δίσκων, των αρθρώσεων των αποφύσεων των σπονδύλων και δημιουργία οστεοφύτων(άλατα). Τα συμπτώματα εξαρτώνται από το μέγεθος και τη θέση των οστεοφύτων ενώ είναι δυνατόν να προβάλλουν μέσα στα μεσοσπονδύλια τρήματα και να πιέζουν τις ρίζες των νεύρων που περνούν από εκεί.

Υπάρχει πόνος στην οπίσθια ή και στις πλάγιες επιφάνειες του αυχένα με επέκταση στην ινιακή χώρα ή μεταξύ των ωμοπλατών. Ο πόνος συνήθως είναι ήπιος αλλά αυξάνει με τις κινήσεις της κεφαλής οι οποίες είναι περιορισμένες.

ΤΩΡΑ...
Εχω να σου συστήσω πολλά βότανα για την περίπτωση αυτή ακόμα και σε φλεγμονώδεις περιπτώσεις αλλά δεν συνιστώνται σε περίπτωση που θα πάρεις φαρμακευτική αγωγή με αντιφλεγμονώδη...
Αυτό που θα σε συμβούλευα ομως είναι να κάνεις μία μαγνητική και να συμβουλευτείς εναν καλό οθροπεδικό. Κατόπιν αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις αντιφλεγμονώδη σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν φλεγμονές, (σίγουρα θα υπάρχουν δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν) και μετά φυσιοθεραπείες τουλάχιστον 15 συνεδρίες λειζερ, ηλεκτρομαλάξεις, χειρομαλάξεις, και ασκήσεις αποσυμφόρεσης και αν χρειαστεί αλλες 15 συνεδρίες.
Ενας καλός ορθοπεδικός μετά τις μαγνητικές και την ψηλάφιση θα μπορέσει να προσδιορίσει τον λόγο που δημιουργήθηκε η πάθηση. Ο λόγος που δημιουργήθηκε παίζει τον σημαντικότερο ρόλο γιατί θα γνωρίζεις ποιες συγκεκριμένες κινήσεις πρέπει να αποφύγεις.
Αυτό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο .. προσεξέτο ιδιαίτερως..

Συνήθως δεν παρουσιάζεται σε υγιείς ανθρώπους και μάλιστα σε ανθρώπους που γυμνάζονται. Κάποια βίαια κίνηση ή κάποια υπέρχρηση του σπονδύλου σίγουρα θα προκάλεσε κάποια φλεγμονή η οποία ευθύνεται για την ολη κατάσταση.
Μπορείς να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι χωρίς κανένα πρόβλημα θα πρέπει να προσέχεις να μην ταλαιπωρείς τον σπόνδυλο που εχει το πρόβλημα να αποφεύγεις ορισμένες κινήσεις για ενα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό μαζί με τα αντιφλεγμονώδη και τις φυσιοθεραπείες θα οδηγήσει σε μακροχρόνια ίαση...Εαν τα συμπτώματα είναι πρόσφατα δηλαδή μερικών μηνών η ίαση θα ερθει αρκετά σύντομα. Εαν ομως τα συμπτώματα είναι παλιά τραύματα τότε η ίαση θα έρθει αρκετά αργά.. εαν η κατάσταση είναι προχωρημένη .. οπως κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου δεν υπάρχει ίαση παρά μόνο χειρουργική επέμβαση.. Δεν νομίζω δεν θα φθάσεις εκεί.. με πολυ προσοχή και πολύ υπομονή θα δείς βελτίωση.
Μία συμβουλή... σε ολη τη διάρκεια της ζωή σου.. το σημείο αυτό (ακόμη μετά θεραπείας) θα είναι ευάλωτο... και παθητικό...ΠΡΟΣΟΧΗ...

quote:
το οποίο μου προκαλεί υπόταση...Ορθοστατική πίεση(hypotension).

Eδώ δεν μου τα λές καλά αλλά θα εννοείς την αυτόματη ενδοκράνια υπόταση (SIH, spontaneous intracranial hypotension) η οποία αποτελεί ....ένα ασύνηθες σύνδρομο ....το οποίο χαρακτηρίζεται από ορθοστατική κεφαλαλγία ενώ σπάνια συνοδεύεται από άλλα νευρολογικά συμπτώματα και δεν φαίνεται να συσχετίζεται με το πρόβλημα σου..
μάλλον αυτό θα πρέπει να το ψάξεις ξεχωριστά...

Απορώ και πάλι γιατί ο allzzaro δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του.

ΜηδείαΜέλος
31/12/2005, 18:57:53
quote:
Φίλη μου.... ο υπεύθυνος για την απάντηση αυτή είναι ο αρμόδιος γιατρός.. γνώμη μου είναι πως δεν βοηθούν...

Aυτό δεν το είδες geox.
Γιατί δεν το παραθέτεις και αυτο στο κατηγορητήριο σου.
Εδώ δεν θα τον κατηγορήσεις.

ΜηδείαΜέλος
31/12/2005, 19:03:32
Πρίν απο καιρό το μέλος delta 4 ανοιξε ενα τόπικ και παραπονέθηκε για βουητό στο κεφάλι.

Και εδώ του έδωσε λάθος συμβουλές?

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Γεια σας, εχω ενα προβλημα ,ενα βουητο στο κεφαλι,εχω παει σε γιατρους και μου λενε οτι δεν υπαρχει θεραπεια πρεπει να μαθω να ζω με αυτο.Ειναι ομως πολυ ενοχλητικο ξερει καποιος καποια θεραπεια;
--------------------------------------------------------------------------------

Γειά σου φίλε μου...
Ξέρεις .. οι γιατροί.. πρέπει να διαγνώσουν κάτι.. αν δεν βρούν τίποτα.. σηκώνουν τα χέρια ψηλά..
Οι λόγοι που εχεις το βουητό είναι πάρα μά πάρα πολλοί..
Ειναι μία προειδοποίηση οτι κάτι συμβαίνει.. τι μπορεί να συμβαίνει..?? Πολλά ..
Για να βγάλεις κάποια άκρη .. πρέπει να πολεμήσεις την αιτία απο ολες τις πλευρές..
1ον.. Να βρείς την αιτία που το προκαλεί..
Μπορεί να είναι θέμα διατροφής..
Μπορεί να είναι θέμα άγχους..
Μπορεί να είναι θέμα έκθεσης σε μαγνητικά πεδία..
Μπορεί να είναι θέμα έκθεσης σε τοξικά κατάλοιπα ή εισπνοής απο διάφορες τοξικές ουσίες..
Ελεγξε τη διατροφή σου.. να τρώς σωστά.. πίνε αρκετά υγρά.. απομάκρυνε ολες τις συσκευές που προκαλούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία δηλαδή μετασχηματιστές.. ηχεία.. κλπ..
Προσπάθησε να βρείς απο πότε στο προκαλεί ..

ΜηδείαΜέλος
31/12/2005, 19:08:51
Εγώ προσωπικά δεν εχω να πώ κάτι αλλο.

Εχω εκτυπώσει ολες τις σελίδες αυτού του τόπικ οπως εχουν κάνει και πολλοί αλλοι.

Κάποτε που του ζήτησα βοήθεια μέσω email για ενα πρόβλημα του αδελφού μου με βοήθησε οσο κανείς αλλος. Η βοήθεια του ήταν ανεκτίμητη.

Θεώρησα λοιπόν χρέος μου να πώ αυτά που είπα τώρα που βλέπω να κατηγορείται αδίκως.

meteorΜέλος
01/01/2006, 15:18:42
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Αγαπητέ allzzaro
Θα σε παρακαλούσα να μου πεις εαν γνωρίζεις κάποια φυσική αλοιφή για κρυώματα και πιασίματα μυων.
Κάτι αντίστοιχο με την voltaren.
Εαν έχει απαντηθεί απλά δείξε μου την σελίδα.

Ευχαριστώ

Σημ.Παρακαλώ όλα τα μέλη να σταματήσουν τις αντιπαραθέσεις.
Είναι πολύ άσχημο για όποιον διαβάζει το τόπικ.

Τry Harder

02/01/2006, 16:21:23
quote:
Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος

Χρόνια Πολλά σε ολους τους φίλους-ες συνομιλητές ...

02/01/2006, 16:34:11
quote:
Θα σε παρακαλούσα να μου πεις εαν γνωρίζεις κάποια φυσική αλοιφή για κρυώματα και πιασίματα μυων.
Κάτι αντίστοιχο με την voltaren.
Εαν έχει απαντηθεί απλά δείξε μου την σελίδα.

Βασική προυπόθεση για να αποφύγει κάποιος αυτού του είδους τα πιασίματα είναι:
1. Να ντύνεται ανάλογα με την περίσταση.
2. Να αποφεύγει τα ρεύματα.
3. Να αποφεύγει την υπερβολική ζέστη.

Αν παρα ταύτα κάποιος υποστεί ψύξη το καλύτερο που θα εχει να κάνει είναι να μην πειράξει το πονεμένο σημείο.
Ο πόνος και η αίσθηση καύσου σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο συνήθως η περιοχή του λαιμού αλλά και πιο χαμηλά στους τραπεζοειδείς ακόμα και στους μύς της πλάτης είναι το πιο συχνό σύμπτωμα.
Τυχόν μαλάξεις, ή επιπρόσθετα επιθέματα ζεστά ή επιπλέον θερμαντικές αλοιφές.. μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση σε περίπτωση που δεν γίνουν σωστά.
Τα ζεστά επιθέματα οπωσδήποτε τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και η θεραπεία επιταγχύνεται.
Ομως λόγω της υπερβολικής θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος , αλλά και είναι πολύ επικίνδυνο η ζεστή αυτή περιοχή οσο είναι ζεστή να είναι ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες.

Παρόλα αυτά οι αλοιφές δίνουν και παίρνουν στο εμπόριο καθώς και τα ζεστά επιθέματα τύπου (εμπλαστρα)

Oι περισσότερες αλοιφές στο παρελθόν παρασκευάζοντο με βάση το ζωικό λίπος οπου τα βότανα αφού αρχικώς τα μούλιαζαν σε βραστό νερό.. στη συνέχεια τα τοποθετούσαν στο ζεστό ζωικό λίπος οπου και έβραζαν και μετά περνούσαν απο κάποιο φίλτρο..
Αργότερα το έγχυμα το παρασκεύαζαν ως εκχύλισμα σε φυτική γλυκερίνη.

Έτσι λοιπόν και η αλοιφή για ανακούφιση καθώς και θεραπεία των μυών απο ψύξεις και θλάσεις μπορεί κάλλιστα να παρακευαστεί με τους παραπάνω τρόπους.

Ενας αλλος τρόπος που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος.. ενας τρόπος που μπορεί να ανταγωνιστεί σύγχρονες αλοιφές αυτού του είδους είναι ο εξής.

Σε βάση ελαιόλαδου και κεριού μέλισσας δημιουργούμε εκχύλισμα απο :
Αρνικα (Αrnica cordifolia)
Γολθερία (Methyl salycilate)
Καγιέν , καρπός (Capsium frutescens)
Kαμφορά (Cinnamommum camphora)
Mελαλεύκη (Μelaleuca leucadendron)
Mέντα (Mentha arvensis)
Συμφορίκακαρπος (Hypericum perforatum)

Tα βότανα Αρνικα, Γολθερία, Καμφορά, Μέντα και Συμρορίκαρπος μπορούν να βρεθούν και στο εμπόριο έτοιμα σε μορφή λαδιού ή εκχυλίσματος.

Προσοχή τα ζεστά επιθέματα θα πρέπει να τοποθετούνται μόνο σε περιπτώσεις θλάσεων ή ψύξεων και μετά απο συμβουλή ειδικού γιατρού.
Σε περιπτώσεις διαστρεμμάτων, κακώσεις τενόντων (θυλακίτιδες) τενοντίτιδες, ελυτροτενοντίτιδες .. ή αλλων τραυμάτων που προκαλούνται απο βίαιες κινήσεις, ή απο υπέρχρηση κινήσεων το ζεστό επίθεμα θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα ειδικά αν τοποθετηθεί στα πρώτα 2 24ωρα.

Edited by - allzzaro on 02/01/2006 16:42:53