ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
CROWL26Μέλος
27/09/2006, 10:47:58
quote:
Ο Ιησούς, ΠΟΤΕ δεν διακήρυξε ότι είναι Θεός! Αυτό το έκαναν και κάνουν ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ, και μάλιστα αιώνες αργότερα και μέσα από διαδικασίες εξαιρετικά σκοτεινές.

Συγχωρεί αμαρτίες, κάνει αναρίθμητα "θαύματα" ακόμα και ενώπιον μελών του Ιερατείου της εποχής(θαύματα όχι "μαιμού"-μαθητές και μή μιλούσαν για τα θαύματά Του και όλες οι περιοχές απ'όπου πέρασε ή δίδαξε), οι οποίοι ήταν οι χειρότεροι εχθροί Του και οι περισσότερο άπιστοι,διαβάζει τις γραφές με τέτοιο τρόπο ως να ομιλούσαν για Αυτόν,

Διαβεβαίωνε την εκπλήρωση των προφητειών στο Πρόσωπο Του,

Υποστήριξε ότι μπορεί να καταστρέψει το Ναό της Ιερουσαλήμ και να το ξανακτίσει σε τρείς μέρες,

Ενώπιον του Ιερατείου-για όποιους το έχουν ξεχάσει-ανακήρυξε τον εαυτό Του Υιό του Ζώντος Θεού, Βασιλεύ των ανθρώπων(ενώπιον του Πόντιου Πιλάτου)και επίσης ενώπιον του Αρχιερέα του Ιερατίου δήλωσε ότι
κατά τη συντέλεια του κόσμου θα ευρίσκεται δεξιά του Κυρίου ημών Θεού.

Αν όλα αυτά δεν αποδεικνύουν τη Θεότητα του Ιησού Χριστού τότε πάω πάσο.Έπομένως φίλε μου ο ισχυρισμός σου ότι ο Ιησούς δεν διακήρυξε ότι είναι Θεός είναι εντελώς αίωλος και αβάσιμος.Όχι μόνο το διακήρυξε αλλά και το απέδειξε με τις ενέργειες Του.

Δηλαδή φίλε schwabe ήθελες να τους πεί: Έγώ ειμί ο ΘΕΟΣ".Ακόμα και αν το έλεγε τόσο ξεκάθαρα αυτός που θέλει να μην πιστέψει θα εύρισκε κάτι άλλο να ισχυριστεί.Πες μας λοιπόν ότι δεν πιστεύεις στην Θεότητα του Ιησού Χριστού και στην Ορθοδοξία και άσε τα δήθεν επιχειρήματά σου.Και ο ίδιος ο Χριστός να ερχόταν μπροστά σου εσύ θα το θεωρούσες όνειρο και δεν θα πίστευες.-

Φιλικά.-
E.X.O

nik67Μέλος
28/09/2006, 22:56:15
CROWL26
Ενώπιον του Ιερατείου-για όποιους το έχουν ξεχάσει-ανακήρυξε τον εαυτό Του Υιό του Ζώντος Θεού, Βασιλεύ των ανθρώπων(ενώπιον του Πόντιου Πιλάτου)και επίσης ενώπιον του Αρχιερέα του Ιερατίου δήλωσε ότι
κατά τη συντέλεια του κόσμου θα ευρίσκεται δεξιά του Κυρίου ημών Θεού.
Αν όλα αυτά δεν αποδεικνύουν τη Θεότητα του Ιησού Χριστού τότε πάω πάσο.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ
ΕΓΩ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΣΟΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΑΘΟΣ
samuel1974Μέλος
29/09/2006, 02:15:34
@ nik67

Γράφεις
"Η ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ"

Ναι, αλλά η κουβέντα γινότανε για το εάν ο Χριστός είπε ο ίδιος ότι ήτανε Θεός ή όχι.

Αλλά μαρτυρεί για αυτό και ο Θεός-Πατέρας

...Ο Θεός δυο φορές, μια κατά την βάπτιση του Ιησού (κατά Ματθαίο 3/γ/16-17) και μια κατά την μεταμόρφωση του (κατά Ματθαίο 17/ιζ/5) δημόσια τον διακήρυξε σαν Γιο Του. Πράγματι τα σχετικά αποσπάσματα μας λένε:

Κατά Ματθαίο 3/γ/16-17
"Και βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβει ευθύς από του ύδατος. Και ιδού ηνοίχθησαν εις αυτόν οι ουρανοί, και είδε πνεύμα Θεού κατεβαίνον ως περιστεράν και ερχόμενον επ'αυτόν. Και ιδού φωνή εκ των ουρανών λέγουσα, Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστηθήν."

Κατά Ματθαίον 17/ιζ/5
"Ενώ αυτός ελάλει έτι [δες κατά Ματθαίο 17/ιζ/1-4 για τα συμφραζόμενα], ιδού, νεφέλη φωτεινή επεσκίασεν αυτούς. Και ιδού φωνή εκ της νεφέλης λέγουσα, Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην. Αυτού ακούετε."

Πηγή: http://www.jba.gr/gr/Articles/jbaaug97.htm

nik67Μέλος
29/09/2006, 23:38:41
ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΣΑΜΟΥΗΛ
ΕΣΧΙΣΘΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ (ΔΗΛ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΣΠΑΝΙΟ ΑΝ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ)ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ?
ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ?
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ (ΜΕΓΑ ΣΕΙΣΜΟ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΕΝΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ» ΔΕΝ ΗΤΑΝ………………………………………..

ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΜΟΥΗΛ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΠΑ
ΕΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟ «ΥΙΟ» ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟ «ΣΧΙΣΙΜΟ»ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣO ΤΟΠΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ(ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ)ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Edited by - nik67 on 29/09/2006 23:40:01

30/09/2006, 03:05:24
quote:

ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΣΑΜΟΥΗΛ
ΕΣΧΙΣΘΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ (ΔΗΛ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΣΠΑΝΙΟ ΑΝ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ)ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ?
ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ?
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ (ΜΕΓΑ ΣΕΙΣΜΟ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΕΝΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ» ΔΕΝ ΗΤΑΝ………………………………………..

ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΜΟΥΗΛ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΠΑ
ΕΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ)ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟ «ΥΙΟ» ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟ «ΣΧΙΣΙΜΟ»ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣO ΤΟΠΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ(ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ)ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Edited by - nik67 on 29/09/2006 23:40:01

Βρε Νικ,
μιλάς για πειστικά γεγονότα.
Εδώ μιλάμε ότι άτομα που ευεργετήθηκαν άμεσα (ιάσεις στο πετσί τους το ίδιο) από τον Ιησού και ούτε ένα ευχαριστώ δεν του είπαν!
Τι στην ευχή ήταν, τη στιγμή εκείνη για τα άτομα αυτά, Αυτός που είχε τη δύναμη να ακυρώσει ως και τις "αποφάσεις" της φύσης;
Δεν αναρωτήθηκαν πώς μπόρεσε Αυτός και τους χάρισε το ποθούμενο;;

Τα ίδια τα άτομα αυτά, ήταν, πιθανώς, και μεταξύ όσων φώναζαν "σταύρωσον αυτόν"!!!

Μη πας μακριά, κοίτα τι γίνεται στην κοινωνία μας!

Δεν σου έχει τύχει ποτέ εσένα "να σου τη φέρει" άτομο που πιθανώς να ευεργέτησες με κάποια πράξη σου;;
Αν δεν σου έχει τύχει εσένα προσωπικά, ίσως να σου έχει διηγηθεί κάποιος φίλος σου κάποιο παρόμοιο περιστατικό!!!

Στον άνθρωπο που δεν θέλει να πιστέψει με τίποτα και σε τίποτα, στον άνθρωπο που είναι αχάριστος, κάντου όσα "κόλπα" και όσα καλά θέλεις!!
Πιστεύεις ότι θα επιτύχεις κάτι;;; Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα όπως τα λες.

Ο Θεός μας θέλει ελεύθερους και με συνειδητές επιλογές ανθρώπους. Έτσι μας έπλασε!!!
Αν είναι να πάμε κοντά του, να πάμε γιατί θα είναι η ελεύθερη επιλογή μας και όχι σαν αποτέλεσμα "μαγικών τερτιπιών" ή/και φόβου!!

velialΜέλος
01/10/2006, 04:38:33
quote:
Όσο για το αν εσύ πιστεύεις ότι σκέφτεσαι άθελα, επέτρεψε εμενα να πιστεύω ότι μπορώ να σκέφτομαι OΤΙ θέλω, OΣΟ θέλω, ΟΠΟΤΕ θέλω, OΠΟΥ θέλω και AΜΑ θέλω.

Προφανως δεν εχεις προσπαθησει να μεινεις "αδειος απο σκεψεις" για κανα μισαωρο.

Τελικα βρηκες καμια επιστημονικη εξηγηση για το πως ο θεος εφτιαξε ΠΡΩΤΑ τα δεντρα και ΜΕΤΑ τα αστρα?

Ωραιο βιβλιο πιστευετε

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

nik67Μέλος
01/10/2006, 19:14:46
Βρε Νικ,
μιλάς για πειστικά γεγονότα

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ....
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΛ ΑΠΟΨΗ, ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΤΥΦΛΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, Η ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ ΕΚΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .....................
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΕΡΙ ΣΕΙΣΜΩΝ, ΛΟΙΜΩΝ ,ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΩΝ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡOTΙMOYN NA ΥΠΑΚΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

02/10/2006, 00:09:10
samuel1974:
«Λίγο άσχετο αυτό, αλλα... o Αριστοτέλης έλεγε τα ίδια περίπου με το Σολομώντα, ότι η καρδια σκέφτεται...»

Σαμουήλ, ο Αριστοτέλης υπήρξε φιλόσοφος ο δε Σολομώντας κατ επίφαση προφήτης, ο Αριστοτέλης ακολουθήθηκε από εκατομμύρια αναγνωστών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ αυτού του πλανήτη ο δε Σολομώντας μια φιγούρα ενός θρησκευτικού μύθου…..

Τώρα, κάτι είπες για…..άσχετο??

samuel1974:
«Δε σε ρώτησα να μάθω πως λειτουργεί η σκέψη των ανθρώπων, γιατί αυτό μονο εσύ μπορείς να το γνωρίζεις, οι ερευνητές τζάμπα ψάχνουνε και δεν έρχονται να σε ρωτήσουνε..»

Αν έχεις κάποιο νεότερο ΤΕΚΜΗΡΙΟ ή άλλο ΔΕΔΟΜΕΝΟ ορίστε να μας το πεις….

samuel1974:
«τότε σαν υποστηρικτής των καθολικών ερμηνειών, πρέπει να πας να τους πεις ότι εφόσον πεθάνουνε, οι ψυχές τους δε θα σκέφτονται πια...»

Γιατί, σου ΑΠΕΔΕΙΞΕ εσένα κανείς ότι «θα σκέφτεται η ψυχή σου» αφού ΠΕΘΑΝΕΙΣ???

samuel1974:
«Όσο για το αν εσύ πιστεύεις ότι σκέφτεσαι άθελα, επέτρεψε εμενα να πιστεύω ότι μπορώ να σκέφτομαι OΤΙ θέλω, OΣΟ θέλω, ΟΠΟΤΕ θέλω, OΠΟΥ θέλω και AΜΑ θέλω»

Άλλο Σαμουήλ το ΕΙΔΟΣ της σκέψης, άλλο η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της σκέψης, άλλο η χρονική στιγμή που ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ μια σκέψη μας και άλλο η σκέψη ως ΠΡΟΪΟΝ, ως ΠΑΡΑΓΩΓΟ της εγκεφαλικής μας λειτουργίας.

Δεν σκέφτεσαι λες «άθελα» σου?

Εάν στα ξαφνικά σε αρπάξουνε και σε πετάξουνε σε έναν λάκκο με κροκόδειλους, θα σκεφτείς……..«άθελα» σου, ναι ή όχι? Εάν αισθανθείς ότι βυθίζεσαι σε κινουμένη άμμο, θα σκεφτείς «άθελα» σου, ναι ή όχι?

Τα παραδείγματα πολλά φίλτατε, ας μην το επεκτείνουμε…

samuel1974:
«"Και βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβει ευθύς από του ύδατος. Και ιδού ηνοίχθησαν εις αυτόν οι ουρανοί, και είδε πνεύμα Θεού κατεβαίνον ως περιστεράν και ερχόμενον επ'αυτόν. Και ιδού φωνή εκ των ουρανών λέγουσα, Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστηθήν."»

Η αναφορά του «Υιός Θεού», ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ «ΘΕΟΤΗΤΑ»!!!

Απλά, στοχεύοντας οι χριστιανοί στην ΑΜΑΘΕΙΑ του ποιμνίου τους, παρερμηνεύουν και πλαστογραφούν τις γραφές ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ώστε να εξυπηρετήσουν τα στενά συμφέροντα τους.

Ο Γιαχβέ των Εβραίων νομάδων, επικοινωνούσε με τους δούλους του Ισραηλίτες μέσω ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ. Κάθε προφήτης, ήταν ο εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του (Αριθμοί ΙΒ’,6 και Ψαλμοί Η’, 4) και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο Λαό του τους λόγους του, τις αποφάσεις του και τις εντολές του (Ιεζεκιήλ Γ’ , 4).

Με ακριβώς την έννοια αυτή χρησιμοποιείται πολλές φορές στα βιβλία της Πεντατεύχου η φράση «Υιός του ανθρώπου».

Μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ» ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ (!) συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ (Δανιήλ Η’, 17).

Η προσφώνηση αυτή αφορά ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΧΒΕ, τους εκλεκτούς που επιλέγονταν να ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, και τίποτα περισσότερο.

Όλα τα άλλα, είναι ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της χριστιανικής προπαγάνδας.

Η άραγε…..δεν γνώριζε πόσους «υιούς» είχε πια αυτός ο Θεός????

02/10/2006, 00:18:46
Σημείωση: προκειμένου να αποφευχθούνε παρερμηνείες Σαμουήλ, η αναφορά του «Υιός Θεού» δεν είναι το βασικό σημείο του ζητούμενου που σχολιάζω αλλά της απόδοσης του «Υιός του ανθρώπου».

Όχι τίποτα άλλο, αλλά ως συνήθως ψάχνετε για δικαιολογίες…..

02/10/2006, 00:44:22
CROWL26:
«..κάνει αναρίθμητα "θαύματα" ακόμα και ενώπιον μελών του Ιερατείου της εποχής(θαύματα όχι "μαιμού"-μαθητές και μή μιλούσαν για τα θαύματά Του και όλες οι περιοχές απ'όπου πέρασε ή δίδαξε)..»

Τα «θαύματα» που λες φίλτατε, τα περιγράφουν ΜΟΝΟ οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης και κανένας άλλος. Οπότε…..

Κατά τα άλλα, θαύματα πάμπολλα έκανε και ο Απολλώνιος ο Τυανέας κατά την αρχαιότητα, και μάλιστα λατρεύονταν ακόμα και στην Ρώμη για το έργο και ικανότητες του. Και λοιπόν?

CROWL26:
«Διαβεβαίωνε την εκπλήρωση των προφητειών στο Πρόσωπο Του»

Μωρέ αυτός ΜΠΟΡΕΙ πολλά να είπε, αλλά ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΡΑΕΙ! Και από τα όσα ΟΦΕΙΛΑΝ να είχαν πραγματοποιηθεί στο πρόσωπο του Μεσσία ΤΙΠΟΤΑ δεν πραγματοποιήθηκε με την αναγγελία του Ιησού.

Η θυμάσαι για παράδειγμα να μας πεις πότε πέταξε τους Ρωμαίους ο Χριστός έξω από την γη των υπόδουλων Ιουδαίων?? Διότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕ να είχε συμβεί…

CROWL26:
«Υποστήριξε ότι μπορεί να καταστρέψει το Ναό της Ιερουσαλήμ και να το ξανακτίσει σε τρείς μέρες»

Ορίστε??????

CROWL26:
«Ενώπιον του Ιερατείου-για όποιους το έχουν ξεχάσει-ανακήρυξε τον εαυτό Του Υιό του Ζώντος Θεού..»

Φρόντισε να διαβάσεις ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που δίνω παρακάτω φίλτατε, διότι Υιοί του ζώντος Θεού υπήρξαν ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ κατά την Βιβλική ορολογία. Η αναφορά αυτή, δηλαδή του «Υιός του Θεού» ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ. Ένα χρίσμα για μια εντολή.

Υιοί του θεού υπήρξαν για παράδειγμα και πολλοί προφήτες.

Ο Μεσσίας φίλτατε, που ο χριστός αποδεδειγμένα δεν υπήρξε Μεσσίας, εξάλλου δεν θα ήταν τίποτα άλλο παρά ένας απλός θνητός άνθρωπος.

CROWL26:
«κατά τη συντέλεια του κόσμου θα ευρίσκεται δεξιά του Κυρίου ημών Θεού.»

Και λοιπόν?

Εκ δεξιών του Κυρίου δεν θα βρεθεί μονάχα αυτός αλλά ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

CROWL26:
«Αν όλα αυτά δεν αποδεικνύουν τη Θεότητα του Ιησού Χριστού τότε πάω πάσο.»

Με το συμπάθιο φίλτατε, δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά όλα αυτά αποδεικνύουνε την άγνοια που έχει σήμερα ο χριστιανός.

Όχι μόνο δεν αποδεικνύουνε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ όλα αυτά, αλλά επιπλέον αποδεικνύουνε ότι ούτε καν ο Μεσσίας δεν υπήρξε ο Χριστός που περιγράφει η Καινή Διαθήκη, καθώς ΚΑΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.

Και η βασικότερη προϋπόθεση για τον Μεσσία του Ιουδαϊκού λαού, ήταν η απελευθέρωση από τον ζυγό των Ρωμαίων……

CROWL26:
«Πες μας λοιπόν ότι δεν πιστεύεις στην Θεότητα του Ιησού Χριστού και στην Ορθοδοξία και άσε τα δήθεν επιχειρήματά σου.Και ο ίδιος ο Χριστός να ερχόταν μπροστά σου εσύ θα το θεωρούσες όνειρο και δεν θα πίστευες.»

Το αντίθετο συμβαίνει.

Και σήμερα να τον είχαν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες χριστέμποροι μπροστά τους, και πάλι δεν θα πίστευαν ότι δεν είπε και δεν μίλησε ποτέ για «θεότητα» και άλλα κουραφέξαλα!

Ακόμα λοιπόν και εάν όντως υπήρξε ΑΥΤΟΣ ο Χριστός που περιγράφουνε οι συγγραφείς των Ευαγγελίων που ενταχθήκαν στα (δήθεν..) Κανονικά Ευαγγέλια, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουνε σοβαρά στοιχεία που να τεκμηριώνουνε την ελάχιστη απαίτηση του ρόλου του Μεσσία.

Για «θεότητα» δεν υπάρχει καν λόγος για κουβέντα, καθώς ο Μεσσίας των προφητών της Πεντατεύχου δεν είναι τίποτα άλλοι από ένας απλός θνητός. Ένας θνητός με το Χρίσμα του Γιαχβέ (Χριστός δηλαδή), ένας θνητός που θα ήταν ένας ακόμα Υιός του ζώντος Θεού…..

Θαρρώ ότι πρέπει να μελετήσεις περισσότερο αγαπητέ.