ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ampere30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
katerinagnosisΜέλος
22/12/2005, 11:20:18
formergnostic

quote:
Όταν θα δείξει, Κατερίνα... θα είναι πολύ αργά!

Από τόσα που σε έχω ρωτήσει, μόνο αυτό βρήκες να μου απαντήσεις???????

katerinagnosisΜέλος
22/12/2005, 13:21:03
formergnosticκαι όλοι οι υπόλοιποι που ακολουθήσατε τον ίδιο δρόμο.........
μετά από όλα αυτά που μάθατε στην γνωστική διδασκαλία εκεί καταλήξατε?????

Εχεις σκεφτεί μήπως στην προηγούμενη ζωή σου ήσουν μαζι με τους ιεροεξεταστές??? που στο όνομα του χριστού καίγανε τους αθώους που έψαχναν κάτι παραπάνω από αυτά που τους έλεγαν???? Ειδικά ο Γ.Μ για κάτι τέτοιο μου κάνει................

Θα ξαναπώ στον filosofos3 χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ότι συνεχίζω να πιστεύω ότι ένας διάλογος με τον trencavel ίσως να του έλυνε απορίες που εγώ λόγω του ότι ομολόγησα ήδη ότι δεν έχω διαβάσει όλα όσα αυτός, δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση. Τόλμησέ το μπορεί να βγει σε καλό......

AmpereΜέλος
22/12/2005, 13:56:38
Θα ήθελα να αποφύγω μια τοποθέτηση όπως η πιο κάτω, αλλά πλέον, αισθάνομαι ότι έχω χρέος τουλάχιστον προς τον εαυτό μου να την κάνω.

Ο δάσκαλος Samael ήταν ένας άνθρωπος που είχε διαβάσει πολύ και πολλά. Αυτό είναι φανερό από όσα γράφει στα βιβλία του. Προφανές επίσης είναι πως επιδίωξε μια σύνθεση όλων αυτών που είχε διαβάσει.

Η σύνθεση αυτή παρήγαγε μια «ολιστική» θεωρία, που περιέχει λίγο απ’ όλα ομογενοποιημένα με τρόπο ώστε σε πρώτο άκουσμα να φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά, ειδικά σε ανήσυχα πνεύματα που όμως δεν είχαν κάποια βαθύτερη παιδεία σε εσωτερικές διδασκαλίες, αλλά ούτε καν ουσιαστική γνώση της ίδιας τους της θρησκευτικής παράδοσης.

Το ορατό αποτέλεσμα είναι ότι η σύνθεση αυτή, ενώ εκ πρώτης διατείνεται ότι επιθυμεί να αφυπνίσει συνειδήσεις, εντέλει παράγει ικανοποιημένους πιστούς. Γιατί ενώ πραγματικά δημιουργεί ένα πρώτο σοκ με το να βγάζει στη «φόρα» πολλές πληροφορίες για τις οποίες οι περισσότεροι είμαστε ανυποψίαστοι, αντί να ακονίσει την κριτική ματιά των μαθητών και την ικανότητα κατανόησης και έρευνας, τους περιορίζει στη οπτική που ο ίδιος κατέληξε μέσα από την δική του κάθε άλλο παρά αλάνθαστη κατανόηση.

Κεντρίζει ο Samael να εργαστούμε για την εσωτερική μας ανάπτυξη και αυτό είναι καλό. Εγκλωβίζει όμως το νου για το πώς εννοείται αυτή η εργασία και αυτό είναι κακό.

Διεγείρει τη διάθεση να επανεξετάσουμε ό,τι έχουμε μάθει και να γνωρίσουμε ό,τι παραμένει στη σκιά και αυτό είναι καλό.
Αποκοιμίζει όμως αυτή τη διάθεση με κακοχωνεμένες, ανακριβείς και συχνά αυθαίρετες απαντήσεις και μεθόδους …και αυτό είναι κακό.

Προκαλεί ο Samael να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα και αυτό είναι καλό.
Όμως σαν υπηρεσία άλλο δεν εννοεί παρά τη διάδοση των «αληθειών» του και αυτό είναι κακό.

Υπάρχουν λάθη στα όσα έχει γράψει ο Samael και αυτό δεν είναι κακό. Κάθε απλός άνθρωπος δικαιολογείται να κάνει λάθη. Όμως για κάποιον που θέλει να λογίζεται οδηγός ανθρώπινων ψυχών τα λάθη μπορεί να αποδειχτούν ολέθρια.

Υπάρχουν λάθη που είναι εύκολα ελέγξιμα και προφανώς δηλώνουν απλή άγνοια.
«It is she (Mother Nature) who unites the sperm and ovum, it is she who prepares primitive germinal cell with its 48 chromosomes»

Υπάρχουν λάθη που δείχνουν ενδεχομένως λανθασμένη κατανόηση των πρωτότυπων πηγών
«If we observethe ants, we are able to realise that they
(in the past) were humanoids

Υπάρχουν λάθη που … τι να πω πια…
«Heli Lamah Zabactani... Many, hearing it, though that
he called Elias, but in truth no-one understood it. It is evident that such phrase was not Hebrew, but Maya»
.
.
.
Και τα τρία πιο πάνω αποσπάσματα περιέχονται στο QUESTIONS AND ANSWERS WHICH ARE OF IMPORTANCE TO WOMEN

Αναγνωρίζοντας ότι εγώ κι αν κάνω λάθη, το μόνο που μπορώ να πω είναι αυτό:

Ας προστατέψουμε τον εαυτό μας από τα λάθη όσων εμπιστευόμαστε για οδηγούς μας.
Ακόμα και στο ταξί να μπούμε, που λέει ο λόγος, χρειάζεται να φορέσουμε τουλάχιστον τη ζώνη…

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
PagwnaΜέλος
22/12/2005, 15:02:41
Ampere, μήν στεναχωριέσαι, δεν μιλάς με κανέναν 'περίεργο' τρόπο! Τις απόψεις σου καταθέτεις. Επέτρεψέ μου να απαντήσω, στον βαθμό που μπορώ:
1. Οσον αφορά τα 48 χρωμοσώματα, το λέει ξεκάθαρα (στις διαλέξεις του) οτι μιλάει για τα 46 χρωμοσώματα που έχει 'ανακαλύψει' η επιστήμη, και άλλα δύο ΑΙΘΕΡΙΚΑ που μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε το ελέγξει μέσω του αιθερικού!
2. Για τα μυρμήγκια λέει οτι πολλοί εσωτεριστές το έχουν δεί στους εσωτερικούς κόσμους, και μάλιστα παραθέτει ένα απόσπασμα ενός πολύ παλαιότερού του εσωτεριστή συγγραφέα, νομίζω Ινδού (θα το βρώ το άτιμο... τί μου κάνετε χριστουγεννιάτικα να κάθομαι να ψάχνω μέσα στα βιβλία μου), ο οποίος λέει οτι επίσης το έχει δεί.
3. Για το άλλο με το Λαμά σαβαχθανί δεν ξέρω τί εννοείς? Απο ό,τι γνωρίζω ΠΡΙΝ ακόμα μπώ στην Γνώση υπήρχε τρομερή διαμάχη για το τί ειπώθηκε, και πώς, και απο ποιά γλώσσα θα μπορούσε να είναι. Εχεις ψάξει δηλαδή στην γλώσσα των Μάγια και ξέρεις οτι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο?... Οχι οτι έχω ψάξει εγώ, αλλά τέλος πάντων, είναι το λιγότερο που με απασχολεί απο το σύνολο της διδασκαλίας!

Και θα πώ και κάτι για να μην μου πείτε πάλι (ονόματα δεν λέω!!!) οτι ακολουθώ σαν πρόβατο χωρίς να ενδιαφέρομαι να διαβάσω!
Εχω διαβάσει στην ζωή μου αρκετά... είχα αρκετές εμπειρίες επίσης.
Η Γνώση δεν μου φάνηκε ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ... Μάλλον με τρόμαξε... Αλλά μου φάνηκε ΑΛΗΘΙΝΗ, γιατί δεν μου χάιδευε τα αυτιά, και δεν μου υποσχόταν λαγούς με πετραχείλια!!! Εκτός αυτού δεν είμαι με το ζόρι εκεί, έχω δώσει στον ευατό μου την ευκαιρία να κάνει πράξη τα όσα έχει πάρει απο εκεί, και απο μόνη μου μπορώ να κρίνω εάν τουλάχιστον αυτά τα αποτελέσματα που λένε οτι θα πρέπει να έχω, τα έχω όντως!
Οπότε, μπορώ να κρίνω απο πρώτο χέρι...
Ολα τα άλλα είναι λογοτεχνίες για να περνάμε τον χρόνο που δεν έχουμε!
:)))
Σας φιλώ, τα λέμε tomorrow! Μία μέρα πιο κοντά στα Χριστούγεννα

Edited by - Pagwna on 22/12/2005 15:05:26

filosofos3Μέλος
22/12/2005, 15:11:24
Επιτέλους μποροώ να πω ότι συμφωνώ μαζί σου σε όλα όσα είπες Αμπέρ.

Αλλά μιας και ανέφερες τρία παραδείγματα ας πούμε και ποιο είναι το λάθος σε όσους διαβάζουν. Τα χρωμοσώματα ως γνωστόν είναι 46 αλλά ο Σαμαέλ επειδή στην κλίμακα των κόσμων αντιστοιχούν 48 νόμοι για το επίπεδο της Γης ή για τον άνθρωπο με άλλη αντιστοίχηση , έκανε σύγχυση στους δύο αριθμούς και δε δίστασε να το προωθήσει ως διδασκαλία.

Για τα μυρμήγκια και τη σχέση τους με τα ανθρωποειδή δεν την κατάλαβα και μου φαίνεται απίθανο να λέει ότι είναι άνθρωποι ή "ανθρωπάρια" μετενσαρκωμένοι σε μηρμύγκια.

Αλλά το "Ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί" είναι σαφές ότι είναι εβραϊκή φράση , και φυσικά καμμιά σχέση με τη γλώσσα των Μάγιας δεν εχει. Εκείνο που δεν ήξεραν εκείνοι που έλεγαν ότι φωνάζει τον Ηλία είναι το ότι αυτή η φράση είναι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ και είχε ιδιαίτερο νόημα που εκφωνούνταν εκείνη τη στιγμή. Η Μπλαβάτσκυ υπέθεσε ακόμη ότι μπορεί να εννοεί "σε τι δόξα με οδηγείς" αντίθετα από το νόημα της φράσης αλλά και ολόκληρου του ψαλμού. Δε θυμάμαι ποιος ψαλμός είναι αυτή τη στιγμή αλλά θα είναι ενδιαφέρον να τον βρει κανείς νομίζω και να τον διαβάσει.

Γνώση, για μένα είναι να βρίσκεις το μυστικό και το ως τώρα άγνωστο, όχι να διαστρεβλώνεις ότι δε γνωρίζεις. Αυτό ήταν που ο Χριστός χρέωνε στου Φαρισαίους και γιαυτό τους καταδίκαζε.

Ποιος είναι ο Γ.Μ Κατερίνα;;;

Και τι θα είχε να μου πει ο trencavel ;;;
Δε διατύπωσα καμμιά απορία. ¨Εχω τη βεβαιότητα για αυτά που λεώ ότι είναι έτσι και περιμένω να με διαψέυσει κάποιος. Αν θίγεται κανείς βέβαια. Αλλιώς ή έχω δίκιο, ή δεν υπάρχει κανείς που να θίγεται, και που πραγματικά να είναι οπαδός ή μαθητής του Σαμαέλ.

Όλα είναι τέλεια

katerinagnosisΜέλος
22/12/2005, 15:33:34
Ο Γ.Μ είναι αυτός που έχω κατεπανάληψη ρωτήσει τον formergnostic γιατί έχει πει όλα αυτά τα ψεύδη και δεν λαμβάνω απάντηση. Θέλεις να σου πω το φουλ όνομά του?? Δεν νομίζω να τον ξέρεις.

ο Trencavel μπορεί ίσως να αντιπαραθέσει στοιχεία πάνω σε αυτά που λες, όπως παρέθεσε για τους Νικολαίτες, που δεν απάντησες. Οχι να σου λύσει καμιά απορία. Γιατί απ' ότι κατάλαβα έχει διαβάσει πολλά όπως κι εσύ και τα θυμάται κι όλας!!!!!!!!!

Τώρα για τα χρωμοσώματα......... πάλι θα αρχίσουμε αντιπαραθέσεις??? Λέει ο άνθρωπος ότι υπάρχουν 46 + 2 αιθερικά που δεν τα βλέπουν οι επιστήμονες με γυμνό μάτι. Τώρα πως να σου αποδείξουμε λοιπόν ότι αυτό που λέει είναι έτσι??? Δεν γίνεται!! ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ οκ??? Και έτσι αναλογεί τους 48 νόμους του φυσικού επιπέδου, και αυτό κακό είναι???

Τα κανάλια Ιδά και Πιγκαλά που υπάρχουν στην σπονδυλική στήλη και αναφέρονται σε αυτά και οι ανατολίτες, τα έχουν δει οι επιστήμονες δηλαδή????

PagwnaΜέλος
22/12/2005, 17:14:14
Αμ, την αύρα, που την είδαν μόνο μέσω της μηχανής Κίρλιαν? Κι αυτή ανύπαρκτη ήταν, μέχρι που την είδαν (ευτυχώς που προχωρά και η επιστήμη πού και πού και επιβεβαιώνονται μερικά πράγματα)
filosofos3Μέλος
22/12/2005, 17:47:03
quote:
Τώρα για τα χρωμοσώματα......... πάλι θα αρχίσουμε αντιπαραθέσεις??? Λέει ο άνθρωπος ότι υπάρχουν 46 + 2 αιθερικά που δεν τα βλέπουν οι επιστήμονες με γυμνό μάτι. Τώρα πως να σου αποδείξουμε λοιπόν ότι αυτό που λέει είναι έτσι??? Δεν γίνεται!! ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ οκ??? Και έτσι αναλογεί τους 48 νόμους του φυσικού επιπέδου, και αυτό κακό είναι???

Εμ αυτό ακριβώς είναι ΤΟ ΚΑΚΟ!!!

Το να αυθαιρετούμε!!! Γιατί εδώ αυθαιρετείς και εσύ και αυτός. Αν εγώ σου πω ότι τα χρωμοσώματα είναι 96 και είναι και 4 αστρικα επιλέον εσύ γιατί δε θα το πιστέψεις;;; Επειδή ο Σαμαέλ έχει το ονομα;;;
Ή επειδή ταιριάζουν με τους 48 νόμους; Και η δική μου ερμνηνεία ταιριάζει με τους 96 νόμους.

Να λοιπόν το παράδειγμα που ο αντί να κάνετε κάτι προς την εύρεση της αλήθινής ΓΝΩΣΗΣ διαιωνίζετε μια κακώς εννοούμενη "θρησευτικόιτητα" και "υπακοή" στο λόγο του "αρχηγού" επειδή "έτσι σας αρέσει" , λες και η φύση νοιάζεται για το τι αρέσει ή δεν αρέσει σε μας!!!

Τα κανάλια Ιντά και πιγκαλά αν δεις σε πόσες διαφορετικές κεδοχές παριστάνονται θα απορήσεις και περισσότερο θα απορήσεις όταν σου πω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ για τα περισσότερα απ' όσα περιγράφει η γιόγκα, αλλά πρώτα πρέπει αν βρει κανείς τι υπάρχει γνήσιο από εσωτερικής πλευράς σαν θέαση από διορατικούς.
Άλλο είναι τα κανάλια που βρίσκονται εντός σπονδυλικής στήλης και άλλο τα διαφορά κέντρα εκτός αυτής. Πρέπει να ξέρει κανείς ΤΙ ψαχνει για να το βρει.

Αλλιώς ματαιοπονεί κανείς αν ψάχνει ασαφή ή ανύπαρκτα πράγματα.Ανύπαρκτο είναι κάθε τι που έχει περιγραφεί λανθασμένα λόγω ψευδούς ή ελλιπούς πληροφόρησης.

Όσον αφορά την αύρα ,Παγώνα, δεν έχει φωτογραφηθεί ακόμη απ' όσο ξέρω. Η φωτογράφιση Κίρλιαν δείχνει ένα απειροελάχιστο ποσοστό από τις ενέργειες και μάλιστα όχι με τα χρώματα που έχουν αλλά με διαφορετικά.

Την απάντηση για τους Νιλολαΐτες δεν την είδα γιατί δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για την αριστερή ατραπό. Θα τη δω επειδή το ανέφερες Κατερίνα.

Δεν είδα

Όλα είναι τέλεια

formergnosticΝέο Μέλος
22/12/2005, 20:11:42
quote:
Εχεις σκεφτεί μήπως στην προηγούμενη ζωή σου

Κατερίνα μου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ!

...ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΑΠΑΞ ΑΠΟΘΑΝΕΙΝ, ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΟΥΤΟ ΚΡΙΣΙΣ, (ΕΒΡ. 9:27).

Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!

formergnosticΝέο Μέλος
22/12/2005, 20:37:07
quote:
Ο Γ.Μ είναι αυτός που έχω κατεπανάληψη ρωτήσει τον formergnostic γιατί έχει πει όλα αυτά τα ψεύδη και δεν λαμβάνω απάντηση.

Κατερίνα μου,
Δεν μου περιέγραψες τι ψέματα λες ότι είπε ο Γιάννης Μηλιώνης και δεν μου είπες που τα είδες παρά ένα νεφελώδες... «...δεν θυμάμαι, σε κάποιο site είδα...».
Όταν κατηγορούμε κάποιον με τόση εμπάθεια πρέπει να προσκομίζουμε τουλάχιστον αποδείξεις.
Εγώ αντίθετα σου είπα ότι τον συνάντησα 2 φορές τον άνθρωπο μετά «Γνώσης» και αποκόμισα πολύ καλές εντυπώσεις.
Περιμένω ν’ ακούσω σε τι τον κατηγορούν.

Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!