- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Αυτό λέω και εγώ. Τί κώλυμα έχουν φάει με τον Γιαχβέ και τον βρίζουν; Γιατί δεν βρίζουν τον Δία που στέλνει τον Κατακλυσμό; Γιατί δεν βρίζουν τον Απόλλωνα που σκοτώνει τον Αχιλλέα και στέλνει λοιμό στο στρατόπεδο των Ελλήνων;
Ίσως φίλε Χρίστο να μη τους βρίζουν γιατί είναι Έλληνες. Δηλαδή πατριωτάκια, ενώ ο Γιαχβέ και το σόι του Εβραίοι.
Και για να σοβαρευτούμε. Θα ήθελα φίλε Χρίστο, έτσι για να κάνουμε έναν συσχετισμό, να μου απαντήσης αν διάβασες πουθενά στην ελληνική γραμματεία κάποιος από τους θεούς των Ελλήνων να έδωσε εντολή να ισοπεδώσουν κάποια πόλη και να σφάξουν όλους τους κατοίκους της εκτός από τις παρθένες, και στη συνέχεια να υποδεικνύει το πως θα μοιραστούν τα κλοπιμαία.*
Βρε συ Sesostri, μόλις έλαβες την απάντηση στο προηγούμενο μύνημα. Οι Λακεδαιμόνιοι πήραν χρησμό πως θα καταστρέψουν την Αθήνα και θα έχουν βοήθεια τον Απόλλωνα που θα στείλει λοιμούς στους Αθηναίους.
Τώρα συγκεκριμένα για παρθένες δεν ξέρω αν μπορώ να σε ικανοποιήσω![]()
quote:
Xρίστο , μπορείς να εξηγήσεις , τι εννοεί ο Χριστός όταν λέει…. ‘’Είμαι το Άστρο της Αυγής το Πρωινό’’????
Θα ήθελες να μου εξηγήσεις εσύ;
quote:quote:
Xρίστο , μπορείς να εξηγήσεις , τι εννοεί ο Χριστός όταν λέει…. ‘’Είμαι το Άστρο της Αυγής το Πρωινό’’????
Ναι , βεβαίως , το Άστρο της αυγής το πρωινό , είναι ο Eωσφόρος , ο Lucifer.
Άρα ο Χριστός μας λέει… Είμαι ο Εωσφόρος , ο Lucifer.
quote:quote:quote:
Έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Αυτό είναι συζήτηση.
Ο Ησαίας όμως δεν λέει πως εξέπεσες από τον Ουρανό, Εωσφόρε υιέ της Αυγής; Επομένως, δεν είναι πολλοί οι Εωσφόροι και δεν διαβάζουμε πως ο Διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο ΦΩΤΟΣ; Και οι Μεσσίες πολλοί είναι, αλλά ένας ο πραγματικός. Η αλήθεια μια, τα ψέμματα πολλά.
Συμφωνώ πως αυτό λέει ο Ιησούς. Όμως δεν εννοεί πως είμαι απλά το ΦΩΣ αλλά το ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ. Γιατί "φώτα" υπάρχουν πολλά.
Το θέμα είναι, όταν λες πως ο Ιησούς είναι ο Εωσφόρος, τί πιστεύεις για τους πρωτόπλαστους; Εκείνος που τους προέτρεψε να φάνε ήταν πραγματικά ο Εωσφόρος, δηλαδή ο Ιησούς;
quote:Και πως να ξεχωρίζουμε τα αληθινά από τα ψεύτικα φώτα;
Συμφωνώ πως αυτό λέει ο Ιησούς. Όμως δεν εννοεί πως είμαι απλά το ΦΩΣ αλλά το ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ. Γιατί "φώτα" υπάρχουν πολλά.

Πολύ πιθανόν, όταν διαβάζουμε ότι οι Πρωτόπλαστοι έβλεπαν κατά πρόσωπο τον Θεό στην Εδέμ, να εννοείται πως έβλεπαν την Εικόνα του Θεού, δηλαδή τον Ιησού Χριστό.
Επομένως δεν νομίζω πως εκείνος που τους πήρε μακρυά από τον Θεό να ήταν ο πραγματικός Εωσφόρος δηλαδή ο Ιησούς.
quote:quote:quote:quote:
Έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Αυτό είναι συζήτηση.Ο Ησαίας όμως δεν λέει πως εξέπεσες από τον Ουρανό, Εωσφόρε υιέ της Αυγής; Επομένως, δεν είναι πολλοί οι Εωσφόροι και δεν διαβάζουμε πως ο Διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο ΦΩΤΟΣ; Και οι Μεσσίες πολλοί είναι, αλλά ένας ο πραγματικός. Η αλήθεια μια, τα ψέμματα πολλά.
Το θέμα είναι, όταν λες πως ο Ιησούς είναι ο Εωσφόρος, τί πιστεύεις για τους πρωτόπλαστους; Εκείνος που τους προέτρεψε να φάνε ήταν πραγματικά ο Εωσφόρος, δηλαδή ο Ιησούς;
Αυτά που μας σερβίρουν τα ιερατεία , απέχουν τόσο από την αλήθεια , όσο απέχει ο πλανήτης Γη από το Σείριο .
quote:quote:quote:quote:quote:
Έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Αυτό είναι συζήτηση.Ο Ησαίας όμως δεν λέει πως εξέπεσες από τον Ουρανό, Εωσφόρε υιέ της Αυγής; Επομένως, δεν είναι πολλοί οι Εωσφόροι και δεν διαβάζουμε πως ο Διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο ΦΩΤΟΣ; Και οι Μεσσίες πολλοί είναι, αλλά ένας ο πραγματικός. Η αλήθεια μια, τα ψέμματα πολλά.
Αυτά που μας σερβίρουν τα ιερατεία , απέχουν τόσο από την αλήθεια , όσο απέχει ο πλανήτης Γη από το Σείριο .
Τί απάντηση είναι αυτή τώρα; Τί σημασία έχει τί "σερβίρουν" τα ιερατεία. Εξετάζουμε απόψεις, όποιος κι αν τις εκφράζει.
Οι Ορθόδοξοι, η Μπλαβάτσκυ, οι Καθολικοί κτλ κτλ κτλ
Δεν μας νοιάζει ποιος λέει τι, αλλά ΤΙ λέει.
quote:quote:Και πως να ξεχωρίζουμε τα αληθινά από τα ψεύτικα φώτα;
Καλή ερώτηση.
Λογικά τα ψεύτικα φώτα αρχίζουν στην πορεία να τρεμοσβήσουν έως ότου να μας βυθίσουν πάλι στο σκότος.