ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Η μάνα η Γκρέκα, η μάνα η Τούρκα" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- "Η μάνα η Γκρέκα, η μάνα η Τούρκα" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ge0rgia_gh31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/08/2008, 10:40:18
H αγανάκτησή σας είναι λογική και αναμενόμενη εσείς περνάτε από κοντά τα όσα περνάτε εμείς τα περνάμε κατά κάποιον τρόπο από απόσταση. Αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα τι μπορεί να γίνει? κι άλλος πόλεμος? μήπως νομίζεις ότι ο ξενοδόχος ο Αμερικάνος θα επιτρέψει ακόμη και εάν μπορείς!!! να νικήσεις?
Ξέχνατο......μόνο μέσω διπλωματικής οδού!!!
Πάντως να ξέρεις ότι τον πόλεμο ποτέ δεν το θέλησαν οι λαοί αυτοί πάντοτε ήσαν τα θύματα.....
..

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

ge0rgia_ghΝέο Μέλος
12/08/2008, 12:30:31
Αγαπητε KERRY KING,
μια χαρα τα λες και δεν προκειτε να διαφωνησω γιατι ξερω πως κατα καποιο τροπο εχω λαθος (στο οτι πρεπει να κοιταμε μπροστα και να αφησουμε πισω τα μιση κλπ). ειναι παρα πολυ δυσκολο ομως καποτε πρεπει να γινει γιατι αλλιως δεν κερδιζουμε τιποτα και ο πολεμος δεν ειναι η καταλληλοτερη λυση γιατι δε βγαζει πουθενα. Μονο θυματα, προσφυγιες, φτωχιες κλπ.

quote:

Όμως πρέπει να κοιτάξετε μπροστά. Το ωφείλετε στα παιδιά σας, αυτά δεν έχουνε γνωρίσει τον πόλεμο και τον διωγμό και θα είναι πιο εύκολο να συνυπάρξουν. Για να μην σου πω πως τα εγγόνια σου δεν θα έχουνε το παραμικρό πρόβλημα....

Ναι δεν θα έχουν το παραμικρό γιατι μέχρι να κανω εγω εγγόνια το προβλημα θα εξατμιστει!

Όμως γιατί? Πρέπει να ξερουν τι εχει γινει σε αυτον τον τοπο, πρεπει να μαθαινουνε να διεκδικουνε αυτο που δικαιωματικα τους ανηκει αλλα ναι οχι με μισος και εχθρα.

Ομως το εχουμε αναγκη, γιαυτους που πολεμισαν, γιαυτους που επεσαν για την πατριδα μας! Γιατι αλλιως θα πουμε οτι εγινε εγινε, θα ξεχαστουν ολα και τοτε εκει ειναι τουρκια (κατεχομενα) εδω Κυπρος! Οχι δεν ειναι ετσι τα πραγματα!

Ο προεδρος μας ναι ισως να κινειται σωστα ομως δεν παυει να υποστηριζει πως ειμαστε ανεξαρτητο κρατος και γιαυτο το λογο δεν ειμαστε έλληνες! Γιατι να μην ανεμιζει η σημαια της Ελλαδας στ νησι μας που ειναι ενα ελληνικο νησι?

Γιατι να ριξουμε κατω την ελληνικη σημαια και να ανεμιζει η Κυπριακη? Δεν μπορουμε να το δεχτουμε αυτο! Ειμαστε Ελληνες!

Ξερεις τι περηφανεια ήταν και ειναι να λες τον εθνικο μας υμνο και να ανεμιζει η ελληνικη σημαια στ σχολειο?

Αυτο ειναι πανω απο ολα!!

Και γιατι οι Ελληνες εδω της Κυπρου (δεξιοι) να ερθουν στην ελλαδα? Σημαινει πως ετσι θα δεχτουμε πως η Κυπρος δεν ειναι Ελληνικο νησι ενω ειναι!

Ευχαριστώ πολυ!!

12/08/2008, 13:10:26
Αγαπητή μου ge0rgia_gh πας να καταλάβεις τι σου λέω, αλλά στην πορεία αφήνεις πάλι τα "πάθη" να σε κυριέψουν....

Τι "γιατί" θα μείνει στο στόμα και στην σκέψη, όπως έμεινε στους πρόσφυγες από την μικρά ασία, όπως θα μείνει στους βορειοηπειρώτες, όπως στους ξεριζωμένους κάτοικους της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον το δικό σας "γιατί" δεν θα το βαραίνει η προσφυγιά, θα είστε ακόμα στον τόπο σας.

Συμφωνώ πως το θέμα των καταπατημένων περιουσιών είναι δύσκολο και περίπλοκο. Αν μη τι άλλο, θα έχεις την δυνατότητα να ξαναζήσεις στον τόπο σου και ίσως να τα ξανααποκτήσεις μια μέρα. Δύσκολο αλλά θεωρητικά εφικτό....

Δυστυχώς πρέπει να το καταλάβουνε ΟΛΟΙ πως η Κύπρος δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια πλέον. Είναι θέμα αμοιβαίας παραχώρησης των δύο κοινοτήτων και τίποτε άλλο. Και σου επαναλαμβάνω, για σας είναι μία θυσία, για τις επόμενες γενιές θα είναι παρακαταθήκη για ειρηνική συνύπαρξη και ευημερία.

Θέλωντας και μη, τα παιδιά σας θα γνωρίσουνε την ιστορία. Επιβάλεται όμως να τα αφήσουνε πίσω. Σκέψου τους έλληνες μετανάστες στην Γερμανία.... Λίγα μας κάνανε οι γερμανοί ??? Νοιώθεις κανένα μίσος γι'αυτούς ? Από την μία μας κατακρεουργήσανε και μετά από μία 10ετία πήγαμε και δουλεύαμε στα εργοστάσιά τους, μιλάγαμε την γλώσσα τους.... Γιατί να υπάρχει αιώνιο μίσος με τους τούρκους δηλαδή ? επειδή γουστάρει ο κάθε μπινές οπλέμπορας να μας έχει στην τσίτα για να κάνει αυτός χρυσές δουλειές ???

Edited by - KERRY KING on 12/08/2008 13:14:36

12/08/2008, 13:30:54
Η αληθηνη ιστορια ειναι παντα η μεση, και οχι αυτη που γραφουν οι νικητες!

Μην ξεχνας φιλη ge0rgia_gh, οτι απο το 1950 υπηρχε το Κυπριακο προβλημα, τοτε βεβαια οι αντιπαλωμενες χωρες (αν μπορει να το πει κανεις ετσι) ηταν το Ηνωμενο Βασιλειο και η Ελλαδα!

Πριν τους Τουρκους, η Κυπρος ηταν βρετανικο προτεκτορατο (και μαλιστα, μερικα εδαφη ακομα ανηκουν στο Ηνωμενο Βασιλειο, ως στρατιωτικες βασεις)... Και οι ιδιοι ηταν σκληροι "δυναστες"...

ΘΑ τους μισουσες και αυτους?

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
12/08/2008, 14:13:08
quote:
ge0rgia_gh:
Ο προεδρος μας ναι ισως να κινειται σωστα ομως δεν παυει να υποστηριζει πως ειμαστε ανεξαρτητο κρατος και γιαυτο το λογο δεν ειμαστε έλληνες! Γιατι να μην ανεμιζει η σημαια της Ελλαδας στ νησι μας που ειναι ενα ελληνικο νησι?

Γιατι να ριξουμε κατω την ελληνικη σημαια και να ανεμιζει η Κυπριακη? Δεν μπορουμε να το δεχτουμε αυτο! Ειμαστε Ελληνες!

Ξερεις τι περηφανεια ήταν και ειναι να λες τον εθνικο μας υμνο και να ανεμιζει η ελληνικη σημαια στ σχολειο?

Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και σωστά κάνει. Ας πετύχομε το ποθούμενο και μετά βλέπουμε. Πρέπει να δείξει ότι άλλο Ελλάδα και άλλο Κύπρο.....έτσι με αυτή τη λογική ίσως να πετύχει κάτι καλύτερο αφού οι Τουρκοκύπριοι δε θα είναι παρά Κύπριοι Τουρκικής καταγωγής, ενώ οι παρείσακτοι Τούρκοι άποικοι ίσως και να πρέπει να επιστρέψουν μαζί με τον Τουρκικό στρατό. Διπλωματία εγώ βλέπω και τίποτα περισσότερο.
Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες δυνάμεις σίγουρα σε καμία περίπτωση, δε θα έβλεπαν με καλό μάτι την ένωση Ελλάδας Κύπρου, εγώ δεν αποκλείω στο μέλλον και ανάλογα με τις εξελίξεις και τις Διπλωματικές αντοχές αλλά και ικανότητες των ιθυνόντων (Ελλάδας-Κύρπου), να έβλεπα και μια δήθεν κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.........και αυτό πιστεύω ότι κάνει ο πρόεδρός σας......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

12/08/2008, 14:17:53
μα υπηρξε μια κριση, επι Ελληνικης Χουντας

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
ΚάποιοςΝέο Μέλος
12/08/2008, 14:51:22
quote:

Χαίρομαι πάρα πολύ! Είσαι και συ έναε δικός μας!! (της δεξιάς-έτσι δεν είναι?)

Δεν πιστεύω σε κόμματα αλλα σε ανθρώπους.Ο τελευταίος στον οποιο πίστεψα ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος(που είναι και ποιο δεξιος απο τους τάχα συναγερμικούς)

quote:

Σε μια πρόσφατη διαδήλωση (ίσως να το έχεις δει) Ελληνοκύπριοι της αριστεράς κρατούσαν συνθήματα με τα οποία δήλωναν ότι θέλουν την ένωση (κάτι που δεν αποφευγουμε) και συγκεκριμένα σε ένα πανό έγραφε "Τούρκοι αδέλφια μου".
Σενα mail που μου έστειλε η κολλητή μου (επίσης δεξιά) Ομονοιάτες (oι φανατικοί ως συνηθως) στο γήπεδο κρατούσαν πανό που έγραφαν "Γ...ώ το έθνος σας".
"Αφού σας καίει είμαστε Τούρκοι", κρατούσαν Τούρκικες και Κυπριακές σημαίες(κάτι που απεχθάνομαι γιατί η σημαία μας δεν είναι μόνο η Κυπριακή αλλά και η Ελληνική). Σε κάποια φάση αν τα βρώ θα τα βάλω εδώ.

Μήν μου τα θυμίζεις....Τόση πλύση εγκεφάλου τους κάνουνε..

quote:

Για μενα ειλικρινά: "Τούρκος καλός, μόνο νεκρός"
Και δεν ξέρω πως φένετε. Δεν είμαι ούτε εγώ ραατσίστρια όμως δεν μπορώ να τους αγαπήσω. Καποτε νιώθω λύπη αλλα αγάπη ΠΟΤΕ!
Όταν πρεπει να δωσω βοηθεια θα το κανω γιατί μεσα μου ένα κομμάτι μου δεν μπορει να με αφήνει ναμαι τόσο άκαρδη αλλά δεν μπορώ να δώσω τίποτα περισσότερο.
Για μενα ο Τούρκος είναι Τούρκος και αυτό δεν αλλάζει!

Ευτυχώς που υπάρχουν και πατριώτες που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ.

quote:

Δυστυχώς πρέπει να το καταλάβουνε ΟΛΟΙ πως η Κύπρος δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια πλέον. Είναι θέμα αμοιβαίας παραχώρησης των δύο κοινοτήτων και τίποτε άλλο. Και σου επαναλαμβάνω, για σας είναι μία θυσία, για τις επόμενες γενιές θα είναι παρακαταθήκη για ειρηνική συνύπαρξη και ευημερία.

Θέλωντας και μη, τα παιδιά σας θα γνωρίσουνε την ιστορία. Επιβάλεται όμως να τα αφήσουνε πίσω. Σκέψου τους έλληνες μετανάστες στην Γερμανία.... Λίγα μας κάνανε οι γερμανοί ??? Νοιώθεις κανένα μίσος γι'αυτούς ? Από την μία μας κατακρεουργήσανε και μετά από μία 10ετία πήγαμε και δουλεύαμε στα εργοστάσιά τους, μιλάγαμε την γλώσσα τους.... Γιατί να υπάρχει αιώνιο μίσος με τους τούρκους δηλαδή ? επειδή γουστάρει ο κάθε μπινές οπλέμπορας να μας έχει στην τσίτα για να κάνει αυτός χρυσές δουλειές ???

Ως προς το πρώτο φίλε οι Έλληνες της Κύπρου έκαναν την υποχώρηση να δεχθούν την ανεξαρτησία αντι της πολυπόθητης Ένωσης με την Ελλάδα/
Το δευτερο σκέλος είναι εντελώς λαθος κατ εμε.Εαν π.χ ο τελευταίος πόλεμος μεταξυ Ελλάδος και Τουρκία ήτο το 1821 ή το 1912 τότε δεν θα είχα κανένα λόγο να μισώ τους τούρκους.Όμως τώρα βιώνουμε την κατοχή απο τους τουρκους εδω και 34 χρόνια.Πρέπει να ξεχάσουμε "για χάρην της ειρήνης"???Δέν νομίζω

quote:

Φοβάμαι όμως πως την όλη κατάσταση την αντιμετωπίζεις και πολιτικά πέρα από εθνικιστικά....

Εθνικιστης είναι όποιος θελει να διατηρηθεί αυτος ο τόπος Ελληνικός???.Ποιοι είμαστε εμείς να διαγράψουμε 3.500 χρόνια ελληνικής παρουσίας στην Κύπρο??Δεν έχουμε το δικαίωμα καταλαβαίνεις......αλλα βέβαια όποιος θέλει να πάει στο σπίτι του και στο χωριό του είναι φασίστας το ξέχασα....

Υ.Γ
Φίλη Γεωργία είμαι απο Λευκωσία!

Edited by - Κάποιος on 12/08/2008 14:53:10

12/08/2008, 15:06:09
Δεν σε χαρακτήρισα φασίστα, ούτε εσένα ούτε την ge0rgia_gh. Δεν παύει όμως να είναι εθνικιστική η άποψη "τουρκος καλός - μόνο νεκρός", για να μην την χαρακτηρίσω αλλιώς...

Η εισβολή έγινε το 1974, πλέον έχουμε 2008, έχουνε περάσει 34 ολόκληρα χρόνια. Αν θες μην αγαπάς τον Τούρκο, δέξου όμως τον τουρκοκύπριο ως κύπριο και προχώρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση... Εσείς θα φύγετε κάποια στιγμή και μαζί και οι εφιάλτες και τα βιώματα, οι νέες γενιές όμως αξίζουνε καλύτερες συνθήκες, δεν νομίζεις ???

ΚάποιοςΝέο Μέλος
12/08/2008, 15:18:57
quote:

Δεν σε χαρακτήρισα φασίστα, ούτε εσένα ούτε την ge0rgia_gh. Δεν παύει όμως να είναι εθνικιστική η άποψη "τουρκος καλός - μόνο νεκρός", για να μην την χαρακτηρίσω αλλιώς...

Η εισβολή έγινε το 1974, πλέον έχουμε 2008, έχουνε περάσει 34 ολόκληρα χρόνια. Αν θες μην αγαπάς τον Τούρκο, δέξου όμως τον τουρκοκύπριο ως κύπριο και προχώρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση... Εσείς θα φύγετε κάποια στιγμή και μαζί και οι εφιάλτες και τα βιώματα, οι νέες γενιές όμως αξίζουνε καλύτερες συνθήκες, δεν νομίζεις ???

Αφου οι ιδιοι οι τ/κ δεν μας εμπιστευονται όμως τα κονδύλια της Ε.Ε τα θέλουν......

Και στο κάτω κάτω μια Κύπρο την έχουμε!Δεν θα μας την φαν οι τούρκοι

12/08/2008, 15:38:55
Εσύ αν ήσουνε τουρκοκύπριος θα εμπιστευόσουνα τους κύπριους ?
Ειδικά άμα διάβαζες αυτά που γράψατε εδώ μέσα...

Μία Κύπρο την έχετε, εκμεταλευτείτε την και ζήστε αρμονικά. Δες τι γίνεται στην Οσετία.... Δεν την χρειάζεστε άλλο αυτή την παράνοια....

ΚάποιοςΝέο Μέλος
12/08/2008, 15:52:35
quote:

Εσύ αν ήσουνε τουρκοκύπριος θα εμπιστευόσουνα τους κύπριους ?
Ειδικά άμα διάβαζες αυτά που γράψατε εδώ μέσα...

Μία Κύπρο την έχετε, εκμεταλευτείτε την και ζήστε αρμονικά. Δες τι γίνεται στην Οσετία.... Δεν την χρειάζεστε άλλο αυτή την παράνοια....

Αν δεν ξέρεις πως έχει η κατάσταση μην μιλάς θεωρητικά.Και στο κάτω κάτω οι Ε/Κ ήταν και είναι τα θύματα της εισβολής.Να το αλλάξουμε κι αυτο??

οι τουρκοκύπριοι δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ νοσοκομεία και σε όλες της υπηρεσίες του κράτους και με ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.Αυτα έγιναν επειδη εμείς οι Έλληνες δουλέψαμε σκληρά και ξαναστέριωσε η Κύπρος.
Και τι γράψαμε δηλαδη?????Οι τούρκοι χειρότερα γράφουν αν θες να ξέρεις.

Δεν μπορεί να υπάρξει φιλία Ελληνοτουρκικη εφόσον στην Κύπρο υπάρχει ΚΑΤΟΧΗ!!
Κατάλαβε το!