- Μία Καλησπέρα / Καληνύχτα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Το θέμα δεν είναι να αρπάξεις έναν τηλεβόα και να καλείς τον κόσμο να επαναστατήσει. Το θέμα είναι τι θα έκανες εσύ αν - κρατώντας τον τηλεβόα - ερχόταν κάποιος να σου προσφέρει ένα κουταλάκι για να βουτήξεις κι εσύ στο μέλι. Θα αρνιόσουν αυτή την προσφορά ή όχι ; Απορίας άξιον και άξιον εστί το τίμημα ...
ZIP εξαρταται την προσφορα που θα μου κανανε
quote:
Εύκολο θα ηταν ΑΝ υπήρχε τσίπα πανω τους σε μερικούς απο τους 300 να κάτσουν κατω να μαζευτούν 50-100 απο ολα τα κόμματα και να κάνουν ενα νέο ολοι μαζι (εννοείται οχι αρχηγοκεντρικο) ...
Αλλα βλέπεις οτι κανείς δεν μιλάει γι αυτο το ενδεχόμενο ,
τους θεωρώ το ίδιο ενόχους και τους 300 εχουν δεν έχουν κυβερνήσει
βολεμένοι κηφήνες ειναι ολοι που λυμαίνονται το Ελληνικό κράτος και τις εύνοιες που τους παρέχει.
Αλήθεια πιστεύεις οτι αυτοί οι 300 σου φταίνε για όλα?
Οι περισσότεροι άνθρωποι ακριβώς αυτήν την άποψη έχουν,οτι αυτοί που κυβερνάνε φταίνε για όλα.Αυτή η ιδέα κατα την γνώμη μου είναι του συστήματος,θέλουν να σε κάνουν να πιστεύεις οτι όντως έτσι είναι.Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να σε κάνουν αδύναμο,λές οτι απο την στιγμή που αυτοί ευθύνονται, τί μπορώ να κάνω εγώ,ένας απλός πολίτης.
Και άντε πές πως μαζευτήκατε έξω με όπλα περιμένοντας να αποδώσετε δικαιοσύνη.Τί νομίζεις οτι θα γίνει μετά,οτι θα βρεθούν οι τέλειοι ανθρωποι που θα κυβερνήσουν?
Το έχω πεί πολλές φορές,εμείς οι ίδιοι είμαστε το σύστημα,εμείς είμαστε το κράτος,εμείς είμαστε αυτοί που καταδικάζουμε τους εαυτούς μας γιατί κάνουμε πάντα τις λάθος επιλογές.Αυτοί οι 300 είναι απλά η αντανακλασή μας,δεν θα αλλάξει τίποτα αμα σπάσουμε τον καθρέπτη και πάρουμε άλλον,το ίδιο ασχημοι θα δείχνουμε.
Όπου πάει του κόβουν αποδείξεις ?
Σε εκείνο το νοσοκομείο πλήρωσε φακελάκι ?
ο ιατρός δηλώνει ολα του τα εισοδήματα ?
Οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν σωστα τη δουλειά τους ?
...
...
...
και οι ερωτήσεις αν συνεχίσω γεμίζουν ολόκληρη ενότητα
(αλλά το νόημα το έπιασες)
τι να συγκρίνουμε ???
αφού έχουμε καταντήσει το αυγό του Κολόμβου εδω στην Ελλάδα
Οι πολιτικοί έφθειραν τους πολίτες ή οι πολίτες τους πολιτικούς ?
Αλλα ακόμα κι αν βρούμε τη λύση , δε γίνονται θαύματα,
απορίας άξιο οτι με το ξέσπασμα της κρίσης αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα άλλα κι άλλα Οργανωμένα Κράτη
απορώ πως εμείς δεν το κλείσαμε το μαγαζί (μπορντέλο) απο την πρώτη μέρα, να παραδώσουμε και τα κλειδιά .

αυτούς του χρήματος.
Ότι και να γράψουμε, αν δεν καταλάβουμε πως πίσω απο το κάθε σύστημα είναι οι ΤΡΆΠΕΖΕΣ, και οι μεγαλομετοχοι, και πως αυτοί κινούν πολιτικούς και κάθε background, και η Μονη επανάσταση, είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ, που θα πει, σύστημα ΑΝΤΕ και ......θα έχουμε εξεγέρσεις, μοκροπασαληματα, και ότι κάτσει στον καθένα, κουταλι περισσότερο, κουταλι λιγότερο.
ΤΡΆΠΕΖΕΣ->σύστημα->πιόνια<-επανάσταση<-(ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ)<-ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 11/04/2011 20:40:36
quote:
Όταν λέμε ότι "μα ... πληρώνει το Κράτος", τι αλήθεια σημαίνει αυτό ; Τι είναι το Κράτος για να πληρώνει ; Και γιατί να πληρώνει ; Είμαι Έλληνας φορολογούμενος πολίτης & πληρώνω φόρους. Αυτό σημαίνει ότι σε καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα πρέπει να πληρώνω. Σε καμία. Γιατί ; Γιατί τις δημόσιες υπηρεσίες τις πληρώνω εγώ. Ελληνικά κρατικά νοσοκομεία ; Τα πληρώνω. Ελληνικά Πανεπιστήμια ; Τα πληρώνω. Την θέση του parking μου ; Την έχω πληρώσει. Πως ; Δεν πληρώνω Δημ. Τέλη ; E, την έχω πληρώσει κι αυτήν!Αυτός λοιπόν που πληρώνει, δεν είναι το Κράτος. Είμαι εγώ, εσύ, ο κάθε ένας φορολογούμενος Έλληνας πολίτης. Το θέμα είναι πως τα λεφτά μας, αυτά δηλ. που έχουμε πληρώσει, αντί να γίνουν ιατρικές κρατικές παροχές, αντί να γίνουν πανεπιστήμια, αντί να γίνουν θέσεις parking, αντί να γίνουν "benefits" δηλ. για τον Έλληνα φορολογούμενο - για μένα, για σένα - γίναν βίλες του Τσοχατζόπουλου, κότερα του Βουλγαράκη και οικόπεδα στη Σελήνη του Τσουκάτου.
Στη Σουηδία όμως, μπορεί ο Σουηδός να πληρώνει - και πληρώνει αδρά το κράτος - αλλά το κράτος του δεν είναι κλέφτης. Δεν θα τον κλέψει. Ο Σουηδός θα πληρώσει Δημ. τέλη αλλά από κάτω από το σπίτι του, θα τον περιμένει η καθαρή θέση parking του και ο υπάλληλος ασφαλείας του block του, ο οποίος δεν θα ξίνει τα παπάρια του αλλά θα κάνει ακριβώς την δουλειά για την οποία πληρώνεται. Ενώ εγώ, πλήρωσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα λεφτά μου έγιναν διαμερίσματα του τέως Δημάρχου μου. Έτσι λοιπόν, ενώ πλήρωσα, τώρα ο δήμος μου δεν έχει λεφτά να επισκευάσει τα απορριμματοφόρα και συνεπώς, ζω μέσα στη βρώμα και την λυσωδία. Αυτή είναι η διαφορά μου με τον Σουηδό, με τον Σκωτσέζο, με τον Γερμανό
Θα συμφωνήσω στα παραπάνω..
Δεν μας ενδιαφέρει αν το σπίτι που καίγεται είναι του γείτονά μας αρκεί να μην είναι το δικό μας. Μα είναι αυτό ποτέ δυνατόν? Η φωτιά δεν θα φτάσει στην πόρτα μας κάποια στιγμή?
Ο γέροντας αυτός αγανάκτησε και βγήκε και είπε αυτό που πιστεύει, πως ο Έλληνας κοιμάται, πως είναι παθητικός γιατί όπως και να του φερθείς του Έλληνα αυτός δεν αλλάζει βιολί!
Αλλάξτε νοοτροπία λέει αγανακτησμένα...
Στις ελεύθερες χώρες ο λαός αποφασίζει για τον μέλλον του, συνεχίζει..
Έχουμε μάθει να ψηφίζουμε με όρους τη δική μας τη βολή, αυτά λοιπόν μας τάζουν. Πόσοι από εμάς που λεγόμαστε Έλληνες δεν ξεχνάμε την αγανάκτησή μας όταν βρισκόμαστε μπροστά στις κάλπες με τον όρο να βολευτούμε?
Στη Σουηδία σου στέλνουν ταχυδρομικώς κλεισμένο ραντεβού, εάν είσαι γυναίκα, κάθε χρόνο για να πας να κάνεις τεστ παπ, χωρίς να κουνήσεις ούτε το δαχτυλάκι σου και χωρίς να πληρώσεις.
Στη Σουηδία, εάν έχεις μεγαλώσει στη Σουηδία και "μαύρος" να είσαι λέγεσαι Σουηδός.
Στη Σουηδία έχουνε ένα σύστημα στις πολυκατοικίες τους, ώστε να μη μπορεί κανείς να μπει μέσα εάν δεν γνωρίζει τον κωδικό.
Στη Σουηδία φορολογούν τους εργαζόμενους με ένα μεγάλο ποσοστό από τον ήδη μεγάλο μηνιαίο μισθό τους και ο Σουηδός εμπιστεύεται το κράτος στο οποίο ζει.
Στη Σουηδία έχουν παιδεία, έχουν ιατρική περίθαλψη και τα πάντα δουλεύουν σωστά, γιατί έχουν κράτος.
Στη Σουηδία σέβονται τη φύση και δεν χρησιμοποιούν χλωρίνη όπως έχει μάθει η "καθαρή Ελληνίδα νοικοκυρά".
Στη Σουηδία εάν δεν είσαι επαγγελματίας δεν μπορείς να αγοράσεις χημικά, ούτε καν οξυζενέ για τα μαλλιά.
Στη Σουηδία έχουνε σύστημα για τα σκουπίδια τους.
(σκέφτομαι πως μέχρι πριν κάποια χρόνια εδώ δεν υπήρχαν ούτε καν κάδοι απορριμμάτων έξω από τα σπίτια μας - και πετούσαμε στοιβάζοντας τα σκουπίδια μας το ένα πάνω στο άλλο απλά μέσα στις σακούλες - κάτω από το παράθυρο κάποιου απελπισμένου γείτονα - αιώνιοι καυγάδες μεταξύ γειτόνων που ακόμα και τώρα δεν λείπουν, θέλοντας όλοι να αποφύγουν το κάδο κάτω από το παράθυρό τους - αυτό θα πει πολιτισμός)..!!!!!!!!!!!
Στη Σουηδία δεν γνωρίζουν το "ρουσφέτι" ούτε το "φακελάκι"
Εδώ είμαστε πεποισμένοι πως εάν δεν δώσουμε φακελάκι δεν θα μας δώσουν τη πρέπουσα σημασία και πράττουμε αναλόγως, πολλές φορές ακόμα και αν δεν έχει μας ζητηθεί ή καν υπονοηθεί κάτι τέτοιο.
Εδώ εμπιστευόμαστε το μέλλον μας σε αυτούς που ξέρουμε πως είναι κλέφτες και το έχουνε αποδείξει πάρα πολλές φορές, με αντάλλαγμα τη δική μας βολή έναντι στην εξαθλίωση του γείτονα.
Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους πως ο γείτονας είμαστε εμείς???
Εδώ δεν σε σέβεται κανένας εκτός αν είσαι κάποιος που έχουν δει στη τηλεόραση ή από την εφορία.
Ο ένοπλος αγώνας δεν αλλάζει και τις νοοτροπίες.
Η πραγματική επανάσταση ξεκινάει από τα μυαλά των ανθρώπων.

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Ο πολίτης έχει δικαίωμα και υποχρέωση να γνωρίζει τα δικαιώματα του και υποχρεούται να τα διεκδικεί κάθε στιγμή...
Συνειδητοποιημένος πολίτης δεν είναι αυτός που πληρώνει την εφορία και τα Τέλη, αλλά αυτός που γνωρίζει γιατί το κάνει!!!

quote:
Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους πως ο γείτονας είμαστε εμείς???Εδώ δεν σε σέβεται κανένας εκτός αν είσαι κάποιος που έχουν δει στη τηλεόραση ή από την εφορία.
Ο ένοπλος αγώνας δεν αλλάζει και τις νοοτροπίες.
Η πραγματική επανάσταση ξεκινάει από τα μυαλά των ανθρώπων.
Συμφωνώ απόλυτα, simori μου! ![]()
Δεν πρόκειται να επέλθει καμία αλλαγή σε συλλογικό επίπεδο εάν δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στη νοοτροπία του κάθε Έλληνα, εάν δεν αφήσει πίσω του το "βόλεμα", τις συνήθειες που έχει αποκτήσει κι όλα αυτά που θέλει να αλλάξουν.
Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει μέσα στον καθένα μας, εκεί πρέπει να εστιάσουμε πρώτα.
Κι είναι πολύ πιθανό ένας άνθρωπος να το αντιλαμβάνεται αυτό σε θεωρητικό τουλάχιστον βαθμό αλλά όταν καλείται να πραγματοποιήσει αυτά που θεωρητικά έχει σχεδιάσει, μπορεί είτε να σκεφτεί ότι "εντάξει μωρέ, κι αύριο μέρα είναι..." ή το ακόμη χειρότερο "σιγά μην κάνω εγώ την διαφορά, άσε να το κάνουν οι άλλοι πρώτα...".
Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να προσπαθήσει και να ωθήσει - όσο μπορεί - τα κακώς τεκταινόμενα προς την αλλαγή και με τον τρόπο που ο καθένας πιστεύει ότι θα συντελέσει στη γενικότερη αλλαγή της κατάστασης του τόπου αυτού.

In anticipation of my resurrection...
- για Τουτα Αυτα που λεγεις , [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ] , στην simori...
- για Ετουτα Αυτα Αυτα Ετουτα ,
- τα Κοιναναθρωπινα Αυτα δηλαδη ...
- τα που μονο κοινης νοησης μεταξυ των ανθρωπων , εχουν Αναγκη για να υπαρχουν και για να συνεχιζουν με τον ανθρωπο μαζι , στο αεί του ανθρωπου ... [ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟ οσο ειμαι καταγης , ΠΟΥ ΤΟ ΑΕΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ , ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΥΧΕΤΑΙ ]
- Αυτα που ειτε ετσι ειτε αλλοιως , καλο ειναι να διαλεγουμε για να γιομωζουνε την ψυχη Μας την ανθρωπινη οι ανθρωποι Εμεις επιτελους , για να μην ειναι κενη και αδεια απο το καλο της το διαλεγμενο απο Μας ...
- γι' Αυτα που εννοουνται ως "ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ" ...
- Αυτα σε αφορουν και με αφορουν και τον και τη αφορουν , και μας αφορουν και τους αφορουν και μας αφορουν , τους ανθρωπους ...
- τους Οντες την ανθρωπια τους ...
- τους δικαιουμενους το ανθρωπινο ...
- ο ΚΟΙΝΟς ΘΕΟΣ Μας , ειναι πιο Μετα παλικαρι ...
- Τωρα και ως Τοτε , εχουμε Ευκαιρια να δοκιμαζουμε , ΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ Κοινου Νου για τα Κοινα μεταξυ Μας , οι ανθρωποι καταγης ...
- 'για Τουτα τα Αυτα Ετουτα , που χωρανε , στον νου ...
- 'η μεινε Αργος ποικιλοτροπα , και μην κοινωνεις δι' Αυτων ...
- 'η γινου Ευκινητος ... για να κοινωνηθεις με Αυτα , και με Αυτα να κοινωνησεις ...
- 'νοιαζομενων ανθρωπων η Επιλογη , για τα των απο τους νοιασμους Τους επιλεγμενων και αποφασισμενων για Τους Ιδιους ...
- για Τουτα Ετουτα Αυτα , τα ΠΑΡΑ ΤΟΙς ΑΛΛΟΙς ΟΛΟΙς ...
- εχω διαθεση Καλη , Καλημερα σου ...
- και χρονο , οσοναναι ... για λιγη Επ' Ακριβως για Ετουτα κουβεντα ...
- χαιρε ...
-
Edited by - noema on 13/04/2011 17:06:47
Δεν είναι η εμπιστοσύνη που μας έφτασε εδώ αλλά η τάση να ξεχνάμε επειδή αυτό θέλουμε στη πραγματικότητα.
Είμαστε η γενιά της θεωρίας και του του φαίνεσθαι.
Αυτός ο γέροντας, δεν ενδιαφέρθηκε για το πώς δείχνει, έκανε ό,τι είχε μάθει πως έκαναν κάποιοι άλλοι στη εποχή του, δηλαδή, βγήκε και μίλησε για να αφυπνήσει τον κόσμο όπως αυτός ξέρει....
"Εει.. εσείς, δεν είστε μόνοι, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα"
γιατί πιστεύω πως οι περισσότεροι που άκουσαν αυτόν τον άνθρωπο δεν διαφώνησαν μέσα τους, αλλά δεν είχαν τη δύναμη να σταθούν και να ακούσουν, γιατί?
Όσο εύκολα μπορούμε να αφήσουμε τα σκουπίδια μας στη πόρτα του γείτονά μας, άλλο τόσο καιγόμαστε για το πως δείχνουμε προς τα έξω.
Την επόμενη φορά ας κάνουμε όλοι αυτό που αισθανόμαστε μέσα μας.
Ας προσφέρουμε ή και γιατί όχι, ας διακδικήσουμε εμείς μία θέση για τον ανάπηρο ή για τον παππούλη που στέκεται στη ουρά ή σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Ας διαφωνήσουμε με όλους όσους ταλαιπωρούν τον συνάνθρωπό μας, να σταματήσουμε να πετάμε τα σκουπίδια στη πόρτα του γειτόνου μας, να πάρουμε το θάρρος και να καθαρίσουμε τη παραλία στην οποία θέλουμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας, να έχουμε το θάρρος και να απαιτήσουμε τη καθαρή παραλία, τα καθαρά πάρκα τους καθαρούς δρόμους. Να απαιτήσουμε το σεβασμό προς τον πολίτη ακόμη και όταν αυτός είναι ένας άλλος και όχι εμείς. Να έχουμε το θάρρος να καταγγείλουμε αυτόν που δεν σέβεται, αυτόν που θα κάνει τον μάγκα και θα πετάξει τα αποτσίγαρα από το τασάκι του αυτοκινήτου του στον δρόμο, επειδή το αυτοκίνητό του θέλει να το έχει καθαρό και ας καίγεται ο κόσμος γύρω του. Να καταγγείλουμε αυτόν που μας εκμεταλεύεται, τη γραφειοκρατεία, την ελάχιστη ή κακή αστυνόμευση, τα μπάζα που ρίχνουν στα δάση ή και στις πλατείες ακόμα, τα δέντρα που ξεριζώνουν, τις πολυκατοικίες που ορθώνονται επάνω από το επιτρεπόμενο όριο, εκείνον που κακομεταχειρίζεται ένα ζώο, εκείνον που ξέρουμε πως εκμεταλεύεται τον λαθρομετανάστη.
Χρειάζεται θάρρος... και όχι να δείχνουμε κατ' επιλογήν καλοσύνη.
Δεν είναι καλοσύνη ούτε φιλότιμο να επιτρέπουμε στον τάδε ή τον δείνα να καταπατάει αυτά που άλλοι προσπαθούν να χτίσουν.
Αν δεν διεκδικήσουμε εμείς, κανείς δεν πρόκεται να τό κάνει για εμάς.
Ας ξεκινήσουμε με τα απλά και ο αυτοσεβασμός θα έρθει σιγά - σιγά και όταν αυτός θα είναι μαζί μας, τίποτα δεν θα μας αφήσει να κάνουμε πίσω.
Φιλικά...!!!!!!!

Edited by - simori on 14/04/2011 03:34:29
πάνω από τον άνθρωπο, ο άνθρωπος,
πάνω από τη ζωή, κανείς!!

quote:
Την επόμενη φορά ας κάνουμε όλοι αυτό που αισθανόμαστε μέσα μας.
Ας προσφέρουμε ή και γιατί όχι, ας διακδικήσουμε εμείς μία θέση για τον ανάπηρο ή για τον παππούλη που στέκεται στη ουρά ή σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Ας διαφωνήσουμε με όλους όσους ταλαιπωρούν τον συνάνθρωπό μας, να σταματήσουμε να πετάμε τα σκουπίδια στη πόρτα του γειτόνου μας, να πάρουμε το θάρρος και να καθαρίσουμε τη παραλία στην οποία θέλουμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας, να έχουμε το θάρρος και να απαιτήσουμε τη καθαρή παραλία, τα καθαρά πάρκα τους καθαρούς δρόμους. Να απαιτήσουμε το σεβασμό προς τον πολίτη ακόμη και όταν αυτός είναι ένας άλλος και όχι εμείς. Να έχουμε το θάρρος να καταγγείλουμε αυτόν που δεν σέβεται, αυτόν που θα κάνει τον μάγκα και θα πετάξει τα αποτσίγαρα από το τασάκι του αυτοκινήτου του στον δρόμο, επειδή το αυτοκίνητό του θέλει να το έχει καθαρό και ας καίγεται ο κόσμος γύρω του. Να καταγγείλουμε αυτόν που μας εκμεταλεύεται, τη γραφειοκρατεία, την ελάχιστη ή κακή αστυνόμευση, τα μπάζα που ρίχνουν στα δάση ή και στις πλατείες ακόμα, τα δέντρα που ξεριζώνουν, τις πολυκατοικίες που ορθώνονται επάνω από το επιτρεπόμενο όριο, εκείνον που κακομεταχειρίζεται ένα ζώο, εκείνον που ξέρουμε πως εκμεταλεύεται τον λαθρομετανάστη.
Καλή μου, διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο του μηνύματος σκεφτόμουν ότι εν τέλει κάποιες συμπεριφορές μπορεί να εμφανίζονται και να αφορούν τον άνθρωπο εν γένει, πέραν από εθνικές ταυτότητες, τόπο καταγωγής κλπ.
Με λίγα λόγια, σε πολλές γωνιές του πλανήτη μας υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είτε έχουν θαμπωθεί με τα "τυράκια" του υπερκαταναλωτισμού που κάποιοι τους έχουν ρίξει ή με το αίσθημα του ωχαδερφισμού.
Αυτά όμως που αναφέρεις στην δεύτερη παράγραφο και τα οποία παρέθεσα, σίγουρα αφορούν πολλούς Έλληνες και δεν ξέρω εάν εμφανίζονται ως συμπεριφορές σε άλλους λαούς.
Κι η έλλειψη ευθύνης και σεβασμού προς κάποιον ανάπηρο ή ηλικιωμένο, κι η έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον και σίγουρα η γραφειοκρατία...
Αλλά γιατί να ανησυχούμε για το εάν θα είναι βρώμικες οι παραλίες ή οι δρόμοι αφού κάποιοι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν;
Ή μήπως μας ενδιαφέρουν τα μπάζα στα δάση;
Εξάλλου, εδώ εμείς τα καίμε τα δάση, δεν τα θέλουμε άλλο βρε αδερφέ. ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...