- Μία Καλησπέρα / Καληνύχτα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Καλή σας Διασκέδαση!
Ονειρεμένες Πράξεις!
Κολασμένες Καταστάσεις!
και... ότι άλλο επιθυμείτε...![]()
![]()
![]()
Καληνύχτα σε όλους σας!
Πονηρά... The She Mantis
Αγαπητε Egeladε,
μηπως ξερεις το Αστριτσι?Καληνυχτα και σε σενα..
Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.
ώρα να αφήσω χώρο να βγουν τα φαντάσματα....
αύριο το πρωϊ κάποια θα έχουν αφήσει τα χνάρια τους στις σελίδες μου, στα μαιλ μου, στην ψυχή και τα όνειρα μου...
και χθες πράγματι η νύχτα ήταν κολασμένη... του χειρότερου είδους...
καληνύχτα,
ποτέ πια ανάσκελα....
Galadriel of Galadhrim
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
Έστω και τόσο αργά.
Θα ήθελα πάρα πολύ να σας έδινα το τηλέφωνο του δικού μου ψυχίατρου, μιας και κάποιοι ζητούν έναν.
Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να σας βοηθήσει.
Μετά από την ιδιάζουσα περίπτωσή μου, πήγε στο Θιβέτ για πνευματική αναζήτηση…
"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής
Όχι… Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει για το Αστριτσι.![]()
Αλήθεια, τι είναι;
Τα αντέχω όλα... και ακόμη περισσότερα...![]()
![]()
...και δεν έχω καμία διάθεση να πάω στο Θιβέτ... τουλάχιστον πριν το Πάσχα...![]()
Πολλές πολλές Καληνύχτες μας
The She Mantis... in free style
quote:
Φίλτατε Εgelade, εγώ είμαι εδώ...
Πολύ ωραία!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Θυμάμαι μια φορά, στην ηλικία των 5, είχα ανέβει σε μια καρέκλα (που είχα κινήσει μόνος μου) και έβαλα φωτιά στο τραπεζομάντιλο που είχε τοποθετήσει η μητέρα μου στην πάνω έδρα του ψυγείου.
Ήταν μεσημέρι. Όλοι ξύπνησαν από την μυρωδιά του καμένου.
Όταν η μητέρα μου είδε την φωτιά, ψύχραιμα την έσβησε και με ηρεμία με ρώτησε γιατί έβαλα φωτιά.
Τότε της απάντησα ότι τα τραπεζομάντιλα τα βάζουν στα τραπέζια και όχι στα ψυγεία και ότι δεν μου άρεσε να τα βλέπω στο ψυγείο.
Μια βδομάδα μετά, οι δικοί μου κατάλαβαν ότι ούτε στα τραπέζια μου άρεσαν τα τραπεζομάντιλα…
Ωστόσο εύχομαι καλό βράδυ σε όλους!
Και φυσικά στον φίλτατο Krissna!
Καληνύχτα ωρε σύντεκνοι!
quote:
Μια βδομάδα μετά, οι δικοί μου κατάλαβαν ότι ούτε στα τραπέζια μου άρεσαν τα τραπεζομάντιλα…
Αυτό που έπρεπε να καταλάβουν είναι ότι σου αρέσουν οι αναπτήρες περισσότερο από τα τραπεζομάντιλα...![]()
![]()
...φωτιά στα σαββατόβραδα να μην ξαναγυρίσουν...
The She Mantis... in free style
Καλημέρα Egelade
Πιό εύκολα βλέπετε λέω την Καλημέρα γιατί το πρωί έχω περισσότερες ευκολίες με το Internet!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Το συγκεκριμένο βίντεο "ντοκουμέντο" δεν είναι για να περνάει απαρατήρητο, όποιος θέλει ας ρίξει μία ματιά!!!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Όταν ο Πάγκαλος βγήκε και είπε "μαζί τα φάγαμε" έκατσα και ρώτησα τον εαυτό μου σε ποιο σημείο ακριβώς - και αν - συμμετείχα κι εγώ σ' αυτό το φαγοπότι. Παρ' όλο που ποτέ μου δεν πλησίασα κάποιον βουλευτή για να του ζητήσω ρουσφέτι, κάθε φορά που βλέπω - και βλέπω καθημερινά εξαιτίας της επαγγελματικής μου ιδιότητας - χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων, σιωπώ. Κι όχι μόνο σιωπώ δηλ. αλλά συστηματικά χρηματίζω κι εγώ κρατικούς υπαλλήλους. Αυτό, δεν είναι ένα είδος δικής μου συμμετοχής στο "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου ; Ασφαλώς και είναι.
Κάθε φορά λοιπόν που χρηματίζω κάποιον κρατικό υπάλληλο, μαζί τα τρώω με τον Πάγκαλο. Κάθε φορά που κάποιος ζητά ένα ρουσφέτι από κάποιον κολλητό σε κάποιο Υπουργείο, μαζί τα τρώει με τον Πάγκαλο. Κάθε φορά που ένας φαντάρος παίρνει τηλ. τον μπάρμπα του τον στρατηγό για να του δώσει άδεια, μαζί τα τρώει με τον Πάγκαλο. Κάθε φορά που διπλοπαρκάρω, που καβαλάω το πεζοδρόμιο, που εμποδίζω και κλείνω τα πεζοδρόμια για τους Α.Μ.Ε.Α, μαζί τα τρώω με τον Πάγκαλο.
Για να γίνει κάτι σωστό και άξιο σε αυτόν τον τόπο, ο καθένας μας θα πρέπει να κάτσει και να δει πρώτ' απ' όλα την δική του συμμετοχή - αν έχει βέβαια - σε αυτό το φαγοπότι του Πάγκαλου και μετέπειτα να προσπαθήσει να διορθώσει τα δικά του σφάλματα. Και την "επανάστασή" του μπορεί φυσικά με αυτόν τον τρόπο να την κάνει, αλλά μπορεί - γιατί του δίνει η Δημοκρατία αυτό το δικαίωμα - να προσέλθει στις κάλπες και να μαυρίσει όλους αυτούς που του μαύρισαν την ζωή. Αλλά πρέπει πρώτα να είναι ο ίδιος καθαρός και απαλλαγμένος από κάθε ρουσφετοπαθολογία και να έχει γιατρευτεί ο ίδιος από το σύνδρομο του βολέματος.
Χθες μιλούσα στο Skype με έναν πολύ καλό μου φίλο καθηγητή στη Σουηδία. Πριν λίγες εβδομάδες έγινε μπαμπάς. Όταν πήγε για να ρωτήσει τι γίνεται με την υπηκοότητα του νεογέννητου παιδιού του, του είπαν :
"Εσείς αγαπητέ μου, είστε Έλληνας. Ελληνίδα είναι και η γυναίκα σας. Βρίσκεστε νόμιμα με την σύζυγό σας στη Σουηδία. Μπορεί το παιδί σας να γεννήθηκε εδώ, αλλά δεν είναι Σουηδός. Είναι Έλληνας και έχει Ελληνική υπηκοότητα & Ελληνική ιθαγένεια. Για να πάρετε την Σουηδική υπηκοότητα θα πρέπει να διαμένετε στη Σουηδία νόμιμα 7 έτη. Μόλις συμπληρώσετε την επταετία, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την Σουηδική υπηκοότητα αλλά - το γράφω με μεγάλα & έντονα γράμματα - για να σας δώσουμε την Σουηδική υπηκοότητα, θα πρέπει να απαρνηθείτε την Ελληνική". ( Δεν ξέρω ακριβώς πως γίνεται αλλά υπογράφεις μια υπεύθυνη δήλωση που εκεί δηλώνεις πως απαρνείσαι την Ελληνική υπηκοότητα, δεν θες να είσαι Έλληνας υπήκοος δηλ. με σφραγίδες, υπογραφές και τέτοια. Επίσημα δηλ. γίνεται το πράγμα. Και - φυσικά είναι αυτονόητο αυτό - χάνεις και ότι δηλ. προνόμιο έχεις ως Έλλην πολίτης στην Ελλάδα. Γίνεσαι Σουηδός και αποκτάς τα Σουηδικά "benefits", ας πούμε. )
Υπ' όψιν, πως η Σουηδία κυβερνάται από σοσιαλιστές. Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα, θα έβγαιναν όλοι οι καραγκιόζηδες να πουν πως κάτι τέτοιο είναι ρατσιστικό. Ένα παράδειγμα είναι το παραπάνω από μια σοσιαλιστική χώρα που την επικαλέστηκε η σημερινή κυβέρνηση χάρην "σουηδικού μοντέλου". Η Σουηδία λοιπόν, σοσιαλιστικό κράτος, το τονίζω, σου λέει "Φίλε, δεν μπορείς να είσαι και Σουηδός και Έλληνας. Ή Έλληνας θα είσαι ή Σουηδός. Και τα δύο, δεν γίνεται.". Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς δηλ. Για την υπηκοότητα δηλ. γιατί η ιθαγένεια δεν αλλάζει. Απλά πράγματα, πεντακάθαρα, σωστά και δίκαια.
Για ρωτήστε λοιπόν τώρα, πόσοι απ' αυτούς τους Αλβανούς - που είναι και λαθρομετανάστες - θα ήθελαν την Ελληνική υπηκοότητα με τον όρο όμως να απαρνηθούν την Αλβανική ; ![]()
Προσωπικά, παρ' όλο που όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να υπογράψω μια δήλωση με την οποία θα απαρνιώμουν την Ελλάδα. Κι αυτό που λέω δεν είναι ρατσιστικό. Το λέω επειδή ακόμη αγαπάω αυτόν τον τόπο. Αγαπάω τα βουνά του, την θάλασσά του, τον ήλιο του, τον ουρανό του. Όταν θα σταματήσω να τον αγαπάω, τότε πολύ ευχαρίστως θα γινόμουν και Σουηδός και θα υπέγραφα οποιαδήποτε δήλωση.
Edited by - zip on 11/04/2011 15:55:33
- μαλιστα ... !
- ΜΑΛΙΣΤΑ μαλιστα , Μαλιστα ...
- ειναι η ωρα καλη θαρρω ...
- ακομη ...
- για να αλλαξουμε νοοτροπια δηλαδη δηλαδη ...
- ... ... ...
- και να σπευδουμε στο κοινοκατανοητο ...
- να μην το αποφευγουμε ...
- αλλο το , ανθρωπος απεναντι απο τον ανθρωπο ... ;
- αλλο το , ανθρωπος και ανθρωπος Μαζι για τα ανθρωπινα Τους ... ;
- και αλλο αλλο αλλο , ανθρωπος που νοιαζεται για τον συνανθρωπο του , οπως νοιαζεται και για τον εαυτο του τον ανθρωπο ... ;
- 'η , και τα τρια Μαζι μεσ' τον νου Του ... !!!
- καλα εκανες ψυχη ...
- λιγο καλο απο 'δω ,
- λιγο σωστο απο κει ,
- ενα για παραδειγμα 'δωθε μερια σημερα , ενα προς αποφυγην αυριο απο εκεινηνα την μερια ,
- ενα για να κοινοκαταλαβαινουμε και να μοιραζομαστε ΤΟΥς ΝΟΙΑΣΜΟΥς μΑς ΓΙΑ μΑς ,
- κι' ακομη ενα , για να κοινοαποφασιζουμε
- αν θα στηριξουμε την Ισοκρισια μεταξυ Μας οι ανθρωποι , που δεν θελουν να ντρεπονται , αλλα ουτε και να φοβουνται για τον Εαυτο τους και την συνειδηση τους ...
- 'η αν θα εξακολουθησουμε , Ανισοκρινοντες αλληλους και κοινανθρωπινα ...
- 'βδομαδα καλη μπροστα , και Αρκετη υπομονη με Εμας τους ανθρωπους , ναι ,
- Αρκετη ...
- Οχι περισσοτερη , Οχι λιγοτερη ...
και πάνω κάτω έτσι είναι
στο μόνο που διαφωνώ είναι στο ακόλουθο
quote:
Για ρωτήστε λοιπόν τώρα, πόσοι απ' αυτούς τους Αλβανούς - που είναι και λαθρομετανάστες - θα ήθελαν την Ελληνική υπηκοότητα με τον όρο όμως να απαρνηθούν την Αλβανική
Σε αυτό να είσαι σίγουρος ! και ο Αλβανός και ο Πακιστανός και ο καθε κατακαημένος του ντουνιά, αρκεί να μείνει εδώ
οχι οτι εδω είναι καλά, αλλά απο το τίποτα που ειχε εκεί που ήταν ...
Επίσης στο θέμα "αντίδρασης" σίγουρα γι αυτο υπάρχουν μόνο οι εκλογές
αλλά κι αυτό ελοχεύει "κινδύνους"
το βασικό μου πρόβλημα είναι η απουσία αξιόλογων εναλλακτικών παρουσιών στον πολιτικό χώρο.
Σαφέστατα είμαι κατά του δικομματισμου , αλλα ετσι οπως έχουν καταντήσει τα μαγαζάκια τους Τσιπρας-Παπαρηγα- προσφάτως Μπακογιαννη-και γενικά κι αόριστα Οικολόγοι,
(δε βαζω τον Καρατζαφέρη, οχι οτι συμφωνώ, αλλα λέει τη χαζομάρα του κι αυτός, έχοντας τα όποια επιχειρήματα)
ποια είναι η "άλλη" λύση ?
ΚΑΜΙΑ ...
το πολίτικο σύστημα είναι τόσο σάπιο που αναγκαστικά σπρώχνει τον Λαο να ακολουθήσει τη λύση του μονόφθαλμου .
Εύκολο θα ηταν ΑΝ υπήρχε τσίπα πανω τους σε μερικούς απο τους 300 να κάτσουν κατω να μαζευτούν 50-100 απο ολα τα κόμματα και να κάνουν ενα νέο ολοι μαζι (εννοείται οχι αρχηγοκεντρικο) ...
Αλλα βλέπεις οτι κανείς δεν μιλάει γι αυτο το ενδεχόμενο ,
τους θεωρώ το ίδιο ενόχους και τους 300 εχουν δεν έχουν κυβερνήσει
βολεμένοι κηφήνες ειναι ολοι που λυμαίνονται το Ελληνικό κράτος και τις εύνοιες που τους παρέχει.
Απο την άλλη ομως δε βλέπω σε καμιά περίπτωση λύση την αποχή
(και να αποφασίζουν μια χούφτα κομματόσκυλα)
ή την αναρχία οπου μόνο προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει ...
Κι εκει είναι που απάντηση δεν βρίσκω ....

quote:
Προσωπικά, εγώ δεν θεωρώ λύση την αποχή. Θα καταλήξουμε στο τέλος 5-10 ηλίθιοι ή όπως λες 5-10 κομματόσκυλα, να βγάζουν τους ίδιους λοποδύτες στην εξουσία. Αν από την άλλη, δεν υπάρχουν όπως λες άλλες πολιτικές δυνάμεις, τότε προσωπικά εγώ θεωρώ πως η αλλαγή θα έρθει μόνο με ένοπλο αγώνα. Τα συλλαλητήρια, οι συγκεντρώσεις, οι πορείες, οι καταλήψεις και οι απεργίες, δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά. Μία λύση λοιπόν είναι ο ένοπλος αγώνας. Να πάρω εγώ, εσύ, ο καθένας από ένα όπλο και να πάμε να κάνουμε την Βουλή Καμπότζη.
-------------------------------------------------------------------
Η μόνη λύση!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Κατ' αρχήν στη Σουηδία, δεν υπάρχει Ι.Κ.Α, Ο.Α.Ε.Ε, Τ.Σ.Α, ΤΣΟΥ ΤΣΙ ΤΣΟ. Υπάρχει ένας ασφαλιστικός φορέας. Ένας και μοναδικός. Από την στιγμή που γεννιέται κάποιος είναι ασφαλισμένος σ' αυτόν τον φορέα. Από την στιγμή που γεννιέται. Κι ας υποθέσουμε τώρα ότι γεννήθηκες, μεγάλωσες, πήγες σχολείο, σπούδασες, ε, και ρε παιδί μου εργάζεσαι σε μια εταιρεία. Ε, κι ένα βράδυ, σε πιάνει το στομάχι και πας στο "εφημερεύον" νοσοκομείο. [σημ. στη Σουηδία δεν υπάρχει η έννοια του "εφημερεύοντος" νοσοκομείου. Όλα τα νοσοκομεία, αν τύχει και έχεις κάποιο πρόβλημα, σε εξυπηρετούν. Το αυτονόητο δηλ.] Το πρώτο πράγμα που θα σου ζητήσουν είναι η κάρτα της ασφάλισής σου. " - Γεια σας, τι πρόβλημα έχετε ; - Με πονάει πολύ το στομάχι μου. - Μάλιστα, έχετε social security ; - Ναι, έχω, ορίστε η κάρτα μου". Περνάς παρακάτω κι έρχεται ο γιατρός και σε εξετάζει. Δεν πληρώνεις φράγκο! Στην περίπτωση όμως που δεν έχεις social security ο παραπάνω διάλογος είναι λίγο διαφορετικός. Δηλ. : " - Γεια σας, τι πρόβλημα έχετε ; - Με πονάει πολύ το στομάχι μου. - Μάλιστα, έχετε social security ; - Όχι, δεν έχω. - Οk, ο γιατρός κοστίζει 100 euros. Θέλετε να εξεταστείτε ; ".
Ας υποθέσουμε τώρα ότι είσαι αλλοδαπός. Εννοείται νόμιμα εβρισκόμενος στη Σουηδία, τουρίστας ρε παιδί μου για 10 μέρες, πήγες διακοπές και σε πόνεσε το στομάχι σου. Διάλογος : " - Γεια σας, τι πρόβλημα έχετε ; - Με πονάει πολύ το στομάχι μου. - Μάλιστα, από που είστε ; - Από την Ελλάδα[δηλ. EE] - Μάλιστα, έχετε social security από τον ασφαλιστικό φορέα του κράτους σας ; - Ναι, έχω, ορίστε η κάρτα μου - Μάλιστα, ο γιατρός κοστίζει 50 euros. Θέλετε να εξεταστείτε ; " .
Αν δεν έχεις κάρτα τότε όλα τα παραπάνω ίδια εκτός από το " ... ο γιατρός κοστίζει 250 euros. Θέλετε να εξεταστείτε ;"
Κι αν υποθέσουμε πως είσαι Τούρκος (δηλ. χώρας εκτός Ε.Ε.), τότε ο διάλογος γίνεται : " - Γεια σας, τι πρόβλημα έχετε ; - Με πονάει πολύ το στομάχι μου. - Μάλιστα, από που είστε ; - Από την Τουρκία. - Μάλιστα, ο γιατρός κοστίζει 750 euros. Θέλετε να εξεταστείτε ; " .
Αυτή είναι η σοσιαλιστική Σουηδία. Κι αυτό είναι το Σουηδικό μοντέλο που μας έλεγε ο Γιωργάκης.
Τι συμβαίνει όμως στα Ελληνικά "εφημερεύοντα" νοσοκομεία ; Πας και το 90% των ανθρώπων που περιμένουν να εξεταστούν είναι αλλοδαποί, ανασφάλιστοι (μπορεί και παράνομα εβρισκόμενοι στην χώρα), τσιγγάνοι, Πακιστανοί, Ρουμάνοι κτλ. Κι όλοι αυτοί ( δεν έχω τίποτε με κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους, έτσι ; ) εξετάζονται "δωρεάν" δηλ. στην ουσία εξετάζονται με χρήματα τα οποία πληρώνω εγώ, εσύ κι ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.
Δηλ. πόσα χρήματα θα πρέπει να έχει το νοσοκομείο για να μπορεί να εξετάζει "δωρεάν" αυτούς τους ανθρώπους ; Δηλ. πόσα ; Και για πόσο χρόνο ; Πως λοιπόν να μην βουλιάξουν τα νοσοκομεία ; Αφού εξετάζουν και προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους τζάμπα σε ένα πλήθος ανθρώπων, από όποια χώρα κι αν είναι, λαθρομετανάστες ή όχι, ασφαλισμένοι ή όχι. Κι όλο αυτό γίνεται για χρόνια! 'Ντάξει, να μην πω για το πάρτυ με τα φάρμακα και τις συνταγογραφήσεις, άλλο κακοήθες μελάνωμα αυτό.
Ο Έλληνας με τα λεφτά που έχει πληρώσει στο κράτος τόσα χρόνια, θα έπρεπε να πηγαίνει σε ένα πολυτελέστατο κρατικό νοσοκομείο - εννοείται τζάμπα - και να του στρώνουν και κόκκινο χαλί να πατήσει. Με τα λεφτά που έχει πληρώσει στο ασφαλιστικό του ταμείο τόσα χρόνια, θα έπρεπε να του είχαν ασφαλίσει μέχρι και την τελευταία τρίχα της κεφαλής του.
Edited by - zip on 11/04/2011 18:44:54
Αυτός λοιπόν που πληρώνει, δεν είναι το Κράτος. Είμαι εγώ, εσύ, ο κάθε ένας φορολογούμενος Έλληνας πολίτης. Το θέμα είναι πως τα λεφτά μας, αυτά δηλ. που έχουμε πληρώσει, αντί να γίνουν ιατρικές κρατικές παροχές, αντί να γίνουν πανεπιστήμια, αντί να γίνουν θέσεις parking, αντί να γίνουν "benefits" δηλ. για τον Έλληνα φορολογούμενο - για μένα, για σένα - γίναν βίλες του Τσοχατζόπουλου, κότερα του Βουλγαράκη και οικόπεδα στη Σελήνη του Τσουκάτου.
Στη Σουηδία όμως, μπορεί ο Σουηδός να πληρώνει - και πληρώνει αδρά το κράτος - αλλά το κράτος του δεν είναι κλέφτης. Δεν θα τον κλέψει. Ο Σουηδός θα πληρώσει Δημ. τέλη αλλά από κάτω από το σπίτι του, θα τον περιμένει η καθαρή θέση parking του και ο υπάλληλος ασφαλείας του block του, ο οποίος δεν θα ξίνει τα παπάρια του αλλά θα κάνει ακριβώς την δουλειά για την οποία πληρώνεται. Ενώ εγώ, πλήρωσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα λεφτά μου έγιναν διαμερίσματα του τέως Δημάρχου μου. Έτσι λοιπόν, ενώ πλήρωσα, τώρα ο δήμος μου δεν έχει λεφτά να επισκευάσει τα απορριμματοφόρα και συνεπώς, ζω μέσα στη βρώμα και την λυσωδία. Αυτή είναι η διαφορά μου με τον Σουηδό, με τον Σκωτσέζο, με τον Γερμανό.
Edited by - zip on 11/04/2011 18:17:41