ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΡΟΣΛΙΝ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΟ ΡΟΣΛΙΝ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
elpidaΜέλος
01/03/2005, 16:19:41
Σας παραθέτω την μετάφραση του πρώτου κομματιού που παράθεσε ο αγαπητός Ramoglou ελπίζοντας να βοηθήσει λίγο παραπάνω.

The fleur-de-lis' origins with French monarchs stems from the baptismal lily used in the crowning of King Clovis I. To further enhance its mystique, a legend eventually sprang up that a vial of oil descended from heaven to anoint and sanctify Clovis as King. The thus "anointed" Kings of France later maintained that their authority was directly from God, without the mediation of either the Emperor or the Pope. Other legends claim that even the lily itself appeared at the baptismal ceremony as a gift of blessing in an apparition of the Blessed Virgin Mary. The Catholic Church later endorsed the legend by associating Mary with the symbol. There are many other legends, that state for instance that Clovis saw an angel, among others

Η προέλευση του fleur-de-lis' με τους γαλλικούς μίσχους μοναρχών από το βαπτιστικό κρίνο χρησιμοποιήθηκε στη στέψη του βασιλιά Clovis Ι. Για την περαιτέρω ενίσχυση του μυστηριακού του περιεχομένου, τελικά ένας μύθος αναπήδησε, ότι ένα φιαλίδιο λαδιού κατέβηκε από τον ουρανό για να χρίσει και να αγιάσει τον Clovis ως βασιλιά. Έτσι οι χρισμένοι βασιλιάδες της Γαλλίας αργότερα υποστήριξαν ότι η εξουσία τους ήταν άμεση από το Θεό, χωρίς τη μεσολάβηση είτε του αυτοκράτορα είτε του Πάπα. Άλλοι μύθοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και ο ίδιος ο κρίνος εμφανίστηκε στη βαπτιστική τελετή ως δώρο ευλογίας στην εμφάνιση της ευλογημένης Παρθένου Μαρίας. Η καθολική εκκλησία επικύρωσε αργότερα το μύθο με την συσχέτιση της Μαρίας με το σύμβολο.
Υπάρχουν πολλοί άλλοι μύθοι, παραδείγματος χάριν ότι ο Clovis είδε έναν άγγελο, μεταξύ άλλων..

"Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται"

Edited by - elpida on 01/03/2005 16:20:45

01/03/2005, 16:47:12

-------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------
Η εικόνα από τα λόγια του ΟΑ, δωράκι από μία φίλη.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 01/03/2005 17:04:57

SpiralΜέλος
01/03/2005, 18:11:51
Tι είναι αυτά; Τι σημαίνει ΟΑ;

Λέγει -ή μάλλον γράφει- η φίλη μου η Μαργαρίτα [Margaret Starbird, The Woman with the Alabaster Jar] ότι το κρινάκι συμβολίζει την περιτομή, τουτέστιν την ιουδαϊκή τήρηση της διαθήκης. Κάτι λέγει και για δύο κολονίτσες οι οποίες εμπεριέχονται στο στυλιζαρισμένο κρινάκι, τις οποίες και αυτές φαλλικά σύμβολα τις θεωρεί. Αμάν πια, Μαργαρίτα.

Οι Holy Blood, Holy Grail λένε πάλι ότι το κρινάκι ήταν σύμβολο των Ιουδαίων. Μη χαιρόμαστε όμως ότι βρήκαμε την απάντηση, διότι το κρινάκι το χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο οι Αιγύπτιοι. Ο βασιλιάς Αντίοχος ο επτά είχε κόψει και νομίσματα με κρινάκια.

Μήπως το κρινάκι σχετίζεται και με το Δέντρο της Ζωής; Αμέ, σχετίζεται. Πάλι μέσω αιγυπτιακών τεκμηρίων, ενδεχομένως οδηγώντας στα τάρταρα και ενδεχομένως εκφράζοντας την οικογενειακή σύνδεση Όσιρη - Πλαντάρ (περισσότερα περί του δευτέρου στο "Et in Arcadia Ego") μέσω Prieure (Zadok, το ξέρω πως θέλει τόνο) de Sion άρα και βεβαίως-βεβαίως, μέσω Ναΐτών.

Ωσαύτως, το κρινάκι ήταν και σύμβολο των Typhonians που ήταν κακά παιδιά και είχαν σχέση με Ατλαντίδα (να και το άλλο τόπικ). Κοντολογίς, οι Τυφωνιακοί είχαν σχέση με τους Μεροβίγγειους, ίδιο συνδικάτο, φυλαχθείτε. Να βάλουμε και ολίγον Crowley στο παιχνίδι; Όχι, θα μας πέσει πολύ.

Μήπως είναι καλύτερα να μιλήσουμε για κάτι πιο αθώο, π.χ. για τα χαμομήλια;

Κλείνω με ένα χαρούμενο τραγουδάκι.

"Εγώ είμαι της Σαρών το ρόδο, το κρίνο των κοιλάδων."
(Άσμα Ασμάτων 2,1)

01/03/2005, 18:25:21

Και η αρσενική άποψη ...

01/03/2005, 18:54:07
Αχ, βρε Σπείρε... γεράσαμε και ξεχνάμε (αλλά ποτέ τους τόνους )...

ΟΑ είναι ο Oculatis Abis.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

02/03/2005, 12:19:25

Εάν προσέξουμε την κάτοψη θα δούμε ότι υπάρχει ένα εσωτερικό περιστύλιο το οποίο αρχίζει από την είσοδο (vestry) και αριθμεί 13 συνολικά κολώνες. Η διάταξη είναι 6 δεξιά 6 αριστερά και μία στο κέντρο απέναντι από την είσοδο, δηλαδή 12 + 1 .

Αμέσως μετά από αυτή την περιστυλιακή διάταξη υπάρχουν 3 κολώνες οι οποίες ευρίσκονται έμπροσθεν του Ιερού. Οι 3 αυτές κολώνες συμβολίζουν την Σοφία, την Ισχύ και το Κάλος. Εάν παρατηρήσουμε δε το πώς είναι διακοσμημένες θα δούμε πως η μια έχει ιδιαίτερα σκαλίσματα, η άλλη είναι ποιο απλή με λιτές γραμμές και η τρίτη έχει απλός ένα κιονόκρανο γραμμοκαμπυλόδες.

Βέβαια οι δύο από αυτές τις κολώνες για τους επισκέπτες του χώρου έχουν και ονομασίες, η μία είναι η κολώνα του μαθητή και η άλλη του δασκάλου, έτσι θα δούμε τις δύο αυτές κολώνες στη κάτωθι εικόνα να αναφέρονται.

Για την κολώνα του μαθητή έχουμε γράψει σε προηγούμενα Post, αλλά θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία βρήκα γι’ αυτή.

Βέβαια θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω και άλλα σημεία του παρεκκλησιού το οποίο βρίθει συμβολισμών (και δη Ναϊτικών καλέ μου spiral)

Προς το παρόν σας αφήνω για μελέτη αυτή τη φώτο

(ελπίζω να μη μου πούν πως το πάω για τριπλό θέμα )

SpiralΜέλος
02/03/2005, 16:26:28
Aυτήν τη φωτογραφία δεν την ξαναείδαμε, νομίζω;
Και κάτι ελέχθη περί των SS (εγώ πάντως, σπιράλ βλέπω).

Παιδικές απορίες:

quote:

Οι 3 αυτές κολώνες συμβολίζουν την Σοφία, την Ισχύ και το Κάλος.

Οι 3 κολόνες μπορεί να έχουν σχέση με κάτι trois flambaux που λένε μερικοί γαλλόφιλοι;

02/03/2005, 20:53:58
quote:
Aυτήν τη φωτογραφία δεν την ξαναείδαμε, νομίζω;

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί ...

quote:
Οι 3 κολόνες μπορεί να έχουν σχέση με κάτι trois flambaux που λένε μερικοί γαλλόφιλοι;

Εξακλεμάν !!! (Πως το μιλάω ρε παιδάκι μου το Γαλλικό ο Σκωτσέζος !!! ... Και βάζω και τόνο )

SpiralΜέλος
02/03/2005, 23:07:50
Ουί!

(Αγαπητή Zadok, να πώς θα λύσω το τεχνικό πρόβλημά μου με αυτά τα καταραμένα γαλλικά αξάν: θα γράφω τις γαλλικές λέξεις με ελληνικούς χαρακτήρες.)

Λοιπόν, θα πρότεινα –επειδή το τόπικ αγγίζει αισίως τη διετία– να ξαναρίξουμε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μιας τώρα και ήρθε η κουβέντα στις κολόνες, υποκλέπτω από το παρελθόν το εξής:

quote:

Ως προς τις στήλες λοιπόν, το Rosslyn διαθέτει 14, όσες ακριβώς και ο Ναός της Ιερουσαλήμ, στις αντίστοιχες θέσεις. Οι Boaz και Jachim έχουν τη διακριτή θέση τους, ενώ η αρχιτεκτονική διάταξη σχηματίζει το μυστικιστικό τριπλό Τ.

Τω όντι, αγαπητέ Ramoglou, αν προσέξεις την κάτοψη θα δεις ότι απέναντι από την είσοδο υπάρχουν 2 κολόνες και από 6 σε κάθε πλευρά.

Και ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο κρεμασμένος;

Να δεις που θα είναι ο άγγελος Σεμχαζάι που με τις αμαρτίες του έκανε το Θεό να στείλει τον κατακλυσμό. Στη συνέχεια, ο Σ. φοβήθηκε τόσο πολύ να αντικρίσει το Θεό, που κρεμάστηκε ανάμεσα στον ουρανό και στη γη, με το πρόσωπο μάλιστα προς τα κάτω, ώστε να μη βλέπει το Θεό.

Αφού μιλήσαμε για κρεμασμένους, πάμε και στους θαμμένους να συνεχίσουμε το θρίλλερ. Υπάρχουν, λέει, μυστικά δωμάτια με θαμμένους Ναΐτες που φέρουν πλήρη εξάρτυση και ενδεχομένως στα φέρετρά τους να υπάρχουν και περγαμηνές και άλλα μυστήρια. Πώς μας προκύπτει αυτό; Από διάφορες ενδείξεις και υποθέσεις των ερευνητών. Καλά, λέω εγώ, ας βρουν πρώτα την Κιβωτό της Διαθήκης και μετά βρίσκουν και τους θαμμένους Ναΐτες. Πάντως, υποστηρίζει ο φίλος που διατυπώνει τη θεωρία αυτή, το Ρόσσλυν κραυγάζει από ασυμμετρία και παραξενιά. (Δεν έχω πάει, δεν ξέρω.) Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πονηρά μηνυματάκια που επιδιώκουν να επισύρουν την προσοχή, χρειάζεται όμως τόση πονηριά που κανείς δεν τη βρήκε ακόμα για να τα ερμηνεύσει. Μέχρι, λέει, και αυτό το ημιτελές τμήμα μπορεί ως εξ επί τούτου να αφέθηκε ημιτελές, ακριβώς για να μην του δίνουν σημασία ενώ από κάτω του –πάντα λέει– μπορεί να υπάρχουν τα μύρια όσα.

Και λέγε-λέγε, λέγε-λέγε, ο χριστιανός μπερδεύτηκα.

03/03/2005, 01:29:05
Αγαπητέ μου φίλε χαίρομαι που σε βοήθησα να λύσεις το πρόβλημα με τα Γαλλικά.

Πράγματι το θέμα είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζεται επίπονη προσπάθεια για να συλλέξουμε και να συνδυάσουμε πληροφορίες. Ελπίζω πως μιας και δεν υπάρχουν πολλά θέματα αυτό τον καιρό με τόσο ειδικές αναφορές να το τρέξουμε λίγο και να βγάλουμε και συμπεράσματα.

Τώρα μου ήρθε και μια ιδέα αλλά για να μην έχουμε clopyright (α! μιλάω και την Σκωτικήν) θα σας τη μεταφέρω αρμοδίως και εάν συμφωνείτε (που θα συμφωνήσετε δεν τίθεται θέμα δημοκρατίας) θα γίνει και πράξη.

Από αύριο λοιπόν υπόσχομαι να κάνω μια καλή αναφορά σε ορισμένα κομμάτια που υπάρχουν εντός του Ναού και να παραθέσω τις κατάλληλες φωτό. Προς το παρόν είμαι στο στάδιο της ανάλυσης (κόλλησα spiralιαση).

Μπον Νουί ορ Γκούντ Νάιτ