ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ68 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
22/01/2007, 16:32:52
quote:
Μύθος είναι ένα γεγονός που συνέβη στην αρχέγονη εποχή, τη θρυλική εποχή της απαρχής του κόσμου με την επίδραση υπερφυσικών όντων, που οι πράξεις τους έγιναν πρότυπα για όλες τις σημαντικές ανθρώπινες δραστηριότητες. Το να γνωρίζει κανείς το μύθο, σημαίνει ότι μαθαίνει το μυστικό των πραγμάτων. Με την επέμβαση των υπερφυσικών όντων ο άνθρωπος έγινε αυτό που είναι σήμερα: ένα θνητό, πολιτισμένο ον.

Δεν υπαρχουν αποδειξεις περι τουτου.Οι ενδειξεις που εμπνεουν τετοιες ιδεες,βρισκονται μοναχα σε αυτα τα μυθολογικα κειμενα.Ομως το μυθολογικο κειμενο δεν αποτελει αποδειξη.Το μυθολογικο κειμενο περιεχει την ερμηνεια που εδωσε ο πρωτογονος και ο αρχαιος στον κοσμο,τις απαντησεις που εδωσε με την φαντασια τοθ σε ερωτηματα που τον βασανιζαν,πριν την γεννηση της επιστημης.

Η παλαιοντολογια,η ανθρωπολογια,η μοριακη βιολογια,η εξελικτικη βιολογια και άλλες επιστημες μιλανε για σταδιακη εξελιξη του ανθρωπινου ειδους,συμφωνα με τους νομους της χημειας,της φυσικης και της βιολογιας,χωρις την παρεμβαση «υπερφυσικων οντων».Και για την στηριξη των θεωριων τους προσφερουν πληθος αποδειξεων (πχ. τα απολιθωματα,το DNA κτλ).Ενω οσοι υποστηριζουν την υπερφυσικη παρεμβαση και την εκπολιτιση του πρωτογονου ανθρωπου απο "ανωτερα οντα" (εξωγηινους,θεους,οντα απο αλλες διαστασεις) μας προσφερουν συνηθως μονο αυτα τα παραμυθια σαν "αποδειξεις".

Εαν εχεις αποδειξεις οτι η εξελιξη εγινε διαφορετικα παρακαλω να μας τις παραθεσεις.ΟΜΩΣ μην μου παραθεσεις σαν "αποδειξεις" αυτες τις αρχεγονες διηγησεις.

22/01/2007, 19:55:20
ΟΡΘΩΣ,
Περιμένουμε απαντήσεις και θέσεις με επιστημονικές βάσεις και όχι θεωρίες από ψυχάκιδες. Και φυσικά όχι θέσεις ή υποθέσει ή πράγματα που δεν ισχύουν καν και ύστερα να εξαφανιστούμε.

Ελλεάνα!!!
Που είναι οι απαντήσεις που είχα ζητήσει;;; Που είσαι εξαφανισμένη;;;

AgentMulderΜέλος
02/02/2007, 02:55:24
quote:

quote:

Τωρα για υπερφυσικα φαινομενα θα σε απογοητευσω αλλα δεν υφιστανται.Εχω ανεβει αρκετες φορες εχω μεινει και ενα χρονικο διαστημα φιλοι μου πηγαινουν ποτε δεν εγινε κατι.

ΣΟΒΑΡΑ ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΕΕΕ;;;;;

Καλημέρα σας!

Δυστυχώς θα στενοχωρήσω τους 'φίλους' της φωτογραφίας αυτής, αλλά η φωτογραφία αυτή είναι 100% πλαστή/μονταρισμένη, κ είμαι απόλυτος διότι είμαι Σχεδιαστής γραφικών δηλαδή Γραφίστας με λίγα λόγια και γνωρίζω από μοντάζ κ πιστέψτε με, αυτό είναι το χειρότερο μοντάζ που έχω δει ποτέ σε φωτό!

Τουλάχιστο γνωρίζω τη δουλειά μου και αναγνωρίζω ανεπιτυχή προσπάθιες οπτικής απάτης καθώς έχω εκπαιδευτεί σε φωτογραφικό μοντάζ οπότε θεωρώ πως υπάρχει τεκμήριο στην άποψη μου αυτή!

Ευχαριστώ

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ G.I.A.
...ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ !!!

anasesΜέλος
03/02/2007, 07:31:31
τι εννοεις 100 % πλαστη? δεν υπαρχει ουτε το βουνο?

καθε εξηγηση,καθε θεωρεια,καθε σκεψη ειναι σεβαστη και σιγουρα υπαρχει μια δοση αληθειας πισω απο το νοημα μιας εξηγησης.
δεχομαστε την επιστημη (αν και ατελης ακομα) στην εξηγηση της ανθρωπινης παρουσιας αλλα δεν αφηνουμε περιθωρια στη ψυχη κι το νου να μας φανερωσουν τις αληθειες τους.
πολλοι θεωρουσαν τον ομηρο σαν "ψυχακια" μεχρι που βρεθηκε η τροια.

πληροφοριακα θα αναφερω καποια πραγματα περι ολυμπου.
κατα την αρχαιοτητα οι τοτε πολεις-κρατη φτιαχναν ναους στους προποδες του ολυμπου στο Διον.οποιος ηθελε να αφιερωσει κατι στο θεο του,πηγαινε στο διον και απο κει ανεβαινε στην πεδιαδα των μουσων και εκανε την θυσια του.
εκει λεγεται οτι υπηρχε το χαλκινο παλατι του δια.
δεν ισχυει οτι δεν ανεβηκαν στη κορυφη οι αρχαιοι και πως ορισσαν τον ολυμπο σαν κατοικια των θεων επηδη ηταν ανεξερευνητος.
καποια αλλη πιστη μεσα τους οδηγουσε σε αυτο το συμπερασμα.

ο μυθος ειναι η πρωτη μορφη ιστοριας.
με το μυθο μεταδιδονταν η παρελθοντικη πνευματικη κληρονομια καθε πολιτισμου,μετα ηρθε η λογικη να παρα-εξηγησει τις συνεπιες τους.
βλεπουμε τι καναν οι αρχαιοι αλλα δεν ξερουμε γιατι το καναν.
οι αιτιες βρισκονται μεσα στη μυθολογια και αν την κατανοησουμε τοτε και οι εξηγησεις θα ειναι πιο καθαρες.

το να ζεις μυθολογικα φερνει μια ζωη τεχνης το να ζεις λογικα φερνει μια ζωη εξηγησης...
η λογικη επλασε τις πρακτικα αχαρες πολεις πολεις μας και η μυθολογια επλασε ενα σωρο ομορφα παραλογα κτιρια και αγαλματα κατα την αρχαιοτητα.
ζητατε επιστημονικες αποδειξεις για το τι κρυβεται πισω απο τον ολυμπο.
το βουνο απο μονο του ειναι τεχνη,αν υποθεσουμε οτι κατασκεβαστηκε απο τη φυση τοτε ειναι καλλιτεχνημα της φυσης που ενεπνευσε ετσι τους αρχαιους ωστε να το θεωρησουν ιερο.
πολλα τα βουνα τις ελαδος και πολλες οι πολεις-κρατη.
πως ετσι ολοι συμφωνησαν οτι εκει ειναι η κατοικια των θεων?
και αφου ειχαν προσβαση γιατι ακομα πιστευαν οτι στη κορυφη ειναι το παλατι του δια και των υπολειπων θεων?

με ενδιαφερει η αποψη σας...η οτι γνωριζει ο καθε ενας.

lousipanΜέλος
03/02/2007, 22:22:08
Φιλε/η ΑΝΑΣΕΣ Ολυμπος σημαινει και ουρανος.Επειδη ο Ολυμπος ηταν το ψηλοτερο βουνο ισως συμβολικα το θεωρησαν κατοικια των θεων η ισως παιζει κατι που δεν το γνωριζουμε.Καθε μυστης οταν εφτανε στην τελειωση του ειχε κατακτησει τον προσωπικο του Ολυμπο ειχε γινει ενας θεος.
AgentMulderΜέλος
07/02/2007, 14:38:38
quote:

τι εννοεις 100 % πλαστη? δεν υπαρχει ουτε το βουνο?

αυτό που ξέρω είναι πως το ''ιπτάμενο αντικείμενο'' είναι επικολλημένο στη φωτογραφία με το βουνό,και δεν υφίσταται εκεί.

η φωτογραφία με κάποιο βουνό είναι αληθινή, το αντικείμενο όμως όχι. φαίνεται κ από θέμα/γνώση φως/σκιά, πρόκειται για ένα άθλιο ''μοντάζ''. αν το πει κανείς μοντάζ αυτό!

προσοχή στο τι βλέπετε στο διαδίκτυο. ο πιο αφελής θα ξεχώριζε ότι είναι πλαστή, χωρίς να είναι καν συνάδελφός μου!

γενικώς προσοχή!

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ G.I.A.

PhilolaosΜέλος
07/02/2007, 19:15:21
ΦΙΛΕ AGENT MULDER,ENNOEITAI KAI EINAI ΠΛΑΣΤΗ Η ΦΩΤΟ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΑΠΛΩΣ Ο ΑΖΑΧ ΤΗΝ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ).ΦΙΛΕ-Η ANASES ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΜΕ ΜΟΝΤΑΖ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΑΚΗ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΩΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟPIC ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΘΑΜΗ ΠΡΟΣ ΠΙΘΑΜΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ,ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ.ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΘΝΗΤΟΥΣ" ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ(ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΡΕΛΟΥΣ)ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΣΗ.
AgentMulderΜέλος
09/02/2007, 17:01:01
quote:

ΦΙΛΕ AGENT MULDER,ENNOEITAI KAI EINAI ΠΛΑΣΤΗ Η ΦΩΤΟ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Keep in searchin'..!

Friendly,
AM

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ G.I.A.

αγνοώνΜέλος
10/02/2007, 11:56:58
philolaos,
γιατί ο κόσμος θεωρεί "τρελλούς" αυτούς που αναφέρεις ?
PhilolaosΜέλος
10/02/2007, 14:57:18
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΛΑΟ).ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ,ΦΙΛΕ ΑΓΝΟΩΝ,ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΙΑ,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,ΠΥΛΕΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ-ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ-ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ?(ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ?-ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ,ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) Η ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ,ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΜΕΣΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΟΡΓΑΝΩΝ" ΕΛΕΓΧΟΥ),ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ Η ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΙ,ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ(ΜΕΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ,Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε)??
10/02/2007, 15:43:45
quote:
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΛΑΟ).ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ,ΦΙΛΕ ΑΓΝΟΩΝ,ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΙΑ,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,ΠΥΛΕΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ-ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ-ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ?(ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ?-ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ,ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) Η ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ,ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΜΕΣΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΟΡΓΑΝΩΝ" ΕΛΕΓΧΟΥ),ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ Η ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΙ,ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ(ΜΕΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ,Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε)??

Ωρα για λιγη απομυθοποιηση.

1.Οι επιστημονες δεν ειναι "οι περισσοτεροι υπαλληλοι του κρατους",και φυσικα οσοι απο αυτους ειναι δημοσιοι υπαλληλοι δεν εργαζονται ολοι για ενα μονο κρατος!Υπαρχουν επιστημονες και στον δημοσιο και στον ιδιωτικο τομεα και φυσικα σε καθε κρατος με επιστημονικη ερευνα και σε πολλες και διαφορετικες εταιριες.Σε ενα τετοιο κυκεωνα αντικρουομενων συμφεροντων,ειναι αδυνατον να στηριχθει μια θεωρια συνομωσιας ενος διεθνους επιστημονικου κατεστημενου που καταπιεζει και βγαζει με δολο τρελο τον "αγνο-μοναχικο ερευνητη".Αυτοι που κραυγαζουν για "επιστημονικο κατεστημενο" ειναι κατα 99% οι τσαρλατανοι που δεν μπορουν να πεισουν με επιστημονικα κριτηρια και απαιτουν απο την επιστημη να καταπιει αμασητες τις αστηρικτες ιδεες τους.

Αν θελεις να αποδειξεις τις ιδεες σου,εμπρος ξεκινα.Κανε μελετες και υποβαλε τις στην επιστημονικη κοινοτητα.Αν υποστηριζονται απο αξιολογα στοιχεια (και οχι απο αμφιβολης ποιοτητας οπως μαρτυριες,ανεκδοτες ιστοριες,ελλειψη πειραματικης εππιβεβαιωσης ή πειραματα με κακο σχεδιασμο κτλ) τοτε οι ανακαλυψεις σου θα γινουν δεκτες.

Σε αυτο το θεμα που ασχολειται με τον Ολυμπο τονιστηκε οτι το βουνο αυτο το οργωνουν ορειβατες καθε μερα και ποτε δεν ειδαν τιποτα απο τα θρυλουμενα που προωθουνται απο τους ερευνητες του παραξενου.Ουτε Ιπταμενοι δισκοι,ουτε Θεοι εξωγηινοι ουτε κρυφες σπηλιες ουτε τιποτα.Τι σκατα και αυτοι πουλημενοι στο κατεστημενο ειναι?Εντωμεταξυ βλεπουμε οτι αυτοι που προωθουν αυτες τις ιστοριες συχνα δεν εχουν καν πατησει στον Ολυμπο και κανουν "ερευνα" απο τον καναπε.Τους πετας ή δεν τους πετας ντοματες μετα?

2.Γιατι οι "Ανθρωποι Πιστευουν Παραξενα Πραγματα".Κατεβαστε το βιβλιο:

http://ph10.edu.physics.uoc.gr/files/WEIRD_THINGS.pdf

3)Επισκεφτητε το Ελληνικο Λεξικο του Σκεπτικιστη:

http://www.skepdic.gr/main.cfm

The plural of anecdote is not data.

PhilolaosΜέλος
10/02/2007, 18:34:05
ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ...ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ COPY PASTE)ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Κ.Τ.Λ
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ(ΑΠ'ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΕΧΩ)ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ,ΝΑΙ, ΗΛΕΓΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ(ΠΟΥ ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ).ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΤΙ.
Π.Χ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠ'ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ...ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ)ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΤΕΣΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,(ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ,ΠΑΡΕΝΟΧΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ)ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ,ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ(ΗΘΕΛΛΕΙΜΕΝΑ) ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ(ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ)ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ...ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ).
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΔΕΝ ΑΝΕΠΤΥΞΑ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ(...)ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΩΣΕΙ.

ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΑΠΑΤΑΣΣΑΙ...Η ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΘΩΑ,Η Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

11/02/2007, 00:17:49
quote:
ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ...ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ COPY PASTE)ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Κ.Τ.Λ

Εμ εδώ κολλανε ολοι οι ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ.ΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΦΗΝΙΑΖΟΥΝ.

quote:
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ(ΑΠ'ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΕΧΩ)ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ,ΝΑΙ, ΗΛΕΓΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ(ΠΟΥ ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ).ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΤΙ.
Π.Χ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Εκανες εναν ισχυρισμο που καταρριπτεται πανευκολα ετσι και κατσεις να το σκεφτεις λιγακι.Αν υποθεσουμε οτι η επιστημονικη ερευνα αγεται και φερεται απο συμφεροντα στο συνολο της,τοτε το συνομωσιολογικο της υποθεσης αυτης καταρριπτεται απο το γεγονος οτι δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τα ιδια συμφεροντα.Υπαρχουν και αλλα επιχειρηματα κατα της συνομωσιολογιας περι επιστημονικου κατεστημενου και γενικα για ολες τις περιπτωσεις και ειδικα κατα συνομωσιολογικη περιπτωση.

Οι Ιστορικοι επιστημονες ειναι ελευθεροι να ΤΟΝΙΣΟΥΝ τα λαθη και τις παραλειψεις στο βιβλιο της ιστοριας.Και είναι πολύ περισσοτεροι από τους ιστορικους επιστημονες που είναι Δ.Υ.

quote:
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠ'ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ...ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ)ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΤΕΣΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,(ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ,ΠΑΡΕΝΟΧΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ)ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ,ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ(ΗΘΕΛΛΕΙΜΕΝΑ) ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Ακομα καλα κρατει η παραμυθα της ελευθερης ενεργειας.Που ειναι ωρε η συσκευη που εκμεταλευται την ελευθερη ενεργεια?Εχεις την εντυπωση οτι αν υπηρχε τετοια συσκευη θα την αφηναν να παει χαμενη?Ωρε παραμυθι που πεφτει.Παλι οι ιδιες μπουρδες για τον Τεσλα?Ως ποτε παλληκαρια!!!

quote:
ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ(ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ)ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ...ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ).

Μεταφραση:"Αγαπη μου δεν εχω αποδεικτικο στοιχειο ουτε για δειγμα.Μονο μπλα μπλα και μεγαλοστομιες".

quote:
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ ΔΕΝ ΑΝΕΠΤΥΞΑ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ(...)ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΩΣΕΙ.

Στο μικρο σου ποστ πεταξες την ιδια κοτσανα περι επιστημονικου κατεστημενου που καταπιεζει την αληθεια κτλ κτλ.Περιμενουμε να μας φερεις αποδειξεις για το ποιο ακριβως ειναι αυτο το επιστημονικο κατεστημενο και ποια αληθεια καταπιεζει.

Ξερουμε οτι υπηρξε και υπαρχει επιστημονικη ερευνα στον Ολυμπο αλλα φυσικα δεν ειχε καμια σχεση με ολη την παραφιλολογια που ανεπτυξαν διαφοροι αρχαιοβαρεμενοι του εθνικιστικου ουφομυστικισμου.Επισης ο Ολυμπος επισκεπτεται συχνα απο ορειβατικες αποστολες.Εχει και καταφυγια.Κανεις απο αυτους δεν συναντησε ιχνος απο αυτα που αναπτυσσει η παραφιλολογια περι Ολυμπου.

Επιχειρηματολογια απο την αγνοια δεν περναει.Φερε αποδειξεις που να καταδεικνυουν οτι κατι τρεχει στο υπεδαφος του Ολυμπου.

quote:
ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΑΠΑΤΑΣΣΑΙ...Η ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΘΩΑ,Η Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

Και εσυ,εαν πιστευεις οτι ολοι οι Ελληνες τρωνε το αρχαιογκαγκα ουφοπαραμυθι,εισαι οντως απο αλλο γαλαξια.

ΥΓ.Το καλο με τα συμφεροντα ειναι οτι ειναι αντικρουομενα.Και αυτο ειναι ενας απο τους λογους που δεν πιανει το επιχειρημα περι κατεστημενου.

The plural of anecdote is not data.

PhilolaosΜέλος
11/02/2007, 02:35:45

quote:

Εμ εδώ κολλανε ολοι οι ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ.ΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΦΗΝΙΑΖΟΥΝ.
[quote]
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑ??ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ(ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΙΠΑΜΕ,ΜΗ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ!)ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΘΑΡΟΥΝ.ΠΟΥ ΖΕΙΣ???ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ,ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ,ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ
ΚΑΙ ΑΠ'ΑΥΤΟ.ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΜΥΓΙΑΣΤΗΚΕΣ?ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΑΓΝΟΩΝ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ,ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΒΓΑΖΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ.ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΦΗΝΙΑΣΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΗ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΟΣΤ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΩΝ.ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ!

[quote]
Αν υποθεσουμε οτι η επιστημονικη ερευνα αγεται και φερεται απο συμφεροντα στο συνολο της,τοτε το συνομωσιολογικο της υποθεσης αυτης καταρριπτεται απο το γεγονος οτι δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τα ιδια συμφεροντα.Υπαρχουν και αλλα επιχειρηματα κατα της συνομωσιολογιας περι επιστημονικου κατεστημενου και γενικα για ολες τις περιπτωσεις και ειδικα κατα συνομωσιολογικη περιπτωση.
[quote]
ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ(ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ).ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑ!!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ(ΚΑΙ Ο ΤΕΣΛΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΠΟΛΥ...)ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ=ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ "ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ" ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 51 ΚΑΙ ΝΕΒΑΔΕΣ.
[quote]
Οι Ιστορικοι επιστημονες ειναι ελευθεροι να ΤΟΝΙΣΟΥΝ τα λαθη και τις παραλειψεις στο βιβλιο της ιστοριας.Και είναι πολύ περισσοτεροι από τους ιστορικους επιστημονες που είναι Δ.Υ.
[quote]
ΚΑΙ ΕΝΑΣ Δ.Υ. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΣΕ 1000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ,ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΓΓΡΑΦΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ,ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ.

[quote]
Ακομα καλα κρατει η παραμυθα της ελευθερης ενεργειας.Που ειναι ωρε η συσκευη που εκμεταλευται την ελευθερη ενεργεια?Εχεις την εντυπωση οτι αν υπηρχε τετοια συσκευη θα την αφηναν να παει χαμενη?Ωρε παραμυθι που πεφτει.Παλι οι ιδιες μπουρδες για τον Τεσλα?Ως ποτε παλληκαρια!!!
[quote]
ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ Α'ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ LINK ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΕΣΛΑ.ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ GOOGLE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ(ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ANTIGRAVITY CONTROL Κ.Α.ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ Σ'ΑΥΤΟΝ,ΚΑΙ ΠΟΥ Η MEDTECH ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΡΙΑ.

Μεταφραση:"Αγαπη μου δεν εχω αποδεικτικο στοιχειο ουτε για δειγμα.Μονο μπλα μπλα και μεγαλοστομιες".
[quote]
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΗ...
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΑΠ'ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ(ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ Κ.Α),ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.
[quote]
Στο μικρο σου ποστ πεταξες την ιδια κοτσανα περι επιστημονικου κατεστημενου που καταπιεζει την αληθεια κτλ κτλ.Περιμενουμε να μας φερεις αποδειξεις για το ποιο ακριβως ειναι αυτο το επιστημονικο κατεστημενο και ποια αληθεια καταπιεζει.
[quote]
OTAN OI AΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΤΟΤΕ ΤΑ "ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΝΑ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ.

PhilolaosΜέλος
11/02/2007, 02:40:42
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ QUOTE.ΑΓΑΠΗΤΗ MEDTECH ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ
anasesΜέλος
06/07/2007, 15:42:38
γεια σας παλι.
τελικα ανεβηκα στο οροπεδιο των μουσων.εκαι κατασκηνωσα για ενα 24ωρο και απλα κοιτουσα την περιοχη μιας και ηταν τοσο διαφορετικη και ομορφη απο ολεσ τις αλλες χαμηλοτερα.
δεν ημουν προκατελημενος για τιποτα παραξενο ουτε και εψαξα και για τιποτα.
ειχα προμηθετει μια νεα βινεοκαμερα και την δοκιμασα στο ζοομ στις γυρω κορυφες.ολα νορμαλ μεχρι εδω.
επιστροφη στο σπιτι μετα απο ατελιωτο περπατημα και χαλαρωση.
ας δουμε και τα βιντεο ειπα μεσα μου.
οπως κοιτουσα λοιπον ειδα κατι παραξενο,μια μορφη σαν προτομη στην δευτερη ψηλοτερη κορυφη του ολυμπου (ΣΤΕΦΑΝΙ η αλλιως "ο θρονος του δια").ειναι αξιοπεριεργο το πως τα βραχια σχηματιζουν ενα τετοιο προσωπο τοσο καθαρα.
σας αφηνω να το δειτε μονοι σας....

εδω το τυχαιο βιντεο που τραβηξα στην κορυφη του ολυμπου.
http://www.youtube.com/watch?v=ISvAbV5PHdI

** και δεν υπαρχει κανενα μονταζ και παιχνιδια.απλα ετσι ειναι το φαινομενο,συμβαινει.***

Edited by - anases on 06/07/2007 16:03:10

αγνοώνΜέλος
06/07/2007, 18:56:43
συμφωνείς ότι το οροπέδιο είναι το πιο ξεχωριστό τοπίο στην ελλάδα ?

πήγες και κορυφή ή επέστρεψες πίσω ?

ελπίζω πάντως να πέρασες καλά στον όλυμπο που πράγματι είναι πολύ ξεχωριστός

lousipanΜέλος
09/07/2007, 12:54:02
Φιλε ωραιο το βινεο στην φωτογραφια δεν μπορεσα να διακρινω καλα το προσωπο στο βιντεο ειναι πεντακαθαρο.Νομιζω πως δεν ακουσα ποτε για το προσωπο αυτο και εχω παει αρκετες φορες αλλα δεν το προσεξα ποτε.
anasesΜέλος
11/07/2007, 21:56:06
φιλε lousipan και'γω δεν το περιμενα να ειναι τοσο προφανες.τοσο συμπωση?
ενας γνωστος μου παντως ειπε το ειχε ξαναδει σε καποιο αρθρο.
αναρωτιεμε μηπως λογο αυτου ονομαστηκε "θρονος του Δια"?
lousipanΜέλος
12/07/2007, 10:59:45
Kαλημερα φιλε ΑΝΑSES πολυ πιθανο και λογικο να ονομαστηκε θρονος του Δια λογω της βραχογραφιας.Ειναι ομως περιεργο το πως εγινε ειδικα αν σκεφτεις σε τι σημειο βρισκεται.Με τι μεσα να το εκαναν οποιοι το εκαναν.Αν επισης σκεφτουμε την εξελιξη του ανθρωπου στην ιστορια που γνωριζουμε δεν νομιζω να ειχαν ποτε τα μεσα να κανουν κατι τετοιο και σε αυτο το υψομετρο μαλιστα.