- Progressive rock - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
(μόνο εμείς μείναμε μου φαίνεται...)
τους phluff τους βρήκα τώρα πρόσφατα στα χανιά που πήγα διακοπές,σε ένα δισκάδικο χωμένο σε ένα δρομάκι στο παλιό λιμάνι και μάλιστα σε βινύλιο !! επανέκδοση βέβαια από akarma records αλλά το σημείο και ο χρόνος που το πέτυχα μου φάνηκαν πολύ κουφά !
καλοί είναι αλλά όχι στο επίπεδο των ultimate spinach των οποίων ο πρώτος δίσκος είναι κατά τη γνώμη μου ένα near masterpiece (πάσχει λίγο στην παραγωγή αλλά τα κομμάτια είναι πολύ πρώτα - ειδικά το ballad of a hip death goddess - πολύ καλτ κομμάτι,συμφωνείς ?)
τους mu όπως σου είπα ψάξτους - εγώ χτες πορώθηκα και πήγα
στο youtube και βρήκα κάτι βιντεάκια με τον (είναι αλήθεια τελικά) jeff cotton από τους magic band του cpt.beefheart
ωραία είναι αλλά όπως πάντα διακόπτονται και συνεχίζονται...και διακόπτονται και συνεχίζονται...σου σπάει λίγο τα νεύρα η όλη διαδικασία
μιας και θέλεις και έχεις όρεξη να ψάξεις για υλικό,σου δίνω ακόμη δύο ονόματα,τα οποία ξεφεύγουν κατά πολύ από τον hard-prog ήχο,αλλά που παρ'όλα αυτά είναι μέσα στα τοπ των progressivάδων
-third ear band
-dr.strangely strange
βάζω στοίχημα ότι και τα δύο τα ξέρεις, έστω και εξ'ακοής,αλλά δεν ξέρω κατά πόσον έχεις ασχοληθεί λίγο παραπάνω με τους δίσκους τους
(με τους third ear band μπορείς να ξεκινήσεις από το soundtrack που έκαναν για την ταινία macbeth του roman polanski)
οι strangely strange όπως μάλλον θα ξέρεις είναι ιρλανδοί,έχουν παίξει και με τους incredible string band (αν δεν κάνω λάθος στο changing horses) αλλά διαλύθηκαν σχετικά άδοξα στις αρχές των '70ς
θεωρούνται αδελφά συγκροτήματα με τους fotheringay και incredible string band
αν δεν έχεις ακούσει,ψάξε τους κι αυτούς...δε θα σ'αφήσουν παραπονεμένο ![]()
.....................................................
τι απέγινε ο kost ???![]()
Η Akarma έχει κάνει τρομερή δουλειά να φέρει αυτά τα συγκροτήματα πίσω στο προσκήνιο. Το πρόβλημα είναι πως εδώ οι δίσκοι/cd της είναι εισαγωγής από Ιταλία που σημαίνει δύσκολο να τους βρεις και πανάκριβοι.
dr.strangely strange τα έχω σε mp3, τους third ear band τους είχα ακούσει στην Ελλάδα pro-mp3 εποχή, δεν κατάφερα να τους βρω.
Θα τους κοιτάξω!
Λες να τρομάξαμε την παρέα με το πολύ underground;;![]()

η akarma,όπως θα ξέρεις Χρυσόστομε έχει βγάλει και όλα σχεδόν των area
φυσικά η δουλειά που κάνει σε όλες τις επανεκδόσεις είναι φοβερή...πολύ προσεγμένα όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια
τώρα που θυμήθηκα,αγόρασα πρόσφατα ένα της akarma,τους coven από το σικάγο και τον δίσκο τους με τον απίθανο τίτλο witchcraft destroys minds and reaps souls![]()
το artwork είναι απίστευτο...για να καταλάβεις,στο εξώφυλλο δείχνει το γκρούπ έτοιμο να θυσιάσει την κοπέλα που τραγουδάει ! κεριά,τραπέζια,κελεμπίες,κουφά...μιλάμε για cultιά ![]()
μέσα έχει ένα leaflet,όπου εκτός από τους στίχους,έχει ένα κείμενο επίκλησης πνευμάτων
καθώς και μεσσαιωνικές εικόνες από δαίμονες και τα σχετικά![]()
ο δίσκος παρ'όλα αυτά τα ...μεταλλικά
στο εξώφυλλο,μας επιφυλάσσει έκπληξη...τα τραγούδια και ο ήχος γςνικότερα προσ-ομοιάζει στο φολκ,χωρίς να λείπουν κάτι εντελώς φευγάτα κιθαριστικά σόλο (μικρής διάρκειας - ο κιθαρίστας είναι πολύ καλός) ή κάτι περάσματα ροκ στα ντραμς...μόνο η φωνή της κοπέλας τα χαλάει λίγο γιατί πιάνει κάτι ψιλά φαλτσέτα που καταντούν λίγο κουραστικά
πάντως πολύ cult δίσκος !
μπράβο σου βέβαια που στη δισκοθήκη σου έχεις dr.strangely strange...αναρωτιέμαι πόσα άτομα στην ελλάδα τους έχουν στη δισκοθήκη τους...για σένα ήμουν βέβαιος διότι με έχεις στείλει γενικώς με αυτά που έχεις (και δεν έχεις,αλλά έχεις ακούσει)
τη στιγμή αυτή ακούω warhorse...ακόμη ένα '70ς hard rock-progressive σχήμα,με καλά πλήκτρα και καλό τραγουδιστή...πολύ καθαρή φωνή
τα κομμάτια ωραία,βαρύ μπάσο...δυνατά ντραμς...καλοί είναι
kost ,
ψάξε να τους βρεις...θα σου αρέσουν![]()
το ομώνυμο άλμπουμ τους warhorse είναι από το 1970 και είναι σαφώς πολύ καλύτερο από αυτά των deep purple
...και σου το λέω αυτό διότι ο μπασίστας τους είναι ο nick simper,πρώην των deep purple
μάλλον θα σε ικανοποιήσουν,αν σ'αρέσει ο πρωτο-hard ήχος![]()
Τους coven ξέρεις πόσο καιρό τους ψάχνω;; Όχι τα μπ3 από το ίντερνετ αλλά την έκδοση που αναφέρεις από την Akarma με το ένθετο και τα λοιπά. Επειδή ακούω φανατικά μέταλ, κυρίως black, διάβαζα συνέχεια για τους Coven και τους Black Window. Πρωτοπόροι! Οι coven δεν έχουνε και ένα τραγούδι που λέγεται black sabbath;
Μιας και δεν έχω πικάπ εδώ, λέω όμως να πάρω σύντομα, έψαχνα το CD τους, από μια άγνωστη εταιρία Hard Rock Yankess μέχρι που βαρέθηκα....
Τα λέμε σύντομα!

να που τους γνωρίζεις λοιπόν τους coven![]()
λοιπόν...θα σου πω κάτι αλλά όχι εδώ...να τσεκάρεις το mail σου μετά![]()
σε προειδοποιώ πάντως...ο ήχος δεν είναι μέταλ αλλά πλησιάζει πολύ σε folk με ολίγον από hard rock
αλλά εσύ έχεις αυτί,οπότε δεν θα'χεις πρόβλημα![]()
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
σα να'χεις δίκιο όμως...πρέπει να τρομάξαμε πολύ κόσμο από το πολύ underground![]()
κατ'αρχήν ακούω progressive rock εδώ κ περίπου 2 χρόνια οπότε μπορεί να μην ξέρω μπάντες που για τους "παλιούς" είναι αυτονόητες.Μου αρέσουν τόσο παλιά όσο και καινούρια συγκροτήματα όπως οι Mars Volta,System Of A Down,Radiohead,3,Free Moral Agents,Oxbow,Fantomas,Queens Of The Stone Age,Planet X,Wolfmother,Goon Moon,Coheed & Cambria και κάποια άλλα.Από τις πιο παλιές μπάντες ξεχωρίζω τους Led Zeppelin(υπέρτατοι και -δυστυχώς- ανεπανάληπτοι),Rush(απλά ΙΔΙΟΦΥΕΣ) και Pink Floyd(χωρίς λόγια).
Ελπίζω να συμφωνήτε με τα ακούσματα αυτά...
Επίσης θέλω να ρωτήσω αν κάποιος από εδώ ακούει TOOL;;;
Εκτός από τους Led Zeppelin τους οποίους για κάποιο περίεργο λόγο τους αντιπαθούσα πάντα, κατά τα άλλα συμφωνούμε!
Coheed & Cambria είναι αρκετά καλοί, δεν ήμουν σίγουρος αν τους ξέρανε στην Ελλάδα.
Οι Tool είναι όντως κορυφαίοι, μήπως τους είδες live στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό με τους Mastodon;
Κάποιοι από τα άλλα συγκροτήματα τα έχω ακούσει σαν όνομα αλλά δεν άκουσα ποτέ την μουσική τους (Free Moral Agents,Oxbow,Planet X,Wolfmother)
Το ίδιο ισχύει και για τους Mars Volta. Αν και έχουν δημιουργήσει αίσθηση δεν τους έχω ακούσει. Είναι τόσο καλοί όσο λένε;

mars volta άκουσα προσφάτως και μπορώ να πω ότι με ικανοποίησαν (για καινούριος ήχος ήταν αρκετά καλοί)
το ίδιο ισχύει και για μία άλλη μπάντα των '90ς που δεν αναφέραμε ,τους beta band
νομίζω πως μοιάζουν αρκετά στον ήχο
οι led zeppelin δε μου άρεσαν ποτέ...αν διαβάσεις στην πρώτη σελίδα,κάπου σε ένα μήνυμά μου γράφω σχετικά μ'αυτούς
μου αρέσουν δύο κομμάτια τους
το when the leeve breaks (από τον τέταρτο δίσκο)
και το friends (από τον τρίτο)
τους θεωρώ υπερβολικούς και τον plant καρα-υπερβολικό![]()
ο ίδιος ο plant σε πολύ προσφταη συνέντευξή του,δήλωσε με κάθε ειλικρίνεια ότι θα ήθελε πολύ να γύριζε το χρόνο πίσω,να ηχογραφούσε τους δύο πρώτους δίσκους των zeppelin ξανά και να μην έκανε όλα αυτά τα θεατρινίστικα,σέξι φωνητικά (κατά τα λόγια του ίδιου !)
ειλικρινής αν μη τι άλλο![]()
αλλά όπως και να'χει,έγραψαν ιστορία και αρέσουν σε όλο τον κόσμο σχεδόν
τώρα για τα άλλα γκρουπ που έγραψες,δυστυχώς δεν τα ξέρω...θα φροντίσω να ενημερωθώ όμως![]()
Γεια σου marsvoltairo,
φυσικά και ακούμε Tool,ίσως η μόνη σύγχρονη μπάντα που αγαπάω πολύ!! Και προσωπικά τους εντάσσω άνετα στο progressive...
Οι Zeppelin ήταν τεράστια μπάντα! Μπορεί ο Page να ξεσήκωσε αρχικά κάποια blues riffakia (εξάλλου δεν είναι και ο μόνος που έχει αντιγράψει) αλλά η μπάντα ήταν απίστευτη και μπορούσε να γράψει τραγουδάρες blues,heavy rock,epic,folk,progressive,reggae και πολλά άλλα.Δεν ήταν μόνο οι Zeps υπερβολικοί,γενικά το κλίμα εκείνης της εποχής ήταν υπερβολικό,και εξάλλου δε γινόταν να τραγουδήσει ο άλλος το Whola Lotta Love χωρίς σκέρτσο και στριγγλιά
,δεν θα έλεγε...