- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
να ασχολούμαστε και με την σκέψη, όχι μόνο υλιστικά, να
μπορούμε να δούμε που πηγαίνουμε, πριν τα δοκιμάσουμε μετά
συνεπειών...Καλά είναι δλδ, να μην χτυπάμε για να μαθαίνουμε...
Να μην χρησιμοποιούμε λάθος τον εαυτό μας, πριν γνωρίσουμε
τι θέλουμε και τι κάνουμε...
Μετά τιμής...
Σου μιλάει ενας κατ εξοχήν θεωρητικός που προσπαθεί να γειώσει ολα αυτα στην πράξη.
Ο zip, εχει μια ''ιδιάζουσα'' γραφη αλλα μεσα απο τις λεξεις του, βγαίνει η αλήθεια...τις περισσότερες φορες.
Είναι γεγονος οτι δεν χρειάζεται να τα δοκιμάζουμε ολα...μερικα μπορουμε να τα φανταστούμε...αλλα οπως ελεγε και μια γνωστή του εσωτερισμού << Μια στάλα εμπειρίας αξίζει οσο μια θάλασσα θεωρίας >>
βαρεθεί να βλέπω "ταλέντα" που παραμένουν ταλέντα ...20
χρόνια μετά...
Καλά είναι να έχουμε και τον έλεγχο...Να προσέχουμε,να μην
κάνουμε στους άλλους αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουν...
Όσο για την εμπειρία, συμφωνω..Φτάνει να μην υπάρχουν..παραμορφώσεις,
ξέρεις, ...υπερβολική γνώση...Θέλει κι υποδομή η γνώση κι η
αυτογνωσία, είναι πολύ σημαντική...
quote:
• Δεν ξέρεις και δεν σε νοιάζει; Η άγνοια δεν δικαιολογεί την κακία.
Αιωνία σου η μνήμη!
Κοίτα τώρα να δεις τι μαλακία ερώτηση κάνεις ... ρε τσικιρικιτζή, δεν ξέρω να κάνω εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, ' ντάξει ; Δεν είμαι χειρούργος. Γιατί θα πρέπει να με νοιάζει αυτό ; Δεν είσαι τρόμπας δηλ. που με το ρωτάς αυτό ; Δηλ. γιατί να με νοιάζει που δεν ξέρω να κάνω εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ; Φυσικά, για ορισμένα πράγματα, δεν ξέρω και δεν με νοιάζει. Ignorance is bliss αγόρι μου, το είπαν στο Matrix. Πλάκα με κάνεις ... ;;;
Τώρα, για το σχόλιο [η άγνοια δεν δικαιολογεί την κακία], εγώ θα έλεγα πως εξαρτάται την κακία. Για πες μου κάτι ... πιστεύεις πως όλοι γνωρίζουν το καλό και το κακό και μπορούν να τα διαχωρίζουν ; Τι δηλ. ; Επειδή ο Αδάμ κι η Εύα φάγανε το μήλο, μάθαμε το καλό και το κακό ; Φίλε, φίλε, εγώ νομίζω πως ο κόσμος δεν γνωρίζει το καλό και το κακό. Και είναι δικαιολογημένο αυτό. Γιατί ; Γιατί το μήλο ήταν σάπιο παιχταρά μου, τίγκα στο σκουλήκι, that's why ... συνεπώς, πρέπει πρώτα να μου πεις περί ποιας κακίας πρόκειται και μετά να σου πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτό που λες.
Π.χ ο Αιώνιος διαφωνεί ... κοίτα τι λέει > "Η άγνοια αιτιολογεί τα πάντα". Δηλ. ο κακός [αν δεν ξέρει πως είναι κακός ο ίδιος ή αν δεν ξέρει πως αυτό που κάνει είναι κακό] είναι δικαιολογημένος. Τώρα, άμα του πω πως αυτό που λέει είναι μούφα, θα το πάρει ως κακία. Θα με δικαιολογήσει όμως ; Ρε Χαϊλάντερ, ο δολοφόνος ξέρει ή δεν ξέρει πως το να σκοτώνεις ανθρώπους είναι κακό ; Αν επικαλεστεί άγνοια στο δικαστήριο και πει "α, sorry ρε παιδιά, δεν ήξερα πως το να σκοτώνεις είναι κακό", θα δικαιολογηθεί ;;; Πας καλά ;
Edited by - zip on 13/03/2009 09:24:00
• Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη βία, ελαφρυντικά για το φόβο, δεν υπάρχουν πρόσημα για τα όπλα. Δεν υπάρχουν δεξιά πιστόλια, αριστερές σιδερογροθιές. Το αίμα είναι αίμα. Ανθρώπινο.
• Δεν υπάρχει τίποτα απελευθερωτικό που να στηρίζεται στο φθόνο.
• Η κουλτούρα της ανευθυνότητας είναι εφεύρεση των εξουσιαστών. Ποτέ όσων αντιστέκονται.
• Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς προσωπική ευθύνη.[quote]
Ε, τώρα, αυτά δεν είναι ερωτήσεις αυτογνωσίας. Τι να απαντήσω ; No comment ...
quote:
Π.χ ο Αιώνιος διαφωνεί ... κοίτα τι λέει > "Η άγνοια αιτιολογεί τα πάντα". Δηλ. ο κακός [αν δεν ξέρει πως είναι κακός ο ίδιος ή αν δεν ξέρει πως αυτό που κάνει είναι κακό] είναι δικαιολογημένος.
Φυσικά .
quote:
Τώρα, άμα του πω πως αυτό που λέει είναι μούφα, θα το πάρει ως κακία. Θα με δικαιολογήσει όμως ; Ρε Χαϊλάντερ, ο δολοφόνος ξέρει ή δεν ξέρει πως το να σκοτώνεις ανθρώπους είναι κακό ; Αν επικαλεστεί άγνοια στο δικαστήριο και πει "α, sorry ρε παιδιά, δεν ήξερα πως το να σκοτώνεις είναι κακό", θα δικαιολογηθεί ;;; Πας καλά ;
[/font=Trebuchet MS]
Edited by - zip on 13/03/2009 09:24:00
Επειδή δεν τα πας καθόλου καλά με την παγκόσμια πραγματικότητα ,θα καταδεχθώ να σου κάνω ένα μάθημα .
Αυτοί που διαχειρίζονται τον πλούτο του πλανήτη μας και πατάνε επί πτωμάτων , ώστε να διατηρούνε την εξουσία , γιατί δεν καταδικάζονται σε αιώνια κάθειρξη ?
Γιατί είναι ακόμη ελεύθεροι και ωραίοι ,αφού γνωρίζουνε συνειδητά τα εγκλήματα που πράττουνε .
Μάθημα δεύτερον .
Ελέγχουνε το παγκόσμιο σύστημα δικαιοσύνης .
Τώρα εσύ για ποιον λόγο τα βάζεις με αυτόν τον φουκαρά που σκοτώνει ασυνείδητα και δεν ασχολείσαι με αυτούς που τον οδηγούνε σε αυτήν την πράξη ;
Είπαμε η προσωπικότητά σου , θέλει και άλλο στρώσιμο από την ψυχή που αγνοείς .
Μείνε όμως εκεί προς το παρών στην άποψη ,ότι γνωρίζεις την προσωπικότητά σου .
ΞΥΠΝΑ είσαι αιώνιος . ![]()
Την Τρίτη φορά που θα σε προτρέψω να ξυπνήσεις από την φθαρτή προσωπικότητα ,θα είναι και η τελευταία μου προσπάθεια να σε αφυπνίσω μαλακά και ανώδυνα .![]()
![]()
δηλώνεις έξυπνος κι όποτε θέλεις μπούφος...Θα έλεγα ιδανικό,
για πνευματική λούφα και παραλλαγή...
Αλλά,οπως είχε πει κάποτε κι ο Χριστός στους φαρισσαίους που τον
παρατήρησαν γιατί οι μαθητές του έτρωγαν κάτι στάχια ώριμα, χωρίς να
έχουν πλύνει τα χέρια τους:"Υποκριτές, κοιτάτε αυτά που μπαίνουν
στο σώμα και θα φύγουν, αποβαλόμενα,αυτά που λέτε και μένουν εις
τον αιώνα, γιατί δεν τα προσέχετε;"....
quote:
Καλά είναι να έχουμε και τον έλεγχο...
Trexagireve, τι είπες τώρα στην nst![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ο έλεγχος είναι για τους φοβισμένους!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
είναι γιατί κι εδώ ισχύει το "πέραν της απομάκρυνσης του ταμείου"
ουδέν λάθος αναγνωριζεται..Ή για να το πω αλλοιώς, μετά απο κάποια
επιπόλαια κατάσταση,δεν κατηγορούμε άλλον, αλλά τον εαυτό μας....
Και φυσικά, τουλάχιστον δεν ξανασυμβαίνει...
Εκτός αν είμαστε κασκαντέρ στη ζωή...
quote:
Επειδή δεν τα πας καθόλου καλά με την παγκόσμια πραγματικότητα ,θα καταδεχθώ να σου κάνω ένα μάθημα .
Αυτοί που διαχειρίζονται τον πλούτο του πλανήτη μας και πατάνε επί πτωμάτων , ώστε να διατηρούνε την εξουσία , γιατί δεν καταδικάζονται σε αιώνια κάθειρξη ?
Γιατί είναι ακόμη ελεύθεροι και ωραίοι ,αφού γνωρίζουνε συνειδητά τα εγκλήματα που πράττουνε .
Τι σχέση έχει αυτό που λες, με αυτό που λέω εγώ ; Εσύ λες "η άγνοια δικαιολογεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ". Κι εγώ σου λέω ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΡΙΚΑ. Και σου δίνω ένα παράδειγμα με έναν δολοφόνο που σκοτώνει και μετά επικαλείται την άγνοια. Αυτός είναι δικαιολογημένος ; Φυσικά και όχι. Τι με νοιάζει τώρα εμένα ρε Χαϊλάντερ γι' αυτούς που διαχειρίζονται τον πλούτο ; Εγώ σου μίλησα συμγκεκριμένα, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, για έναν δολοφόνο, ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Γιατί έχετε αυτό το κακό συνήθειο να πηγαίνετε την κουβέντα ΌΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ ; Τα εγκλήματα για τα οποία εσύ αναφέρεσαι είναι εγκλήματα με μεταφορική έννοια. Εγώ σου μιλάω για εγκλήματα, για δολοφονίες, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Αυτά είναι δικαιολογημένα όταν επικαλείσαι άγνοια ;;; 1ον αυτό και 2ον τι σκατά με νοιάζει εμένα για το παγκόσμιο σύστημα δικαιοσύνης ; Ποιος μίλησε για παγκόσμιο σύστημα δικαιοσύνης; ΟΚ, το ελέγχουνε, και ; So f_ucking what ??? Εγώ μιλάω για τους δολοφόνους στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ρε Χαϊλάντερ. Μα τόσο πια ... ; τόσο πια ... ;
Το θέμα με σένα ρε Μακ Λάουντ της γενιάς των Μακ Λάουντ, ξε'ς ποιο είναι ; Λες μια μπούρδα κι όταν ο άλλος σου λέει "ρε φίλε, δες το ξανά αυτό που είπες", λες μια άλλη μπούρδα για να καλύψεις την πρώτη μπούρδα. Δηλ. φτιάχνεις ένα κουβάρι από μπούρδες, το πλέκεις, το κάνεις πουλόβερ και μετά το φοράς. Και θες με αυτό το πουλόβερ από μπούρδες, να μην κρυώνεις κιόλας. Εμ δεν γίνεται αυτό ρε αιώνιε, δεν γίνεται ...
Edited by - zip on 13/03/2009 14:01:43
quote:
• Έχεις αρχίσει να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους σαν «παράπλευρες απώλειες»; Θυμάσαι πότε πρωτάκουσες αυτή τη φράση;
Πότε την πρωτοάκουσα ; Ε, έχει κάτι χρόνια, θες συγκεκριμένη ημερομηνία ; Δεν θυμάμαι αγόρι, θα σε γελάσω. Πάντως γεγονός είναι ότι ναι, μερικούς τους αντιμετωπίζω έτσι. Είναι θέμα στρατηγικής. Έχουμε πόλεμο my friend εδώ και αιώνες. Και οι παράπλευρες απώλειες, είναι μέσα στο παιχνίδι, τι να κάνεις ... ;
Edited by - zip on 13/03/2009 14:14:16
να γελοιοποιούν καταστάσεις, κοινώς να κάνουν ζημιά, δεν
σημαίνει ότι αυτό που κάνουν είναι και τέχνη...Κοινό κουτσομπολιό
είναι, έχει τα ανάλογα κριτήρια και φυσικά, δεν προσφέρει ποτέ
τίποτε...
Ζημιά για τη ζημιά...Να κάνει ένα τέτοιο άτομο κάτι πάντως και
να είναι θετικό,μάλλον απίθανο...Και δεν το πιστεύουν, κι όλας
ότι είναι απλα καταστροφολόγοι...
quote:
• Όσοι πληγώνουν έναν άνθρωπο είναι πάντα θύτες. Ποτέ θύματα.
• Το χειρότερο είδος κυνικού είναι αυτός που δεν έχει επίγνωση του κυνισμού του.
Ούτε αυτά είναι ερωτήσεις, οπότε ... χαιρετίσματα ... πάμε στην επόμενη >
quote:
• Η αλήθεια δεν είναι ποτέ απλή. Θες έναν κόσμο με απλές αλήθειες, δικούς μας και εχθρούς, στρατόπεδα, ηρωικούς αγωνιστές και προδότες; Γίνε Ταλιμπάν.
Ε, τώρα ρωτάς και δίνεις και την απάντηση. Πάντως η άποψή μου είναι ... Καλύτερα Αλλαντίν / παρά Μουτζαχεντίν ... το έχω ξαναπεί. Ο κόσμος ούτως ή άλλως είναι έτσι όπως τον περιγράφεις, ταλιμπανέζικος, έχει απλές αλήθειες, έχει εχθρούς και στρατόπεδα, ηρωϊκούς αγωνιστές και προδότες. Άστα λα βίστα ... και φέρ' την στα ίσα ... αν μπορείς. Αν όχι, ρίχ' το στο μ' αγαπά δεν μ' αγαπά και μην μας πρήζεις το όσχεό μας.
Edited by - zip on 13/03/2009 14:27:36
quote:
• Κι όμως, παρ’ όλα αυτά, νιώθεις μέσα σου να πνίγεσαι, θες να χτυπήσεις τη γροθιά σου στον τοίχο; Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων. Αυτοί που ξεσπάνε πάντα στους άλλους. Κι αυτοί που ξεσπάνε στον εαυτό τους για να μην πληγώσουν τους άλλους. Έχεις αποφασίσει σε ποια κατηγορία ανήκεις;
Όχι, δεν έχω αποφασίσει. Αφ' ενός γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχουν 2 μόνο κατηγορίες ανθρώπων [υπάρχουν τρισεκατομμύρια κατηγορίες ανθρώπων, όχι 2, αν ήταν 2 τα πράγματα θα ήταν πανεύκολα], αφ' ετέρου γιατί δεν νιώθω μέσα μου να πνίγομαι. Μια χαρά κολυμπάω μέσα μου και μάλιστα κάνω και κατάδυση ω! σαν τον Ζακ Υβ.
quote:
• Προσπαθώ να μη γίνω δολοφόνος, γι’ αυτό σκοτώνω τον εαυτό μου. (Tiger Lillys)
• Δεν είναι εύκολο, υπάρχει όμως μια απάντηση μόνο που σε απελευθερώνει. Η αγάπη για τη ζωή. Ποτέ το “viva la muerte”.
Μπορεί να μην είναι βολικό, αλλά μόνο οι ηλίθιοι δεν αμφιβάλλουν.
• Όσο πιο επαναστατικός είναι ο στόμφος, τόσο πιο αφόρητο εγωισμό κρύβει.
Και πάλι no comment, αφού έτσι κι αλλιώς, τίποτε δεν λες.
quote:
•Θέλεις να μιλάς σαν προκήρυξη;
Χα! εγώ ; Όχι δα! Ο λόγος μου είναι ποτισμένος από το άριστο γεωδυναμικό του Αριστοφάνη, με λίγες σταγόνες από Τέρενς και Τομ, σερβιρισμένος σε οβάλ κατάλευκη πορσελάνινη πιατέλα με ανάγλυφο το πιστοποιητικό γνησιότητας του Νεοέλληνα. Ίσα ρεεεε ...
quote:
• Θέλεις να ζήσεις σε μια πόλη στρατόπεδο;
θέλω αλλά να είμαι εγώ ο διοικητής της. Στην πουτάνα, πουτανιές ρε φίλε ; στην πουτάνα, πουτανιές ... ; Αμ πως ;
και ο Αιώνιος λέει > "Ζω σε ένα στρατόπεδο."
Μεταα - βολή! Πέσε και πάρε δέκα ρε στραβάδι!
Edited by - zip on 13/03/2009 15:20:29
quote:
• Μπορείς να επιτρέψεις στη ζωή σου το φόβο; Να αναγκαστείς να διαλέξεις στρατόπεδο; Η βία και η αυθαιρεσία είναι πάντα στο ίδιο στρατόπεδο.
Ρε φίλε, ρωτάς κάτι πράματα ... που έτσι κι αλλιώς γίνονται δηλ. Τι πα' να πει να τον επιτρέψω τον φόβο ; Ο φόβος υπάρχει είτε εγώ τον επιτρέψω είτε όχι. ΥΠΑΡΧΕΙ! Υπάρχει στην ζωή μας όπως υπάρχει και το θάρρος. Έπειτα, έχω ήδη διαλέξει στρατόπεδο ... καλά δεν σου το είπα πριν ; Καλύτερα Αλλαντίν / παρά Μουτζαχεντίν, πάλι τα ίδια θα λέμε ;
Βέβαια η αυτογνωσία είναι εσωτερική διεργασία του καθένα, χωρίς να χρήζει δημοσιοποίησης, οπότε και τις όποιες απαντήσεις αυτογνωσίας τις δίνει κανείς, πρωτίστως στον εαυτό του.![]()
Όπως και να 'χει πάντως, ήταν ευχάριστη διαπίστωση ότι ορισμένα μέλη του φόρουμ διαθέτουν πράγματι αυτογνωσία.![]()
Τελικά έτσι όπως εξελίχθηκε η συζήτηση, νομίζω ότι το παρακάτω σημείο από το αρχικό ποστ την περιγράφει κατάλληλα...![]()
• Όσο πιο επαναστατικός είναι ο στόμφος, τόσο πιο αφόρητο εγωισμό κρύβει.![]()
•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.