- Γιατι; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
και στους προδότες της ελλάδας
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι όσοι δεν ασπάζονται τον ορθόδοξο χριστιανισμό ότι πρέπει να είναι
1)αρχαιόθρησκοι
2)προδότες της ελλάδας
από που και ως που ο μη χριστιανός είναι προδότης της χώρας του;
και από που και ως που ο μη χριστιανός είναι αναγκαστικά αρχαιόθρησκος;
Αυτοι που εχουν εκτος και απο διαφορετικες θρησκευτικες πεποιθησεις,και πολιτικες!!
Για σκεψου λιγο που ανηκουν..Πατρις θρησκεια οικογενεια,μονο τετοιοι ανθρωποι φανατιζονται με την διαφορετικοτητα στα παντα,και το λασπομα τους.
Το γιατι;ειναι πασιφανες
quote:
αθεος
είμαι κάποιες μέρες στο εσωτερικά και .......
Έχεις κάποιες μέρες στο Εσωτέρικα και με το καλημέρα, άρχισες να τα χώνεις στους Χριστιανούς και το Χριστιανισμό γενικότερα.
Όλα τα σχόλιά σου, αρνητικά σχεδόν όλα, αφορούσαν το Χριστιανισμό. Να είναι τυχαίο;
Δεν είπες τίποτα και δεν βρίσκεις τίποτα στην ειδωλολατρία!!
Να είναι τυχαίο άραγε από έναν «άθεο»;
Για όλα φταίει ο Χριστιανισμός και οι Χριστιανοί. Δεν βλέπεις κανένα μεμπτό κατά την αρχαιότητα και όλα ήταν μέλι γάλα. Ούτε πόλεμοι, ούτε βία, ούτε δουλεία, ούτε ανισότητα, ούτε μισογυνισμός, ούτε ..... τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβησαν!!!
Και αν η ιστορία έχει καταγράψει τα παραπάνω, αυτό οφείλεται, κατ’ εσένα, σε κάτι «πωρωμένους εβραιοχριστιανούς» που έγραψαν την ιστορία όπως ήθελαν αυτοί, έτσι δεν είναι;;
Τόσα σου παρουσίασα στις μεταξύ μας συζητήσεις αλλά τα αρνείσαι όλα και μη έχοντας τι να αντιπαραθέσεις, το γυρνούσες στο «πόσο κακό έχει κάνει Χριστιανισμός».
Θεωρείς εσύ και αξιώνεις να το ασπαστούν και οι άλλοι πως Έλληνας = ειδωλολάτρης ή, όπως ίσως θα σου άρεσε, δωδεκαθεϊστής ή αρχαιόθρησκος και οποιοσδήποτε «ιουδαιοχριστιανός» είναι εχθρός της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Αν κάνω λάθος να μου το πεις.
Σου έχουν ακυρώσει το δικαίωμα να σκέφτεσαι ελεύθερα και σου φύτεψαν στο κεφάλι πως για να είσαι Έλληνας θα πρέπει να είσαι ειδωλοάτρης και όχι, σε καμία περίπτωση, Χριστιανός. Μόνο οι ειδωλολάτρες έχουν την αποκλειστικότητα στο copy right Έλληνας!!
Άιντε εμείς οι «κακοί Χριστιανοί» είμαστε «πληρωμένοι», «φανατισμένοι» «δεξιοί ή φασίστες», όπως υπαινίσσεται η Μαϊμουδίτσα,, ..... και ότι άλλο θες εσύ.
Εσύ τι είσαι; Γιατί τόση επιμονή και καημό;
Ποιον και τι εξυπηρετείς;
Έτσι για την πλάκα επιμένεις; Μήπως κινείσαι από «αγαθούς σκοπούς» και την έχεις δει ιεραπόστολος που εκτελεί αγαθό έργο; (Βέβαια όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι οι άλλοι που είναι ταγμένοι στον ίδιο σκοπό).
Αφού βλέπεις πως είμαστε «φανατικοί» γιατί τόση επιμονή να μας «αφυπνίσεις»;
Θες να μας «ξεστραβώσεις»; Σου το ζήτησε κανείς; Σε όρισε κανείς μέγα ινστρούκτορα (βλέπεις Μαϊμουδίτσα πως ξέρω να χρησιμοποιώ και όρους του άλλου χώρου;);
Δεν θέλω να σου κάνω επίθεση, αλλά τα ζητά ο ....... σου.
Κάνε σωστό παιχνίδι και θα δεις πως κανείς δεν θα σε καταχωρήσει στους «προδότες» της χώρας».
Οι αγωνιστές του 1821 ήταν ΟΛΟΙ τους Χριστιανοί. Δεν καταλαβαίνεις πως τους προσβάλλεις όταν προσπαθείς να απαξιώσεις την Πίστη τους;
Λες να ήταν τόσο χαζοί που ήταν Χριστιανοί, ενώ εσύ είσαι αυτός που ανέβλεψε και δεν την «πάτησε»;;;
Τι κάνεις και πώς νιώθεις όταν ακούς να τους αποκαλούν, υποτιμητικά, «εβραιοχριστιανούς» ή «ιουδαιοχριστιανούς»; Μήπως τους έχεις αποκαλέσει και εσύ ο ίδιος έτσι;
Δεν προσβάλλεσαι; Δεν νιώθεις ότι τους προσβάλλεις;
Αν άκουγες από κάποιους «Έλληνες» να καταφέρονται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά των αρχαίων μας και ανέπτυσσαν, με περίσσια επιμονή, μια επιχειρηματολογία που θα στόχευε στο να αποκόψει μια περίοδο των αρχαίων χρόνων αυτού του τόπου, την οποία θα θεωρούσαν πως δεν ανήκει στους Έλληνες, πώς θα αντιδρούσες;
Δεν θα αντιδρούσες; Πώς θα χαρακτήριζες αυτούς τους κάποιους;;;
Σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σε αυτό!!!! Και η Μαϊμουδίτσα μπορεί να απαντήσει αν θέλει.

quote:
Ψηλός
Οι αγωνιστές του 1821 ήταν ΟΛΟΙ τους Χριστιανοί
Το παραπάνω "επιχείρημα" θα είχε αξία αν η επανάσταση του 1821 ήταν θρησκευτική επανάσταση ή θρησκευτικός πόλεμος. Σε μια εθνική υπόθεση όμως, το παραπάνω "επιχείρημα" καταντάει τρισμέγιστη ... ανοησία. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Βούλγαροι που κατείχαν τη Μακεδονία ήταν ΟΛΟΙ τους χριστιανοί ορθόδοξοι και άρα ο πόλεμος εναντίον τους ήταν εμφύλιος πόλεμος της ορθοδοξίας.
Για να επεκτείνω το ... επιχείρημά σου, σου παραθέτω ακόμη μερικά χαρακτηριστικά των αγωνιστών του 1821 ώστε να τα χρησιμοποιήσεις σε αντίστοιχα επιχειρήματα...
- Οι αγωνιστές του 1821 ήταν ΟΛΟΙ τους κρεατοφάγοι
- Οι αγωνιστές του 1821 ήταν στην πλειοψηφία τους παντρεμένοι
- Οι αγωνιστές του 1821 ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία άντρες.
- ΚΑΝΕΙΣ από τους αγωνιστές του 1821 δεν μιλούσε Κινέζικα
κτλ. κτλ.

macedon
Ελα ντε..Γιατι;
Γιατι να θυμονουν τοσο πολυ;
Καλημερα,με "χωσιμο"η χωρις
Ουδεποτε κατηγορησα την θρησκεια και οσους χριστιανους πολεμησαν κατα του οθωμανισμου το 1821.Αν και μεταξυ μας,την δουλεια την εκαναν οι Μυστικες Εταιριες και οχι οι ιερεις(κυριως).
Σαφεστατα βοηθησαν,αλλα δεν θα ελεγε κανεις πως αυτοι ηταν οι "απελευθερωτες"μας.
Τα οφελη απο την επανασταση του 21 ηταν κυριως πολιτικα και οχι θρησκευτικα(για αυτο μπλεχτηκαν και ξενες δυναμεις).
Το προβλημα το ΔΙΚΟ μου αγαπημενε μου Ψηλε(εγω ειμαι κοντουλα),ειναι εν ετη 2008 και λιγο πριν.
Αν υππονοεις πως ειμαι αριστερη,να σε ενημερωσω πως μεγαλωσα σε στρατιωτικη οικογενεια,με πειθαρχια γαρ.Ο πατερας μου ομως,ειναι ενας ανοιχτομυαλος ανθρωπος οπως εχω προαναφερει.Τοσο ανοιχτομυαλος,που εν ετη 1990-91 περασε Ε.Δ.Ε γιατι δεν γουσταρε να φιλησει τον σταυρο και γιατι ηδη στην υπηρεσια του κατι "τσατσοι"
ρουφιανεψαν τις πολιτικες του πεποιθησεις-για τοσο ελευθερια λογου και αποψεων μιλαμε,κατι που γινεται κατακαποιον τροπο κι εδω-με αποτελεσμα να τον στειλουν μεταθεση στου διαολου την μανα και να κανω να τον δω 1 χρονο και βαλε!
Οχι φιλε μου,δεν ειμαι αριστερη γιατι απλα δεν τους χωνευω κι αυτους,αλλα δεν θα γινω και φιλοχουντικη,χριστιανοδουλη με το ετσι θελω για να νιωθουν αλλοι ενταξει και να μην μεκατηγορησουν ειδωλολατρισσα,αρχαιολατρισσα και κκε.
Μιλαω παντα για μενα.
Υστερα ειναι και το αλλο,γιατι πηρες και φορα.Δεν κατηγορησα τον Χριστο για ολα αυτα,αλλα πιστευω πως οταν την "εκανε"για "επανω"
δεν τα κανονισε σωστα τα πραγματα,μονο και μονο γιατι αφησε να εξουσιασουν μια ιδεολογια υψηλα ισταμενοι που με την σειρα τους,για εναν σταυρο και οχι για την αγαπη,ξεκληρησαν εθνη,εκαψαν ανθρωπους,γκρεμισαν μνημεια,και ολα αυτα για τον Υψιστο.
Να σου θυμησω μονο πως ο μεγας Αλεξανδρος,δεν απαγορευσε σε κανεναν
να πιστευει στην θρησκεια που επελεξε σε οσα εθνη κι αν κατεκτησε.
Και ηταν βασιλιας.
Σαφως εγιναν και τοτε σφαγες,αλλα ηταν αναμενομενο μιας και ειχε σαν οραμα,οτ ειχε αργοτερα και ο Χιτλερ,με μονη διαφορα πως ο δευτερος
τους εκανε σαπουνι(εβραιους,μουσουλμανους,φιλοσοφους,αποκρυφιστες,παιδια)
και ειχε σαν συμβολο τον σταυρο των ss και τον αλλον!τον αγκιλωτο!
Με αγαπη και φιλακια..σταυρωτα
Γράφεις:
"Το παραπάνω "επιχείρημα" θα είχε αξία αν η επανάσταση του 1821 ήταν θρησκευτική επανάσταση ή θρησκευτικός πόλεμος. Σε μια εθνική υπόθεση όμως, το παραπάνω "επιχείρημα" καταντάει τρισμέγιστη ... ανοησία."
Καμία απολύτως θρησκευτική επανάσταση... Οι άνθρωποι πολεμήσανε για να μπορούμε να μιλάμε ελέυθερα ελληνικά, όχι για τη θρησκεία... για αυτό και το σύνταγμα όρισε σαν Έλληνες όσους ομιλούνε την Ελληνική... ή μήπως γράφει κάτι άλλο.
Το Σύνταγμα της Επιδαύρου (1822)
καθορίζει (2ο τμήμα περί γενικών δικαιωμάτων των κατοίκων της επικράτειας της Ελλάδος) ότι
"Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικράτειας της Ελλάδος πιστεύουν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες και απολαμβάνουν άνευ τινός διαφοράς όλων των πολιτικών δικαιωμάτων"
Το Σύνταγμα του 1832 άρθρο 13α αναφέρει
"Έλληνες εισί όσοι αυτόχθονες της Ελληνικής Επικράτειας πιστεύουν εις Χριστόν"
Αχά! γράφει κάτι άλλο. Μάλλον δεν ξέρανε οι άνθρωποι να κατοχυρώσουνε τα κεκτημένα. Γιά άλλο πολεμήσανε και άλλο κατοχυρώσανε. Δηλαδή τους τη φέρανε...
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
quote:
Σαφως εγιναν και τοτε σφαγες,αλλα ηταν αναμενομενο μιας και ειχε σαν οραμα,οτ ειχε αργοτερα και ο Χιτλερ,με μονη διαφορα πως ο δευτερος
Για να συμπληρωσω τα γραφομενα σου...
O Eνας Σταυρος, ηταν ο "Σιδηρουν Σταυρος" του Θαρρους της Γερμανιας (προϋπηρχε και ως συμβολο στην πρωτη Γερμανικη Σημαια, μετα την διασπαση της Αυστροουγγαρικης Αυτοκρατοριας)! ο Αλλος, "κλεψιτυπο" απο εναν ελληνικο αμφορεα, που αποτυπωνεθ τον ηλιο.... μιας και ο ιδιος ο Χιτλερ, ανηκε σε ενα παρακλαδι-καστα των "Πεφωτισμενων"

Edited by - PREDATOR on 06/09/2008 13:02:13
quote:Καμία απολύτως θρησκευτική επανάσταση... Οι άνθρωποι πολεμήσανε για να μπορούμε να μιλάμε ελέυθερα ελληνικά, όχι για τη θρησκεία... για αυτό και το σύνταγμα όρισε σαν Έλληνες όσους ομιλούνε την Ελληνική... ή μήπως γράφει κάτι άλλο.
Το Σύνταγμα της Επιδαύρου (1822)
καθορίζει (2ο τμήμα περί γενικών δικαιωμάτων των κατοίκων της επικράτειας της Ελλάδος) ότι
"Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικράτειας της Ελλάδος πιστεύουν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες και απολαμβάνουν άνευ τινός διαφοράς όλων των πολιτικών δικαιωμάτων"Το Σύνταγμα του 1832 άρθρο 13α αναφέρει
"Έλληνες εισί όσοι αυτόχθονες της Ελληνικής Επικράτειας πιστεύουν εις Χριστόν"Αχά! γράφει κάτι άλλο. Μάλλον δεν ξέρανε οι άνθρωποι να κατοχυρώσουνε τα κεκτημένα. Γιά άλλο πολεμήσανε και άλλο κατοχυρώσανε. Δηλαδή τους τη φέρανε...
Ναι, αλλα απο τοτε το Ελληνικο Συνταγμα εχει αλλαξει πολλες φορες, με τελικο αποτελεσμα, Ελληνας να μπορει να θεωρειται και αυτος που εχει αλλη θρησκεια, ή να μην πιστευει σε μια θρησκεια!
Εχεις δει αλλοθρησκο Ελληνα να μην ψηφιζει? (γενικοτερα εννοω)

quote:
Μαϊμουδίτσα
Και για να γινω και πιο σαφης.
Ουδεποτε κατηγορησα την θρησκεια και οσους χριστιανους πολεμησαν κατα του οθωμανισμου το 1821.Αν και μεταξυ μας,την δουλεια την εκαναν οι Μυστικες Εταιριες και οχι οι ιερεις(κυριως).
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες;;
quote:
Μαϊμουδίτσα
Σαφεστατα βοηθησαν,αλλα δεν θα ελεγε κανεις πως αυτοι ηταν οι "απελευθερωτες"μας.
Τα οφελη απο την επανασταση του 21 ηταν κυριως πολιτικα και οχι θρησκευτικα(για αυτο μπλεχτηκαν και ξενες δυναμεις).
Μα εγώ δεν μίλησα για οφέλη. Εγώ είπα, πολύ απλά, πως ΟΛΟΙ οι επαναστάτες ήταν
Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τα συμπεράσματα του macedon και τα δικά σου που κολλάνε;
quote:
Μαϊμουδίτσα
Αν υππονοεις πως ειμαι αριστερη,να σε ενημερωσω πως μεγαλωσα σε στρατιωτικη οικογενεια,με πειθαρχια γαρ.
Δεν με πειράζει αν είσαι αριστερή ή όχι. Γιατί θέλησες να τεμπελοποιήσεις θρησκεία και πολιτικές πεποιθήσεις;
quote:
Μαϊμουδίτσα
Ο πατερας μου ομως,ειναι ενας ανοιχτομυαλος ανθρωπος οπως εχω προαναφερει.Τοσο ανοιχτομυαλος,που εν ετη 1990-91 περασε Ε.Δ.Ε γιατι δεν γουσταρε να φιλησει τον σταυρο και γιατι ηδη στην υπηρεσια του κατι "τσατσοι"
ρουφιανεψαν τις πολιτικες του πεποιθησεις .....
Αν ένας χώρος λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις και εσύ δέχεσαι να βρίσκεσαι εντός του, τότε οφείλεις να σέβεσαι τις αρχές του.
Αν δεν συμφωνείς, δεν πρέπει να δεχθείς να εισέλθεις εντός του και αν το έκανες, τότε δεν έχεις παρά να τον εγκαταλείψεις και να τιμήσεις τις δικές σου αρχές και αξίες.
Δεν εξετάζω ποιες είναι οι αρχές, οι αξίες ή προϋποθέσεις να βρίσκεσαι εντός του χώρου αυτού και αν είναι σωστές. Αυτό είναι άλλο θέμα.
quote:
Μαϊμουδίτσα
Υστερα ειναι και το αλλο,γιατι πηρες και φορα.Δεν κατηγορησα τον Χριστο για ολα αυτα,αλλα πιστευω πως οταν την "εκανε"για "επανω"
δεν τα κανονισε σωστα τα πραγματα,
κατά τη γνώμη σου τι έπρεπε να κάνει που δεν έκανε;
quote:
Μαϊμουδίτσα
μονο και μονο γιατι αφησε να εξουσιασουν μια ιδεολογια υψηλα ισταμενοι που με την σειρα τους,για εναν σταυρο και οχι για την αγαπη,ξεκληρησαν εθνη,εκαψαν ανθρωπους,γκρεμισαν μνημεια,και ολα αυτα για τον Υψιστο.
Αυτά για τα οποία τους κατηγορείς τα εξετάζουμε συνεχώς εδώ μεσα. Τίποτα από όλα αυτά, όπως εσύ τα αναφέρεις, δεν στέκει.
Αναπαράγεις και εσύ, έτσι με γενικότητες, την προπαγάνδα των διάφορων χριστιανομάχων.
quote:
Μαϊμουδίτσα
Να σου θυμησω μονο πως ο μεγας Αλεξανδρος,δεν απαγορευσε σε κανεναν
να πιστευει στην θρησκεια που επελεξε σε οσα εθνη κι αν κατεκτησε.
Μα είσαι σίγουρη;
quote:
Μαϊμουδίτσα
Σαφως εγιναν και τοτε σφαγες,αλλα ηταν αναμενομενο
Δηλαδή υπάρχουν σφαγές αναμενόμενες και μη αναμενόμενες; Τις μεν τις ευλογούμε ενώ τις άλλες τις καταδικάζουμε, σωστά; Λες να έλεγε τα ίδια με σένα και το παιδί μιας οικογένειας που είδε να σφαγιάζονται οι γονείς του από τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
quote:
Μαϊμουδίτσα
μιας και ειχε σαν οραμα,οτ ειχε αργοτερα και ο Χιτλερ,με μονη διαφορα πως ο δευτερος
Εντάξει, ο ένας τους έσφαξε και τους έκαψε, ο άλλος τους έκανε σαπούνι, έχει διαφορά για τους σκοτωμένους;;
Βρε Μαϊμουδίτσα τι λες μωρέ;;;![]()

«Οι αγωνιστές του 1821 ήταν ΟΛΟΙ τους Χριστιανοί.»
Ο Ανδρούτσος π.χ. δεν ήταν χριστιανός.
Τώρα, το κατα πόσο ήσαν οι υπόλοιποι, αυτό μάλλον φέρει τόση αλήθεια όσο και το ότι η επανάσταση ξεκίνησε μετά το Λάβαρο που σήκωσε ο Γερμανός στις 25 Μαρτίου, άσχετα εάν στις 21 Μαρτίου για παράδειγμα ήδη ο Κολοκοτρώνης απελευθέρωνε την Καλαμάτα.
Όμως, το ζόρι της εκκλησίας –ΑΝΕΚΑΘΕΝ- να δείξει ότι είναι «κοντά στον λαό» (που δίχως αυτόν είναι νεκρό σώμα) δημιούργησε αυτόν αλλά και άλλους μύθους.
Η μήπως νομίζει κανείς ότι π.χ. η Μονή Βα(λ)τοπαιδίου δεν θα τρέξει σε λίγο να μοιράσει στους ανήμπορους συνταξιούχους της Ελλάδας τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε μετά την «πώληση» της λίμνης που...με τόσο κόπο και δουλειά είχε αποκτήσει επί Βυζαντίου?
Μα τι λέτε τώρα, για σκεφτείτε τους συσχετισμούς...
quote:Θα μπορόυσε όμως να πεί κάποιος και το αντίθετο:Απο που και ως που κάποιος που ασπάζεται την ορθοδοξία, είναι αναγκαστικά φασίστας κ έχει χουντική ιδεολογία και κατε επέκταση νοοτροπία;;Οι πατριώτες, δηλαδή είναι αναγκαστικά χριστιανοί ορθόδοξοι;;;(Πάνε πακέτο αυτά;)
από που και ως που ο μη χριστιανός είναι προδότης της χώρας του;
και από που και ως που ο μη χριστιανός είναι αναγκαστικά αρχαιόθρησκος;
Γράφεις:
"Ναι, αλλα απο τοτε το Ελληνικο Συνταγμα εχει αλλαξει πολλες φορες, με τελικο αποτελεσμα, Ελληνας να μπορει να θεωρειται και αυτος που εχει αλλη θρησκεια, ή να μην πιστευει σε μια θρησκεια!"
Ναι, αλλά εμείς μιλάμε για το εάν η επανάσταση του 21 είχε θρησκευτικό χαρακτήρα. Γεγονός είναι ότι για να νομοθετήσανε αυτό το "Πας Χριστιανός κάτω της Λαμίας Έλληνας", δεν το κάνανε για πλάκα, αλλά λάβανε υπόψη τους και το ότι κάποιοι μη ελληνόφωνοι πληθυσμοί, ή μη Έλληνες στην καταγωγή, είχανε πολεμήσει για την ελευθερία. Αυτοί γιατί πολεμήσανε για να τους λένε μερικοί σήμερα, ότι κατάγονται απο κατώτερα είδη ανθρώπου, ενώ οι ίδιοι θεωρούνε τον εαυτό τους μέλη του είδους Homo Hellenicus, που έχει ενεργοποιηθεί το Ντι Εν Εϊ του και νιώθει γαργάλισμα στον πισινό του;;;
quote:Το ότι ήταν Χριστιανοί δεν τους κάνει περισσότερο η λιγότερο πατριώτες φίλτατε ψήλε!
Οι αγωνιστές του 1821 ήταν ΟΛΟΙ τους Χριστιανοί. Δεν καταλαβαίνεις πως τους προσβάλλεις όταν προσπαθείς να απαξιώσεις την Πίστη τους;
quote:Οι λεγόμενοι "απελευθερωτές" μας φίλτατη μαιμουδίτσα, είναι η Μεγάλη Βρετανία όσο και αν δεν μας αρέσει αυτό!!
Σαφεστατα βοηθησαν,αλλα δεν θα ελεγε κανεις πως αυτοι ηταν οι "απελευθερωτες"μας
quote:
Δεν θυμαμαι η κουβεντα να ξεκινησε για την επανασταση του 21' και την προσφορα των Ορθοδοξων Ελληνων..Γιατι καταπιανεσαι ολο με αυτο;
quote:
[quote]Μαϊμουδίτσα
Και για να γινω και πιο σαφης.
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες;;
[quote]
Βεβαιως.
Εχεις ακουστα την Φιλικη Εταιρια;,τις Στοες που ειχαν σε ολη την Ελλαδα;την βοηθεια που δεχθηκαν απο αλλες Μυστικες Εταιριες του εξωτερικου;ωστε να ξεκινησει αυτη η επανασταση;
Γνωριζεις πως μελη τους ηταν ανθρωποι των τεχνων και των γραμματων;
Γιατι;γιατι για αυτους πρωτευον ηταν η ελευθερια του πνευματος,της παιδειας,και η ελευθερια του να πιστευουν στην θρησκεια τους-ναι την ορθοδοξη.
Αν δεν ηταν αυτοι,κατα την ταπεινη μου γνωμη,και χωρις παρεξηγηση,θα ειμασταν ακομη γιουσουφακια μιας και οι περισσοτεροι Ελληνες ηντουσαν αμορφωτοι και το μονο που τους εδινε κουραγιο ηταν η πιστη τους στο Θεο.
Αν δεν ηταν ο Καποδιστριας δεν θα ξεραμε τι παει να πει πατατα.
Με λιγα λογια,θα τα εκανε η εκκλησια τατσι μιτσι κοτσι με τους Τουρκους,οι Τουρκοι θα εκαναν κουμαντο,και η εκκλησια θα ηταν μια ακομη μαριονετα τους,για να καθομαστε"καλα"
quote:
Μαϊμουδίτσα
Μα εγώ δεν μίλησα για οφέλη. Εγώ είπα, πολύ απλά, πως ΟΛΟΙ οι επαναστάτες ήταν
Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τα συμπεράσματα του macedon και τα δικά σου που κολλάνε;
[quote]
Του Macedon δεν ξερω,για μενα παλι...Το οτι ΟΛΟΙ οι επαναστατες ηταν Χριστιανοι Ορθοδοξοι το ξερω,δεν νομιζω να ειπα το αντιθετο,ειπα πως ηταν κατι αλλο;
Αλλα δεν νομιζω να επαναστατησαν για την θρησκεια μονο..
quote:
Μαϊμουδίτσα
Αν υππονοεις πως ειμαι αριστερη,να σε ενημερωσω πως μεγαλωσα σε στρατιωτικη οικογενεια,με πειθαρχια γαρ.
Δεν με πειράζει αν είσαι αριστερή ή όχι. Γιατί θέλησες να τεμπελοποιήσεις θρησκεία και πολιτικές πεποιθήσεις;
[quote]
Γιατι εν ετη 2008 Πατριδα και Θρησκεια δεν εχουν καμια σχεση με τα ιδανικα του Ελληνα και τις ελπιδες του.
Γιατι επι χουντας ο μακαριτης Χριστοδουλος δεν ειχε ιδεα τι γινοταν στην Ελλαδα γιατι "διαβαζε",γιατι πηγε να χωθει στα πολιτικα,γιατι ηθελε να ειναι ο χαλιφης στην θεση του χαλιφη-βλεπε πατριαρχειο Κωνσταντινουπολης-,το οτι βρεθηκε αυτος και κατι ομοιοι του σε συγκεντρωσεις φιλοχουντικων και ελεγαν εκεινα τα ωραια τραγουδακια;
Γιατι μας πηγαινε,αλλα οταν τεθηκε το θεμα με τις ταυτοτητες τα εκανε ανω κατω;
Για να μην πω,που ξεσηκωθηκαν μερικοι φανατισμενοι χριστιανοι και εκαψαν το μ-ν του Ανδρουλακη,ενα μυθιστορημα ηταν!
Οι μεσαιωνικες καταστασεις για ενα παραμυθι του Ανδρουλακη;
Και αλλα πολλα..
quote:
Μαϊμουδίτσα
Ο πατερας μου ομως,ειναι ενας ανοιχτομυαλος ανθρωπος οπως εχω προαναφερει.Τοσο ανοιχτομυαλος,που εν ετη 1990-91 περασε Ε.Δ.Ε γιατι δεν γουσταρε να φιλησει τον σταυρο και γιατι ηδη στην υπηρεσια του κατι "τσατσοι"
ρουφιανεψαν τις πολιτικες του πεποιθησεις .....
Αν ένας χώρος λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις και εσύ δέχεσαι να βρίσκεσαι εντός του, τότε οφείλεις να σέβεσαι τις αρχές του.
Αν δεν συμφωνείς, δεν πρέπει να δεχθείς να εισέλθεις εντός του και αν το έκανες, τότε δεν έχεις παρά να τον εγκαταλείψεις και να τιμήσεις τις δικές σου αρχές και αξίες.
Δεν εξετάζω ποιες είναι οι αρχές, οι αξίες ή προϋποθέσεις να βρίσκεσαι εντός του χώρου αυτού και αν είναι σωστές. Αυτό είναι άλλο θέμα.]]]
Νομιζω πως σεβαστηκε τις αρχες και την θεση την οποια υπηρετησε,καθως και την σημαια,και την Πατριδα του.
Επελλεξε να ειναι στρατιωτικος για αυτο τον λογο εξαλλου.
Δεν νομιζω ομως πως μπορει καποιος να κρινει την ικανοτητα ενος αξιωματικου,απο τις θρησκευτικες του πεποιθησεις,τις πολιτικες..
Και λεγοντας πολιτικες,εννοω καθαρα κομματικες.Γιατι ειναι σε μια δημοκρατικη χωρα και δεν στηριζει το αντιθετο..Εχει σημασια αν ειναι καποιος κεντροαριστερος,Ολυμπιακος και του αρεσουν τα ρεμπετικα;;;
Η δυσμενης μεταθεση εγινε απο διοικητη αντιθετης παραταξης..
Για ποια ελευθερια μιλαμε..Εδω διαλεγουν οι ιδιοι ποιοι θα υπηρετησουν την πατριδα,καθιστωντας τους υπολοιπους Ελληνες ανικανους να υποθεσω;