ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 00:10:53
Προφανως γηγενη,αφου αρνειστε να δειτε τα αυτονοητα,οτι και να πει ο ψηλος η εγω τα ιδια θα γινονται...
τι να πει κανεις..
10/10/2005, 00:19:06
Ψηλέ,

ακόμη και απόφοιτος δημοτικού ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ, ότι ο Πλίνιος ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ!

Τόσο δύσκολο είναι πια να χωνέψεις ότι θρησκευτικές διώξεις εγκαινίασαν ΜΟΝΑΧΑ οι χριστιανοί?

dimitris2Μέλος
10/10/2005, 00:23:10
Καλά βρε παιδιά θα παίξουμε την κολοκυθιά?

Δήλωσε ο Παύλος ρητά, ότι δεν υπάρχει δούλος ή ελεύθερος όλοι είναι ίσοι.

Είναι το σύνταγμα του χριστιανισμού.

Ρωτήσαμε ποιοί εφάρμοσαν το σύνταγμα?

Και τι μας νοιάζει αν το εφάρμοσαν ή όχι?

Αν το εφάρμοσε ο Βαλέσα, ή ο Γκεβάρα ή ο Ιουστινιανός.

Απλά είπαμε οτι ο χριστιανισμός έκανε δόγμα του για πρώτη φορά στην ιστορία την ελευθερία του ατόμου.

Σαν θρησκεία, σαν ιδεολογία, σαν συστηματική προσπάθεια.

Είπαμε κάτι κακό?

Αν προσπαθείτε να φέρετε τη δουλεία όπως τις καλές εποχές που ο μεγαρεύς ήταν δούλος του αθηναίου, γιατί έχασε στον πόλεμο της ζούγκλας του ισχυροτέρου, τι να πώ?

Αυτά και διάφορα τέτοια προσπάθησε να καταργήσει ο Χριστός.

Κι όμως σήμερα υπάρχει η δουλεία αλλά σε άλλη μορφή.

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 00:35:30
quote:
ακόμη και απόφοιτος δημοτικού ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ, ότι ο Πλίνιος ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ!

Τόσο δύσκολο είναι πια να χωνέψεις ότι θρησκευτικές διώξεις εγκαινίασαν ΜΟΝΑΧΑ οι χριστιανοί?

Πω πω σβαμπε αγορι μου,εισαι τραγικος...το μυαλο το εχεις για βιτρινα μονο,ε;δεν το βαζεις σε λειτουργια καθολου,ε;
10/10/2005, 00:52:36
«Πω πω σβαμπε αγορι μου,εισαι τραγικος...το μυαλο το εχεις για βιτρινα μονο,ε;δεν το βαζεις σε λειτουργια καθολου,ε;»

Η συμβουλή μου για σένα: καλύτερα ΝΑ ΜΑΣΑΣ φίλτατε, παρά να μιλάς!!

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 00:54:38
quote:
«Πω πω σβαμπε αγορι μου,εισαι τραγικος...το μυαλο το εχεις για βιτρινα μονο,ε;δεν το βαζεις σε λειτουργια καθολου,ε;»

Η συμβουλή μου για σένα: καλύτερα ΝΑ ΜΑΣΑΣ φίλτατε, παρά να μιλάς!!

Eσενα προφανως δεν σαρεσει να μασας,ε;
velialΜέλος
10/10/2005, 00:56:43
Ελα ρε θεατρονικε που θα μιλησεις και εσυ για μυαλο... 15 φορες σου εχω κανει μια απλη ερωτηση, και απαντηση δεν πηρα...
Ψηλε, συμφωνω απολυτως οτι δουλοι υπαρχουν ακομα... δεν νομιζω ομως οτι ο χριστος καταδικασε τη δουλεια... δε θυμαμαι κανενα παρομοιο λογο του, και αν υπαρχει μια τετοια καταδικη θα ηθελα πολυ να μου την υπενθυμισεις...
Δημητρη, οπως το συνταγμα της χωρας επαφιεται στους πολιτες και τα αρμοδια οργανα, ετσι και το "συνταγμα" της εκκλησιας επαφιεται στους πιστους και την εκκλησια. Αν αυτοι δεν το εφαρμοζουν, τοτε η θρησκεια και το "συνταγμα" της ειναι ή αποτυχημένο ή ανεφικτο.
Η ισοτητα που ευαγγελιζεται ο παυλος ειναι ενωπιον του θεου. Ισοι απεναντι στο θεο- κατα τα αλλα οι οδηγιες του παυλου προς τους δουλους ειναι πιστη και τυφλη υπακοη στα αφεντικα.
Γενικα ο χριστιανισμος δινει ελαχιστη σημασια στην κοινωνικη πραγματικοτητα, και τονιζει εμφατικα τη σχεση με το θεο. "Τα του καισαρος τω καισαρι..." Με αλλα λογια "δωστε λεφτα στην εκκλησια, και απο εκει και περα κοψτε το λαιμο σας..."

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 01:00:55
Aπαντηση πηρες ενα σωρο φορες,αλλα θελει μυαλο για να το αντιληφθεις.
Προφανως σου λειπει η απαραιτητη λογικη ικανοτητα.ΔΕν πειραζει,συμβαινουν αυτα.
10/10/2005, 01:01:54
dimitris2:
«Δήλωσε ο Παύλος ρητά, ότι δεν υπάρχει δούλος ή ελεύθερος όλοι είναι ίσοι.
Είναι το σύνταγμα του χριστιανισμού.»

Πολύ……παράξενα το διαβάζεις φίλτατε Δημήτρη ετούτο το «σύνταγμα»!!

Για να δούμε λοιπόν τι λέει ο ένας (Ιησούς) και ο άλλος (Σαούλ).

Είναι τα όσα μας μεταφέρει ο Φαρισαίος Σαούλ όντως τα λόγια Του? Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για την σταδιακή μετεξέλιξη των ανθρώπων ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ»? ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ?

Η μήπως τελικά αυτή την βολική για την άρχουσα τάξη «καινοτομία» την εισάγει ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ (γιατί??) ΠΑΥΛΟΣ? Είπε λοιπόν δια στόματος του Παύλου ο Ιησούς «όσοι έχουν χριστιανούς γι’αφεντικά θα γίνουν ακόμη εργατικότεροι, γιατί θα δουλεύουν για αδελφούς….να δουλεύετε με καλή διάθεση σαν να πρόκειται για τον Κύριο κι όχι για ανθρώπους…Γνωρίζοντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση…Γιατί δουλεύετε για τον Κύριο Χριστό…είτε δούλος είσαι είτε ελεύθερος» ? (Τιμόθ.ΣΤ’ 1-2, Κολοσ Γ’, 22-24, Έφες ΣΤ’ 8)

Μίλησε Εκείνος ο επαναστάτης για τους «καημένους τους αφεντάδες» που ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? Καθαγίασε λοιπόν ο Ιησούς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ λέγοντας «Έλευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι είς την δικαιοσύνη…έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα…γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες σας υποδουλωθήκατε στο Θεό..» ? (Ρωμ. ΣΤ’ 18-22)

Η μήπως διακήρυττε διαμετρικά αντίθετα πράγματα? «εσείς είστε φίλοι μου, εάν κάνετε ότι σας παραγγέλω’ δεν σας αποκαλώ πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριος του’ εσάς δε, αποκάλεσα φίλους μου, γιατί σας γνωστοποίησα όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου» (Κατά Ίωάννη ΙΕ’, 14-15)

Αντ’αυτού ο ΝΟΘΟΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» του Φαρισαίου προπαγανδιστή: «και συνεπώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, γιατί αγορασθήκατε με τίμημα» ! (Κορ. ΣΤ’ 19-20) Και μία συμβουλή: διάβασε τα κείμενα όπως έχουνε παραδοθεί από την πηγή τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ! Αυτό το οφείλεις στον εαυτό σου.

Αναρωτήσου λοιπόν ΠΩΣ ένας Εβραίος βρίζει κυριολεκτικά μέσα στην Ρώμη την επίσημη κρατική θρησκεία («ειδωλολατρία») και αντί ΑΜΕΣΑ να τον σταυρώσουν, όπως κατά χιλιάδες έκαμναν, τον συνοδεύει και….σύνταγμα πεζών και ιππέων για να τον σώσει! ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο…ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» ΠΑΥΛΟΣ?

Ο κόσμος εκείνης της εποχής, και ιδιαίτερα το κεφάλαιο (είτε εβραϊκό είτε Ρωμαϊκό), κινδύνευε φίλτατε επικίνδυνα. Οι άπειρες μάζες των εξαθλιωμένων δούλων είχανε πλέον γίνει ένας σοβαρότατος κίνδυνος για την άρχουσα τάξη και η «ειδωλολατρία» των Ρωμαίων δεν είχε να προσφέρει κάποια λύση.

Αλλά, εάν άξαφνα γινόσουνα…ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? Και, επιπλέον, όλοι οι δούλοι ΑΔΕΡΦΙΑ? Ενάντια σε ποιόν πλέον να πολεμήσεις? Και ποιος δούλος δεν θα αγαλλίαζε από μία τέτοιας έκτασης «ισότητα»?

Καιρός φίλτατε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, και να αντιληφθούμε την έκταση αυτού του ανεπανάληπτου ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΟΣ που καλύφθηκε από τον φόβο του Μονοθεϊσμού.

Διότι, πολύ απλά και αποδεδειγμένα, το ξεδόντιασμα ενός άγνωστου «χριστιανισμού» που επέτυχε ο Παυλισμός καιρός είναι ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Και εσύ και κάποιοι άλλοι να περάσετε από το στρατόπεδο μιας κλειστής κάστας στην ουσιαστική ελευθερία της σκέψης.

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 01:03:36
Προφανως ξεχνας οτι ο Παυλος ειχε την ιδιοτητα του Ρωμαιου Πολιτη.