ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί, ενώ τα έχουμε όλα, δεν είμαστε ευτυχισμένοι; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Γιατί, ενώ τα έχουμε όλα, δεν είμαστε ευτυχισμένοι; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

galazia_sfaira30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
galazia_sfairaΜέλος
07/07/2005, 12:54:48
Το όλα κρυβεται μέσα μας ,κι εκει πρέπει να αναζητήσουμε την ευτυχία μας!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

oneiric1Μέλος
08/07/2005, 16:05:14
quote:

oneiric1.... εύχομαι να πάνε όλα καλά... για την πιο όμορφη παρέα..

Να ‘σαι καλά φίλη μου, σ’ ευχαριστώ για την ευχή σου!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

Demon_LordGRΜέλος
11/07/2005, 01:15:17
καταρχήν καλησπέρα σε όλους!!!ο φίλος αστροψυχή ανέφερε οτι ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της επιβίωσης1στην πραγματικότητα ξεπέρασε απλά τις βασικές ανάγκες που έχει ο άνθρωπος,που είναι να τρώει και να πίνει υγειηνά και να κοιμάται ήσυχος.όμως στις μέρες μας η καθημερηνότητα έχει γίνει τόσο περίπλοκη,με αποτέλεσμα να δημιουργήσει νέα προβλήματα και μάλιστα χειρότερα απο τις βασικές μας ανάγκες!για αυτό και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος.όλοι απο την στιγμή που γεννιούνται παλεύουν για την επιβίωση.ο κάθε ένας με τον τρόπο του...η ανεργεία,ο ρατσισμός,η γεωμετρική αύξηση του πληθυσμού είναι κάποιοι απο τους χιλιάδες παράγοντες που συμβάλουν σε μια κοινωνία που ο άνθρωπος κάνει το πάν για να τα βγάλει πέρα.αυτός είναι ο σοβαρός και πολλη λογικός λόγος για να μην είμαστε ευτυχισμένοι.ένας άλλος λόγος που ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου ευτυχισμένος είναι η αλαζονία που τον κυριαρχεί!και δυστυχώς ο άνθρωπος είναι ενα ον που τα θέλει όλα δικά του.και όσο περισσότερα έχει τόσο περισσότερα θέλει.και ακόμη χειρότερα,θα κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει απο τους άλλους χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα,αγνωόντας την ύπαρξη του συνανθρώπου του!
rizitisΜέλος
11/07/2005, 09:45:40
O "ozzy" κάποτε σε μια συνεντευξη του σε ενα heavy metal περιοδικο ειπαι το εξεις: <απο ολα αυτα που εχω χασει ενα μου λοιπει πιο πολυ το μυαλο μου...>

ο μεγαλος ΑΞΕΛΟΣ ειπαι καποτε οτι δεν υπαρχουν εξυπνοι και βλακες απλα υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να σκεπτονται και καποιοι που δεν θελουν..

Βιολογικα ΑΣΤΡΟΨΥΧΗ ισως να τα εχουμε ολα αλλα η ευτυχια για αυτους που δεν εχουν χασει το μυαλο τους και θελουν να σκεπτονται οπως εσυ για παραδειγμα εξαρτατε και απο ενα αλλο πραγμα.
Αυτο το αλλο πραγμα ειναι η αρμονια του πνευματος σε σχεση με την υλη. αν καταφερεις να ζεις αρμονικα και οχι ορμονικα τοτε θα νιωσεις την ευτυχια. πραγμα πολυ δυσκολο δυστυχως.

μπορεις βεβαια να σταματησεις να σκεπτεσε οποτε αφου το σωμα θα περναει καλα θα εισαι μεσα στην τρελη χαρα... μονο να, θα χασεις το μυαλο σου ετσι...

απο την στιγμη που εχεις και εσυ μεσα σου ενα ψιλοδαιμονιο απο αυτα που ειχε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ Η ΩΡΑ....ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΙΣΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ(ΟΣ).

11/07/2005, 11:25:24
Nαι δεν είμαστε. Ψαχνόμαστε υποφέρουμε βιώνουμε τη μοναξιά και τη μη ουσιαστική της πλευρά κάτι φορές.
Η δημιουργική δύναμη περιμένει τις δικές μας διαταγές. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πούμε τη μαγική λέξη [ΖΩ!!!] κι όλη η δημιουργία θα μας υπακούσει.Ακόμη κι αν δεν πούμε τίποτα, αυτή εξακολουθεί να είναι μία ταπεινή στιγμή ευκαιριών, προόδου, αναγνώρισης, δύναμης.
Ανακάλυψα πως το κακό είναι η απουσία του καλού που δεν μπορεί να θεραπευτεί με το μίσος ή με μιά άλλη εκδήλωση του κακού απλά γιατί η μία απουσία δεν μπορεί να γιατρέψει μία άλλη.
Αυτό είναι καλό να το θυμάμαι συνεχώς και το κάνω καθώς βρίσκομαι εν μέσω ενός πνευματικού και ψυχολογικού πολέμου όπου το εγώ μου επιτίθεται στο πραγματικό αγνό εαυτό μου. Είναι ένας πόλεμος ζωτικής σημασίας γιατί αυτό που κρίνεται είναι η πίστη στη ζωή, και η εμπιστοσύνη στην τύχη μου.
Είμαι ευτυχής όταν η ενέργειά μου κρύβει και φανερώνει χάρη και ήρεμη δύναμη εμπέοντας βοηθώντας και τους άλλους.
ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.
ΑΛΗΘΕΙΑ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

11/07/2005, 11:25:59
Nαι δεν είμαστε. Ψαχνόμαστε υποφέρουμε βιώνουμε τη μοναξιά και τη μη ουσιαστική της πλευρά κάτι φορές.
Η δημιουργική δύναμη περιμένει τις δικές μας διαταγές. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πούμε τη μαγική λέξη [ΖΩ!!!] κι όλη η δημιουργία θα μας υπακούσει.Ακόμη κι αν δεν πούμε τίποτα, αυτή εξακολουθεί να είναι μία ταπεινή στιγμή ευκαιριών, προόδου, αναγνώρισης, δύναμης.
Ανακάλυψα πως το κακό είναι η απουσία του καλού που δεν μπορεί να θεραπευτεί με το μίσος ή με μιά άλλη εκδήλωση του κακού απλά γιατί η μία απουσία δεν μπορεί να γιατρέψει μία άλλη.
Αυτό είναι καλό να το θυμάμαι συνεχώς και το κάνω καθώς βρίσκομαι εν μέσω ενός πνευματικού και ψυχολογικού πολέμου όπου το εγώ μου επιτίθεται στο πραγματικό αγνό εαυτό μου. Είναι ένας πόλεμος ζωτικής σημασίας γιατί αυτό που κρίνεται είναι η πίστη στη ζωή, και η εμπιστοσύνη στην τύχη μου.
Είμαι ευτυχής όταν η ενέργειά μου κρύβει και φανερώνει χάρη και ήρεμη δύναμη εμπέοντας βοηθώντας και τους άλλους.
ΑΛΗΘΕΙΑ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

rizitisΜέλος
12/07/2005, 01:07:26
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΧΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΧΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ
ΧΩΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΝΙΡΒΑΝΑ ΧΩΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ.

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΧΩΡΕΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ.Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ.ΝΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΕΣΥ.

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!!

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΜΟΥ.
ΝΑΙ, ΣΥΧΝΑ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΦΤΩ ΜΕΣΑ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΘΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΦΘΟΡΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΡΙ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΣ.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΛΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΘΗΚΑ
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΦΩΛΕΙΑ Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΙΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙΝΟ,ΚΑΙΝΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΝΕΤΕ.ΑΡΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΚΑΙΝΟ ΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ,ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΛΟΝ.

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΑΠΟΚΤΙΣΕΣ<< ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ ΕΑΥΤΟΝ>>
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΣΟΣ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ, ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ....ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΖΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

quote:
ΑΛΗΘΕΙΑ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

12/07/2005, 09:20:58
Καμμιά φορά αισθάνομαι πως η ζωή μου ανήκει, κι εγώ της ανήκω. Απλά τόσο απλά...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]
H αγάπη που αναζητάς είναι καλή.Αλλά η απρόσμενη καλύτερη.

28/07/2005, 20:11:30
quote:

Δεν τα χουμε ακριβως ΟΛΑ. Ισα ισα σε αρκετούς ανθρπωπους λείπουν ακόμα και τα βασικά. Ας ξεφύγουμε λιγάκι από εμάς, τους βολεμένους και ας κοιτάξουμε τους γύρω μας.

Συμφωνώ & να βάζουμε λίγο ποιό βαθειά το χέρι στο πορτοφόλι , όλοι
εμείς που παραείμαστε βολεμένοι για τους άστεγους και τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας ,που τους λείπουνε τα βασικά.

28/07/2005, 22:03:34
Aπλές πράξεις που όμως μετράνε. Σωστά όσο υπάρχουν άνθρωποι, μπορεί ακόμα να υπάρχει και ανθρωπιά. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τελικά. Νιώθεις μιά τρομερή ικανοποίηση μετά. Αν όλοι ήταν έτσι κάτι θα άλλαζε. Δεν θα άλλαζε;

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

28/07/2005, 22:47:18
quote:
Aπλές πράξεις που όμως μετράνε. Σωστά όσο υπάρχουν άνθρωποι, μπορεί ακόμα να υπάρχει και ανθρωπιά. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τελικά. Νιώθεις μιά τρομερή ικανοποίηση μετά. Αν όλοι ήταν έτσι κάτι θα άλλαζε. Δεν θα άλλαζε;

Αφροδίτη μου, συμφωνώ κι επαυξάνω με τα χίλια σε αυτό που είπες!
Αν γινόταν αυτό που είπες, αν βοηθούσε ο ένας τον άλλον, τον συνάνθρωπο του θα άλλαζαν πάρα πολλά πράγματα.
Δυστυχώς όμως αυτό δε νομίζω να γίνει γιατί οι άνθρωποι έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους και κοιτάζουν μόνο το πως θα πλουτίσουν.
Εύχομαι κάποτε αυτό να αλλάξει στο μέλλον...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

29/07/2005, 10:58:05
΄Εξοχη εινόνα, συμφωνώ με όλα τούτα. Προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι ολοένα και περισσότερο ανθρώπινη. Βγάζω στην άκρη τον εγωισμό και την ψυχρή λογική και προσφέρω, ότι μπορώ. ΄Οπου. Βλέπω ανθρώπους να χαμογελούν από κάτι που πράττω και τους ευχαριστεί και νομίζω ότι ανοίγω μιά μικρή πόρτα στο μεγαλείο του σύμπαντος. Δεν είμαι τίποτα λέω -γιά μένα- αλλά να, κάτι φορές γίνομαι κάτι. ΄Ανθρωπος αληθινός δοτικός στοργικός τρυφερός, ένας άνθρωπος που δεν ζει γιά τον πλούτο μόνο, ανακαλύπτοντας την αξία της προσφοράς κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια.
Προτιμότερο να κοιμάμαι με ένα παράπονο.
παρά να ξυπνώ όπως δεκάδες άλλοι με μία τύψη.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

29/07/2005, 12:04:22
Αφροδιτάκι μου, όλα αυτά είναι πρός τιμήν σου που είπες!
Κι εγώ το παλεύω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα...

rizitisΜέλος
29/07/2005, 14:40:24
quote:

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ, ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ

ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ...

Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ PAPER CAR ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ PARGING,
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΟΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΕΝΩ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΗ;

01/08/2005, 21:31:36
Κι αφού δεν προσπαθούν όλοι; Πόσο να αλλάξει το σκηνικό;

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

01/08/2005, 22:06:49
Μα, η προσπάθεια που κάνουμε δεν είναι καθολική.
Ή δεν προσπαθούμε αρκετά ή γενικά έχουμε επαναπαυτεί στη δική μας βολή και δεν δίνουμε δεκάρα για τον δίπλα μας.
Πρός αποφυγή παρεξηγήσεων, μιλάω γενικά κι απρόσωπα...

02/08/2005, 08:33:59
ΝΟΗΤΟ. ΄Ετσι είναι συνήθως μας απασχολεί ο [εαυτούλης μας]. Ούτε καν εκείνοι που αγαπάμε. Συμβαίνει κι αυτό. ΄Ισως αν ο διπλανός μας από μιά πράξη μιά φράση μας γινόταν ευτυχισμένος να αισθανόμαστε διπλή χαρά. Αλλά πιά ο κανόνας είναι ένας. Να την βγούμε στον άλλον. Τον διπλανό το φίλο το συνάδελφο.]
Κρίμα.
Τα έχουμε όλα σχεδόν και πάντα αυτή η γεύση του ανικανοποίητου αφήνει μιά πικρία. Εδώ σε πληγώνουν άτομα ευεργετηθέντα από εσένα. Σε προσβάλουν σε κατακερματίζουν. ΄Αντε εσύ να ισορροπήσεις μετά. Πάντως η ευτυχία είναι στα απλά πράγματα.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
δώστε άρωμα βυθού.
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...

02/08/2005, 09:27:16
ΑΦΡΟΔΙΤΗ μου, το χειρότερο πράγμα είναι η αχαριστία!
Δεν περιμένω από κανέναν ούτε ένα ευχαριστώ για τίποτα αλλά με ενοχλεί να με βλάπτει κιόλας μετά...

daggerΝέο Μέλος
10/08/2005, 18:24:00
Γιατί, ενώ τα έχουμε όλα, δεν είμαστε ευτυχισμένοι;

Αν τα είχαμε όλα θα είχαμε και ευτυχία.Aρα δεν τα έχουμε όλα. Την απάντηση δείχνουν να την γνωρίζουν οι πάντες. Διότι η ευτυχία δεν βρίσκετε στα υλικά αγαθά. Τα υλικά αγαθά μπορεί να προσφέρουν άνεση μα όχι ευτηχία.Η ευτυχία εννοείτε σαν συναίσθημα. Σαν εσωτερική κατάσταση.Το ερώτημα είναι ποίες διεργασίες πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να βρεθεί σε κατάσταση ευτυχίας; Σίγουρα αυτές οι διεργασίες πρέπει να έχουν πνευματικό υπόβαθρο. Πρέπει να θεωρηθεί η παρούσα εσωτερική κατάσταση ως λανθάνουσα εξού και το αποτέλεσμα τις μη ευτυχισμένης ύπαρξης. Κατ' επέκταση συνεπάγεται και η αλλαγή τις συμπεριφοράς ως πνευματικό ων στο να εστιάσει λιγότερο στην ύλη και περισσότερο στο πνεύμα.Κοντολογίς ότι δίνεις παίρνεις.

Αν δόσεις αγάπη αυτή θα σου επιστραφεί.

Αυτός που ποτέ δεν ακούει ποτέ δεν μαθαίνει
http://minimata.50webs.com

10/08/2005, 22:05:03
quote:
Κοντολογίς ότι δίνεις παίρνεις.

Αν δόσεις αγάπη αυτή θα σου επιστραφεί.

Αυτό νομίζεις οτι συμβαίνει πάντοτε...?
Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες συμφωνώ απλά πιστεύω πως είναι δύσκολο μέσα στον υλικό κόσμο που ζούμε κι όλοι κοιτάμε την καλοπέραση μας να στραφούμε σε πιό πνευματικές θεωρήσεις των πραγμάτων.