- What if this was a womens world??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ήταν εντελώς διαφορετικός, ίσως πολύ πολύ καλύτερος...>>
εγω πιστευω οτι θα ηταν ο ιδιος
γιατι για να κυβερνησεις πρεπει να υποταχθει ο εχθρος
δειτε μητριαρχικες κοινωνιες
τι γινετε σε μια κυψελη οταν δεχτει επιθεση;;
βγαινουν οι πολεμιστριες και επιτηθονται στον εχθρο
ενω οι κυφηνες παρακολουθουν την μαχη απο αποσταση ασφαλειας
παντως αν καποια κοπελα θελει να εχει τον κυριαρχο ρολο
δεχομαι να με συντηρει
εγω θα κανω τις δουλειες του σπιτιου θα περιμενω να γυρισει απο την δουλεια και μολις καθεται να ξεκουραστει θα αρχιζω να τις λεω οτι ειδα ενα καταπλυκτικο κουστουμακι σε μια βιτρινα και οτι πρπεει να μου το παρει γιατι ειναι κριμα να παω στην βαφτιση χωρις καινουργιο κουστουμι
το οτι η ντουλαπα μπορει να εχει κουστουμια που εχω βαλει μονο μια φορα δεν εχει καμια σημασια
σε περιπτωση που δεν γινει το δικο μου θα με πιανει ενας τρομερος πονοκεφαλος μολις ξαπλωνουμε
τοσο δυνατος που δεν θα μπορω να εκτελεσω τα συζηγικα μου καθηκοντα αλλα θα μου επιτρεπει να μιλαω ακαταπαυστα για τα χαμενα μου καλυτερα χρονια που χαρισα στην αχρηστη γυναικα μου που με εχει σκλαβο που στραβωθηκα και την πηρα ενω η μαρια η κορη της ελενης με παρακαλαγε και ειναι και στελεχος πολυεθνικης αλλα εγω πηρα αυτη που δεν μπορεσε να προαχθει παρα σε υπευθυνη αποθηκης ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Η συνειδητοποίηση στην οποία αναφέρεται π.χ. έχει σαν στόχο να ανεξαρτητοποιηθεί η γυναίκα, από στερεότυπα που την εγκλωβίζουν σε συμπεριφορές σαν αυτές που περιγράφεις. Ακριβώς γιατί δεν αυτοπροσδιορίζεται μέσα από την σχέση γάμου με έναν άντρα. Μπορεί να το κάνει αυτό αν θέλει, αλλά όχι για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της.
Στον αντίποδα αυτού που αναφέρεις, φαντάζομαι βέβαια ότι γνωρίζεις πως υπάρχει και η εξής οπτική : "ενώ είναι καλύτερα να δουλεύει όλη μέρα η γυναίκα, να έχει το κάθε μ... στο γραφείο να της τα πρήζει, να τρέχει να αποδείξει ότι μπορεί να αποδώσει όσο και ένας άντρας, να πληρώνεται λιγότερο, αν φυσικά έχει τις ίδιες ευκαιρίες για δουλειά και μετά... γλέντι! Να γυρνάει στο σπίτι, να τρέχει να μαζέψει παιδιά σκυλιά γατιά, γιατί το αφεντικό θέλει να ξεκουραστεί μετά την δουλειά, να πρέπει να συμμαζέψει το χάος που αυτός δημιουργεί, θεωρώντας το αναφαίρετο δικαιώμα του, να είναι στην τρίχα γιατί θα πάει να βρει τις "εξωτικές" αντικαταστάτριες της, να είναι πιστή και αφοσιωμένη πηνελόπη, να μη λέει κουβέντα για τίποτα, να του κάθεται ό,τι κι αν της συμβαίνει γιατί ο "μάγκας" θα παρεξηγηθεί, να είναι και ετοιμόλογη και μορφωμένη για να καμαρώνει στους φίλους του ότι πήρε κελεπούρι κ.ο.κ."
αυτό ακριβώς το πεδίο ανταγωνιστικότητας οπτικής είναι που δεν επιτρέπει την συν-ύπαρξη, και οδηγεί από συζυγικούς καβγάδες μέχρι σε πολεμικές συρράξεις...
κατά τ'άλλα όμως, είχε πλάκα το παράδειγμα σου ![]()
![]()
Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
για το βιβλιο δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν το εχω διαβασει
απο οτι καταλαβα ομως ο συγραφεας μας λεει για εναν κοσμο που βασιζεται σε αξιες που εχουν διαμορφωσει οι γυναικες που εχουν μεγαλωσει στον κοσμο που ζουμε
καλως η κακως οι αντρες επρεπε να πανε να σκοτωσουν και να φερουν φαι
καλως η κακως οι αντρες επρεπε να σκοτωθουν μεταξυ τους για να κατακτησουν εδαφη που θα ετρεφαν την φυλη του νικητη
σαν παραδειγμα εφερα μια κοινωνια που ειναι κυριαρχο ειδος οι γυναικες(μελισες)
και εκει δεν βλεπουμε καμια διαφορα
το καθε ειδος πανω στην γη πρεπει να αγωνιζεται για να επιβιωσει
υπαρχουν ειδη που τον ρολο του προστατη τον αναλαμβανει το αρσενικο και ειδη που τον ρολο τον αναλαμβανει το θηλυκο
δεν εχουμε καμια διαφορα
παντα ο προστατης φρουρει την περιοχη που του ανοικει και σκοτωνει τον εισβολεα ειτε ειναι αρσενικος ειτε θηλυκος
ετσι και στο δικο μας ειδος η κοινωνια βασιζεται πανω στην προστασια του χωρου που κυνηγαει η φυλη δεν θα ειχαμε καμια διαφορα αν οι γυναικες ειχαν αναλαβει να φυλανε τον χωρο που θα μας παρειχε τροφη παλι η κοινωνια θα ειχε το ιδιο μοντελο
παρέθεσα μία άποψη, όχι όλο το βιβλίο και φυσικά δεν είναι αναγκαστικό να συμφωνεί κανείς μ'αυτό... αυτό που προτείνει πάντως, είναι ακριβώς το ανάποδο από αυτό που κατάλαβες. Το να συνειδητοποιήσουν οι γυναίκες τον εαυτό τους πέρα από τα εντυπώματα της κοινωνίας στην οποία έχουν γεννηθεί. Γι'αυτή την θηλυκή αξία μιλάει.
με τα δεδομένα δε της σημερινής κοινωνίας δεν νομίζω πως είναι αναγκαστικό κανείς να έχει το ρόλο του "προστάτη" (κάτι σε νταβάς μου κάνει αυτό
). Γυναίκες και άντρες μπορούν εξίσου να δουλέψουν και να επιβιώσουν, όπως και να συντηρήσουν την οικογένεια τους αν θέλουν... αυτό που είναι λυπηρό κατά την γνώμη μου, είναι αυτή η έμφυτη αδυναμία που κάνει τα αρσενικά να βρίσκουν νόημα για τον εαυτό τους μόνο μέσα από τον ρόλο του "αφεντικού", αυτού που έχει την εξουσία δηλαδή...
Galadriel

Με το γλαφυρότατο παράδειγμά σου σκιαγραφείς το τώρα με άλλα "ρούχα"...
Η Γκαλάντριελ είναι η πρώτη, στις δεκατέσσερις σελίδες που μεσολάβησαν, η οποία έδωσε μια απάντηση στο αρχικό ερώτημα.
Είναι αυτή η διαφορά η οποία αν γινόταν καταννοητή πρωταρχικά από τις ίδιες τις γυναίκες,
τα ευτράπελα παραδείγματα όπως αυτό που προαναφέρθηκε θα άρχιζαν με τον καιρό να ξεθωριάζουν.
Αδυνατώ να πιστέψω πως τα όντα που τόσο σθένος και αντοχή επιδεικνύουν, είναι τόσο ανελέητα ρηχά και ανούσια.
Εσύ φίλε μου μόνο αυτή την εικόνα έχεις από τις γυναίκες?
Δεν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό τους που πιστεύεις ότι θα καλυτέρευε τον κόσμο αν γινόταν ευρέως αποδεκτό?
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ξωτικούλα
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.
οπως ειπα πρεπει να το διαβασω για να εκφερω την αποψη μου
<<με τα δεδομένα δε της σημερινής κοινωνίας δεν νομίζω πως είναι αναγκαστικό κανείς να έχει το ρόλο του "προστάτη" (κάτι σε νταβάς μου κάνει αυτό ). Γυναίκες και άντρες μπορούν εξίσου να δουλέψουν και να επιβιώσουν, όπως και να συντηρήσουν την οικογένεια τους αν θέλουν... αυτό που είναι λυπηρό κατά την γνώμη μου, είναι αυτή η έμφυτη αδυναμία που κάνει τα αρσενικά να βρίσκουν νόημα για τον εαυτό τους μόνο μέσα από τον ρόλο του "αφεντικού", αυτού που έχει την εξουσία δηλαδή...>>
το οτι μπορουν οι γυναικες να δουλεψουν και να επιβιωσουν και να συντηρισουν την οικογενεια τους ειναι σωστο
οι γυναικες παντα μπορουσαν να δουλεψουν και να συντηρησουν την οικογενεια τους
και παντα θα μπορουν
κατι που μαλλον δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι η εργασια εχει παρει τον ρολο του κυνηγιου
και το χρημα τον ρολο του θυραματος
παλια ο ανθρωπος εβγαινε κυνηγαγε και εφερνε φαι στο σπιτι
τωρα βγαινει παει στην δουλεια και φερνει φαι στο σπιτι
παλία ο αρχηγος που εδινε εντολες στην ομαδα των κυνηγων επερνε το καλυτερο κοματι απο το θυραμα
τωρα ο προισταμενος περνει τα περισοτερα λεφτα
οπως βλεπεις δεν εχει αλαξει κατι ουσιαστικο
η γυναικα ειναι αναγκασμενη αν θελει να γινει αρχηγος της οικογενειας η ανεξαρτιτη και να ζησει μονη της να παιξει με τους ιδιους κανονες
θα βγει και θα κυνηγισει
οσο για την εμφυτη ταση του αρσενικου για αρχηγια αυτη βγαινει μετα απο χιλιαδες χρονια που το αρσενικο εχει μαθει να εχει αυτη την θεση
τωρα για τον ρολο του προστατη
παντα αυτος που φερνει το φαι πρεπει να ειναι και ικανος να φυλαει το σπιτι
ο προστατης ειναι ενας ρολος που μπορει να τον εχει και ο αντρας και η γυναικα
για να μπω καλυτερα στην συζητηση πες μου τι θες απο τον σημερινο αντρα;;
θες να μοιραζετε τις δουλειες του σπιτιου;;
εχω αρκετα χρονια σαν εργενης
και αυτα τα χρονια ειχα την τυχη και ατυχια να εχω αρκετες σχεσεις με γυναικες που την σκουπα την ηξεραν μονο σαν μεσον πτησης των μαγισων
η αληθεια ειναι οτι οι ρολοι σημερα εχουν αναμοχλευθει
σαν εργενης κανω τις δουλειες του σπιτιου μονος μου
(απεχθανομαι το σιδερωμα)
οι δουλειες δεν ειναι κατι το τρομακτικο
την μονη δουλεια που φορτωνω στην καθε μου σχεση ειναι το σιδερο
το μαγειρεμα το αναλαμβανω εγω
το πλησιμο των πιατων το πλυντηριο
το πλησιμο των ρουχων το πλυντηριο
το μονο που μενει ειναι ενα ξεσκονησμα
ενα σκουπισμα που γινετε με ηλεκτρικη(εχω βαλει στο ματι μια σκουπα ρομποτ σκουπιζει μονη της ειναι αληθεια δεν κανω πλακα)
και ενα σφουγγαρισμα
ε!! του πισωγλεντη πια
ο ντορος γινετε για ενα σφουγγαρισμα και ενα ξεσκονισμα;;;;
για το ποιος θα εχει την τελευταια λεξη;;;
για τι ακριβως;;
ξωτικουλα πιστευω οτι αν οι γυναικες ειχαν αναλαβει τον ρολο του κυνηγου αντι για τους αντρες ο κοσμος θα ηταν ο ιδιος
οι γυναικες οπως και οι αντρες ειναι ανθρωποι
υπαρχουν καλοι και κακοι μαλθακοι και δυνατοι
δεν εχουμε διαφορες ειμαστε το ιδιο ειδος
Αυτό ακριβώς είναι αντρικός τρόπος σκέψης. Ο θηλυκός τρόπος σκέψης βρίσκει μία συναίνεση, μία συνεργασία πέραν των πρακτικών αναγκών. Ερχεται να βάλει στη θέση του "εμείς και οι άλλοι" για παράδειγμα, μόνο το "εμείς"... Το πως αυτό θα εκφραστεί και στην καθημερινότητα είναι δευτερεύον στοιχείο.
με την ευκαιρία όμως... αν τελικά δοκιμάσεις αυτο το ρομποτ-σκούπα πες μου! έχω φαγωθεί να μάθω άν όντως κάνει δουλειά![]()
![]()
Galadriel

γαμω την τεστοστερονη μου γαμω
αυτη φταιει που δεν με αφηνει να καταλαβω τον αλλο τροπο σκεψης
εσυ σαν γυναικα με G κεφαλαιο δωσε μου καποια στοιχεια παραπανω
τι διαφορες θα υπηρχαν;;
βοηθα καποιον με παραγεμισμενες αρτηριες με τεστοστερονη
αν πρεπει να παρω οιστρογονα για να καταλαβω ξεχνατο![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
<<με την ευκαιρία όμως... αν τελικά δοκιμάσεις αυτο το ρομποτ-σκούπα πες μου! έχω φαγωθεί να μάθω άν όντως κάνει δουλειά>>
δεν κανει τοσο καλη δουλεια
περνει οσα βλεπει η πεθερα
τουλαχιστον το μοντελο που δοκιμασα
παντως οπως ειχα διαβασει στο focus: σε εναν κοσμο χωρις γυναικες τα παντα θα ηταν αχρωμα... οι διαφημισεις δεν θα εκρυβαν σεξουαλικα υπονοουμενα, τα ρουχα θα ηταν ολα ιδια και γκριζα και γενικοτερα δεν θα υπηρχαν κομμωτηρια, ινστιτουτα αδυνατισματος και ολες οι υπηρεσιες που στοχευουν στο να πεισουν τους πελατες οτι μονο χρησιμοποιωντας τα προιοντα τους θα κατακτησουν το αντιθετο φυλλο.
Αυτός που αποκαλούν λυτρωτή τους έδεσε στη σκλαβιά.Σε μια σκλαβιά από ψεύτικες αξίες και πλαστές γραφές.Αχ, αν κάποιος μπορούσε να τους λυτρώσει από τον λυτρωτή τους....
όχι και να πάρεις οιστρογόνα φίλε μου! δεν θα άντεχε την απώλεια το "ασθενές" φύλλο ![]()
![]()
ο θηλυκός ή ο αρσενικός τρόπος σκέψης, δεν είναι αποτέλεσμα ορμονών. Κατά καμμία έννοια. Και τα δύο υπάρχουν μέσα μας. Απλά εκφράζονται περισσότερο (η μία ή η άλλη όψη) από το αντίστοιχο φύλο...
θα σου φέρω ένα παράδειγμα... Για να λειτουργούμε σωστά στην καθημερινή μας ζωή, είναι αναγκαία η συνδυαστική λειτουργία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου... Κάποιος που έχει υποστεί λοβοτομή π.χ. αν κρατήσει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης στο ένα χέρι γνωρίζει τι είναι και πως το λένε, αλλά δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί. Αν το κρατήσει απ' το άλλο (λόγω της γνωστής χιαστί λειτουργίας των ημισφαιρίων και όπως αυτή εμφανίζεται στη χρήση των χεριών μας) ξέρει να το χρησιμοποιεί αλλά δεν ξέρει ούτε τι είναι, ούτε πως ονομάζεται...
κάπως έτσι συμβαίνει και με τους δύο τρόπους σκέψης... Ο Θησέας για παράδειγμα είχε αρκετό θάρρος για να μπει στο Λαβύρινθο και να σκοτώσει τον Μινώταυρο, αλλά χρειαζόταν την "θηλυκή σκέψη", την Αριάδνη, για να βγει απ'αυτόν... Μέσα στην μυθολογία, το θηλυκό πάντα συμβόλιζε την δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων... Αν ο κάθε Θησέας, δεν επιτρέψει να ενσωματώσει στην πραγματικότητα του, αυτή την λειτουργία δεν καταφέρνει και πολλά...
και γι'αυτό ακριβώς δεν είναι τυχαίο που όσοι άντρες προχώρησαν σε μεγάλα επιτεύγματα, ήταν γιατί πίσω τους υπήρχε μία γυναίκα.. Ικανή να ενεργοποιήσει εκείνο το "κλικ" αντίληψης που χρειάζεται για να αναδημιουργηθεί η πραγματικότητα... Κι αν χρειάζεται μία γυναίκα σαν φυσική σύντροφος, είναι γιατί πολύ λίγοι άντρες καταφέρνουν να έρθουν σε επαφή με την δική τους "θηλυκή" όψη, χωρίς να μπερδευτούν και χωρίς να την προδώσουν (βλ. ξανά Θησέας/Αριάδνη)...
σκέψου λοιπόν τώρα, έναν κόσμο που αυτή η συν-εργασία είναι καθημερινό φαινόμενο... Πολύ λιγότερα προβλήματα, πολύ περισσότερες λύσεις!
Galadriel

quote:
πολλες φορες εχουμε δει γυναικες πολυ πιο σκυλες απο οτι αντρες
απαπαπα...![]()
![]()
![]()
<<και γι'αυτό ακριβώς δεν είναι τυχαίο που όσοι άντρες προχώρησαν σε μεγάλα επιτεύγματα, ήταν γιατί πίσω τους υπήρχε μία γυναίκα.. Ικανή να ενεργοποιήσει εκείνο το "κλικ" αντίληψης που χρειάζεται για να αναδημιουργηθεί η πραγματικότητα... Κι αν χρειάζεται μία γυναίκα σαν φυσική σύντροφος, είναι γιατί πολύ λίγοι άντρες καταφέρνουν να έρθουν σε επαφή με την δική τους "θηλυκή" όψη, χωρίς να μπερδευτούν και χωρίς να την προδώσουν (βλ. ξανά Θησέας/Αριάδνη)...>>
αρα οτι εχει γινει μεχρι τωρα ειναι μετα απο ενεργια και των δυο
οποτε ποια η διαφορα του να ειναι μια γυναικα πισω απο εναν αντρα
απο το να ειναι ενας αντρας πισω απο μια γυναικα;;;;(αν και το δευτερο το προτιμω>>![]()
![]()
![]()
Το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες, πρέπει να έρθουν σε επαφή με την αρσενική πλευρά του εαυτού τους. Άλλά επειδή βλέπετε στην σημερινή εποχή πολύ δύσκολα θα βρεθεί άντρας να πλαισιωθεί με μιά ισχυρή γυναίκα, για αυτό παρατηρούμε και στις ισχυρές γυναίκες μιά μεγάλη δόση αντρισμού (π.χ. Λιάνα Κανέλλη
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
αλλά και διατι να το κρύψωμεν άλλωστε? είμαι γυναίκα ![]()
quote:
αρα οτι εχει γινει μεχρι τωρα ειναι μετα απο ενεργια και των δυο
αυτό το ό,τι που σημαίνει οτιδήποτε, είναι μία γενίκευση αντίθετη ακριβώς με το αρχικό ερώτημα... γιατί τότε δεν θα μιλούσαμε για έναν αρσενικό ή θηλυκό κόσμο...
δυστυχώς μόνο κάποια επιτεύγματα έγιναν μέσα από αυτή την διαδικασία συνεργασίας του αρσενικού με το θηλυκό...
και τα υπόλοιπα... είναι a typicall man's world
Galadriel

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
δεν κρύβεται το άτιμο! κάτι λέει κανείς και φαίνεται! ![]()
Galadriel

"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."
"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"