- What if this was a womens world??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Οχι αγαπητή gretel καταλάθος έγινε και δεν μπορούσα να τα σβήσω τα άλλα δυο γιατί έβγαζε ένα error
"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."
τότε ο πολιτισμός μας θα βρισκόταν ακόμα στη λίθινη εποχή, η ιστορία της ανθρωπότητας όμως, θα ήταν πολύ λιγότερο αιματοβαμμένη!
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.
Απαντώ: But this always was, at least half a womans world!!!
Μη μου πείτε ότι παντα δεν επηρέαζαν σημαντικά καταστάσεις(προς το καλύτερο ή όχι δεν έχει σημασία)
Μερικές μάλιστα επηρεάζουν καταστάσεις χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα!!!

Εύγε![]()
![]()
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Η παρασκηνιακή ύπαρξη των γυναικών στην πορεία του κόσμου, με τη μορφή η γυναίκα πίσω από τον άντρα, ενισχύει ακριβώς την μη ύπαρξή της και την έλλειψη δυνατότητας της άμεσης έκφρασης των απόψεών της.
Ενισχύει τη δαιμονοποιημένη εικόνα που την κυνηγά και σήμερα.
Θα συμφωνήσω αρκετά με τον φίλο Guantanamera αν και η λίθινη εποχή καταργεί τη δυνατότητα των γυναικών να είναι δημιουργικές και ευφυείς, γεγονός που δεν ισχύει.
Νομίζω όμως πως η εναρμόνιση με τη φύση θα ήταν μεγαλύτερη.
Η τεχνολογική εξέλιξη που επί της ουσίας δημιούργησε σκλάβους της κατανάλωσης και έχει βάλει την ανθρωπότητα σε ένα μονόδρομο χωρίς επιστροφή δεν θεωρώ πως είναι παρα μόνο ένδειξη της ύπαρξης δυνατών μυαλών τα οποία όμως στερούνται ήθους και φιλοσοφίας.
Σύμφωνα με τη δική μου οπτική μια τεχνολογικά λιγότερο εξελιγμένη κοινωνία θα μπορούσε να είναι πολύ πιο βιώσιμη και ουσιαστικά εξελιγμένη.
Φίλε GeorgiO το τι θέλουν οι γυναίκες είναι μυστήριο για τους άντρες εξίσου, με το τι θέλετε εσείς για τις γυναίκες.
Έχεις την εντύπωση πως το αντίστροφο μυστήριο δεν υφίσταται?
Η διαφορά είναι ότι οι γυναίκες καταλαβαίνουν δεν καταλαβαίνουν ζούνε υποχρεωτικά σε μια κοινωνία που τις παρουσιάζει τρισευτυχισμένες με το καινούριο καθαριστικό μπάνιου ενώ οι άντρες απολαμβάνουν σε μια χιονισμένη βουνοπλαγιά ουισκάκι φιλοσοφώντας και γελώντας ανέμελα σαν παιδιά.
Βάλε για ελάχιστα τον εαυτό σου στη θέση μιας γυναίκας που δεν ένιωσε ποτέ χαρά για το καθαριστικό της ή για το κραγιόν της και που γι αυτό χαρακτηρίζεται αχάριστη γιατί τα έχει όλα και γκρινιάζει.
Δεν θα σου φανούν εξίσου ρόδινα όλα.
Η αναπαραγωγή των ρόλων υφίσταται πιο κραυγαλαία από ποτέ.
Το θέμα είναι απόλυτα ουτοπικό, ανήκει στη σφαίρα του ίσως.
Είναι απλά η αναζήτηση της άλλης οπτικής, η οποία μπορεί τελικά στο μικρόκοσμό μας και μόνο ως άποψη να έχει θετικό αντίκτυπο.
Κάπως, κάπου, πρέπει κατά την άποψή μου να αναζητηθεί το κάτι διαφορετικό, η άλλη πιθανότητα. Εκτός και εάν είμαστε άπαντες ικανοποιημένοι από την σημερινή εικόνα του κόσμου, από τον σημερινό τρόπο ζωής, τον σημερινό (απ)άνθρωπο.
Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της Φάρμας των Ζώων.
Οποιοσδήποτε πάρει την εξουσία να μεταμορφωθεί σιγά σιγά στον τύρρανο που έδιωξε.
Δεν υποστηρίζω πως σίγουρα ένας γυναικείος κόσμος δεν θα γεννούσε ένα Χίτλερ ανεξαρτήτου φύλλου, απλά προτείνω μια εξερεύνιση του τρόπου σκέψης που δεν αφέθηκε ποτέ να ευδοκιμήσει ως γεννήτορας της κοινωνίας, αλλά κατάφερε να στηρίζει τις μικρές κοινωνίες των οικογενειών και να παράγει δυνάστες και σωτήρες.
Με ειλικρινή χαρά για το ενδιαφέρον σας
Ξωτικούλα
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.
Η γυναικεία δολοπλοκία ουκ ολίγες φορές ...έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη.
Η ανθρώπινη κακία και απληστία είναι χαρακτηριστικά που δεν έχουν φύλο και ράτσα. Ρωτήστε για παράδειγμα κάποιους κακομοίρηδες που βρέθηκαν απέναντι σε δικαστίνες που έκριναν όπως έκριναν ή κάποιους χωρισμένους που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα.
Πέραν τούτου όμως, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κανείς κακός για να κάνει κακό. Μπορεί και να τα καταφέρει και πολύ καλά μάλιστα με την ανικανότητά του, την βλακεία ή την αδιαφορία του μπροστά στο άδικο. Ας φανταστούμε μια διάσημη αοιδό σε θέση υπουργού φερ' ειπείν, γεγονός καθόλου απίθανο με τη φόρα που έχουν πάρει τα υπαρχοντα κόμματα!
Τα στερεότυπα του τύπου <<Οι γυναίκες είναι καλές, οι άνδρες καθαρματάκια>> μόνο βλάπτουν.
Όλοι μας οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!
Αν πάρουμε πράδειγμα από την Θάτσερ (Φόκλαντς, Ιρλανδοί απεργοί πείνας..) τότε την έχουμε βαμένη.....