ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βγάλτε το άχτι σας….ΒΡΙΣΤΕ… ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Βγάλτε το άχτι σας….ΒΡΙΣΤΕ… ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΠΛΑΤΩΝΑΣ62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
agouΝέο Μέλος
16/10/2005, 16:42:00
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ο πιο γρηγορος browser (φυλλομετρητης ιστου εαν προτιματε) ειναι το Opera(www.opera.com). Πλεον ειναι δωρεαν και για οσους θελουν στοιχεια εδω http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html.

αυτα...

ΜορφέαςΜέλος
16/10/2005, 19:08:42
Ναι πράγματι Αμαλία μου, βιάστηκα να το απορρίψω, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

17/10/2005, 13:00:20
Κι εγώ έχω ακούσει, όπως λέει ο φίλος agou, ότι το Opera είναι πιο γρήγορο, γιατί ανοίγει πρώτα το κείμενο και μετά τις εικόνες.
Δεν έχω, όμως, προσωπική αντίληψη.

Ζήσε τη στιγμή!

angiΜέλος
17/10/2005, 22:21:48
Ειλικρινα, περιμενα 25 λεπτα για ν΄ανοιξει η σελιδα!!!!!!

ΜορφέαςΜέλος
21/10/2005, 02:51:19
Φίλε Jejeje
πολύ καλό το κόλπο να μπαίνεις κατευθείαν στο κάθε τόπικ παρακάμπτοντας την κεντρική σελίδα

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

21/10/2005, 10:45:48
Φίλε μου Μορφέα,
θα συνιστούσα να κάνεις και κάτι άλλο!!

Όταν επιλέγεις μία θεματική ενότητα (π.χ., "Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις") και φυσικά έχεις πιστοποιηθεί από το σύστημα (έχεις κάνει login) θα δεις ότι στο πάνω-δεξί τμήμα της σελίδας υπάρχει ένα drop-down menu από το οποίο καθορίζεται ο αριθμός των θεμάτων τα οποία θα εμφανίζονται κάθε φορά. Έτσι εμφανίζονται οι ακόλουθες επιλογές: Εμφάνιση όλων των θεμάτων | Εμφάνιση όλων των ανοικτών θεμάτων | Εμφάνιση θεμάτων τελευταίας ημέρας | Εμφάνιση θεμάτων των τελευταίων 2 ημερών, κλπ.

Έτσι κάθε φορά που επιλέγεις μία θεματική ενότητα η εφαρμογή διαχείρισης του forum (Snitz) βάσει της επιλογής σου (πχ, Εμφάνιση όλων των θεμάτων) αναζητά από τη βάση δεδομένων τα αντίστοιχα topics. Δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα θα πρέπει να αναζητήσει και να εμφανίσει στην οθόνη σου το σύνολο των θεμάτων της θεματικής ενότητας που έχεις επιλέξει. Κάτι που όπως καταλαβαίνεις απαιτεί πόρους από το σύστημα και χρόνο για την εκτέλεσή του!!

Οπότε θα συνιστούσα να επιλέξεις από το drop-down menu την επιλογή με το μικρότερο δυνατό χρόνο εμφάνισης θεμάτων, η οποία φυσικά ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου σαν χρήστης του Esoterica. Δηλαδή αν χρησιμοποιείς το forum κατά μέσο όρο κάθε 3 ημέρες, να επιλέξεις την "Εμφάνιση θεμάτων των τελευταίων 5 ημερών".

Το παραπάνω trick θα επιταχύνει (κάπως) τον χρόνο εμφάνισης των θεμάτων στις κεντρικές σελίδες των θεματικών ενοτήτων.

Σημείωση: Τη διαδικασία αυτή μπορείς να την εκτελέσεις μία μόνο φορά και όχι για κάθε θεματική ενότητα, αφού η σχετική πληροφορία αποθηκεύεται στο σύστημα διαχείρισης forum. Έτσι αρκεί να την εκτελέσεις για μία θεματική ενότητα και αυτόματα θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες!!

Ελπίζω να ξανα-δείς κάποιο αποτέλεσμα!!!
Φιλικά
--Je^3--

ΜορφέαςΜέλος
23/10/2005, 03:32:38
Μπράβο ρε συ jejeje, που ήσουν τόσο καιρό;;;;;
Μάλλον βέβαια που ήμουν εγώ τόσο καιρό και δεν ρώταγα....
Είχα βάλει να μου δείχνει όλου του χρόνου, πράγματι έχει διαφορά.

Να 'σαι καλά!

23/10/2005, 18:15:51
Επίσης μία πολύ καλή μέθοδος για την καταπολέμηση του αργού ανοίγματος σε σελίδες των forums, είναι να κάνεις κλικ στη σελίδα
και μετά να πας στην τράπεζα να πληρώσεις λογαριασμούς, ή να πας να τηγανίσεις πατάτες, ή να πας στη δουλειά σου και να γυρίσεις να βρεις έτοιμη τη σελίδα!

(καλά μη βαράτε! πλάκα έκανα!!! )

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΜορφέαςΜέλος
23/10/2005, 21:16:14

Καλό!

Edited by - Μορφέας on 23/10/2005 21:17:20

ΜορφέαςΜέλος
23/10/2005, 21:22:37
Παρεπιπτώντος... να κάνω άλλη μια τεχνική ερώτηση, το σάιτ πως το λέμε στα ελληνικά; Εσωτέρικα ή Εσωτερικά; Έχει τύχει να μιλήσω με μέλη και να αναρωτιόμαστε για τον τονισμό.

24/10/2005, 02:01:34
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ λέγεται.

(εσωτέρικα )

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

24/10/2005, 08:24:22
Κι εγώ το ακούω και με τους 2 τρόπους.
Εγώ το λέω "Εσωτέρικα".
Πάλι καλά που δεν το έχουμε ακούσει κι ως "Εσωτερίκα"...

In anticipation of my resurrection...

KrisnnaΜέλος
27/10/2005, 07:10:45
Εσωτέρικα λέγεται με την ξενική προφορά και Εσωτερικά με την Ελληνική.
Κανένα απο τα δύο δέν είναι λάθος
Όσο για το αργό άνοιγμα των σελίδων κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει τις τελευταίες μέρες γιατί τις μεσημεριανές ώρες κάνει περίπου μισή ώρα να ανοίξει, η φίλη angi παραπάνω είπε 25 λεπτά, πάνω - κάτω τον σωστό χρόνο είπε.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Edited by - Krisnna on 27/10/2005 07:11:52

ΜορφέαςΜέλος
28/10/2005, 21:55:45
Γενικώς πάντως κι εγώ βλέπω οτι όσο πάει και πιο αργά ανοίγουν οι σελίδες,
πάντως Κρίσνα, ρίξε μια ματιά σε αυτά που προτείνει ο jejeje παραπάνω, θα σε βοηθήσουν σίγουρα

KrisnnaΜέλος
28/10/2005, 22:17:21
Το κατάλαβα
Εκεί που μου λέει Εμφάνιση των θεμάτων των τελευταίων 30 ημερών, να αλλάξω την επιλογή και να το κάνω ... δύο ημερών.
Θα είναι λίγο πιό γρήγορο ελπίζω το μεσημέρι, γιατί πρωί και βράδυ δέν έχω πρόβλημα.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

TelekinesisΜέλος
24/11/2005, 21:10:14
Φίλε μου μορφέα, διαχειρηστές της σελίδας και λοιποί αναγνώστες.

Δεν είναι δυνατόν η σύνδεση με το Internet να σου ανεβάζει CPU usage 99% !!!

Eδώ η υπόθεση μυρίζει worm.

Είναι πολλύ πιθανόν τα forums του Esoterica να έγιναν στόχος επίθεσης απο κάποιους που απλά ονειρεύονται να φιμώσουν την σελίδα.

Ενδεικτικά σας αναφέρω οτι σε μια μου περιήγηση ανακάλυψα ένα συμβάν μεταξύ της σελίδας eee και κάποιου ανώνυμου απολογητή ο οποίος μέσω e-mail προσπαθεί να μολύνει με ένα stelth worm την σελίδα του πρώτου.

Aν και η γνώμη που έχω και για τους 2 είναι η χείριστη, εν τούτοις κρίνω απαράδεκτη την τακτική του ηλεκτρονικού πολέμου.

Προσέξτε πάρα πολλύ γιατί είναι κρίμα η σελίδα του esoterica να πάθει την όποια ζημιά απο το τυφλό μίσος και τις ηλεκτρονικές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει κάποιες παραεκλησιαστικές οργανώσεις.

Ευχαριστώ._

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

mariha2912Μέλος
25/11/2005, 12:59:39
ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΠΑΡΑΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ Η ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!
TelekinesisΜέλος
25/11/2005, 16:27:18
Νομίζω πως πλησιάζω στην απάντηση του τι έχει συμβεί.

Ρίξτε μιά ματιά στο site www.itfreaks.com

Έχω την εντύπωση οτι πρόκειται για ένα καινούριο spyware virii, το οποίο ο περισότερος κόσμος το άρπαξε απο το msn παρ' όλο που είχε Firewall.

Μάλλον χρειάζεται ένα anti virii πρόγραμμα όπως το AVG.

Είδωμεν στην πορεία._

25/11/2005, 17:44:23
Αγαπητέ φίλε Telekinesis
Αρχικά να σε καλωσορίσω στο Esoterica και να σου ευχηθώ καλή και δημιουργική διαμονή!
Προφανώς δεν μπορώ να αποκλείσω το σενάριο που περιγράφεις (στόχος επίθεσης), αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα (της χαμηλής ταχύτητας) σχετίζεται βασικά με τον υφιστάμενο εξοπλισμό. Κατά το παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες αναβάθμισης κάποιων εφαρμογών (για παράδειγμα η αναβάθμιση της βάσης δεδομένων) με πολύ καλά αποτελέσματα στην ταχύτητα απόκρισης της εφαρμογής διαχείρισης του forum.
Όμως η υφιστάμενη κατάσταση (πολλοί ταυτόχρονα συνδεδεμένοι χρήστες και παράλληλα αύξηση του μεγέθους της βάσης δεδομένων) απαιτεί υψηλούς πόρους κυρίως σε επίπεδο επεξεργαστή και μνήμης. Το ζήτημα αυτό το εξετάζουμε και πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί μία λύση!

Φιλικά
--Je^3--

TelekinesisΜέλος
25/11/2005, 20:55:11
Φίλε --JE^3--

Σ' ευχαριστώ για το καλοσώρισμα.
Aν χρειαστείτε extra tech support, just let me know._