ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχουν τελικά οι 12 Θεοί? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχουν τελικά οι 12 Θεοί? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kost70 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
09/02/2004, 20:36:43
Αγαπητέ steelspring,

πολύ ορθά αυτά τα οποία καταγράφεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέμα δεν υπάρχει.

Δυστυχώς, οι ψυχολογικές προεκτάσεις του γεγονότος, ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού καλώς ή κακώς παρασύρθηκε σ' αυτή την αρρωστημένη πεποίθηση, δεν μπορεί να είναι ευκαταφρόνητες και χρήζουν ειδικής μέριμνας. Έτσι απλά!

Για μένα ο όλος μύθος έχει μία εσωτερική σημασία, η οποία όμως δεν έχει να κάνει σε τίποτα με "προπατορικό αμάρτημα".

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 09/02/2004 20:37:58

Edited by - Zadok on 09/02/2004 20:39:33

kynikosΜέλος
09/02/2004, 20:39:10
Schwabe
quote:
Ο «κοσμάκης» φίλτατε θα πράξει αυτό που κρίνει σωστό. Ο πλουραλισμός στην ενημέρωση είναι ΕΠΙΣΗΣ μια κατάκτηση του κοσμάκη».
Να σου πώ, σε αυτό συμφωνώ μαζί σου. Ίσως αυτό να κάνει κιόλας ο κοσμάκης, καθώς φεύγει τρέχοντας από αρχαιολάτρες και παπάδες συνάμα, και κατ'ευθείαν στα Gucci.
quote:
<<Ο κοσμάκης δεν είχε ΚΑΙ θέληση αλλα ΚΑΙ συμφέρον να χάψει την κοροϊδία;>>
ΟΧΙ φίλτατε. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ πέραν της όποιας πρόσκαιρης ΝΑΡΚΩΣΗΣ!
Για ξανασκέψου το αυτό. Το παιγνίδι του εκμεταλευτή και του εκμεταλευόμενου θέλει δύο παίκτες.
quote:
Δεκανίκι δε, είναι τα αποκαλούμενα ως «Αγία Γραφή» συμπιλήματα των λαοπλάνων προσηλυτιστών της εβραϊκής δεισιδαιμονίας!
Ίσως δεν το συμμερίζομαι αυτό γιατι δεν το ζώ όσο έντονα όσο φαίνεται να τό ζεις εσύ.
Εντώ στο Άγγλια, ο κόσμος είναι ΠΟΛΥ πιο "κουλαριστός" στο θέμα της θρησκείας.
Η ιδεα οτι μπορει να γίνεται εκμετάλευση του λαού με την "Αγια Γραφή" πλησιάζει το ξεκαρδιστικό.
Στην Ελλάδα σήμερα μπορει να είναι αλλοιώς, δεν ξέρω. Πάντως, όταν ζούσα εκεί, προ 10ετίας, κανένας (εκτος κάτι γριούλες) δεν έδινε σημασία στους παπάδες. Φαινεται τα πράγματα αλλαξαν πολύ.
quote:
«Δεν με ενδιαφέρει άμεσα η "ευρεία κατανόηση".
Πιστεύω οτι εχει πρωτεραιότητα η προσωπική κατανοηση.»

Εδώ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι και η διαφορά μας.

ΤΩΡΑ με κατάλαβες.

quote:
Κόψε κάτι ρε kynikos, κόψε κάτι! Κατά τα άλλα, όπως αντιλαμβάνεσαι, με το «ΜΕΣΑ ΣΟΥ» απλά απαντάς ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Χμμμμμ
Χε,χε, δεν κόβω τίποτα!

Τελικά, ΜΟΝΟ στον εαυτό σου μπορείς να απαντήσεις!

Μόνο αυτός θα σε ρωτήσει, φιλε...

quote:
Ποιο απ’όλα φίλτατε? Η…«σωστή που θα αναδυθεί ΜΕΣΑ ΣΟΥ»? Μάαααααλιστα…………………….
Λοιπόν, τώρα που έχουμε αρχίσει να καταλαβαινόμαστε, Schwabe, τι να σου πώ; Μέχρι και συμπαθητικός έχεις αρχίσει να μου φαίνεσαι.

xxx
Κ

09/02/2004, 20:46:53
Ρε παιδιά, θα πάει μακριά αυτή η Samsonite;;;

quote:
Το παιγνίδι του εκμεταλευτή και του εκμεταλευόμενου θέλει δύο παίκτες.

Και τί κάνουμε εμείς γι' αυτό;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

kynikosΜέλος
09/02/2004, 20:47:30
quote:
Η ανθρωπότητα τελεί τάχα υπό ενοχική ομηρία;

Βρε, βρε, βρε, ποιος είπε οτι δεν γίνονται θαύματα.

Εδω, ακόμα και ο steelspring αρχιζει τελικά να το κατανοεί!!!

(Έστω και αμυδρά)

09/02/2004, 20:52:22
Ε, γήπεδο το καταντήσαμ' εδώ μέσα!!!

Φίλε kynikos, τί έγινε; Χάλασες κι εσύ μέσα στο Esoterica;

kynikosΜέλος
09/02/2004, 22:56:19
quote:

Γιατί, Zadok, τί σου ξύνισε που είπα εδώ μέσα;

Επειδή προσπαθώ να βάλω μια βάση ΚΑΘΑΡΗΣ επικοινωνίας, με τον φίλο Schwabe; Έστω και με τον steelspring;

Τί θες να κάνω; Να μιλάω αερολογίες περι ανθών και αγγέλων όταν δεν έχουμε ακόμα καταλάβει το αλφα-βητα;

Μπόρει να έχω μεγάλες διαφορές με τον Schwabe, αλλα τουλάχιστον στα τελευταία 3-4 μυνήματα έχω καταλάβει την τοποθέτηση του, και ελπίζω και αυτός την δική μου.

Επειδή διαφωνούμε είναι ντε και καλά γήπεδο;

Νομίζω οτι μια ξεκάθαρη οριοθέτηση των "πιστεύω" ειναι απαραίτητη για οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση. Δεν θέλω να παίζουμε τις "κουμπάρες".

Ουτέ μπορώ να πώ πιά στον Schwabe (οπως του έλεγα πριν ένα μήνα) οτι δεν καταλαβαίνω απο πιά θέση μιλάει. Αυτό είναι καλό πράγμα.

Τώρα, αν τα πυρά μας ήταν λίγο υπερβολικά, ας το καταχωρήσουμε στο "frustration" του καθενός, που ο άλλος έδειγνε να μην θέλει να τον καταλάβει.

Τώρα που βρήσκουμε μιαν άκρη, δυσανασχετεις;
Δεν καταλαβαινω γιατί;

Φιλικα πάντα

Κ

Edited by - kynikos on 09/02/2004 22:57:58

steelspringΜέλος
09/02/2004, 23:03:38
quote:
Ε, γήπεδο το καταντήσαμ' εδώ μέσα!!!

Εντάξει βρε Zadok
Ας είμαστε υπομονετικοί με τους συνομηλητές .
Πόσο μάλιστα όταν περνούν το στάδιο της διανοητικής εφηβείας.
Μήν υπερεκτιμάς εύκολα τους ανθρώπους.

kynikosΜέλος
09/02/2004, 23:14:00
quote:
kynikos: Το παιγνίδι του εκμεταλευτή και του εκμεταλευόμενου θέλει δύο παίκτες.

Zadok: Και τί κάνουμε εμείς γι' αυτό;;;

Αυτη Zadok, είναι πράγματι μια μεγάλη απορία.

Άν θέλετε, να το συζητήσουμε, είτε σε αυτό το τοπικ, είτε σε άλλο.

Σαν εισαγώγη να πώ οτι από την δική μου άποψη, μου φαίνεται όλο και πιο απίθανο τα δύο να είναι ασύνδετα.

Τεινω όλο και πιό πολύ να πιστεύω οτι όταν επαιμβαίνουμε σε καταστάσεις που μας μιάζουν σαν εκμετάλευση, το κάνουμε για να καλύψουμε ένα συναισθηματικό κενό μας.

Παρεπιπτόντως, έτσι ερμηνεύω και το <<μην κρίνετε ινα μην κριθειτε>>

Το αρχικό ερώτημα λοιπον:- Τι να κάνουμε;
1) Να αγαπάμε και τους δύο.
2) Αν πραγματικά χρειάζεται επέμβαση, να μην βιαστούμε, αλλά να σκεφτούμε όλες τις πλευρές ΠΟΛΥ καλα.

Αυτά για τώρα

Κ

10/02/2004, 01:01:34
quote:
Γιατί, Zadok, τί σου ξύνισε που είπα εδώ μέσα;

Αγαπητέ, μάλλον όταν εκνευρίζεσαι ξεφεύγεις και παίρνει η μπάλα ότι βρει μπροστά της (εδώ κολλάει και το γήπεδο, αλλά που να...)... οπότε δε θ' απαντήσω σ' αυτό το ποστ σου.

Ότι είχα να πω το είπα πιο πάνω, όταν δεν έβλεπες...

quote:
Εντάξει βρε Zadok
Ας είμαστε υπομονετικοί με τους συνομηλητές .
Πόσο μάλιστα όταν περνούν το στάδιο της διανοητικής εφηβείας.
Μήν υπερεκτιμάς εύκολα τους ανθρώπους.

Σ' ευχαριστώ, φίλε steelspring, συμπτωματικά με βοήθησαν αυτά που γράφεις...

quote:
μου φαίνεται όλο και πιο απίθανο τα δύο να είναι ασύνδετα

Αγαπητέ kynikos,

θα ήθελες να μας εξηγήσεις τί εννοείς; Ποιά είναι τα δύο δηλαδή;

quote:
Παρεπιπτόντως, έτσι ερμηνεύω και το <<μην κρίνετε ινα μην κριθειτε>>

Σαν κάλυψη συναισθηματικού κενού;

quote:
1) Να αγαπάμε και τους δύο.
2) Αν πραγματικά χρειάζεται επέμβαση, να μην βιαστούμε, αλλά να σκεφτούμε όλες τις πλευρές ΠΟΛΥ καλα

Συγγνώμη, δηλαδή όλοι εμείς είμαστε έξω απ' αυτό το "συστηματάκι";

Αν θέλεις, μην "γράψεις" κι αυτή τη φορά τις ερωτήσεις μου για χάριν κάποιου "frustration".

steelspringΜέλος
10/02/2004, 04:28:43
"Τεινω όλο και πιό πολύ να πιστεύω οτι όταν επαιμβαίνουμε σε καταστάσεις που μας μιάζουν σαν εκμετάλευση, το κάνουμε για να καλύψουμε ένα συναισθηματικό κενό μας."

" O πραγματικός εχθρός είναι μέσα μας"

"Ακομα και ο άθρησκος που ανέφερες, ας πούμε ενας "καταναλωτής", καταναλώνει για να καλλύψει μιαν ανασφάλεια, που πηγάζει απο ένα αίσθημα ανεπάρκειας, που πηγάζει από μια υπαρξιακή ενοχή, μιά αίσθηση οτι κατι δέν έκανε καλά... "

Αυτές είναι τρείς τοποθετήσεις σου φίλε μας Kynikos .

Είναι διάχυτο το στοιχείο της επεξήγησης των πραγμάτων με γνώμονα το συναισθηματικό κενό ,την υπαρξιακή ενοχή ,και την ανασφάλεια / ανεπάρκεια.
Το να αισθάνεσαι έτσι μπορεί να γίνει κατανοητό απο τους φίλους του τόπικ καί ίσως και σεβαστό . Δεν είμαστε κτήνη.
Το να προσπαθείς όμως να διερμηνεύεις με τον ίδιο γνώμονα τις τοποθετήσεις των υπολοίπων δεν νομίζω ότι είναι και τόσο γόνιμο.
Δεν είμαστε όλοι θύματα ενος determinative edogenous morality frustration.
Το χειρότερο είναι ότι έτσι, όλες οι κακίες των άλλων είναι απλά δικά μας σφάλματα που πρέπει εμείς να διορθώσουμε στον εαυτό μας.
Αυτό είναι εξωφρενικά άτοπο και απαράδεκτο.
Αναρρωτιέμαι τι είδους κόσμο μπορεί να χτίσει κανείς σε ένα τέτοιο θεμέλιο.
Τι είδους ταλαίπωρη σκέψη θα γεννηθεί απο κάτι τέτοιο;