- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Επειδή μου απάντησες εκτενώς(ανεξάρτητα με το αν συμφωνώ και που),σου οφείλω τουλάχιστον άλλη μια σειρά σχολίων επί των δικών σου.
quote:
Οπως σε καθε εξειδικευμενο γνωστικο αντικειμενο, ετσι και εδω δεν ισχυει η τυφλη συγχρονη δημοκρατια της πλειοψηφιας και του ισου βαρους του καθε τυχαιου , ασχετου και φανατικα αντιθετου συνομιλητη..
Συμφωνώ στον κανόνα αυτό,διαφωνώ όμως ότι τα περί αντιχρίστου είναι γνωστικό αντικείμενο και μάλιστα εξειδικευμένο.
quote:
Ειτε οι Χριστιανοι , Ειτε οι αλλοι, θα πιαστουν τα μεγαλυτερα κοροιδα στο συμπαν και αυτο θα ειναι αιωνιο αποτελεσμα..
Ειτε γινει το ενα ειτε το αλλο..Σε καθε περιπτωση το αποτελεσμα θα δειξει ..
Το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο του συλλογισμού σου αφήνεις περιθώριο και στις δυο εκδοχές,σε καθιστά λογικό.Σε άλλα σημεία-δεν χρειάζεται να τα βάλω σε quote- είσαι εντελώς απόλυτος όμως...
quote:
Δεν με ενδιαφερει σε θρησκευτικο νημα να μιλησω να εξηγησω τα βασικα της πιστης και του αναλογου ποιοτικου διαλογου, υπαρχουν αλλου οι εξηγησεις.
Ο ποιοτικός διάλογος αναδυκνύει κάθε είδους νήμα.Διαφωνώ εξ' άλλου ότι αυτό είναι καθαρά θρησκευτικό,με την έννοια ότι επιτρέπει την είσοδο μόνο σε θρήσκους.Μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις.
quote:
Αν παλι δεν γουσταρετε
quote:
θα εβγαζα τον ορθολογισμο σας
quote:
που ουτε να φανταστειτε
Μη με ξανατσουβαλιάσεις,όταν απαντάς σε δικά μου σχόλια,αν επιθυμείς διάλογο μαζί μου.Κίτρινη κάρτα.
quote:
Αυτα που ειπες σε εμας εδω περι ορθολογισμου, τα λες και σε αλλα νηματα πνευματικου τυπου και μη ορθολογιστικων αναζητησεων η κρατας δυο μετρα και δυο σταθμα? Μας δειχνεις σε παρακαλω?
Θεωρώ ότι οι αναρτήσεις μου είναι τίμιες και προσπαθώ να απαντώ κατά την κρίση μου σε όλους,εκτός γελοίων εξαιρέσεων.
Όποιος βρει σχόλιο μου που να επιδέχεται κριτικής,θα απολογηθώ ευχαρίστως.
Δεν θα του το βρω εγώ όμως,θα ήταν οξύμωρο,δεν θα ήταν;
quote:
Δειχνεις καλυτερο επιπεδο παντως στον αρχικο λογο
Σε ευχαριστώ για την παραδοχή σου αυτή.Ελπίζω να διαπιστώνεις το ίδιο και σε δεύτερο χρόνο.
Καταληκτικά,η προτροπή μου απλά είναι να μην είναι κανείς απόλυτος σε θρησκευτικά ζητήματα.Αυτό σου παρατήρησα κατά κύριο λόγο.Ακόμη κι αν είναι κάποιος μέσα του, σίγουρος για το τι πιστεύει,δεν μπορεί να το αποδείξει.
Ευτυχώς ή δυστυχώς οι πιθανότητες είναι με τους σκεπτικιστές,είτε είναι ευγενικοί είτε όχι.
Δεν είμαι σίγουρος σε ποιο βαθμό ανήκω στους πρώτους,σε κάθε περίπτωση όμως την ευγένεια την θεωρώ αρετή.
Καλή σου συνέχεια.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:φιλε vas vasquote:
Εδω βρε του έκατσε του θεού,να κάνει "παιχνίδι"?Γιατι, ανακαλυφθηκε πλανητης σαν την γη? Εχει και αλλους πιο διπλα?
Ειναι επιχειρημα αυτο, με το μικρο σου μυαλο να κρινεις υποθετικα οτι δεν μπορει να του εκατσε εδω? Και αν του εκατσε οπως λεμε εμεις ?
Πολυ ρισκο τραβας για μια αποφαση που θα σου κοστισει αιωνια ..
Η εστω θα σε ριξει σε υποδιεστερη κατασταση στην μετενσαρκωση (δεν την πιστευω) αλλα για να σου δειξω οτι ο περισσοτερος πλανητης διαχρονικα πιστευει στην Θεια Κριση ..
Ναι εδω εκατσε το παιχνιδι..Σου φαινεται μικρη για εμας τους ανθρωπους? Ε και ο Θεος ειναι απειρος και ακριβως για αυτο τον λογο χωρεσε σε ανθρωπινο σωμα ενα του προσωπο..Αδιανοητο για εμας ε?
Ε εμεις δεν εχουμε απειρο μυαλο για να κανουμε τετοιο παιχνιδι..
Μονη μας ελπιδα να ενωθουμε ψυχικα και εγκεφαλικα μαζι του..
Να μετεχουμε στο High λικι του..Να γινουμε αθανατοι..
Οσοι πεταξουν την ευκαιρια λογω της κουτοπονηρης προσωρινης βλακειας τους και των προσωρινων παθων τους, ας προσεχαν ..
με βρισκει συμφωνο το κειμενο σου κ μου θυμιζει επιγραφη που ειδα κ εγραφε "the universe thinks through you"...κ σκεφτηκα τι μαλκιες γραφει..αλλα επειτα οταν το σκεφτομουν ελεγα στον εαυτο μου ρε μπας κ ειναι ετσι...τι δηλαδη...οτι το συμπαν κ αρα ο θεος μαθαινει κ σκεφτεται μεσα απο εμας...τι απο εμας δηλαδη...απο τις εμπειριες μας απο αυτα που ζουμε μαθαινει κ σκεφτεται ο θεος μεσα απο εμας...δηλαδη πρωτα τρωμε τα μουτρα μας εμεις κ ο θεος μεσα μας εκ του ασφαλους μαθαινει απο τις καρπαζιες μας κ τις κατραπακιες μας...εμας μας κοστιζει γιατι κ οι λανθασμενες πραξεις μας που δεν ξερουμε τα λαθη μας εχουν συνεπειες για εμας για την ζωη μας αλλα εκεινος μεσα μας παιζει μπαλα εκ του ασφαλους...αρα αστα να πανε στο διαολο κ ακομα παρα περα την βαψαμε κ την πατησαμε χοντρα
π.σ.αφιερωμενο απο τον θεο μεσα μας σε εμας...vas vas vas o paraskevas vas vas να το ξερεις vas vas vas o paraskevas vas vas να υποφερεις http://www.youtube.com/watch?v=r0EXO-yf-_c
Ποιός ήρθε?
Edited by - Κostakourtas on 09/12/2012 01:13:00
Μεγάλε Θανάση,καλά τους την είπες!!
Και που να ήξερες,ότι έχεις να κάνεις με τους ερπετόμορφους του Γιαχβέ!
Θα καθόσουνα βρε Διάκο να σε σουβλίσουν,άν ήξερες ότι λάτρευες Δρακονιανές Σαύρες?Απο αυτές που διψάνε για αίμα?
<< Κατά τό έτος έκείνο θ' όνοίξη ό Κύριος τίς πύλες τών Ίνδιών πού έκλεισε ό βασιλιάς τών Μακεδόνων Άλέξανδρος. Θά βγοϋν τότε απ' έκεί οί έβδομηκοντα δύο βασιλείς μέ τόν λαό τους, τά λεγόμενα βδελυρά έθνη, πού είναι πιό σιχαμερά όπό κάθε άηδία καί δυσωδία. Αύτά θά διασκορπισθοϋν σ' ολο τόν κόσμο. Θά τρώνε ζωντανούς τούς άνθρώπους καί θά πίνουν τό αίμα τους. Θά καταβροχθίζουν έπίσης μέ μεγάλη ηδoνή μύγες, βατράχους, σκυλιά καί κάθε άκαθαρσία. Άλλοίμονο στίς περιοχές, απ' οπου θά περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, άς μην ύπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω δμως οτι θα ύπάρχουν.>>
Αγιος Ανδρέας.
Δηλαδή θα βγούν οι Σαυρες του καλού και πανάγαθου Γιαχβέ,να μας φάνε!
Γιατι καλέ μας Γιαχβέ,είσαι τόσο αιμοβόρος?
ΓΙΑΧΒΕ:Αφου είσαστε κουτορνίθια μπρέ!!
Οχι όλοι μας Γιαχβούλη,υπάρχουν και έξυπνοι ανάμεσά μας.
ΓΙΑΧΒΕ:Μα για αυτο σας έχω βάλει τόσους πολλούς "υπηρέτες"μου,να "ζουν ανάμεσά σας",ώστε να μην μπορείτε εσεις οι 2-3 να τους ξυπνήσετε.
Και τι φταίμε εμείς Γιαχβούλη να φαγωθούμε,αφου δεν μας ενδιαφέρεις?
ΓΙΑΧΒΕ:Εσας θα φάω πρώτους,γιατι είστε οι πιο δύσκολοι.Οι άλλοι,οι πιστοί μου,θα κόβουν μόνοι τους το χέρι τους και θα μου το δίνουν να το φάω.Θα μου προσφέρουν και τα παιδιά τους για επιδόρπιο.
Μα καλά βρε Μεαγαλόσαυρε,τόσο λαλάκες είναι?
ΓΙΑΧΒΕ:Εμ αφου τόσες χιλιάδες χρόνια,είναι τα ίδια πρόβατα?Είδες τι καλά το έχω δέσει το γλυκό?Δεν βλέπεις εκει στο φόρουμ,άλλα τους γράφεις,άλλα καταλαβαίνουν και άλλα σου απαντάνε?
Εντάξει βρε Γιαχβέ,αλλά πές μου τι θα κάνεις με τον άλλον?
ΓΙΑΧΒΕ:Ποιόν άλλον?
Εκείνον που σε νίκησε πίσω στα χρόνια τα παλαιά.Τον Απόλλωνα λέω βρε.
ΓΙΑΧΒΕ:Φτού σου μπρε,τι θα μου κάνει αυτός?Δεν βλέπεις πόσο στρατό έχω?Χριστιανούς,Μουσουλμάνους,Βουδιστές,Ταοίστές και όλους τους θρησκόληπτους του κόσμου.Για μένα δουλεύουν μπρέ!
Ξέρεις Γιαχβούλη,δεν τα έχεις υπολογίσει καλά.Ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει το Ελληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος,αλλά δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει Ελληνας και Αθεος!!Οι Ελληνες δεν γονατίζουν ούτε μπρός στους θεούς τους,πόσο μάλλον σε σένα χαϊβάνι!
ΓΙΑΧΒΕ:Ουστ απο δω μπρέ,θα στείλω κι άλλους απολογητές της ΟΟΔΕ,εκεί στο φόρουμ,να σε στριμώξουν και να πάρεις κόκκινη κάρτα.
Πρίτς Γιαχβούλη,με προστατεύει η Αγία Αμαλία!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 09/12/2012 02:56:18
quote:
!Κόντρα σε όλους τους Αγίους της Ορθοδοξίας μας που μας περιγράφουν με λεπτομέρειες πώς θα κινηθεί ο Αντίχριστος κατα το πρώτο του διάστημα....
Δεν θα απαντησω για το ποιος ειναι ο αρχιπλανος των ημερομηνιων και ο κλοουν της εσχατολογιας...Εχει βουηξει το δυκτυο με σενα και τις απουυχημενες προβλεψεις σου..Με την βουλα ..
Δεν εβγαινα ποτε ευθεως να πω οτι ο θεος μου ειπε κτλ, ακομα και να ισχυε..εσυ το εκανες..εχεις μετρησει τις φορες που επεσες εξω?
Ασε τις ξερουν πολλοι για σενα..Αξιπιστια 0...Μονο σου εισαι και πλανας τους αδαεις .. που δεν σε ξερουν
Ενω η δικη μου αποψη , ακομα παιζει...δεν μπορεις ακομα να μου προσαψεις κατι, διοτι ποτε δεν εχω δειξει την 100% δικη σου βεβαιοτητα και κατα δευτερον οπου δινω μεγαλα ποσοστα, ακομα βρισκονται σε εξελιξη και μαλιστα καθημερινα κερδοφορα ...
Τωρα περι πατερων που ειπες κατι , θα πω μονο οτι η θρασυδειλια σου ξεπερνα ακομα και την επαγγελματικη αερολογια σου..
Για αποδειξε μας λοιπον με αυτους που επικαλεστηκες, οτι ολα αυτα που ειναι να γινουν πριν αναλαβει την εξουσια, δεν μπρουν να γινουν σε λιγοτερο απο ενα μηνα η ενα εξαμηνο εστω...Δειξε μας που οι αγιοι εβαλαν χρονικα διαστηματα και ορια για αυτα που ονομαζεις με την φαντασιοπληξια σου "εργο αντιχριστου" κτλ...Εφευρετη του καρτουν της αλεπους που τολμας και μιλας ..
Φυσικα δεν θα αποδειξεις τιποτα γιατι δεν μπορεις , μον ονα αερολογεις για να εντυπωσιαζεις αρχικα και μετα να γελα και το παρδαλο κατσικι μαζι σου ..Να μην πουμε για τον εκδιωγμο σου απο ολα σχεδον τα φορουμ ουτε για την συμπεριφορα σου ..
Δεν βλεπω πλεον και νοημα να ασχολουμε με το ανοητο απο τον τιτλο νημα ....Τιποτα σοβαρο και ωφελιμο ..
ΓΙΑΧΒΕ:Ναι φυσικά.Μερικούς τους έχω κάνει πιο χαζούς,απο κάποιους άλλους.
Γιατι Γιαχβούλη?
ΓΙΑΧΒΕ:Μα για να τους επιπλήτουν οι λιγότερο χαζοί,ώστε να νομίζουν πώς είναι έξυπνοι.Διπλωματία μπρέ!Γιατι νομίζεις έφτιαξα και τις αιρέσεις?
Καλά Γιαχβούλη,δεν παίζεσαι!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 09/12/2012 02:55:53
quote:
Οι Ελληνες δεν γονατίζουν
Αν βρούμε μερικούς τέτοιους,μπαίνω τελευταίος για κόμμα με ονομασία της επιλογής σου.
Και εκείνο το ...υπουργείο παιδείας που λέγαμε,δώστο σε κανέναν άλλο.Εγώ είπαμε,τελευταίος.Άσε που αυτοί που δεν προσκυνάνε,είναι ήδη πεπαιδευμένοι.
Μου έλειψε η ώρα αυτή.Άσε που εκτός από το Ομηρικό θέμα,σε όλα τα υπόλοιπα γράφουμε μ@λακιούλες όλοι.
Δεν ανοίγουμε κανένα θεματάκι με όρο να γράφουμε μετά τις δυο το βράδυ;
Μπορεί να πάει γούρι,και να βγει σουξέ.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Συμφωνώ στον κανόνα αυτό,διαφωνώ όμως ότι τα περί αντιχρίστου είναι γνωστικό αντικείμενο και μάλιστα εξειδικευμένο.
Το οτι αμφιβαλεις εσυ, δεν παει να πει οτι δεν αποτελει ακομα και αντικειμενο μελετης της συγχρονης ακαδημαικης θεολογιας, οποτε ειναι και με την βουλα.ΟΧΙ οτι δεν θα ηταν και χωρις αυτο, αλλα λεμε τωρα ..
Οποτε ισχυουν αυτα που και εσυ συμφωνησες περι εξιεδικευσης..
Αλλα εδω εχουμε συμπεριφορες κλοουν εμετικες και εκτος θεματος απο τους γυρω, που νομιζουν οτι θα ξεφυγουν απο αυτο που ερχεται ...
Κατι μαγκες γεναιοι θα ειναι για κλαματα ...στην κυριολεξια
Και νομιζουν οτι πρεπει να ασχολουμαστε με τους αστοιχειωτους αδαεις που καταστρεφουν το νημα ..Τελως παντως, δηλωσα εξ αρχης οτι δεν με ενδιαφερει το νημα και πολυ περισοτερο το φορουμ αυτο για τωρα ..
Εδικα με εναν συντονισμο που ανεχεται επιπεδο μαιμουδισμου και εκτος θεματος..Οποτε αποχωρο σιγουρα, και εαν δεν ησουν εσυ, δεν θα απαντουσα ουτε στον εφευρετη της εσχατολογικης απατης της αλεπους ..
Για τους αλλους ουτε λογος ...αλλωστε θα συναντηθουμε καπου καποτε ..ολοι μαζι ..σιγουρο ειναι για μενα και δεν με ενδιαφερει να το αποδειξω ..
quote:
Το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο του συλλογισμού σου αφήνεις περιθώριο και στις δυο εκδοχές,σε καθιστά λογικό.Σε άλλα σημεία-δεν χρειάζεται να τα βάλω σε quote- είσαι εντελώς απόλυτος όμως...
καλα το καταλαβες και σε πληροφορω ειμαι τοσο οσο δεν φανταζεσαι ..
ακαδημαικα λογικος..παραγωγη λογικης ..
Ομως η λογικη δεν μπορει να σε αποτρεψει απο την πλανη οταν αθελα τους οι πολλοι βαζουν την υποκειμενικοτητα στα στοιχεια και δεδομενα που χρησιμοποιουν για να εξαγουν το συμπερασμα τους ..
Επισης οταν ειμαι απολυτος, εχω ερευνησει και καταληξει, οποτε αναμενω τους αντιθετους να με διαψευσουν εαν μπορεσουν..
Σε καθε περιπτωση , μου αρεσει να καλυπτω τις περιπτωσεις ..συνηθεια ..
quote:
Ο ποιοτικός διάλογος αναδυκνύει κάθε είδους νήμα.Διαφωνώ εξ' άλλου ότι αυτό είναι καθαρά θρησκευτικό,με την έννοια ότι επιτρέπει την είσοδο μόνο σε θρήσκους.Μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πεις.
ναι αλλα για να γινει θελει καλο moderation με φιλτραρισμα και αποβολη απο νημα η φορουμ οσων φευγουν εκτος θεματος η επιτειθονται προσωπικα, κατι που δεν γινεται με αποτελεσμα να αρχιζουν οι εκτοξευσεις εκατερωθεν και τιποτα σοβαρο να μην γινεται ..
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ..Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΦΡΙΛΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ..ΜΑΚΡΥΑ
Θεωρητικα και μονο υποτιθεται ομως οτι ειναι θρησκευτικο το θεμα ετοιμολογικα, αφου ανοιχτηκε απο Χ.Ο οπως δηλωσε, οποτε υπαρχει το χριστιανικο στοιχειο ..
quote:
Μη με ξανατσουβαλιάσεις,όταν απαντάς σε δικά μου σχόλια,αν επιθυμείς διάλογο μαζί μου.Κίτρινη κάρτα.
Την δεχομαι γιατι οντως ξεχωριζεις, αλλα το βλεπω δυσκολο να κανω διαλογο ..με τις συνθηκες που περιεγραψα ..
quote:
Θεωρώ ότι οι αναρτήσεις μου είναι τίμιες ...
Όποιος βρει σχόλιο μου που να επιδέχεται κριτικής,...
Δεν ειπα οτι ειναι ατιμες...Ρωτησα εαν τα λες συμβουλευτικα και σε μη χριστιανικα νηματα , κατι που απεφυγες να απαντησεις .
quote:
Ελπίζω να διαπιστώνεις το ίδιο και σε δεύτερο χρόνο.
Ναι οντως ..ξεχωριζεις σαν διαμαντι αναμεσα σε νοητικο κανιβαλισμο, ασχετα εαν διαφωνω με μερικες αποψεις σου ..
quote:
Ακόμη κι αν είναι κάποιος μέσα του, σίγουρος για το τι πιστεύει,δεν μπορεί να το αποδείξει.
Οι χριστιανοι μαρτυρες το εδειξαν με την αυτοθυσια τους..
Η απολυτοτητα ερχεται απο την βιωματικη πιστη ..δε ειναι απλα ιδεα η συναισθημα τωρινο
quote:
Ευτυχώς ή δυστυχώς οι πιθανότητες είναι με τους σκεπτικιστές,είτε είναι ευγενικοί είτε όχι.
Εξαρτατε ποια δεδομενα παιρνει κανεις στην στατιστικη αναλυση..
Εχεις ακουσει για τα μαγειρεματα των ερευνων για να βγει οτι θελουμε και να παρουμε χορηγια ετσι?
Αλλα ακομα και ετσι να δεκτω οτι λες , τοτε το outsider θα κερδισει..
Σιγουρο...εκει ειναι τα λεφτα ...στην λαθος γνωμη των πολλων και του διοργανωτη..Στενη η πυλη ...
quote:
την ευγένεια την θεωρώ αρετή.
Δικιο εχεις, ευχομαι να γεμισεις με τετοιες και να βρεις καποια στιγμη την αποκαλυψη της αληθειας μεσα σου μεσω του Κυριου Παντοκρατωρ....
quote:
Ευχασριστώ που επιβεβαιώνεις αυτά που γράφω, ότι δηλαδή έχετε κάνει την θρησκεία σας τσίρκο, το θεό σας ταχυδακτυλουργό-θαυματοποιό και τους παπάδες σας μέντιουμ.Και, φυσικά, για να δέσει το μίγμα, ένα τέτοιο τσίρκο χρειάζεται και τους απαραίτητους κλόουν.
Καλώς ήρθες στο φόρουμ...
macedon
Καλώς ξανα - ήρθες στο φόρουμ...
Αφού είναι ο Πανος Τ. με νεο Νικ.
ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ;;;
quote:
Το προβληματακι σου προφανως ειναι οτι δεν θελεις να ερθει το τελος τωρα κοντα και οχι η ακριβης ημερομηνια η ερμηνεια..
Η πρώτη μου σκέψη είναι: Δηλαδή εσύ θέλεις; Σχεδόν ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμβάλλει σε ένα ενδεχόμενο τέλος του κόσμου. Η καταστροφή είναι εύκολη, δύσκολη είναι η δημιουργία.
Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ έγραψε:
quote:
Φανατισμός, μίσος και έπαρση αποπνέουν σε κάθε σας κίνηση. Ακριβώς τα αντίθετα από την Αγάπη και την ταπεινοφροσύνη που μας δίδαξε ο Κύριος.
Απάντησες:
quote:
Οπα, χαλαρωσε..για αποδειξε μας, με ορθοδοξο τροπο, εστω ενα απο αυτα που λες, και δειξε μας ενα παραδειγμα...Αφου αποπνεει η καθε κινηση οπως λες, δεν θα δυσκολευτεις θεωρητικα ..Απορω πως δεν το επιχειρησες ηδη με τοσες πολλες κινησεις ..
Νά, για παράδειγμα, εδώ φαίνεται να ξεφεύγεις:
quote:
Τωρα περι πατερων που ειπες κατι , θα πω μονο οτι η θρασυδειλια σου ξεπερνα ακομα και την επαγγελματικη αερολογια σου..
Εφευρετη του καρτουν της αλεπους που τολμας και μιλας ..
Φυσικα δεν θα αποδειξεις τιποτα γιατι δεν μπορεις , μον ονα αερολογεις για να εντυπωσιαζεις αρχικα και μετα να γελα και το παρδαλο κατσικι μαζι σου ..
Κάτι ακόμη:
quote:
Εξεταζει κυριως, πως βρισκουν την δυναμη τα αρνακια - Αγιοι Μαρτυρες, να δωσουν την ζωη τους μονο και μονο για την πιστη τους ..Τοσο σιγουροι ειναι οτι δινοντας το κοινως παραδεκτο πολυτιμοτερο γηινο αγαθο, θα κερδισουν κατι ανωτερο ? Υπαρχει αλλη θρησκεια με τετοιο πληθος και παραδειγμα? κτλ ..
Δίνουν/έδωσαν (όσοι τέλος πάντων έδωσαν για να προλάβω τον macedon
) τη ζωή τους με αντάλλαγμα μια καλύτερη-τέλεια ζωή που θα βιώσουν στο μέλλον; Ψάχνεις να βρεις άλλη θρησκεία; Μα και ο Ισλαμισμός εκεί στηρίχτηκε. «Σφάξε σήμερα τον άπιστο (δηλαδή... τον Χριστιανό) και αν πεθάνεις στη μάχη, μεγάλε, πηγαίνεις στον παράδεισο». Έξοχος τρόπος να αποκτήσεις μια μάζα ανθρώπων (να τους μαζέψεις), έτοιμη να σκοτωθεί για τα συμφέροντά σου.
Αλλά υπάρχει και άλλο, ακόμη πιο ακατανόητο παράδειγμα. Αναρχικοί και κομμουνιστές (ανεξαρτήτως της όποιας διαφωνίας μπορεί να έχει κάποιος με την ιδεολογία τους), που πέθαιναν για τις ιδέες τους, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ΔΕΝ θα ανταμειφθούν στον άλλο κόσμο, διότι θεωρούσαν ότι άλλος κόσμος ΔΕΝ υπάρχει. Αν αυτοί ήταν πρόβατα, τότε πρόβατα ήταν και οι άγιοί σου. Αν οι άγιοι ήταν μάγκες, αυτοί ήταν πιο μάγκες.
Καλή επιστροφή και καλή διαμονή στο φόρουμ.
Εναντίον τίνος βρε χαϊβάνια?
Χαίρεστε και νοιώθετε υπερήφανοι με αυτο το κουκούτσι μυαλό που έχετε?
Μια κατεψυγμένη αμοιβάδα,έχει περισσότερο μυαλό απο σας.( αυτο είναι λογοκλοπη,συγνώμη macedon).
Τώρα εσύ γιατί μου τσουβαλιάζεις όλους του Χ.Ο. του φόρουμ; Είναι δυνατόν να μπαίνει π.χ. ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ (με τα τελευταία γραπτά του᾿ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο) στην παραπάνω κατηγορία;
Ακόμη και ο τρόπος του χρήστη Χριστιανός Ορθόδοξος είναι διαφορετικός από άλλους εσχατολόγους. Το παιδί μπήκε με τις καλύτερες προθέσεις, «φίλοι, έμαθα ότι τελειώνει ο κόσμος και θέλω να σας προφυλάξω». Σωστό ή (το πιθανότερο) λάθος, θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον. Πάντως δεν διέκρινα ούτε μίσος («ουουου, καλά να πάθετε, άπιστοι»), ούτε έπαρση στα γραπτά του («ΕΓΩ τα ξέρω όλα, εσείς είστε ένα μάτσο ανίδεοι»).
Ειλικρινά δεν τσουβαλιάζω άπαντες τους πιστούς των θρησκειών,αλλά μόνο τους φανατικούς,τους ανεγκέφαλους που δεν επιδέχονται την αμφισβήτηση της θρησκείας,ούτε με επιχειρήματα.Τους τυφλούς υπηκόους δηλαδή.
Οσο για τον ΕΛΑΧΙΣΤΟ,ούτε λόγος.Ο συνδίκτυος είναι σκέτη αγάπη και τίποτα άλλο.Δεν μισεί,δεν φθονεί,δεν ειρωνεύεται.
Και επίσης,μου αρέσει να αστειεύομαι,εξ'ού και τα χιουμοριστικά μου κείμενα.Δεν έχω προσωπικά μίση και έχθρες,εναντίον κανενός λογικού όντος.
Τώρα για τους ανεγκέφαλους,άστα να πάνε.Γυρίζουν ανάποδα όλες οι καλές προθέσεις.Κάποιος πρέπει να φταίει για την σημερινή κατάληξη της ανθρωπότητας.Η λογική λέει,πώς οι ανα τον κόσμο ανεγκέφαλοι,είναι υπεύθυνοι.
Ξέρω οτι είμαι λίγο σκληρός,αλλά δεν νομίζω να είμαι και ψευδής!
Πάντως ΚΟΝΔΟΡΑ,είναι δεκτές οι ενστάσεις σου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Ακριβώς Kondora, θέλουν να έρθει το τέλος, θέλουν να νιώθουν ξεχωριστοί.
Η πρώτη μου σκέψη είναι: Δηλαδή εσύ θέλεις; Σχεδόν ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμβάλλει σε ένα ενδεχόμενο τέλος του κόσμου. Η καταστροφή είναι εύκολη, δύσκολη είναι η δημιουργία.
Ανέκαθεν οταν η ανθρωπότητα πέρναγε δύσκολες στιγμές, πιο δύσκολες βέβαια απο τις σημερινές, με πολέμους, μαζικές σφαγές, καταστροφές κλπ, χρειαζόντουσαν μια ελπίδα για να νιώθουν καλύτερα, όπως π.χ. οτι η δευτέρα παρουσια θα είναι κοντά και επομένως η εξιλέωση απο την μίζερη ύπαρξή τους πλησιάζει. Αλλά... πεθαίνουν με την ελπίδα.
Και ούτε παράδεισοι, ούτε ρίζια, ούτε παρθένες στην μεταθάνατον ζωή.
quote:
Τελικά πόσα κομμάτια είστε;macedon
Αυτή macedon,είναι η ελευθερία της δημοκρατίας μας,η ελευθερία της Ορθοδόξου πίστης μας....Σε ένα θεολογούμενο θέμα όπως είναι αυτό της ακριβούς ημερομηνίας εμφάνισης Αντιχρίστου και ημέρας Δευτέρας Παρουσίας,μπορεί να υπάρχουν (και υπάρχουν) διαστάσεις απόψεων.Δεν είμαστε ρομποτάκια,ούτε ακολουθούμε κάποια γραμμή...Βάση της ιδιοσυγκρασίας και των πεποιθήσεων του καθενός,εξάγεται και διαφορετικό συμπέρασμα.Αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα θα ήταν επικίνδυνο....Πάντως,μια ομαδοποιήση γίνεται....Ταυτοποίηση δεν υπάρχει,όχι σε όλες τις πτυχές......
Δεν εβγαινα ποτε ευθεως να πω οτι ο θεος μου ειπε κτλ, ακομα και να ισχυε..εσυ το εκανες..εχεις μετρησει τις φορες που επεσες εξω?
Ασε τις ξερουν πολλοι για σενα..Αξιπιστια 0...Μονο σου εισαι και πλανας τους αδαεις .. που δεν σε ξερουν
quote:
Ποιές...αποτυχημένες προβλέψεις μου;Ποιός...θεός μου είπε πράγματα;Πάλι αερολογείς και συκοφαντείς;Δεν θεωρώ οτι έχω πέσει έξω πουθενά,απο την αρχή πήρα τα δεδομένα των Γραφών και τα προσάρμοσα στην ημερομηνία που έδωσε ο μοναχός για Δευτέρα Παρουσία.Αν τώρα τα πράγματα εξελιχθούν διαφορετικά απο τα γραφόμενα,δεν είμαι προφήτης για να το ξέρω απο πριν...Αλλά κάτσε να δούμε αν όντως γίνουν έτσι,διότι και σε αυτό υπάρχουν αμφιβολίες...Ακόμα το θέμα είναι ανοικτό,διάπλατα ανοικτό θα έλεγα.....
Ενω η δικη μου αποψη , ακομα παιζει...δεν μπορεις ακομα να μου προσαψεις κατι, διοτι ποτε δεν εχω δειξει την 100% δικη σου βεβαιοτητα και κατα δευτερον οπου δινω μεγαλα ποσοστα, ακομα βρισκονται σε εξελιξη και μαλιστα καθημερινα κερδοφορα
quote:
Δεν παίζει η άποψη σου,έχει ήδη απορριφθεί...Πέρασε 1,5 χρόνος απο την έναρξη που έχεις δώσει,και τίποτα δεν έχει συμβεί....Απλώς τώρα απο υπέρμετρο εγωισμό και για να μην παραδεχτείς ότι έκανες λάθος,μεταθέτεις τα πράγματα για αργότερα...Δεν σε τιμάει κάθόλου αυτό που κάνεις,ενω ξέρεις και εσύ ο ίδιος οτι έχεις πέσει έξω.....
quote:
Η πρώτη μου σκέψη είναι: Δηλαδή εσύ θέλεις;
Δεν εγκειται στην δικη μου θεληση, ουτε στην θεληση του καθενα μας..
Λιγους βολευει, πολλους οχι..Ομως ο πλανηταρχης αποφασιζει για το που παει το καραβι γη, εμεις κανουμε βολτα μεσα του απλα..
Πνευματικα ναι βιαζομαι για να συναντηθω πληρως με τον δημιουργο μου και την ευτυχια που εκπεμπει, αλλα σαν ανθρωπος γηινος φυσικα, λιγο ο φυσικος φοβος και αυτα που αφηνεις πισω, οσο και η σκεψη δεν θελω ακομα να φυγω, γιατι νοιωθω τρομερη ανεπαρκεια και αποτυχημενος για να κριθω απο τον δημιουργο, με κανουν να μην βιαζομαι οπως ο εφευρετης του νηματος που προφανως αγνωεις το προσφατο ιντερεντικο και οχι μονο παρελθον του..Την δικη του αγωνια "διασκεδαζει΄εδω, επειδη εει επενδυσει ολη την ζωη του στο να ερθει στο τελος του κοσμου, νομιζοντας αφελεστατα οτι θα καταφερει να σωσει την ψυχη του στα σιγουρα, και μαλιστα χωρις να τηρει δημοσιως τα βασικα που πρεπει να εχει μια τετοια ιδιοτητα ..
quote:
Σχεδόν ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμβάλλει σε ένα ενδεχόμενο τέλος του κόσμου.
Διαφωνω, ειμαι βεβαιος οτι εγω και εσυ δεν μπορουμε, γιατι δεν το θελουν οι αλλοι ανθρωποι και ο Θεος να το φερουμε ας πουμε στις 21 δεκεμβρη..Ακομα ομως και αυτοι που αποφασιζουν για την ανθρωποτητα με επιγεια εξουσια, ακομα και το μαυτο πενυμα που τους "κουνα", οσα πυρινικα και να πατησουν δεν μπορουν να φερουν το τελος του κοσμου χωρις την αδεια του Θεου . 1000% ..εχω ζησει την αποδειξη αλλα δεν την μοιραζομαι συγνωμη, οποιος θελει περνει την μαρτυρια μου μεχρι εδω..
quote:
Η καταστροφή είναι εύκολη, δύσκολη είναι η δημιουργία.
Σοφοτατο αλλα δεν προσαρμοζεται εδω ..Δεν ειμαστε ουτε δημιουργοι ουτε καταστροφεις του κοσμου ολοι εδω ..Μπορει οι κινησεις μας να εχουν απειροελαχιστη σημασια, αλλα ο νους που αποφασιζει ειναι πανω απο τις δικες μας δυναμεις και αρμοδιοτητες..
Υπαρχει συγκρουση συμφεροντων..Για την ορθοδοξη κοσμοθεωρια ο υλικος αυτος κοσμος υπαρχει σαν εργασστηρι ψυχων, και θα τελειωσει οταν μειωθει στο ελαχιστο η καλη παραγωγη, οπως ειναι ο αιωνας που ζουμε ..
quote:
Νά, για παράδειγμα, εδώ φαίνεται να ξεφεύγεις:
Προφανως δεν γνωριζεις το παρελθον και παρασκηνιο και για αυτο σου φανηκε καπως..Μπορει να εγινα αυστηρος αλλα δεν ξεπερασα νομιζω τα κοινως αποδεκτα ορια..Η εκφραση εφευρετης αλεπους εαν σε ξενισε, εχει κυριολεκτικη και ακρως τεκμηριωμενη υποδομη..Εαν σε ενδιαφερει να μαθεις περισσοτερα, στην διαθεση σου..
Επισης η θρασυτητα του ξεπερασε καποια ορια..Επισης εαν θες να δεις την προσφατη ομολογημενη συγνωμη του σε αλλο φορουμ, για δημοσια απειλη καταφυγης σε βια εναντιον δημοσιου προσωπου, παλι στην διαθεση σου..
Αν παλι δεν σε καλυψα και θες να μου υποδειξεις κατι πιο συγκεκριμενο στα λογια που σε ταραξαν, και σου ζητω συγνωμη, αλλα μερικοι θελουν ταρακουνημα μερικες φορες, μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος..
Κάτι ακόμη:
quote:
Εξεταζει κυριως, πως βρισκουν την δυναμη τα αρνακια - Αγιοι Μαρτυρες, να δωσουν την ζωη τους μονο και μονο για την πιστη τους ..Τοσο σιγουροι ειναι οτι δινοντας το κοινως παραδεκτο πολυτιμοτερο γηινο αγαθο, θα κερδισουν κατι ανωτερο ? Υπαρχει αλλη θρησκεια με τετοιο πληθος και παραδειγμα? κτλ ..
quote:
τη ζωή τους με αντάλλαγμα μια καλύτερη-τέλεια ζωή που θα βιώσουν στο μέλλον;
Σαφως και αυτο σημαινει πιστη και θειο εσωτερικο δωρο στην ψυχη..
Ξερεις μερικοι απο αυτους δεν ηταν ανθρωποι χωρις "μελλον" στην γη..
Για παραδειγμα εχουμε μια πανεμορφη και νεα Αγια, κορη κυβερνητη, χλιδατη και κοινωνικα υψηλοτατη θα λεγαμε σημερα, που μαρτυρησε απο τον ιδιος της τον πατερα..Εχουμε αξιωματικους σταρτου, και ενα καρω αλλες περιπτωσεις ανθρωπων που μπροστα στην Θεια προσκληση
θυσιασαν τα παντα εδω..
quote:
Ψάχνεις να βρεις άλλη θρησκεία;
Εχω φυγει ευτυχως προ πολλου απο αυτο το σταδιο..Αλλωστε οποιος μαπινει βιωματικα σε βαθος στην ορθοδοξια καταλαβαινει οτι δεν εχει να κανει με θρησκεια "χριστιανικη" οπως ειναι ο καθολικισμος και ο προτεσταντισμος, αλλα με μεθοδο ψυχοθεραπειας. Θεωρουμαστε ολοι σχεδον αρρωστοι με τα παθη και την γηινη προσκοληση, σε εναν ματαιο κοσμο οπου αργα η γρηγορα ολοι που προσπαθουν σκληρα χωρις να αποθηκευουν στο διαβα τους αρετες, θα αποτυχουν..φρικτα ..
Την ιδια υποθεση περι αρρωστειας η πιθανης εξωτερικευσης στο μελλον, κανει και η ψυχολογια και μερικες θεωριες τους , αλλα ο τροπος θεραπειας διαφερει..
quote:
Μα και ο Ισλαμισμός εκεί στηρίχτηκε. «Σφάξε σήμερα τον άπιστο (δηλαδή... τον Χριστιανό) και αν πεθάνεις στη μάχη, μεγάλε, πηγαίνεις στον παράδεισο».
Νομιζω οτι η λεξη αρνι - ακακο δηλαδη θυμα χριστιανο μαρτρα που δεν σκοτωσε κανεναν , απεχει ετη φωτος απο τον ισλαμο μαρτυρα ..
Η καταχρηση του ορου "μαρτυρας" στο ισλαμ ειναι θρασυτατη ..
Εαν δεν καταλαβαινεις την διαφορα, δεν μπορουμε να μιλησουμε αλλο..
quote:
Αναρχικοί και κομμουνιστές ...που πέθαιναν για τις ιδέες τους, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ΔΕΝ θα ανταμειφθούν στον άλλο κόσμο..
Ειναι διαφορετικο να πεθαινεις διεκδικωντας μαχητικα και βιαια ισως ενα πιθανον καλυτερο επιγειο μελλον, οντας ανικανοποιητος με οτι εχεις στο παρων, και δειχνοντας αχαριστια προς της κοινωνικες δομες που σε στηριξαν και εθρεψαν, αδυνατωντας να προσαρμοστεις , να υπομεινεις και υποκυψεις εστω αναζητωντας το νοημα της υπαρξης σου..
Δηλαδη οι σκλαβοι αλλων εποχων στις πυραμιδες τι να πουν?
Εδω μιλαμε για ΑΓΙΟΥΣ που δεν διεκδικησαν επιγεια αγαθα , αλλα απλα μαρτυρισαν για την πιστη τους - ιδεολογια τους κατα αλλους, μη διεκδικωντας επιγεια αγαθα προς ιδιο οφελος ..Εχει τεραστια διαφορα , ελπιζω να την δεις ..
Η πιο καλη σχετιση που θα μπορουσες να κανεις , ειναι με θανατο αναρχικου απο αντιπαλους πολιτικους λογω ιδιοτητας και μονο και χωρις να προκαλεσει πηγαινοντας γυρευοντας..Το καλυτερο δε παραδειγμα θα ηταν να παιθανει ηρωικα και αυτοθυσιαστικα προστατευοντας ζωη αθωου συντροφου..
Ποιος αναρχικος ομως μπορει να το παιξει αρνι? Ειναι εξ ορσισμου ε μια ανατρεπτικη ιδεολογια που βλαπτει η σκοπευει να βλαψει την λειτουργια της εννομης ταξης..Αρα εχει ενοχη και στην αποδοχη ακομη..
Ετσι και αλλιως, ανεκαθεν οποιος δινει την ζωη του για να μεταδωθει το μηνυμα του βασιλια Θεου, και η επερχομενη απολυτη επεμβαση και εξουσια Του, δεν μπορει να συγκριθει με αναρχικους..
Οπως και η αγαπη του Υπερτατου Θεου που πηρε σχημα ανθρωπη μεχρι ακρας ξεφτιλας, για να δειξει τι μπορει να υπομεινει η αυθεντικη αγαπη..Οποιος δεν συγκινηθει απο το υψος της συγκαταβασης και εθελοντικης πτωσης του Θεου για να μεταδωσει το μηνυμα της αθανασιας και αρετης στον συντομα επερχομενο τελειο κοσμο, για οσους τα καταφερουν να μπουν, ειναι αξιος της επιλογης του..
quote:
Αν αυτοί ήταν πρόβατα, τότε πρόβατα ήταν και οι άγιοί σου. Αν οι άγιοι ήταν μάγκες, αυτοί ήταν πιο μάγκες.
Δεν βλεπω καμια μαγκια στην αναρχικη θυσια , για κατι που αιωνες τωρα εχει βαφτει με αιμα αθωων και οχι με λογια αερα, οτι θα τελειωσει αργα η γρηγορα..Ασεβεια βλεπω και ψευτομαγκια, αλλα απο την αλλη το επαναστατικο τους ταπεραμεντο μου ειναι κατανοητο και συμπαθεστατο..
Αλλωστε νομιζω οτι τον καιρο του διωγμου , απο την υπερτατη παγκοσμια εξουσια, πολλοι θα την "ακουσουν" και μαζι με αλλους απροσαρμοστους χριστιανους "αναρχικους" θα συντροφευσουν στην επιβιωση και θα μετανοησουν, καταλαβαινοντας οτι αυτο που δεν πιστευαν , οντως υπαρχει..
Θα ειναι αλλωστε και η μοναδικη τους ελπις και διεξοδος πλεον, εαν δεν θελουν να υποτακοτουν και προδωσουν την ιδεολογια τους..
Δεν αποκλειεται μερικοι απο αυτους την τελευταια τους αναπνοη να την δωσουν στον Χριστο , πεθαινοντας μαρτυρικα γιατι δεν γουσταραν να υποτακτουν στην διαβολικη εξουσια, καταστολη και απολυταρχια..
Απλα δεν γνωριζουν το συνολο των πραγματων, το ποσο στημενοι ειναι το παιχνιδο του χρηματος και εξουσιας αιωνες τωρα κτλ..
δΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥς ..
ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟΛΟΓΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..
Καλως σε βρηκα..
Edited by - vas019 on 09/12/2012 16:11:54
Edited by - vas019 on 09/12/2012 16:12:24
quote:Επομένως εσύ δε θα αλλάξεις τίποτα στη θεωρία σου απο τις 21 του μήνα.....
Δεν παίζει η άποψη σου,έχει ήδη απορριφθεί...Πέρασε 1,5 χρόνος απο την έναρξη που έχεις δώσει,και τίποτα δεν έχει συμβεί....Απλώς τώρα απο υπέρμετρο εγωισμό και για να μην παραδεχτείς ότι έκανες λάθος,μεταθέτεις τα πράγματα για αργότερα...Δεν σε τιμάει κάθόλου αυτό που κάνεις,ενω ξέρεις και εσύ ο ίδιος οτι έχεις πέσει έξω.....
quote:
Αυτή macedon,είναι η ελευθερία της δημοκρατίας μας,η ελευθερία της Ορθοδόξου πίστης μας
Κάνεις λάθος! Η Ορθόδοξη πίστη (όπως και κάθε άλλο παρεμφερές θρησκευτικό μόρφωμα) είναι δόγμα, που σημαίνει ένα σύνολο δοξασιών, κανόνων και ιδεών που καθορίζεται από τα ιερά βιβλία, την Παράδοση, τους αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τα πατερικά κείμενα. Οποιοσδήποτε το δέχεται, το ακολουθεί όπως ακριβώς είναι, χωρίς να παρεκκλίνει στο ελάχιστο. Όποιος αφαιρεί, προσθέτει, αλλάζει οτιδήποτε, απλά είναι αιρετικός.
Δεν υπάρχει καμία δημοκρατία στα δόγματα και καμία ελευθερία. Ούτε υπάρχουν διαφοροποιημένες απόψεις εντός του δόγματος.
quote:
Σε ένα θεολογούμενο θέμα όπως είναι αυτό της ακριβούς ημερομηνίας εμφάνισης Αντιχρίστου και ημέρας Δευτέρας Παρουσίας,μπορεί να υπάρχουν (και υπάρχουν) διαστάσεις απόψεων.
Κι εδώ λάθος. Η ορθόδοξη άποψη έχει διατυπωθεί (σύμφωνα με τους χριστιανούς) από το στόμα του ιδρυτή της θρησκείας, του Ιουδαίου Ιησού και είναι σαφής: "Περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας, ουδείς οίδεν". Οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι αιρετική που σημαίνει "αντιορθόδοξη". Στο σημείο αυτό δεν διαφέρεται καθόλου από τους χιλιαστές που εκφράζουν παρόμοιες απόψεις.
quote:
Δεν είμαστε ρομποτάκια,ούτε ακολουθούμε κάποια γραμμή
Περίεργο! Είχα την άποψη πως οι ορθοδοξοι ακολουθούν τη γραμμή της ορθοδοξίας...
quote:
Βάση της ιδιοσυγκρασίας και των πεποιθήσεων του καθενός,εξάγεται και διαφορετικό συμπέρασμα.
Αυτό συμβαίνει στον καφενέ, όταν κάνουμε πολιτικές αναλύσεις. Όταν συζητάμε όμως στο πλαίσιο ενός θρησκευτικού δόγματος, ακολουθούμε τους κανόνες του δόγματος, αν τελικά ανήκουμε σ'αυτό.
quote:
Αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα θα ήταν επικίνδυνο....Πάντως,μια ομαδοποιήση γίνεται....Ταυτοποίηση δεν υπάρχει,όχι σε όλες τις πτυχές......
Μου φαίνεται ότι έχεις χάσει τ'αυγά και τα καλάθια. Σαν τους κομμουνιστές είστε τελικά που ο καθένας έχει φτιάξει κι έναν δικό του κομμουνισμό, διαβάζοντας τα ίδια βιβλία με τους άλλους και ακολουθώντας τις ίδιες γραμμές. Ο δε παραλογισμός και στις δύο περιπτώσεις είναι πως ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του "ορθόδοξο" και τους υπόλοιπους "αιρετικούς", "σχισματικούς", "φραξιονιστές", "ρεβιζιονιστές" και δε συμμαζεύεται...

macedon
quote:
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος!
Ακιβώς φίλε μου, θα εμφανιστεί στις 21 και στις 22 θα εξαφανιστεί πάλι!![]()
Φίλε Ορθόδοξε Χριστιανέ, εγώ είμαι ο Σατανάς, αλήθεια σου λέω.
Και σου δηλώνω δημοσίως οτι θα εμφανίζομαι και θα εξαφανίζομαι συνέχεια, σα Χριστουγεννιάτικο λαμπάκι που αναβοσβήνει και σου σπάει τα νεύρα.
Επίσης πρέπει να ξέρεις οτι θα εμφανιστώ στη κορυφή του Χριστουγενειάτικου δέντρου (εκεί που βάζετε το αγγελάκι ή το αστέρι) και θα σας κάνω ΜΠΟΥΟΥΟΥ!!!
Φιλαράκο, δε πας να πιεις καμιά καφεδιά να ξελαμπηκάρεις?
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Το κακό έχει ήδη θριαμβεύσει στον κόσμο μας.
Εμείς επιλέγουμε το καλό ή το κακό, αυτός είναι και ο λόγος της ζωής, να επιλέξουμε αυτοβούλως τον δρόμο μας, τον τρόπο ζωής μας.
Το καλό και το κακό δεν είναι μαχαίρι στο λαιμό μας, είναι επιλογές.
Όταν ας πούμε κόβεις το ηλεκτρικό ρεύμα απο έναν φτωχό άνθρωπο, δεν είναι η κακή επιλογή των ανθρώπων που υπηρετούν το σύστημα?
Μπορούμε να αναπτύξουμε μακρύτατες συζητήσεις επι του θέματος, τόσες που να φουσκώσει ο server και να κάνει μπαμ.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!