ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gentleman62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
ekibolosΝέο Μέλος
27/08/2009, 12:13:46
Καλέ μου allzzaro, τυχαία έπεσα στις αναρτήσεις και ομολογώ ότι έμεινα εντυπωσιασμένη από τον όγκο των γνώσεών σου.
Θα σου αναφέρω και εγώ λοιπόν το πρόβλημά μου, μήπως και μπορέσεις να με βοηθήσεις, γιατί, νομίζω ότι όσο κι αν διάβασα προσεκτικά τα δύο forum δε βρήκα κάτι ανάλογο.
Τον 9/ 2004 διαγνώστηκα με λοβιακό καρκίνο του μαστού. Εγινε μαστεκτομή από τη δεξιά πλευρά και λεμφαδενικός καθαρισμός, (αφαιρέθηκαν 25 λεμφαδένες, από τους οποίους 18 διηθημένοι).
Πήρα χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και για 5 περίπου χρόνια, όλα πήγαιναν καλά, όπως έδειχναν όλες οι εξετάσεις.
Από τον 4/2008 άρχισαν να ανεβαίνουν οι καρκινικοί δείκτες αν και –ακόμα και μέχρι σήμερα-όλες οι διαγνωστικές δεν δείχνουν τίποτε (αξονικές, μαγνητικές, ψηφιακές και μαγνητικές μαστογραφίες, pet/ct). Χάρη στην επιμονή του γιατρού μου, σε κάποια ψηλάφιση στη μασχάλη εντόπισε με δυσκολία κάποιο διογκωμένο αδένα και με έστειλε για παρακέντηση, η οποία έδειξε μετάσταση. Μπήκα χειρουργείο ξανά για λεμφαδενικό καθαρισμό και τελικά από 7 λεμφαδένες, που αφαιρέθηκαν βρέθηκαν διηθημένοι οι 5.
Είμαι λοιπόν πάλι μπροστά στο γνωστό σχήμα (χημειοθεραπείες-ακτινοβολίες κ.λπ).
Ήδη εχθές έκανα τη πρώτη χημειοθεραπεία. Το φάρμακο, που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Taxotere. Να σημειώσω ότι κατά τη λήψη του εμφάνισα αλλεργικό περιστατικό, (παρά το ότι από τη προηγουμένη είχα πάρει κορτιζόνη), διακόπηκε για λίγο η χορήγησή του, μου έγινε νέα ένεση κορτιζόνης και τελικά πήρα όλη τη προγραμματισμένη δόση.
Ψάχνοντας σήμερα στο internet διαπίστωσα ότι η πιο σοβαρή ίσως παρενέργεια του φαρμάκου είναι η είναι ουδετεροπενία (χαμηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων).
Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω αν ξέρεις καθόλου κάποιο τρόπο να θωρακίσω το αμυντικό μου σύστημα, κάποιο τροφή ίσως, που να ανεβάζει τα λευκά, ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσες να μου συστήσεις γα αυτό το κρίσιμο διάστημα.
(¨Έχω αρχίσει να ψάχνομαι και για ρέικι –καμιά άποψη;)
Να σημειώσω ότι θα κάνω 6 χημειοθεραπείες σε απόσταση 21 ημερών η μία από την άλλη.
Είμαι γυναίκα, 47 ετών, 1,56 (πριν από 4 χρόνια ήμουν 1,60 αλλά με τα φάρμακα, που έπαιρνα όλο αυτό το διάστημα έχασα ύψος) και αυτή τη στιγμή 74 κιλά (μετά από αρκετές δίαιτες). Το τελευταίο διάστημα (6 μήνες περίπου) έκανα δίαιτα υπό τη παρακολούθηση διαιτολόγου και έχω χάσει 8 κιλά. Παράλληλα έκανα και διάδρομο 4-5 φορές την εβδομάδα ½ ώρα με ¾. (Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει το ότι το βάρος μου κυμαινόταν μέχρι τα 30 μου στα 60-62 κιλά, μετά από 2 γέννες σταθεροποιήθηκε στα 68 και τέλος στο διάστημα, που μεσολάβησε από το α΄ χειρουργείο μέχρι την ολοκλήρωση των ακτινοβολιών (στο ίδιο διάστημα έκοψα και το τσιγάρο) πήρα περίπου 14 κιλά –έφτασα στα 82.
Συγγνώμη για το χείμαρρο, αλλά δεν ήξερα τι πληροφορίες θα μπορούσες να χρειαστείς.
Θα σου είμαι ευγνώμων για οποιαδήποτε απάντηση.
Σε ευχαριστώ.
01/09/2009, 07:40:04
Αγαπητή ekibolos, καλώς ήλθες στα Forums του Esoterica.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Διάβασα το μήνυμα σου και θα ήθελα να σου ευχηθώ καλή δύναμη και καλό κουράγιο στην δοκιμασία που βιώνεις.
Πιστεύω ότι κατά την διάρκεια της περιόδου των χημειοθεραπειών είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μια διαρκή και καλή επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σου ο οποίος θα μπορεί να σε βοηθήσει τόσο στο επίπεδο της αποκατάστασης της υγείας σου όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Όσον αφορά το μήνυμα που έστειλες απευθυνόμενη στον allzzaro σχετικά με κάποιες τροφές που θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την άμυνα του οργανισμού σου, είδα ότι έχεις απευθυνθεί ήδη στο σχετικό θέμα (κλίκαρε παρακάτω για να μπεις κατευθείαν):

Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2

Οπότε το παρόν θέμα μπορεί να απενεργοποιηθεί ώστε να μην υπάρχουν πολλαπλές συζητήσεις.

In anticipation of my resurrection...