ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έρωτας και ψυχική υγεία! - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Έρωτας και ψυχική υγεία! - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
strangerz2Μέλος
06/06/2010, 22:53:15
Για αυτό ποτέ δέν πρόκειται να βρείς την αληθινή αγάπη,γιατί δέν πιστεύεις.
ΜηδείαΜέλος
07/06/2010, 22:41:44
Για ποια αληθινή αγαπη μιλάς.

Η αδελφη ψυχή που λές εχει να κάνει με τη θεωρία του Πλατωνικού έρωτα.
Σύμφωνα με τη θεωρια αυτή ο κάθε άνδρας βρίσκει την γυναίκα που κάποτε ηταν ενα. Θέλει να πεί οτι πριν η γυναικα αποσπαστει απο το πλευρό του ανδρα ηταν ενα. Για το λογο αυτο δεν υπαρχει σεξ.
μΕ καταλαβαινεις νομιζω.

08/06/2010, 11:46:02
quote:

Για αυτό ποτέ δέν πρόκειται να βρείς την αληθινή αγάπη,γιατί δέν πιστεύεις.

Είναι θέμα πίστης δηλαδή το όλο "εγχείρημα"???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
strangerz2Μέλος
08/06/2010, 12:37:38
Αν ψάχνεις για κάτι που δέν ξέρεις πώς είναι,πρέπει να το πιστεύεις οτι θα το βρείς.Η πιστη πάντα χρειάζεται,ειδικά σε τέτοια θέματα.
08/06/2010, 15:11:12
quote:

Αν ψάχνεις για κάτι που δέν ξέρεις πώς είναι,πρέπει να το πιστεύεις οτι θα το βρείς.Η πιστη πάντα χρειάζεται,ειδικά σε τέτοια θέματα.

Πιστεύω σε σένα φίλε μου...πιστεύω σε ότι βλέπω ... αγγίζω και μ'αγγίζει...!

Έχω ξανα-πεί , ότι μ'ενα δικό μου τρόπο συλλαμβάνω εμπειρικά-βιωματικά , αυτό το οποίο πολύ σοφά , είπε ο Γιούνγκ...

Κάθε δημιούργημα φέρει εντός και "επι του..." ...τα αποτυπώματα του δημιουργού του και πως το λάθος των ανθρώπων , έγκειται στο ότι ψάχνουν πάντα κάπου "εκεί έξω.." να τον βρούν...ενώ βρίσκεται εκεί και τόσο κοντά τους...μέσα τους!!!

Σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται όμως να προσπαθησω να ακυρώσω ή να ευτελίσω τον δικό σου δρόμο και ο οποίος αν πραγματικά εισφέρει θεματικά και βελτιώνει την ζωή σου ... σε ολα τα επίπεδα..καλά κανεις και τον ακολουθείς!

Ο στόχος έχει σημασία φίλε μου και αρκεί να τον επιτύχεις..αδιάφορο μου είναι -με την καλή έννοια το λέω- το ποιό δρόμο θ'ακολουθήσεις για να φθάσεις εκεί...και αν φθάσεις , εκ των πραγμάτων καλός θα είναι και ο δρόμος και σύ ευτυχισμενος που τον επέλεξες , οδηγώντας σε εκεί που πραγματικά ήθελες!

15/06/2010, 12:06:25
quote:

Για ποια αληθινή αγαπη μιλάς.

Η αδελφη ψυχή που λές εχει να κάνει με τη θεωρία του Πλατωνικού έρωτα.
Σύμφωνα με τη θεωρια αυτή ο κάθε άνδρας βρίσκει την γυναίκα που κάποτε ηταν ενα. Θέλει να πεί οτι πριν η γυναικα αποσπαστει απο το πλευρό του ανδρα ηταν ενα. Για το λογο αυτο δεν υπαρχει σεξ.
μΕ καταλαβαινεις νομιζω.

Ενδεχομένως , θα έπρεπε ο καθένας μας , όταν αναφέρεται στην λέξη-όρο αγάπη ... να ορίζει και τι έννοια αποδίδει σε αυτήν...οπότε έχω την αίσθηση φίλη Μήδεια , ότι τότε ενδεχομένως να μπορούσαμε με μεγαλύτερη "ασφάλεια" και σαφήνεια , να τοποθετηθούμε ...

26/06/2010, 16:08:29
http://article.wn.com/view/WNAT45117dbae5cde4414a865c7c371b4888/

mimosaΜέλος
16/07/2010, 20:23:22
quote:
Κάθε άντρας,έχει μόνο μία γυναίκα στην ζωή του ώς το έτερον ήμιση.Αυτός που λέει οτι ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό όν,μάλλον μας μπερδεύει με τα ζώα.

Το θέμα της μονογαμίας με έχει απασχολήσει πολύ.
Σκέφτομαι... ο άνθρωπος είναι μονογαμικός κατ'επιλογήν η κατ'εξαναγκασμό; Βοηθήστε με.
Δηλ εννοώ, γεννιόμαστε μονογαμικοί ή γινόμαστε στην πορεία;
Μήπως μας επηρεάζει η καταπιεστική κοινωνία, οι θρησκευτικές προσταγές και οι οικογενειακές παραδόσεις;

Μήπως η μονογαμία είναι ένας ιδεοψυχαναγκασμός;

Μήπως ζούμε σε μια ρομαντική ουτοπία περιμένοντας το ιδανικό;

16/07/2010, 22:14:33
http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_sexual_behaviour

Υπάρχουν μονογαμικά ζώα...Βασικά στα ζώα υπάρχουν ΟΛΕΣ οι συμπεριφορές που μπορείς να φανταστείς...μέχρι και ομοφυλοφιλία...Δεν τα λέω εγώ...τα λένε οι παρατηρήσεις...

Τώρα για τον άνθρωπο...Πιστεύω είναι ζήτημα επιλογών... Δηλαδή υπάρχει η φύση αλλά έχουμε και λογική...

16/07/2010, 23:41:37
quote:
Μια πραγματική γυναίκα είναι αυτή που μπορεί να ξυπνήσει την αγάπη σε έναν άντρα (και όχι μόνο τον πόθο).Εχει έμφυτη την σεμνότητα και την αγνότητα.Υπάρχουν ακόμα τέτοιες γυναίκες,αλλά είναι βέβαια ελάχιστες,γιατί οι υπόλοιπες,όπως και οι άντρες, έχουν βυθιστεί στην πορνεία και έχουν χάσει την ικανότητα για την αληθινή αγάπη.

ΑΓΑΠΗΤΕ strangerz2,
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.