- Άνδρας καταβροχθίζει νεκρό έμβρυο - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
«Όλο τον ιστότοπο της Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας τον θεωρώ πολύ έγκυρο περί τα ορθόδοξα πράγματα, τουλάχιστον στο βαθμό που εγώ μπορώ να εκτιμήσω. Τον ανακάλυψα μόλις πρόσφατα αλλά από όσο έχω δει έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Οι φίλοι (αλλά και οι «πολέμιοι») της Χριστιανικής Ορθοδοξίας πιστεύω ότι αξίζει να τον «επισκεφτούν».»
Ναι αγαπητέ, είναι όντως μια πολύ καλή εικόνα του χριστιανικού δογματισμού η σελίδα που μελετάς. Είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα δόγμα:
1)ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, πλην της δικιάς τους….
2)ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΩΝ, και αγιοποίηση των δικών μας…
3)ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ, πλην του δικού τους…
4)ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, και οι άλλοι το μίσος….
Και ιδού μια «ευγενική» διατύπωση όλων των παραπάνω στοιχείων, που θα τα συναντήσει κανείς περνώντας…..στιγμές αγαλλίασης στην ερευνητική ομάδα των ορθοδόξων μελετητών:
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είναι το Σώμα Του, το σύνολο τών φωτιζομένων, θεουμένων, ή έστω καθαιρωμένων πιστών. Έχουν την αλάθητη πίστη που άπαξ παρεδόθη από τον ίδιο τον Θεό στους ανθρώπους, και οι λειτουργοί τού ειδικού ιερατείου της, ως διάδοχοι τών αγίων Αποστόλων, είναι οι μοναδικοί φορείς αυτής τής Χάριτος στους ανθρώπους....
...Για τους παραπάνω λόγους, η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο τής πολεμικής και τού μίσους τών αλλοθρήσκων, γιατί είναι η μοναδική φωνή αλήθειας που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους, και ο μοναδικός κανόνας ευθύτητας που κάνει φανερά τα στρεβλά τους έργα και δόγματα.»
http://www.oodegr.com/oode/orthod/orthod.htm
Καλή μελέτη. Βοηθάει νομίζω……….![]()
![]()
![]()