ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μηδεμία τεκμηρίωση ανεκτή αφρόνως (Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση Νο.2) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μηδεμία τεκμηρίωση ανεκτή αφρόνως (Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση Νο.2) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Notirk30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
hunter1Μέλος
12/08/2012, 14:17:10
το τερπνον μετα του ωφελιμου μια βουτια στα μυστηρια των μαγια κ μια βουτια στις φιεστες ..παντως ουτε κ γω θα ελεγα οχι

d.k

12/08/2012, 18:35:58
Λοιπόν, επειδή διακρίνω την αγωνία σας, θα σας γράψω εγώ πως δημιουργηθήκαμε!
Είμαστε το αποτέλεσμα μιας κοσμοϊστορικής καραμπόλας. Εντάξει όχι το άμεσο αποτέλεσμα, αυτό ήταν συντρίμμια, σκόνη και αποκαΐδια καθώς και ακτινοβολία γάμμα της οποίας είμαστε και το άμεσο αποτέλεσμα. Η γωνία πρόσπτωσης είναι υπαίτια για την ποικιλομορφία χρωμάτων και γλωσσικών ιδιωμάτων!
Μη ρωτήσετε που τα ξέρω αυτά,
Βιαστικοί,
Σας απαντώ αμέσως,
γιατί είμαι

O HULK

Λοιπόν θέλατε να μάθετε και μάθατε, από εδώ και πέρα τι;

hunter1Μέλος
12/08/2012, 21:31:57
να σου πω οτι εχεις αδικο δεν νομιζω..
ειναι μια αποψη

d.k

13/08/2012, 02:39:45
Παρακαλώ, μη ρίχνετε το επίπεδο
hunter1Μέλος
13/08/2012, 06:30:46
ελα μια πλακα εκανε ο φιλος μας φορουμ ειναι ο καθενας εχει την δικη του οπτικη..
εξαλου μια πολυ απλουστευμενη θεση εθεσε οσον αφορα το Bing bang την μεγαλη καραμπολα που πιστευουν πολυ που μεσα απο τυχαιες αλυσιδωτες αντιδρασεις δημιουργησαν τη γη κ τη ζωητης..
τωρα στα σοβαρα αν θελετε να πιασουμε τηθεωρια της πανσπερμιας ειναι αλλη υποθεση..παντως εκ πειρας απο παλιοτερες συζητησεις φοβαμαι οτι το παρον θεμα ειναι ατελμωνο απο πολλες πλευρες ..

d.k

15/08/2012, 09:36:42
quote:
...οτι το παρον θεμα ειναι ατελμωνο απο πολλες πλευρες ..

Εννοείται πως τέτοια θέματα, που άπτονται της φαντασιακής, θεωρητικής και φιλοσοφικής σφαίρας, χωρίς να μπορούν να αποδειχτούν, μπορούν να συζητούνται ες αεί (ή τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση, 'πέραν πάσης αμφιβολίας' [sic] ...)

Τώρα αν είναι θέματα Ατέρμονα (χωρίς "τερμα" )
ή Ατελμωνα (?) (χωρίς "τέλμα" ?) δεν ξέρω...
Πιθανόν να μην έχουν ούτε τερμα ούτε και τέλμα....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

15/08/2012, 12:55:21

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

hunter1Μέλος
15/08/2012, 17:11:31
Σε ευχαριστω πυθαγορα που με διορθωσες..ειμαι ακομα μικρη κ μαθαινω..
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι πως το γεγονος της γεννεσης;δημιουργιας;ενελιξης; ανηκει στην φ α ν τ α σ ι α κ η σφαιρα..
ειμαστε δηλαδη ολοι μας φανταστικοι;

d.k

15/08/2012, 18:59:23
quote:
Σε ευχαριστω πυθαγορα που με διορθωσες..ειμαι ακομα μικρη κ μαθαινω..

Ανευ παρεξηγήσεως και φιλικά πάντα

quote:
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι πως το γεγονος της γεννεσης;δημιουργιας;ενελιξης; ανηκει στην φ α ν τ α σ ι α κ η σφαιρα..
ειμαστε δηλαδη ολοι μας φανταστικοι;

Αν και υπάρχει και αυτή η 'προχώ' θεωρία
(ότι δηλαδή η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι και τόσο απόλυτη και αντικειμενική "πραγματικότητα", και υπό μια έννοια τα πάντα όλα είναι κάπως σαν φανταστικά...)
εντούτοις εδώ παραπάνω δεν αναφέρομαι σε αυτό, και σόρρυ αν δεν το έκανα λιανό.

Οταν λέω για φανταστιακή σφαίρα, αναφέρομαι στις Θεωρίες αυτές καθεαυτές.Η κάθε Θεωρία, ως πρόταση ερμηνείας των φαινομένων του κόσμου που μας περιβάλλει/περιέχει είναι ένα φανταστικό (αν θέλεις 'υποθετικό', ως πιο δόκιμο ίσως όρο...) κατασκεύασμα.
Μία ιστοριούλα, ένα 'παρα-μυθι'...

Λέμε για τη Μεγάλη Εκρηξη πχ. προτάθηκε ως Θεωρία από κάποιους, κάποτε, και σχεδόν από την πρώτη της εισήγηση 'έμπαζε'.
Όσα ερωτήματα 'έλυσε' και 'απάντησε' (και κάποια επιβεβαιώθηκαν και πειραματικά), άλλα τόσα αφησε ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

Με κυριότερο: Τον 'Διακοπτικό' της χαρακτήρα. (Από μια άγνωστη στιγμή 'μηδέν' [0] πχ. περνάμε στο 'τσακ' σε μια στιγμή 'ένα' [1] απειρης μάζας, ενεργειας, πυκνότητας, κλπ, σε σημειακό -εναρκτήριο χωρόχρονο...)

Το φαινόμενο ή τα φαινόμενα μπορεί να είναι 'κοινώς' αντιληπτά η παραδεκτά,
ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ δεν σημαίνει ότι είναι μοναδικές, ούτε σωστές, ακόμα και αν διατυπώνονται από ντεμέκ γιγαντομέγιστους Φυσικούς επιστήμονες...

Να στο πω με ένα παραδειγμα για να μη σε κουράζω κιόλας, (και επειδή δεν έχω και τόσο πολύ χρόνο τώρα...)

Το κλασικό παράδειγμα με το διακόπτη και το φως (ηλεκτρικό) στο σπίτι μας.
Όλα τα παιδάκια κάτω των 3-4 χρονών, αλλά και ενδεχομένως ένας πρωτόγονος και τελείως αγνοών τα περί ηλεκτρισμού, θεωρούν ότι ο μπαμπάς-ενήλικας, που 'ανάβει' το 'φως' κάνει κάποιο 'μαγικό' πατώντας το διακόπτη, και από το τίποτα (σκοτάδι) φέρνει ή παράγει ή φτιάχνει Φως. (πολλά παιδάκια, πχ λένε μπαμπά "φτιάξε φως", και όχι "άναψε το φως", το έχω πετύχει αυτό...).

Βεβαίως κάθε ενήλικας στοιχειωδώς ενημερωμένος, μορφωμένος, κλπ, γνωρίζει για καλώδια, για πίνακες, για κυκλώματα, για ΔΕΗ, για ηλεκτρικό δυναμικό και ΤΑΣΗ (που ενυπάρχει είτε είναι ανοικτός είτε κλειστός ο διακόπτης,κλπ) και έτσι το 'πάτημα' απλώς του διακόπτη δεν είναι και κανένα ...σπουδαίο φαινόμενο.

Πλην όμως, οι ερμηνείες του τί και πώς, όπως βλέπεις ποικίλουν.

Αυτό λοιπόν είναι λίγο πολύ το παιχνίδι, της Ζωής, της κοσμολογίας, της (Αστρο)Φυσικής, της Φιλοσοφίας.

Όχι μόνο να λέμε, σαν τα παιδάκια, α....εγινε φως,
αλλά αν μπορούμε να δούμε όλη την εικόνα και το background
(την "Αληθεια" ή τις "Ιδέες" ή την "Ενεργεια" ή ό,τι άλλο προσπαθούσαν να δουν και να αφουγκραστούν ολοι οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες πέρα και πίσω από την παρατηρηση και την όποια απλή ή επιφανειακή "ερμηνεία"...)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

hunter1Μέλος
15/08/2012, 21:51:05
Γνωστα θεματα χιλιοειπομενα κ το μυστηριο περαμενει..
Μεσα απο την προσωπικη μου ερευνα θα σου θέσω τα δικα μου ερωτηματικα..
Δημιουργια ανθρωπινου ειδους σχετικη ταυτιση στα πιστευω λαων παγκοσμιως απο εποχες μη ανταλλαγης πληροφοριων..
εγκεφαλος μη πληρως λειτουργικο οργανο..
Κ τελευταια περιεργες μαθηματικες εξισωσεις που με καποιο μαγικο τροπο ενωνουν ολο τον κοσμο..

Κ η ζωη συνεχιζεται
τελικα μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι ή οχι;

d.k