ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διδασκαλίες μεγάλου μήκους! - - Κινηματογράφος -

- Διδασκαλίες μεγάλου μήκους! - - Κινηματογράφος -

Lord Thor15 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
03/01/2002, 12:25:51
Μήπως δεχόμαστε πιο φυσικά τις διδασκαλίες μέσω της μεγάλης οθόνης;

Αναρωτιέμαι αν μετά το τέλος μιας ταινίας, εσωτερικού ή μεταφυσικού περιεχομένου, δεχόμαστε πιο εύκολα διδασκαλίες που αν τις ακούγαμε ή γνωρίζαμε ως τώρα δεν θα τις δεχόμασταν τόσο "φυσικά" όσο μέσω της κινηματογραφικής αίθουσας.

Πόσο μάλλον αυτή την εποχή όπου νέες ταινίες τέτοιου περιεχομένου έχουν γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες και κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού. Ποιός είναι αυτός που δεν είδε ακόμα τον μικρό μάγο ήρωα Harry Potter, την παρέα του Άρχοντα των δακτυλιδιών η το ψυχολογικό θρίλερ "The others"...

Ίσως η μεγάλη βιομηχανία του Hollywood βάλει σε δεύτερη μοίρα εντυπωσιακές ταινίες δράσης, βίας και κατασκοπείας (επηρεασμένη από τα γεγονότα τις 11 Σεπτεμβρίου 2001) και μας συνηθίσει σε αυτό το νέο είδος ταινιών...

Lord Thor

Edited by - lord thor on 03/01/2002 12:30:39

thothΙδρυτικό Μέλος
03/01/2002, 15:28:17
Γεια σας και καλή μας χρονιά.

Αυτά που λέει ο "Lord Thor" είναι πολύ σημαντικά. Τα τελευταία χρόνια κάτι αλλάζει στον εμπορικό κινηματογράφο.

Βέβαια οι περισσότερες ταινίες όπως το Matrix, η Έκτη Αίσθηση, Θα σε βρω στον Παράδεισο, έχουν χολιγουντιανό περιτύλιγμα αλλά ας μην γελιόμαστε, η πλατιά μάζα των θεατών έχει εθιστεί σε αυτά τα "περιτυλίγματα".

Ας ευχηθούμε να μην είναι πρόσκαιρη αυτή η στάση του εμπορικού κινηματογράφου.

TheoΜέλος
20/01/2002, 12:11:00
Και εμένα μου αρέσουν τα "περιτυλίγματα" και ειδικά η μουσική επένδυση των ταινιών αυτών. Ίσως σήμερα να μην μπορεί να βρεί κανείς πραγματική τέχνη παρά μόνο εκεί που πληρώνουν καλά...

theo_

21/01/2002, 16:11:19
Theo καλώς ήρθες στο forum.
Ανναρωτιέμαι αν οι δημιουργοί αυτών των περιτυλιγμάτων έχουν την γνώση όσων παρουσιάζουν ή απλά είναι επαγγελματίες (σίγουρα είναι) και κάνουν μόνο τη δουλειά τους.

Όσο για την πραγματική τέχνη ας κοιτάξουμε την φύση και όχι μια λευκή οθόνη!

notis_29Μέλος
19/02/2003, 23:55:05
quote:
Αναρωτιέμαι αν μετά το τέλος μιας ταινίας, εσωτερικού ή μεταφυσικού περιεχομένου, δεχόμαστε πιο εύκολα διδασκαλίες που αν τις ακούγαμε ή γνωρίζαμε ως τώρα δεν θα τις δεχόμασταν τόσο "φυσικά" όσο μέσω της κινηματογραφικής αίθουσας.

Πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση έχω να πω πως ο κινηματογράφος και ακόμη περισσότερο η τηλεόραση, είναι οι ποιο μεθοδικοί δάσκαλοι της κοινωνίας.
Μπορούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο και να το δούμε σαν κάτι το φυσιολογικό.
Το μπέρδεμα που γίνετε μέσα στις ταινίες με πραγματικά γεγονότα, στοιχεία, κ.α. και με το ανακάτεμα της φαντασίας του σκηνοθέτη, γεννά πολλές φορές το άγνωστο που προσπαθούμε μάταια, στην πραγματικότητα να εντοπίσουμε.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

SilverwolfΜέλος
07/03/2004, 19:12:48
Περιδιαβαίνοντας τα παλιά θέματα πέτυχα και αυτό εδώ που ίσως να αξίζει να ξαναζωντανέψει αν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

quote:

Μάλλον ναι... όταν κάτι δεν είναι εντελώς νέο σαν έννοια στο μυαλό μας το δεχόμαστε ποιο εύκολα αλλά και εμβαθύνουμε σε αυτό με μεγαλύτερη ευκολία.
Εφόσον είναι σωστή η γνώση αυτή... αν τα έχουμε "μάθει" στραβά γίνεται πιο δύσκολο τελικά.

quote:
ο κινηματογράφος και ακόμη περισσότερο η τηλεόραση, είναι οι ποιο μεθοδικοί δάσκαλοι της κοινωνίας.
Μπορούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο και να το δούμε σαν κάτι το φυσιολογικό.

Νοτις_29

Για αυτόν τον λόγο νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό στο παρακάτω ερώτημα του Lord Thor έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

quote:
Αναρωτιέμαι αν οι δημιουργοί αυτών των περιτυλιγμάτων έχουν την γνώση όσων παρουσιάζουν ή απλά είναι επαγγελματίες (σίγουρα είναι) και κάνουν μόνο τη δουλειά τους.

Άραγε υπάρχει σκόπιμη διαστρέβλωση των εννοιών από τα περιτυλίγματα;
Σκόπιμη η μή... αν υπάρχει πόσο βλαβερή είναι άραγε;

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

GreekLoverΝέο Μέλος
08/05/2004, 11:43:23
Ρώτησα για επιστημονική εξήγηση αναφορικά με το ξεμάτιασμα.......
Πουθενά.............
Έσπασα το κεφάλι μου ψάχνοντας να βρω τι συμβαίνει αλλά πάλι τίποτα...
Έτσι λοιπόν άνοιξα αυτό το topic μήπως και γνωρίζει κάποιος κάτι και μπορέσει να με διαφωτίσει............
Περιμένω...Ξεματιάστε με

08/05/2004, 12:31:13
Ξέρεις για τις "δύσκολες μέρες" του μήνα που διακατεχόμαστε από τον έντονο πόθο να ανοίξουμε ένα δικό μας θεματάκι πηγαίνουμε στον κουμπάκι της "αναζήτησης" πάνω δεξιά και πληκτρολογούμε τη λέξη/λέξεις που θέλουμε για να δούμε αν υπάρχει ίδιο θέμα...

Βλέπεις βασική προϋπόθεση για την επιτυχία ενός θέματος είναι να'ναι εκτός από ενδιαφέρον και προτότυπο γιατί αν έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές θα ανοίξεις το μαγαζάκι σου και θα περιμένεις αρκετό καιρό μέχρι να μπει ο πρώτος μέσα...άσε που μπορεί να πεταχτεί από καμμιά γωνιά η Ατμα και να ωρίεται υστερικά ότι της έκλεψες το θέμα και ποιός σε σώζει τότε από το μένος της...ρώτα τους άλλους που το πάθανε και θα καταλάβεις τι εννοώ

Εδώ θα βρεις ένα από τα θέματα (κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο)τα σχετικά με το μάτιασμα... ("επιστημονικώς" βασκανία) http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=600

Καλή συνέχεια...

"Τάδε έφη Avallon"
GreekLoverΝέο Μέλος
08/05/2004, 13:54:58
Θα είμαι πιο προσεχτικός την επόμενη φορά λοιπόν....

10/05/2004, 04:16:54
quote:
άσε που μπορεί να πεταχτεί από καμμιά γωνιά η Ατμα και να ωρίεται υστερικά ότι της έκλεψες το θέμα και ποιός σε σώζει τότε από το μένος της...ρώτα τους άλλους που το πάθανε και θα καταλάβεις τι εννοώ

ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ...
ΕΧΜ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ;;
(ΠΡΟΣΕΞΕ/ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ:)
-ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ... ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ;
ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΧΑΝΩ... ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ...:)-

quote:
'ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΛΕΞΗ "ΒΑΣΚΑΝΙΑ" ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ,ΦΘΟΝΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ...'

quote:
ΜΑΤΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΜΠΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΛΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΣΑΙ ,ΣΑΝ ΛΑΙΜΟΣ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ!.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΤΜΑ

ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ...

ΦΤΟΥ

Technoshamanism
10/05/2004, 10:33:04
Γιατί εκνευρίζεσαι?
Εχω άδικο γι'αυτό που λέω?
Είναι μήπως ψέμμα?
Δεν έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και με ακριβώς αυτό τον τρόπο που λέω?

Οσο για τα θέματα μου είναι λίγα γιατί:
1oν) είμαι επιλεκτική και
2ον) ήρθα εδώ για να πάρω γνώση και όχι να δώσω...
Ομως να'σαι σίγουρη ότι τις λίγες φορές που έχω δώσει κάτι είναι ουσιαστικό (π.χ. βοήθεια σε κάποιους που ρωτάνε πληροφορίες ή απάντηση σε θέματα που εγώ κατέχω και όχι σε αυτά που "νομίζω" ότι κατέχω...
Καλή σου μέρα και σένα!

"Τάδε έφη Avallon"
10/05/2004, 14:48:00
εκνευριζομαι; τοτε ναι τα καταφερνεις καλα /μονο σε αυτο.
τωρα αν εισαι επιλεκτικη /ναι εισαι.
αυτο ομως δεν μου λεει τιποτα/επδιη η παρουσια σου εδω εσω μου ειναι αδιαφορη /δεν μου δινει τιποτα.
"τα θεματα που νομιζω ο,τι κατεχω"
...ωραια!...αν δεν καταλαβαινεις σταματα να ασχολεισαι/επειδη ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ + ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ.
ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΗΝ "ΚΡΙΤΗ ΜΟΥ".
ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ +"ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ"
+ ΑΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ...
ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΣ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.../ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΕΝΕΙΣ "ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΣΩ"...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ...
ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
"ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ".
ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ;;
ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΕΛΟΙΑ.
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.
ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ ΕΚΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ/ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΟΝΟ ΣΟΥ....ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ"

ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ;;;;;)
ΜΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥ ΕΔΩ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΔΕ ΘΑ ΗΣΟΥΝ :)
ΕΠΕΙΔΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΩ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ "ΤΗΝ ΠΑΛΑΒΗ"...
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
ΑΝ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΒΡΕ/ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ/ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ..ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ...

"ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ"...
"ΠΑΙΞΤΕ ΣΠΕΡΜΑΤΟΠΟΛΕΜΟ"...
ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ.....
ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΖΕΙ...
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΑΥΤΗ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ.
ΕΣΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ....ΝΑ ΣΟΥΠΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΓΡΙΑ....
ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΝΩ ΑΜΕΣΩΣ...ΑΧΛΑΔΟΤΥΡΟ.
ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙΣ.

ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ/ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ
ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ...ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ.

ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑ/ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...

Technoshamanism
10/05/2004, 15:01:07
AΓΑΠΗΤΕ ANTMIN, MHΠΩΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑΚΙ;
ΜΑΤΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....-"ΒΑΛΤΟΣ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ"....Η ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ.-
Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΜΟΥ + ΜΕΤΑ...

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΑΜΑΛΙΤΣΑ..."ΡΙΞΕ ΕΝΑ ΞΕΜΑΤΙΑΓΜΑ...ΕΝΝΟΩ "ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ"
ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΛΛΟ....

- ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ-

Technoshamanism
10/05/2004, 16:16:48
Atma να'σαι καλά να μ'αγαπάς!

Αν βέβαια μπορείς να νοιώσεις άλλο συναίσθημα πέρα από το μίσος και την πίκρα... Τις γυναίκες δηλητήριο τις ξέρεις?
Μα τι λέω!
Δεν είναι του επιπέδου σου...
Εσένα του επιπέδου σου είναι να καλείς για καφέ άνδρες και άμα δε σου την πέσουν να τους κατηγορείς για σεξουαλική παρενόχληση.
Κανείς δε σε πρόσβαλλε...αλλά ο έχων τη μύγα μυγιάζεται...
Οσο για το αχλαδότυρο το αφήνω σε κάτι νούμερα σα και σένα...
Capisci?

"Τάδε έφη Avallon"
10/05/2004, 18:04:41
Κυρίες μου!
Κυρίες μου...

Πάλι τα ίδια;;

Λίγο να αφήσει κανείς το βλέμμα του και ξεπετιούνται εκ του μην όντως ξανά αυτές οι έριδες που δεν έχουν κανέναν δημιουργικό στόχο, αφού, εκτός ότι ο άλλος αποκλείεται να καταλάβει, δίνουν και μία εξαιρετικά παραπλανητική εικόνα για τις Συζητήσεις μας προς έναν "αμέριμνο" επισκέπτη, πράγμα που εγώ και εσείς, θα ήθελα να πιστεύω, δεν συμμεριζόμαστε καθόλου. Παρολαυτά οι εντυπώσεις δίνονται...

Μερικές φορές νιώθω σαν να έχω βγάλει το "Νηπιαγωγείο εκδρομή" και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός μήπως τα μικρά παιδάκια κάνουν καμία σκανταλιά, ανοησία, απερισκεψία και... κτυπήσουν!

Σίγουρα όμως το ESOTERICA και τα Forums του δεν είναι "παιδική χαρά"... και ούτε υπάρχει περισσευούμενος χρόνος και ενέργεια για ανώφελα παιγνιδίσματα. Περιμένω λοιπόν από αυτόν/ήν που πραγματικά διαθέτει μία αρκούντως σταθερή και στοχευμένη Συνείδηση να κάνει το πρώτο βήμα για να έχουμε την απαιτούμενη ΟΙΚΟ-Νομία.

Ούτως ή άλλως αυτά που η μέχρι τώρα εμπειρία μας από τις Συζητήσεις και τις διάφορες μορφές Σκέδασης και Παρεκτροπής που κατά καιρούς πλήττουν κάποιες από αυτές, συλλέγονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε και καταρτίζεται ένας εμπλουτισμένος Κανονισμός Λειτουργίας για αυτές που εμείς, τα Μέλη της Ομάδας των Συνεργατών του ESOTERICA, πιστεύουμε πως θα βοηθήσουν όλους μας να αποφεύγουμε "περιττούς Πόνους" και να στοχεύσουμε πιο καλά και συνειδητά σε μία αλληλοκατανόηση και αλληλοσυμπλήρωση σε αυτήν την Πορεία της Αναζήτησης.

Για άλλη μία φορά δεν θα αναλωθώ στο να καταμετρήσω ποιος/α έχει το περισσότερο δίκαιο με το μέρος του/της. Άλλωστε και σε αυτήν την περίπτωση η αμοιβαία έλλειψη αυτοσυγκράτησης δεν επιτρέπει επουδενί κάτι τέτοιο.

Σίγουρα πάντως αγαπητή Avallon δεν ήταν καθόλου αναγκαίο να προκαλέσεις αρχικά, ειδικά σε αυτό το Θέμα όπου σαφώς δεν προκλήθηκες...

Και σίγουρα αγαπητή ATMA αυτά που καταλήγεις να λες δεν αναδεικνύουν καθόλου μία επαφή ούτε με Δασκάλους αλλά και ούτε με Μαθητές...

Κάποιος δεν καταλήγει ποτέ να ΕΙΝΑΙ κάτι ή να ΚΑΤΕΧΕΙ κάτι...
Αυτό που γίνεται, ίσως, είναι να "Είναι αυτό που Πάντα Ήταν". Οι σταδιακές Επιγνώσεις γι'αυτό που "Πάντα Ήταν" κάνουν τη διαφορά...

"AΓΑΠΗΤΕ ANTMIN, MHΠΩΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑΚΙ;
ΜΑΤΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....-"ΒΑΛΤΟΣ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ"....Η ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ.-
Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΜΟΥ + ΜΕΤΑ..."

Το παραπάνω γνωρίζω σίγουρα που θα το καταχωρήσω! Σε ένα "ντουλαπάκι" που έχω με τη συλλογή μου "άχρηστης συνομωσιολογικής λογοτεχνίας"! Κατά καιρούς, όταν έρχεται το "πλήρωμα του χρόνου" καίω τα συγκεκριμένα αρχεία.

Το παρόν θέμα συζήτησης ούτως ή άλλως ήταν προς Απενεργοποίηση πριν τα τελευταία Συμβάντα καθώς, όπως σωστά ειπώθηκε, το Ζήτημα το πραγματευόμαστε και αλλού, και μάλιστα πολύ καιρό τώρα.

Μία τελευταία έκκληση:
Ας "προπονηθούμε" για έναν γονιμότερο και ουσιαστικότερο Διά-Λογο.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------