ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Διγενής Ακρίτας30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/05/2005, 00:42:14

quote:

Εχω ενα γνωστο ο οποιος λογω προβληματων υγειας εχει ακρωτηριασμενα και τα δυο του ποδια και απο οικονομικης πλευρας δεν θα μπορουσα να πω οτι τα βγαζει περα ανετα, κι ομως ενας "φιλοσοφικος" διαλογος μεταξυ του ειναι πραγματικα "πνευματικος οργασμος"!

Οταν λοιπον βλεπεις ενα τετοιο ανθρωπο που εχει χιλιαδυο προβληματα και βρισκει χρονο, τοτε εσυ νιωθεις "σκουλικι" μπροστα του λεγοντας οτι η κοινωνια δεν σε αφηνει να φιλοσοφισεις.

πρακτικοτατο παραδειγμα!

και πιο κατανοητο απο τα ποιηματα ζεν!!!

quote:

Θεωρητικα ολοι μας θα λεγαμε:
"ας ειχα ενα κομματι ψωμι μια στεγη να κοιμαμε και χρονο για να φιλοσοφω"
πρακτικα ομως τι γινεται(?), διοτι οταν αποκτησουμε το ψωμι θα θελουμε να γινει μπριζολα και η μπριζολα φιλετο, και παει λεγοντας...

η τεχνητη πραγματικοτητα που ελεγα, με τις κατασκευασμενες "αναγκες"...

ο φαυλος κυκλος της προσκολησης.

quote:

Λοιπον, το ολο θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος ποτέ δεν ειναι ευχαριστημενος
και παντα θελει κατι παραπανω...

γιατι ομως?

μηπως γιατι ο νους του ασχολειται αποκλειστικα με αυτα που εγιναν και αυτα που θα γινουν και χανει την πραγματικοτητα που ειναι το Τωρα?

quote:

Ετσι ομως,το να αποκτησεις αυτοματα οτι θελεις και χωρις κοπο ειναι μια τρυπα στο νερο διοτι η πορεια στο να το αποκτησεις το κανει τόσο σημαντικο.

το θεμα ειναι ποιες ειναι οι πραγματικες αναγκες και τι στ αληθεια θελεις να αποκτησεις.

θα τσιταρω τον Χριστο, που ειπε: "πιο δυσκολα περναει πλουσιος στον παραδεισο παρα καμηλα απο τρυπα βελονας" και "μην ασχολειστε με την επαυριο - παραδειγματιστειτε απο τα πουλια και τα αγριολουλουδα".

ο Σωκρατης μιλαγε για λιτοτητα και απλοτητα, και ο Βουδας για την μεση οδο.

ΥΓ. καλως ηρθες στην παρεα!

πολυ ωραια η κινηση του γιν και του γιανγκ!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

07/05/2005, 01:09:03
quote:

Φιλοσοφία και καθημερινότητα. Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ κόσμο νομίζω, μαζί και εμένα. Ένα βασικό ερώτημα κατά τη γνώμη μου απαραίτητο για να μπορέσει να συνεχιστεί η συζήτηση είναι το τι εννοoύμε με τον όρο φιλοσοφία?

"πριν μελετησω το Ζεν εβλεπα τα βουνα σαν βουνα και τα νερα σαν νερα.

οταν εφτασα στην βαθυτερη γνωση, κατεληξα σε ενα σημειο οπου δεν εβλεπα τα βουνα σαν βουνα και τα νερα σαν νερα.

αλλα τωρα που συνελαβα την ουσια της γνωσης ηρεμησα.

γιατι τωρα βλεπω και παλι τα βουνα σαν βουνα και τα νερα σαν νερα."

Τσ'ινγκ-γιουαν

quote:

Είναι η φιλοσοφία κάτι που απαιτεί ελεύθερο χρόνο? Μπορείς να πεις ότι έχω την καθημερινότητα μου με τη δουλειά μου, τις υποχρεώσεις μου, την οικογένεια μου και όταν βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο τον αφιερώνω στη φιλοσοφία, έχει νόημα κάτι τέτοιο ή μήπως έτσι μετατρέπουμε και τη φιλοσοφία σε κάτι μηχανικό?

οταν ενας μοναχος ρωτησε τον Μουτσου, "καθε μερα ντυνομαστε και τρωμε - πως θα καταφερουμε να ξεφυγουμε απο την υποχρεωση να φοραμε ρουχα και να τρωμε φαγητα?", εκεινος απαντησε:

"με το να ντυθουμε και να φαμε".

"μα δεν καταλαβαινω", ειπε ο μοναχος.

"αν δεν καταλαβαινεις, τοτε φορα τα ρουχα σου και φαε το φαγητο σου".

quote:

Αν εγώ αφιερώνω μια ώρα την ημέρα για να φιλοσοφώ, να μελετώ, να διαλογίζομαι και όλη την υπόλοιπη μέρα λειτουργώ σα μηχανή, τρέχω στη δουλειά, αγχώνομαι κτλ μήπως τότε τελικά κάνω μια τρύπα στο νερό?

οσες ωρες και να αφιερωνει κανεις μια τρυπα στο νερο θα κανει αν δεν αλλαξει η αντιληψη.

γιατι αυτο ειναι το φιλοσοφειν κατα την γνωμη μου: τροπος ζωης και αντιληψης.

quote:

Είναι η φιλοσοφία ένας τρόπος για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα ή είναι κάτι τελείως διαφορετικό? Είναι η φιλοσοφία η απόκτηση γνώσεων, το διάβασμα βιβλίων, το γέμισμα του νου με διάφορες πληροφορίες και δεδομένα –πράγματα που απαιτούν χρόνο- ή μήπως δεν έχει σχέση με αυτά?

το νιωθουμε ολοι μεσα μας οτι δεν εχει σχεση...

quote:

Μήπως φιλοσοφία είναι το να δούμε μέσα μας, να παρατηρήσουμε, να κατανοήσουμε τη δομή και λειτουργία της σκέψης μας –πράγματα που μπορούμε να τα κάνουμε κάθε στιγμή- ?

συμφωνω!

καθε στιγμη!

καθε Τωρα!

NeosΜέλος
07/05/2005, 09:28:57
η φιλοσοφία ΕΙΝΑΙ τρόπος ζωης, το προβλημα ειναι οτι στην δουλεια σου π.χ. το πιο πιθανο ειναι να απολυθεις αν τυχον πεις

ετσι οπως εχει καταντησει ο κοσμος, ολοι ζουν μες το αγχος, ολοι εχουν μια προθεσμια σε κατι και ολοι κλαινε ασταματητα γιατι την κακη τους την ωρα.
για να συνυπαρξεις αναμεσα τους θα πρεπει κατα καποιο τροπο να "εξυπηρετεις" τα "συμφεροντα" τους, ασχετα αν συμμεριζεσαι ή οχι αυτο που θελουν.

οπότε αν τυχον προσπαθησεις να προσεγγισεις φιλοσοφικα καποιον που "καιγετε" (ως συνηθως & χωρις λογο) ,ενω μεσα σου ξερεις οτι θα του κανεις καλο και θα ηρεμησει, το πιο πιθανο ειναι να σε στειλει ....ξερετε που.

Η ολη ουσια ειναι, στο να εισαι εσυ και μονο εσυ το επικεντρο , κι ας ακουγετε εγωιστικο.

...αν μπορεσεις ΕΣΥ να κυκλοφορείς στο καθημερινο "ΨΥΧΗιατρειο" και να μην δινεις την ΨΥΧΗ σου οπως οι αλλοι,τοτε θα δεις πολυ διαφορετικα την ζωη.

SeaHawkΜέλος
07/05/2005, 10:21:35
ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Η ΓΙΑ ΖΕΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟ? (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ!)

ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ " ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ?"
ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ.ΑΠΛΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΕΤΡΟ" ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΝΗΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡ.
ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 35, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 45 Κ.Λ.Π.
ΘΥΜΙΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ: " ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΜΙΑΣ ΒΕΛΟΝΑΣ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"
ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ...

ΤΑ ΛΕΜΕ

ALL HANDS ON DECK!!!!!!!

07/05/2005, 21:25:44

quote:

η φιλοσοφία ΕΙΝΑΙ τρόπος ζωης, το προβλημα ειναι οτι στην δουλεια σου π.χ. το πιο πιθανο ειναι να απολυθεις αν τυχον πεις

γιατι να το πεις?

δεν ειναι πιο απλο να κανεις την δουλεια σου, καλα, για σενα???

SeaHawkΜέλος
09/05/2005, 09:32:51
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ!

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ..
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΔΩ: http://www.asxetos.gr/article.aspx?i=982

ΙΣΩΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ..

ALL HANDS ON DECK!!!!!!!

10/05/2005, 11:53:39
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ SeaHawk ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ..

quote:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Η ΓΙΑ ΖΕΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟ? (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ!)

ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ " ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ?"

ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ..
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΑ...
ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΕΣΥ....
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...

ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

10/05/2005, 19:44:04
Αγαπητοί φίλοι.
Τι νόημα έχει η φιλοσοφία και η γνώση αν δεν οδηγεί σε ένα καλύτερο κόσμο;
Αιώνες τώρα η φιλοσοφία και η Θρησκεία και στη Δύση και στην Ανατολή οδηγούν τον άνθρωπο έξω από τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι όπως είναι. Για σκεφτείτε όμως λίγο...
Οι πιο σημαντικοί δάσκαλοι της ανθρωπότητας μίλησαν και έκαναν παρέμβαση στη Γη ειδικά στον τρόπο οικοδόμησης των σχέσεων. Και οι σχέσεις είναι η καθημερινή ζωή, είτε είναι θεσμικά καθορισμένες είτε είναι πιο άτυπες.
ΓΙατί ήταν μεγάλος ο Γκάντι;
Γιατί ο Χριστός σημάδεψε την ιστορία του Πλανήτη;

Το ερώτημά σου αγαπητέ Αβατάρ είναι σχετικό με το τι γυρεύουμε σε αυτό τον πλανήτη.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είτε κάνεις feeldwork στα Ιμαλάια, είτε είσαι μια γριά στο "κατσικοχώρι" που "δεν έχει δεί στον ήλιο μοίρα" και δεν έχει ούτε δρόμο ούτε επαφή με την πόλη, είτε ζεις στο Μανχάταν downtown, είτε είσαι μεγάλος μπισναδόρος, είτε μαθαίνεις τα μυστήρια της ζωής σε αυτή την ταλαιπωρημένη Γη που ήρθαμε όλοι κάτι θα μάθομε.

ΚΟινώς η Γη είναι το μεγάλο σχολείο του Σύμπαντος. Γι αυτό είναι ίσως και τόσο δύσκολη..... Αυτό λοιπόν που εμείς μπορεί να φιλοσοφούμε αυτή τη στιγμή (είτε μεταξύ τυρού και αχλαδίου είτε αλλού στα διάφορα forums)ο άλλος μπορεί να το μαθαίνει πιεζόμενος από το διευθυντή του να δουλέψει παραπάνω ή δίνοντας ευκαιρίες στον υφιστάμενό του.
Επιλέγομε δεν λένε τον τρόπο που η ζωή θα μας διδάξει; (το ένα βεβαίως δεν αποκλείει το άλλο ε; )
Προσωπικά πιστεύω πως αν αυτή η ζωή είναι διδασκαλία, τότε οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού και δεν υποτιμώ την καθημερινότητα.
Βέβαια ούτε αυτό που λες το προσπερνάω εύκολα μιας και η καθημερινότητα είναιμεγάλη πεπονόφλουδα. Μπορεί να σε ρουφήξει ανα πάσα στιγμή.
Πιστεύω λοιπόν ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η μεταφορά της εσωτερικής μας φωνής σε ότι καταπιανόμαστε ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. Ας μη βιαστεί κανείς να πει ότι δεν γίνεται. Αλήθεια που δεν γίνεται πράξη δεν υπάρχει.
Αυτό εξάλλου δε σημαίνει το να είσαι ο εαυτός σου;
Περιμένω τις σκέψεις σου επ'αυτού.

To μέσα και το έξω, το πάνω και το κάτω, το εκεί και το εδώ, όλα μέσα μου ΕΝΑ.

10/05/2005, 22:57:51

quote:

quote:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Η ΓΙΑ ΖΕΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟ? (ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ " ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ?"

ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ..

και πολυ καλα κανεις!

ολοι εχουμε τις ιδιες ευκαιριες και πιθανοτητες αν αναζητησουμε, ο,τι αναζητησουμε.

quote:

ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...

τι παραπανω μαθαιναν στο εξωτερικο απο ο,τι εδω?

quote:

ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...

καλε μου φιλε!

θαχεις ακουστα για τους "δρομους των προσκυνητων" που διασχιζουν ολοκληρα κρατη.

σου προτεινω εναν Ελληνικο "δρομο" : μπαινουμε στο καραβι για την Κρητη μονο με το εισητηριο μας (χωρις καθολου λεφτα) και οπου μας βγαλει.

σε ενα μηνα μπορει να την διασχισουμε και ολη!

στη διαδρομη θα μαθουμε πολλα και οι δυο!

10/05/2005, 23:01:02

quote:

Επιλέγομε δεν λένε τον τρόπο που η ζωή θα μας διδάξει;

quote:

Πιστεύω λοιπόν ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η μεταφορά της εσωτερικής μας φωνής σε ότι καταπιανόμαστε ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

quote:

Ας μη βιαστεί κανείς να πει ότι δεν γίνεται. Αλήθεια που δεν γίνεται πράξη δεν υπάρχει.
Αυτό εξάλλου δε σημαίνει το να είσαι ο εαυτός σου;