- RPG - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Γιατί προσπαθείτε πίσω από όλα να βγάλατε κάτι κακό? Δηλαδή όλα πρέπει να κρύβουν κάτι κακό? και ακόμα και αν το κρύβουν τόσο καλά που ακόμα και αυτοί που παίζουν δεν το αντιλαμβάνονται πως το αντιλαμβάνονται αυτοί που δεν παίζουν.Το ότι παίζω ένα βαμπιρ δεν σημαίνει ότι την επόμενη στιγμη που θα σταματήσω να παίζω θα πάω να δαγκώσω κάποιον ή να σκοτώσω κάποιον αλλό.(αυτό είναι επειδή όπως λένε οι κανόνες πρέπει να μην κανουμε αισθητή την παρουσία μας.)
Εννοείται πως δεν πρόκειται να την δεις βαμπίρ και στην πραγματική σου ζωή. Το θέμα είναι άλλο: εξασθενίζει η κρίση του ανθρώπου σε θέματα occult, τα βλέπει και δεν του κάνει εντύπωση, συνηθίζει το μυαλό του και οι αισθήσεις του να ακούν για βαμπίρ και δαίμονες, τόσο που στο τέλος καταντά απαθής σε αυτά. Τα ακούει και δεν ταράζεται όπως ο φυσιολογικός άνθρωπος, που όταν ακούει βρικόλακας το μυαλό του πάει σε σκοτεινές καταστάσεις.
Όλα θέμα σχεδίου είναι. Χτές το Death/Black Metal, σήμερα (τι σήμερα, τέλος πάντων, απ'το 70-80 έχει το D&D) τα RPG, μεθαύριο τι; Εξασθενίζει κιόλας το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών, αν συνηθίσουν και στο occult, θα μας πάρει ο διάολος σβάρνα.
quote:
Υπαρκτοί σύμφωνα με ποιόν; Με την επιστήμη; Την θρησκεία που (τυχόν) πιστεύεις; Την κοινωνία μας; Τον εαυτό σου; Έχασα τόσο σημαντικές εξελίξεις στην κοσμοθεωρία μας; Έχεις άλλη πηγή εκτός από το τόπικ με το "ποτηράκι";
Φίλε Wendigo, τώρα θα το ξεφτυλίσω λίγο, αλλά σε παρακαλώ δες το στα σοβαρά.
Το πολυθειστικό σύστημα στο D&D δεν είναι πρωτότυπο: είναι μια παρτιτούρα από τα πολυθειστικά συστήματα των ειδωλολατρικών πολιτισμών. Πιάσε τα Forgotten Realms άμα θες, και κάνε μια έρευνα, ποιοι θεοί είναι είδωλα της πραγματικής ζωής και ποιοι πλαστοί. Για να σου γλιτώσω λίγο χρόνο, να σου αναφέρω μερικούς;
Mielikki, Tyr, Ilmater, Tyche (έσπασε σε Tymora και Beshaba), όλο το πάνθεον του Mulhorandhi, Talos και πάει λέγοντας.
Όλες οι θεότητες είναι "κλεμμένες" από τον ειδωλολατρικό-παγανιστικό κόσμο.
Όλα αυτά λοιπόν, είναι είδωλα. Θεότητες της ειδωλολατρίας.
Και να και το αστείο της υπόθεσης: ο ίδιος ο Κατσούλας παραδεχόταν πως οι σατανιστές που τον πλησιάσαν, όπως ακριβώς στους Χριστιανούς δίνεται ένας άγγελος-φύλακας την στιγμή της βάπτισης, αυτού του έδωσαν ένα δαίμονα, με το όνομα Άμμων. (Παραπέμπω στον Άμμων Ρα της Αιγύπτου).
Edited by - WWalker on 20/06/2005 11:56:15
Δες από την δική μου πείρα δεν έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο , πολλά άτομα που παίζουν έχουν έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα , βεβαια υπάρχουν και άτομα με άτονο αλλά αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της κοινωνίασ που ζούμε.
Δεν έχω παρατηρήσει να υπάρχει μεγάλη διαφορά στα άτομα που παίζουν rpg και στα άτομα που πάνε στα μπουζούκια.Τώρα για την Black metal(παρόλο που δεν ακούω γενικά μεταλ) μπορώ να πώ από τους γνωστούς μου ότι μάλλον έχεις δίκιο.
Δεν λέω ότι μας κάνουν χαζούς, αντίθετα μάλιστα, το μυαλό το ξυπνάνε όταν έρχεται η ώρα να λύσεις γρίφους. Αυτό που λέω είναι ότι σε συνηθίζουν σε ιδέες occult και γίνεσαι απαθής μετά σε αυτά, δεν σου προξενούν εντύπωση, και κατά συνέπεια μετά είναι ευκολότερο να παρεισφρύσουν στον μυαλό σου νεοπαγανιστικές ιδέες/αντιλήψεις.
quote:
Δες από την δική μου πείρα δεν έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο , πολλά άτομα που παίζουν έχουν έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα , βεβαια υπάρχουν και άτομα με άτονο αλλά αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της κοινωνίασ που ζούμε.
Εγώ πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ολωνών με αυτούς που έπαιζα παλιότερα (των καραπορωμένων εννοώ, όχι αυτών που παίζουν για πλάκα και τέρμα) η σχέση τους με τον Χριστό είναι από μακριά και αγαπημένοι.
Εδω και μερικους μηνες ψαχνω εκδοτη...να εκδοσω ενα δικο μου Role.Playing.Game, το οποιο αφου δοκιμαστηκε σε πολλα ατομα καταληξαμε να πουμε πως θα εχει επιτυχια.Το μονο προβλημα που εχει ειναι οτι ειναι υπερβολικα δυσκολο για μικρα παιδια, αλλα και περιεχει μηχανισμους που απαιτουν σκεψη.
Αλλο ενα προβλημα που αντιμετοπισα με προηγουμενο εκδοτη ειναι οτι περιεχεται μεσα στο παιχνιδι πολυ Μασονικη και Καμπαλιστικη Θεωρεια, χωρις ομως να θιγονται copyrights και πνευματικα δικαιωματα, περιεχει και πολλα στοιχεια Theater Casting, κατι το οποιο το καθιστα δυσκολο για αυτους που δεν ξερουν να παιζουν.Η εποχη διαδραματιζεται απο τα 1100-1500 μ.χ., απολυτος σκοταδισμος
.Παντως για εμενα τα RPG ειναι η απολυτη εκρηξη φαντασια και δημιουργιας.
http://host.picturewizard.com/2004-8/155141/TOMEOFLAW1.jpg
quote:
Φίλε Zudrafio, το όλο θέμα των RPGs είναι το απόκρυφο, το σκοτεινό, το διαβολικό. Δεν σου κάνει καμμία εντύπωση αυτό;
Εννοείται πως δεν πρόκειται να την δεις βαμπίρ και στην πραγματική σου ζωή. Το θέμα είναι άλλο: εξασθενίζει η κρίση του ανθρώπου σε θέματα occult, τα βλέπει και δεν του κάνει εντύπωση, συνηθίζει το μυαλό του και οι αισθήσεις του να ακούν για βαμπίρ και δαίμονες, τόσο που στο τέλος καταντά απαθής σε αυτά. Τα ακούει και δεν ταράζεται όπως ο φυσιολογικός άνθρωπος, που όταν ακούει βρικόλακας το μυαλό του πάει σε σκοτεινές καταστάσεις.
Όλα θέμα σχεδίου είναι. Χτές το Death/Black Metal, σήμερα (τι σήμερα, τέλος πάντων, απ'το 70-80 έχει το D&D) τα RPG, μεθαύριο τι; Εξασθενίζει κιόλας το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών, αν συνηθίσουν και στο occult, θα μας πάρει ο διάολος σβάρνα.
Μιλα για τον εαυτο σου φιλε...εγω δεν πιστευω σε καμια θρησκεια και σε κανενα θεο προβατο με τριβολια φιτυλια διαολια και σαταναδες των 9 κολασεων με μερικες δωσεις λιβανιστιριου και λιγο απο τσοντα παπαδων σε στομαχια δρακων.
Και οσον αφορα τον σκοταδιστικο στοιχειο που περιεχουν αυτα τα παιχνιδια...ειναι πολυ απλο φιλε μου,αν δεν υπηρχαν αυτα, ολη αυτη η διεγερση του κινδυνου και του κρυφου...τοτε δεν θα υπηρχε λογος να υπαρχουν.Το κακο πουλαει, οχι γιατι αρεσει, αλλα γιατι φλερταρει με την πραγματικοτητα...ο ανθρωπος εχει αναγκη την αδρεναλινη και πρεπει που και που να χτυπαει την φαντασια του στο maximum για να ερθει στα καλα του.
Αν θες να μαθεις κατι περισσοτερο κανε μια ερευνα στα θριλερ, τι προσφερουν στην κοινωνια ψυχολογικα και θα δεις.

Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum"
quote:
WWalker βλεπω δεν απεχεις και εσυ πολυ απο αυτα.Δηλαδη πιστευεις οτι πισω απο ολα υπαρχει καποιο σχεδιο να μας απομακρυνει απο τη σωτηρια δηλαδη την Εκκλησια.Και οταν λεω ολα εννοω φυσικα οτιδηποτε εχει σχεση με μυθολογια,υπερφυσικα πλασματα,μαγεια,βρυκολακες,λυκανθρωπους,πνευματα κλπ Αυτα υπαρχουν σε λογοτεχνια , σε μουσικη ,ταινειες και παιχνιδια καθε ειδους.Ολοι οσοι ασχολουντε με αυτα ειναι θυματα του διαβολου δηλαδη?Μηπως θες και να τα απαγορεψουμε? να αρχισουμε να καιμε και τους "μαγους" σαν τον παλιο καλο καιρο? Υπερτονιζεις την λεξη πολυθειστικο οσον αφορα τις θεοτητες στο rpg.Να μην ασχολιομαστε μηπως και με την δικια μας μυθολογια? Ναι ενταξει για καποιον σαν την κυρια Λουκα ολα αυτα ειναι κακο πραγμα και δεν πρεπει να μπλεκει μαζι τους γιατι ειναι αμαρτια.Ασε ομως ολους εμας τους αμαρτωλους,τους σατανιστες τα θυματα να ασχολουμαστε.Αναψε κανα κερακι και προσευχησου για τη σωτηρια της ψυχης μας.
Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου.
Ουδέποτε είπα ότι όταν κάνεις spells κάνεις επίκληση σε δαίμονες.
Ούτε είπα ότι όποιος παίζει RPGs είναι θύμα-ζώο ή ότι άλλο θες.
Ουδέποτε μίλησα για αμαρτία ή κάτι σχετικό.
Όσο για την μυθολογία που λες, μυθοπλασίες μαθαίνεις, όχι μυθολογίες.
Για το κεράκι: Κάτσε ρε φίλε, RPG παίζω και γω! Τι με πετάς απ'έξω! ![]()
quote:
Και οσον αφορα τον σκοταδιστικο στοιχειο που περιεχουν αυτα τα παιχνιδια...ειναι πολυ απλο φιλε μου,αν δεν υπηρχαν αυτα, ολη αυτη η διεγερση του κινδυνου και του κρυφου...τοτε δεν θα υπηρχε λογος να υπαρχουν.Το κακο πουλαει, οχι γιατι αρεσει, αλλα γιατι φλερταρει με την πραγματικοτητα...ο ανθρωπος εχει αναγκη την αδρεναλινη και πρεπει που και που να χτυπαει την φαντασια του στο maximum για να ερθει στα καλα του.
Αν θες να μαθεις κατι περισσοτερο κανε μια ερευνα στα θριλερ, τι προσφερουν στην κοινωνια ψυχολογικα και θα δεις
Δεν διαφωνώ ότι τα RPGs έχουν κάτι να προσφέρουν. Αυτό στο οποίο διαφωνώ είναι το πλαίσιο των RPG. Τι δουλειά έχουν διαβόλια και τριβόλια στα RPG μου λες; Με κάτι άλλο λιγότερο occult πράγμα δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος; Πόσο μάλλον όταν είσαι παιδί ακόμα και το μυαλό σου δεν έχει πλαστεί ακόμα, και συνηθίζει σε κάτι τέτοια.
quote:
Δηλαδη πιστευεις οτι πισω απο ολα υπαρχει καποιο σχεδιο να μας απομακρυνει απο τη σωτηρια δηλαδη την Εκκλησια.
Όχι. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται σχέδιο προώθησης του νεοπαγανισμού.
quote:
Μιλα για τον εαυτο σου φιλε...εγω δεν πιστευω σε καμια θρησκεια και σε κανενα θεο προβατο με τριβολια φιτυλια διαολια και σαταναδες των 9 κολασεων με μερικες δωσεις λιβανιστιριου και λιγο απο τσοντα παπαδων σε στομαχια δρακων.
Να σε ρωτήσω κάτι, αν θέλεις απαντάς: Σαν άνθρωπος λες δεν πιστεύεις σε τίποτα σχετικό. Παλιά πίστευες; Χρονικά, πότε πρωτοξεκίνησες να παίζεις RPG και πότε (αν παλιά πίστευες) σταμάτησες να πιστεύεις; Φυσικά αν θέλεις απαντάς, και το εννοώ εντελώς φιλικά, χωρίς να έχω διάθεση να γίνω αδιάκριτος.
Εγώ προσωπικά ξεκίνησα να παίζω RPGs πριν 4-5 χρόνια, και από σχετικά απαθής χριστιανός, έγινα φανατικότατος αφού ήρθα σε επαφή με τα RPG.
Edited by - Eurynomous on 20/06/2005 18:34:01
quote:
Όλα αυτά λοιπόν, είναι είδωλα. Θεότητες της ειδωλολατρίας.
Οι δημιουργοί των παιχνιδιών, όπως και πολλοί σεναριογράφοι και συγγραφείς, δανείζονται διάφορα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν το έργο τους. Γνώριμα ονόματα δίνουν μεγαλύτεροι αληθοφάνεια στον κόσμο που πλάθουν και αγγίζουν πιο εύκολα το κοινό γιατί όλο και κάπου θα τα έχουν ακούσει, ή γιατί μελετώντας τον πραγματικό συμβολισμό τους αυξάνεται το ενδιαφέρον τους.
Δεν είναι "είδωλα" ή ξόανα, είναι θεότητες της αρχαιότητας, έννοιες ή σύμβολα στα οποία κάποτε κάποιοι πίστευαν εκφράζοντας το θρησκευτικό τους συναίσθημα -και δεν βρίσκω τίποτε κακό σε αυτό, είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Κάποια υπαρκτά ονόματα δεν είναι ούτε αυτό (Ο Τάλως δεν ήταν θεότητα). Άρα, πού κολλάει το "υπαρκτοί δαίμονες" του fusion εξακολουθώ να μη μπορώ να καταλάβω. Εκτός αν στα πιστεύω του Χριστιανισμού είναι και το πως οι θεοί των αρχαίων είναι "υπαρκτοί δαίμονες" που σουλατσάρουν στη γη, πράγμα που δεν το ήξερα.
Θες το πραγματικά αστείο της υπόθεσης; Αναφέρουμε σαν πηγή τα διάφορα αλληλοαντικρουόμενα λογάκια του άθλιου εγκληματία Κατσούλα που έπηξε το πανελλήνιο στο ψέμμα με σκοπούς που μόνο ο διαταραγμένος ψυχισμός του γνωρίζει. Και όποιος έχει ελάχιστη γνώση των συμβολισμών του Άμμωνα (με αρκετές αντιστοιχίες με τον Δία εξάλλου) το καταλαβαίνει αμέσως.
quote:
Εξασθενίζει κιόλας το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών, αν συνηθίσουν και στο occult, θα μας πάρει ο διάολος σβάρνα.
Δε θα βάλω και τα κλάματα. Το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών έχει την κακιά συνήθεια να εκφράζεται συχνότερα με το μίσος παρά με την αγάπη ή την αποδοχή. Το occult πάντα ενδιέφερε τον άνθρωπο, χωρίς ποτέ να μπορεί να αντιπαλέψει τα μεγαλύτερα κολλήματά του. Δεν βλέπω να έχει αλλάξει τίποτε. Κι όποιος ψάχνει για απάθεια μπορεί να κοιτάξει στο σαλόνι του: η τηλεόραση είναι μόνιμα ανοιχτή. Εξάλλου μια ματιά στον κόσμο δε με πείθει πως δε μας έχει πάρει ο διάολος καιρό τώρα!
Και κουβέντες τύπου fusion δε με καθησυχάζουν και πολύ...
No Method, No Guru, No Teacher
Με βάση τη δικιά σου λογική ένα τέτιο παιχνίδι θα σε έφερνε κοντά στο θεό? Πάντος για μένα περισσότερο κάτι τέτιον σε απομακρύνει.Τ΄ςρα που είπε ότι το DnD σε έκανε να ψαχτείς αυτό ειναι καθαρά προσωπικό εσένα σε έκανε ένα παιχνίδι άλλον τον κάνεισ ένα ατύχημα και κτλ..
Εγώ πχ μέσα απο ένα παιχνίδι που ασχολιαίτε με την αρχαία ελλάδακαι αρχαίου ήρωες (ελλινική έκδοση ) έμαθα αρκετά για αρχαία ελλάδα και μυθολογία γιατί μου κλινησε το ενδιαφέρον και διαωασα από μόνος μου.
Όσο γιατο αν το κακό φλερτάρει με την πραγματικότητα και για αυτό αρέσει δεν το πολυ πιστέυω.Όλα έχουν διπλή όψηξ το ποια μερια θεσ να βλέπεισ εσύ είναι θέμα χαρακτήρα