- Η Ατλαντίδα στην Κύπρο; Ναι, υπάρχουν ευρήματα ! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Εδώ τίθεται ένα θέμα σχετικά με τους μύθους-θρύλους που συνοδεύουν τα “γεγονότα” της Καινής και Παλαιάς Διαθήκης και όχι μόνο . Π.χ. το τίμιο ξύλο που σταυρώθηκε ο Χριστός, η Ιερά Σινδόνη, το Ιερό Γκράαλ, η λόγχη του Λογγίνου κλπ, και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να βρεθούν τα ίχνη τους, που σύμφωνα με κάποιους θα αποδείξουν την αλήθεια των γεγονότων που περιγράφονται στα ιερά αυτά κείμενα. Εδώ μπαίνουν και άλλου είδους αναζητήσεις όπως π.χ. η κιβωτός της Διαθήκης, η ανεύρεση της κορυφής που προσάραξε η κιβωτός του Νωε, ή η εύρεση της ίδιας της Κιβωτού.
Δε θέλω να περιοριστώ μόνο στον χριστιανισμό. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, π.χ ο Σλημαν βρήκε π.χ. στις Μυκήνες μια ταφική μάσκα και την απέδωσε στον “Αγαμέμνωνα” ή ο Έβανς ανακάλυψε τον θρόνο του “Μίνωα” στην Κνωσό, που οι περισσότεροι πλέον έχουν καταλήξει ότι μάλλον ήταν θρόνος κάποιας βασίλισσας της Κνωσού παρά του θρυλικού κριτή του Άδη. Σε λίγο θα ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε και τις αλυσίδες που ήταν δεμένος ο Προμηθέας. Μη σου πω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε και τα σανδάλια του Περσέα, την ασπίδα του Ηρακλή ή υπολείμματα από τα friskies που έτρωγε ο Κέρβερος στην είσοδο του Άδη. (Ακόμα βέβαια δεν έχουμε φτάσει εκεί)
Αναρωτιέμαι τι γίνεται; Τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι θρησκείες να υποστηρίξουν με ορατά και ατράνταχτα δεδομένα τις αλήθειες τους; Μάλλον ναι. Είναι και αυτός ένας τρόπος να διατηρηθεί η πίστη των ανθρώπων σε καιρούς που βάλλεται από παντού. Και έτσι το πραγματικό νόημα της θρησκείας αλλοιώνεται και γίνεται όλο και πιο υλιστικό, παρά υπερβατικό.
Δεν είμαι κατά της έρευνας για να στοιχειοθετηθούν ή να ανατραπούν κάποια γεγονότα. Καλώς και γίνεται. Αλλιώς δεν θα είχαμε ούτε Κνωσσό, ούτε Μυκήνες, ούτε Τροία. Αλλά η υπερβολή και η παραπληροφόρηση είναι κάτι άλλο.
Νομίζω ότι ο πραγματικός “πιστός” και υπηρέτης της Αλήθειας δεν έχει ανάγκη από αδιάσειστα στοιχεία που όταν γκρεμιστούν, γκρεμίζονται μαζί με αυτά και τα πιστεύω του. Γνωρίζει ότι η μύθος του κατακλυσμού είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της κυκλικής εναλλαγής των κόσμων και των εποχών. Γνωρίζει ότι η αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου δεν είναι η αναζήτηση μιας κούπας, αλλά το εσωτερικό ταξίδι και στην Ψυχή του Αναζητητή. Τα υπόλοιπα είναι αποκούμπια για αυτούς που χρειάζονται να βασίσουν την ύπαρξη τους και να πιστέψουν σε κάτι εξωτερικό και φθαρτό.
Ελπίζω να μην βγήκα πολύ εκτός θέματος.
Φιλικά
calessin

quote:
Μου φαίνεται ότι πρέπει να κόψουμε την πολλή τηλεόραση γιατί κάνει κακό...
Καλά νέα… Η Λόγχη εθεάθη στην ταινία Constantine. Αυτός την έχει στα χέρια του. ![]()
Πέρα από την πλάκα, γνώμη μου είναι ότι ο στρατιώτης που την χρησιμοποίησε για να τρυπήσει τα πλευρά του Χριστού, δεν γνώριζε την σημασία του προσώπου, ώστε να σκεφτεί να κρατήσει την Λόγχη. Έτσι φαντάζομαι ότι θα την χρησιμοποίησε και άλλες φορές με αποτέλεσμα να καταστεί άχρηστη.
Πως λοιπόν μπορεί η Λόγχη να διασώθηκε τους επόμενους αιώνες;
Εκτός βέβαια και αν γίνεται κάποια αναφορά για αυτή στα Ευαγγέλια, κάτι που δεν γνωρίζω.
quote:
Αν η ιστορία είναι πραγματική και αν όντως κάποιος ρωμαίος τρύπησε
τον Χριστό με μια λόγχη, γιατί να φυλάχτει αυτή η λόγχή ?Για τον ρωμαίο που τρύπησε τον Χριστό, ο Χριστός δεν ήταν παρά ένας
απο τους πολλούς κατάδικους που εκτελέστικαν με την απάνθρωπη μέθοδο της σταύρωσης. Δεν είχε κανένα λόγο να φυλάξει τη λόγχη. Δεν μπορούσε να γνωρίζει
οτι πολλά χρόνια αργότερα αυτός ο άνθρωπος που πέθανε στο σταυρό θα αναγορευόταν ο ιδρυτής της σημαντικότερης θρησκείας στην ιστορία.Η λόχγη πιθανότατα επιστράφηκε στην αποθήκη οπλισμού όταν ο ρωμαίος βγήκε στη σύνταξη και μπερδεύτηκε με χιλιάδες άλλες λόγχες του ρωμαικού στρατού.
Ωχχχ... Αυτά παθαίνεις αν δεν διάβάσεις όλες τις απαντήσεις. Χίλια συγνώμη. Και το έθεσε και καλύτερα από εμένα... ![]()
![]()
macedon
quote:
Το οποίο (Τίμιο Ξύλο) υπάρχει σήμερα σε περίπου 1200 εκκλησίες κι έχει συνολικά βάρος περί τους 150 τόνους.
Ξέχασες να αναφέρεις και γύρω στα 30.000.000 οικογένειες που έχουν από ένα κομματάκι του... ![]()
Edited by - stemix on 01/06/2005 09:44:44