- Αίτηση για τη νομιμοποίηση του Δωδεκαθεϊσμού - Τι έγινε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ti mporoume omws na kanoume gi'ayto???exete idees, apanthseis???
filika chara
diati den ripteis zey thee tous keraynous...
quote:
h mhpws einai h ekklhsia...kratos en krath opws leei kai o sesostris!!!
Αγαπητή φίλη chara δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα , γιατί υπάρχει συναλλάγή μεταξύ των πολιτικών και του ιερατείου .
Οι μεν πολιτικοί υποκύπτουν στις απαιτήσεις της εκκλησίας , και εκείνη από την πλευρά της τους ανταμείβει με τις ψήφους των θρησκολήπτων , που τους ελέγχει μέσω των παραεκκλλησιαστικών οργανώσεων . Και αλοίμονο σε όποιον από αυτούς της αντιτεθεί , δες το παράδειγμα του υποψήφιου νομάρχη Αττικής Τζανετάκου που είχε τολμήσει να αντιτεθή στο θέμα των ταυτοτήτων και να αποκαλέση τον Χριστόδουλο με το λαϊκό του επίθετο Παρασκευαϊδη . Τον έθαψαν εκλογικά τον άνθρωπο .
Από αυτήν την ιστορία θα γλυτώσουμε μόνο αν σύσσωμη η βουλή , κυβέρνηση και αντιπολίτευση θελήσει να μας απαλλάξη από αυτόν τον βραχνά .
Σε καμμία περίπτωση δεν βλέπω να χάνουν, πχ, στην υπόθεση καύσης/ταφής, και Χ.Ο. ελέγχου των νεκροταφείων, γιατί αντιτίθεται σε βασίκα ανθρώπινα δικαιώματα.
Έχω την εντύπωση οτι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα προσπαθούσε να κάνει κάτι πρίν καν πάει το ζήτημα στην Ευρώπη, γιατί:-
α) Δεν θέλει η Ελλάδα να φαίνεται σαν πρωτόγωνη στα μάτια των ξένων.
β) Δεν θέλει να χάσει τίποτα επιδόματα σαν συνέπεια της μη συμμόρφωσης με την Ευρωπαϊκή κρίση...
Και ας χτυπιέται όσο θέλει ο Παρασκευαϊδης.
Κ
Edited by - kynikos on 07/05/2004 00:52:25
Ιδού λοιπόν η ανάγκη να υπάρχει πάντα μια ομάδα, ένας σύλλογος, μια οργάνωση που να στηρίζεται πάνω σε μια ιδέα, θρησκεία κοκ
Το λέω αυτό γιατί ήταν πολλοί αυτοί μιλούσαν με άσχημα λόγια για την ΥΣΕΕ.
Φαντάσουν να πας μόνος σου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο... μέχρι και ο παρδαλός θα γελάσει...
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
Αν όμως δεν βρεθεί κανείς άλλος να το κάνει, τότε λέω "καλή δύναμη" στην ΥΣΕΕ.
quote:
den einai paranomo apla den einai anagnwrismenh thrhskeia opws kai oi ypoloipes.
Πέρα από το σφικτό εναγγαλισμό της Ορθοδοξίας, ένας άλλος λόγος που το κράτος είναι λίγο τσιγγούνικο στην αναγνώριση θρησκειών είναι ο στρατός. Οι ιερείς αναγνωρισμένης θρησκείας απαλάσσονται από τη θητεία. Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε π.χ. το να μπορούν 3 άτομα να ιδρύουν θρησκεία
. Εγώ πάντως είμαι πολύ υπέρ.
quote:
den mporw egw as poume na onomasw to paidi mou me thn teleth twn arxaiwn progonwn mou. den to anagnwrizei to kratos.
Κοίτα, δεν είναι η τελετή των προγόνων σου. Είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι η τελετή των προγόνων σου. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Μπορείς να πιστεύεις και στον Αόρατο Ροζ Μονόκερο. Μαγκιά σου. Αλλά μη νομίζεις ότι αυτό στο οποίο πιστεύεις έχει την παραμικρή σχέση με την αρχαία θρησκεία πέρα από 2-3 ονόματα θεών.
Ξέρει κανείς ποιές είναι;
- Χ.Ο. βεβαια, αλλά όλες οι αιρέσεις; Ρώσσικη Εκκλησία; Αρμένικη; Ανατολική Εκκλησία; Κέλτικη Ορθόδοξη; Κοπτική;
- Μουσουλμάνοι (και οι Suni και οι Shi'ia;;),
- Εβραίοι φαντάζομαι πως ναι,
- Χ.Καθολικοί, ΟΚ.
- Χ.Αγγλικανοί; Υπάρχει εκκλησία, νομίζω, στην Αθήνα.
Ποιοι άλλοι;
Διαμαρτυρώμενοι;
Βαπτιστές;
Άλλοι Χριστιανοί;
Οι Ισμαϊλίτες του Άγα Χάν;
Ινδουϊστες;
Βουδδιστές;
Για τις λιγότερο γνωστές δεν ρωτάω καν...
Edited by - kynikos on 08/05/2004 19:11:20
Σύμφωνα με τον Νόμο 2462/97 και το άρθρου 13 του Συντάγματος μπορεί κανείς να αναγνωρίσει και λατρέψει άλλη θρησκεία.
Αυτό το αναρτήσαμε σαν σύνθημα στην ομάδα Αθηνά Υγεία του Ιδεοθεάτρου (δείτε http://www.ideotheatron.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=21)
Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η κίνηση της εγκαθίδρυσης της δημόσιας λατρείας της Ελληνικής Θρησκείας στο Ιδεοθέατρον στης 21 Μαϊου 2004
Για περισσότερα: http://www.ideotheatron.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=32
Edited by - ischizas on 09/05/2004 13:41:27
quote:
Δεν είναι παράνομη η οιποιαδήποτε θρησκεία στην Ελλάδα. Απλά η χριστιανική θεωρείται επίσημη, και με την δική τηςισχύ καταφέρνει μια αίσθηση παρανομιάς σε κάθε τι άλλο.
Σύμφωνα με τον Νόμο 2462/97 και το άρθρου 13 του Συντάγματος μπορεί κανείς να αναγνωρίσει και λατρέψει άλλη θρησκεία.
Καλέ μου φίλε ischiza δυστυχώς τα παραπάνω ισχύουν μόνο στα χαρτιά , στην πράξη ισχύουν άλλα πράγματα .
Τόλμησε εσύ να δώσης το όνομα στο παιδί σου με ονοματοθεσία και να το δηλώσης στον δήμο και έλα μετά να μου πης .
Γνωρίζω κοπέλλα που στην Αυστραλία οι γονεις της δεν την είχαν βαφτίσει και εδώ αναγκάστηκε να βαφτιστη στα 23 της προκειμένου να γλυτώση την γραφειοκρατία .
Τόλμησε να χτίσης ναό προς τιμήν του Δωδεκαθέου και να δούμε ποιός θα σου δώση την άδεια . Χώρια που κινδυνεύεις να σου τον κάψουνε μ'εσένα μέσα οι καλοί Χριστιανοί και οι αρχές να μην ξέρουν τίποτα !
Τόλμησε να θάψης οικείο σου πρόσωπο με το αρχαιοελληνικό τυπικό και να δούμε αν θα σου χορηγηθή και που άδεια ταφής , ή να δούμε που θα βρής κλίβανο αν θελήσεις να αποτεφρώσης τον νεκρό σου .
Μόνο στον γάμο την γλυτώνεις γιατί μπορείς να κάνης πολιτικό .
Δυστυχώς φίλε μου αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα , και μόνο μιά καταδίκη της χώρας μας απο το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ίσως καταφέρει να δώση λύση στο πρόβλημα .
quote:
Καλέ μου φίλε ischiza δυστυχώς τα παραπάνω ισχύουν μόνο στα χαρτιά , στην πράξη ισχύουν άλλα πράγματα .
Τόλμησε εσύ να δώσης το όνομα στο παιδί σου με ονοματοθεσία και να το δηλώσης στον δήμο και έλα μετά να μου πης .
Αγαπητέ φίλε Sesostri, ή αλλαγή και η αφοβία είναι πράγματα που πονάνε. Η ιστορία της Αυστραλής είναι μία ιστορία που και φοβίζει και δεν φαίρνει την αλλαγή γιατί έχει ένα μήνυμα ματαιότητας.
Ο αγώνας για την ελευθερία είναι δύσκολος και τον ξεκινάει ο καθένας μας, μέχρι να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα. Σε πληροφωρώ ότι έχω παιδί και δεν το έχω βαφτίσει χριστιανικά, αλλά Ελληνικά. Η αντίδραση τεράστια από 2 σόια πολύ μεγάλα (42 γονείς+θείοι συνολικά) έφτασε μέχρι το παρα πέντε της αποκλήρωσης. Το περιμέναμε με την γυναίκα μου, όπως και τις προκλήσεις που θα έρθουν. Μέχρι στιγμής με την Ονοματοδοσία και το κράτος τα πάμε καλά και περιμένουμε τα επόμενα καλά και τα επόμενα δύσκολα.
Ιάσων Σχίζας