- Dr. Άρης Πουλιανός και Αρχάνθρωπος - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΦΙΛΕ durden_alie
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ... ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ.
ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΠΛΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΖΩΟ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ «ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟ» ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ.
ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ-
ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ (ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ) ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗ ΦΥΣΙΚΟ) ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΖΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΗ!
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ «ΛΑΘΟΣ» ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ; (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΙ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ!
) ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΚΟΜΗ..
ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Sceptic ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.
-ΕΧΩΜΙΑΑΠΟΨΗΓΙΑΤΟΝΚΟΣΜΟΠΟΥΘΑΑΛΛΑΞΕΙΑΜΕΣΩΣΜΟΛΙΣΜΑΘΩΤΗΝΑΛΗΘΕΙΑ-529-
quote:
Ω! ΣΥΓΝΩΜΗΝ! ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΩ! ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ! ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ;
Δε ξέρω. Εσένα θα σου άρεσε να σε κατηγορώ χωρίς στοιχεία ότι γλύφεις ξεδιάντροπα τον πχ Πουλιανό, για να διαφυλάξεις τα οικονομικά σου συμφέροντα; Για σκέψου το.
quote:
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΑΡΒΙΝΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΘΙΚΟ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!
Όσο και να ειρωνεύεσαι, το γεγονός παραμένει ότι η μόνη επιστημονική θεωρία για την καταγωγή των ειδών είναι η εξέλιξη. Δε φταίω εγώ για αυτό. Παρεπιμπτόντος, ποιό ζώο ακριβώς εννοείς λέγοντας "ο πύθικος";
quote:
ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ! ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. ΤΟ ΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!
Δε σου έβαλα καμία ταμπέλα, σου είπα τι μου θυμίζει η στάση σου απέναντι στο θέμα. Συγνώμμη αν νιώθεις ότι σε πρόσβαλα.
quote:
ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΙΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Ποιός ήταν αυτός ο βλάκας που υποστήριζε χιλιοχρονίτικες θεωρίες; Περιμένω να μου πέις το όνομα του, και την θεωρία που υποστήριζε, η οποία είχε διατυπωθεί χίλια χρόνια πρίν. (Σου κάνω και σκόντο, μπορείς να μου αναφέρεις και επιστημονική θεωρία 600 ετών αν θες).
Δε ξέρω. Εσένα θα σου άρεσε να σε κατηγορώ χωρίς στοιχεία ότι γλύφεις ξεδιάντροπα τον πχ Πουλιανό, για να διαφυλάξεις τα οικονομικά σου συμφέροντα; Για σκέψου το.
-----
ΧΜ…ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΜΕ Τ' ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ (ΣΥΝΗΘΩΣ) ΞΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ»…ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΤΟΙΜΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ!
-----
Όσο και να ειρωνεύεσαι, το γεγονός παραμένει ότι η μόνη επιστημονική θεωρία για την καταγωγή των ειδών είναι η εξέλιξη. Δε φταίω εγώ για αυτό. Παρεπιμπτόντος, ποιό ζώο ακριβώς εννοείς λέγοντας "ο πύθικος";
-----
ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΥΘΙΚΟΣ» ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΘΗΚΟΣ .. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ .. ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ!
-----
Δε σου έβαλα καμία ταμπέλα, σου είπα τι μου θυμίζει η στάση σου απέναντι στο θέμα. Συγνώμμη αν νιώθεις ότι σε πρόσβαλα.
-----
ΔΕΚΤΗ
-----
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Ποιός ήταν αυτός ο βλάκας που υποστήριζε χιλιοχρονίτικες θεωρίες; Περιμένω να μου πέις το όνομα του, και την θεωρία που υποστήριζε, η οποία είχε διατυπωθεί χίλια χρόνια πρίν. (Σου κάνω και σκόντο, μπορείς να μου αναφέρεις και επιστημονική θεωρία 600 ετών αν θες).
-----
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ 150 ΕΤΩΝ.. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΜΙΛΟΥΣΕ.. 2300+ ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΑΛΙ, ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ (ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ) ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗ ΦΥΣΙΚΟ) ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΖΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΗ!
Υπήρχε κάποτε τουλάχιστον ένα είδος με παραπλήσια νοημοσύνη. Homo Nenatertalensis.
Η ροπή του ανθρώπου προς το "μη-φυσικό" παρατηρήται και σε ζώα που χρησιμοποιούν εργαλεία. Έστω και απλά, η φιλοσοφία της χρήσης εργαλέιων άρα τεχνολογίας, δεν αλλάζει.
Επίσης ο εναρμονισμός με το περιβάλλον, είναι κατα τη γνώμη μου ένας ρομαντικός μύθος. Θα ήθελα να σου προσφέρω μία άλλη θεώρηση: Τα διάφορα είδη δεν ζουν εξ ορισμού εναρμονισμένα με το περιβάλλον τους. Ζουν σε ισορροπία. Η ισορροπία προκύπτει με αρκετή δυσκολία, σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, και έχει θύματα (είδη που δεν μπορούν να ισορροπήσουν με ένα δεδομένα οικοσύστημα, μοιραία εξαφανίζονται). Επίσης η ισορροπία μπορεί εύκολα να διαταραχτεί από ένα πχ ζώο (πχ λόγω υπερπληθυσμού), οπότε ίσως έχουμε πάλι εξαφάνιση ειδών, αλλαγές οικοσυστήματος κλπ.
Αυτό που γίνεται με τον άνθρωπο είναί ότι μάλλον έχει διαταράξει την ισορροπία του με το περιβάλλον τα τελευταία 500 χρόνια. Το τι επιπτώσεις θα έχει αυτό, είναι μεγάλη κουβέντα. Αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι διαφορές του με τα άλλα είδη δεν είναι και τόσο σημαντικές στη συμπεριφορά. Τα βασικά μας κίνητρα εξακολουθούν να είναι η αναπαραγωγή, η επιβίωση και η προσπάθεια ελέγχου του περιβάλοντος για την επίτευξη της τελευταίας.
quote:
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ 150 ΕΤΩΝ.. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΜΙΛΟΥΣΕ.. 2300+ ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
Ο Δαρβίνος έβαλε το πρώτο λιθαράκι. Από τότε έχουν υπάρξει τεράστιες επιστημονικές εξελίξεις και ανακαλύψεις στο θέμα της εξέλιξης. Θα σου παραλλήλιζα το Δαρβίνο με τον Κέπλερ και τις σύγχρονες απόψεις πάνω στην εξέλιξη των ειδών, με την γενική θεωρία της σχετικότητας.
Ρίξε μία ματιά εδώ, αν θές: http://www.talkorigins.org
Ο Αριστοτέλης δε μιλούσε επιστημονικά, δεν έδινε εξηγήσεις για τις παρατηρήσεις του, άρα λάθος κάνεις ;)
Για να γίνω πιό σαφής: την καταγωγή του ανθρώπου από τα πρωτεύοντα δεν την πιστεύουμε επειδή την πρότεινε ο Δαρβίνος, ο Αριστοτέλης ή δε ξέρω και γω ποιός. Την πιστεύουμε επειδή τα θεωρητικά και πειραματικά ευρήματα συγκλίνουν προς αυτή την κατέυθυνση. Ακόμα και αν ο Δαρβίνος άλλαζε άποψη, τα γεγονότα θα παρέμεναν υπέρ της εξέλιξης του ανθρώπου.
quote:
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΑΛΙ, ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΥ.
Σε προηγούμενο μήνυμά μου, σου εξηγώ ότι κατά τη γνώμη μου το χάσμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο φαίνεται. Και υπάρχουν επιστήμονες που έχουν δώσει αρκετές ενδιαφέρουσες ερμηνείες για την κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπου, βασισμένοι στα ευρήματα της συγχρονης βιολογίας.
-----
Τα βασικά μας κίνητρα εξακολουθούν να είναι η αναπαραγωγή, η επιβίωση και η προσπάθεια ελέγχου του περιβάλοντος για την επίτευξη της τελευταίας.
-----
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΟ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.. ΛΥΠΗΡΟΝ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΟ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.. ΛΥΠΗΡΟΝ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΣ! ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ «ΑΦΥΣΙΚΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...
Δεν υπάρχουν αφύσικοι. Και για τις αλτρουιστικές συμπεριφορές έχουν προταθεί εξηγήσεις.
Το θέμα είναι ότι ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τα κίνητρά σου. Μπορεί εγώ πχ να είμαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, ο πιό αλτρουιστής κλπ κλπ. Δεν είμαι όμως σίγουρος αν αυτό δεν είναι πχ μία μη συνειδητή στρατηγική για να γίνω πιό αρεστός στο κοινωνικός σύνολο, και να αυξήσω τις πιθανότητές μου για επιβίωση και αναπαραγωγή.
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
Ελπίζω να μην έχασα και τίποτα το σπουδαίο...
Εκτός από τον γιό Πουλιανό έδειξε μήπως και τον πατέρα;;;
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
-----
Δεν υπάρχουν αφύσικοι.
-----
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΑΦΥΣΙΚΟΙ»..ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ..
-----
Και για τις αλτρουιστικές συμπεριφορές έχουν προταθεί εξηγήσεις.
-----
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ..
-----Cosmos2001
Το θέμα είναι ότι ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τα κίνητρά σου. Μπορεί εγώ πχ να είμαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, ο πιό αλτρουιστής κλπ κλπ. Δεν είμαι όμως σίγουρος αν αυτό δεν είναι πχ μία μη συνειδητή στρατηγική για να γίνω πιό αρεστός στο κοινωνικός σύνολο, και να αυξήσω τις πιθανότητές μου για επιβίωση και αναπαραγωγή.
-----velial
Η φιλοσοφια προυποθετει την επιβιωση. Η επιβιωση δεν προυποθετει την φιλοσοφια. End of story.
-----
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Ε; ΕΧΩ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ.. ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ..
-----skeptic
Δυστηχώς δεν είδα την εκπομπή του Χάρδα για τον Αρχάνθρωπο.
Ελπίζω να μην έχασα και τίποτα το σπουδαίο...
-----
ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ..ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ AGB»
ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΤΕΙΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ..ΚΡΙΜΑ!