ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

lorenzoΜέλος
30/01/2006, 16:56:23

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ MODERATORS:

1. Οι Moderators να είναι και αυτοί μέλη της Κοινότητας οπότε ΟΛΟΙ οι κανόνες για τα μέλη ισχύουν ΚΑΙ για τους Moderators.
Επιπρόσθετα να:

2. Επισκέπτονται συχνά και παρακολουθούν τα νέα μηνύματα.

3. Προσπαθούν όσο μπορούν να δίνουν σωστές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις επομένως θα πρέπει να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις ανάλογες με τις εκάστοτε θεματολογίας.
Για τούτο προτείνω επιμερισμό τομέων ευθύνης ανάλογο των προσόντων των Moderators..

4. Προσκαλούν νέα μέλη που κρίνουν ότι πιθανώς να ενδιαφέρονται ή μπορούν να προσφέρουν με την συμμετοχή τους για την βελτίωση και εμπλουτισμό της θεματολογίας του τομέα ευθύνης τους.

5. Διατηρούν ένα ύφος και ήθος και προσπαθούν να διατηρούν και ένα όμορφο κλίμα συζήτησης.

6. Διαγράφουν μόνο μηνύματα που είναι διπλά ή που βρίζουν και προκαλούν σε άσχημο τόνο αφού κρίνει ότι οι συμμετέχοντες στην διένεξη αλλά και στην συζήτηση αδυνατούν να το πράξουν ή ζητούν την συνδρομή του.

7. Οι moderators έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να μετακινήσουν οποιοδήποτε θέμα συζήτησης σε άλλο forum, εφόσον κρίνουν ότι αυτό είναι απαραίτητο. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν κάποιο θέμα συζήτησης σε ειδική περιοχή, ώστε να αναγνωσθεί προσεκτικά από τους administrators και είτε να αφαιρεθούν τα μηνύματα που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας, είτε να προωθηθούν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως προσωπικά μηνύματα με παρατηρήσεις ή και Bans.

8. Οι moderators έχουν το δικαίωμα και υποχρέωση να απαγορεύσουν την διακίνηση εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου, «πειρατικών» αρχείων αλλά και κάθε φωτογραφίας που εκφράζει διαστροφή ή προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση, στα fora που διαχειρίζονται.

9. Σε μηνύματα που έχουν τίτλο στα Αγγλικά ή στα greeklish ή είναι με κεφαλαία ή έχουν ορθογραφικό λάθος, θα πρέπει να κάνουν διόρθωση στον τίτλο (επεξεργασία) και να τον γράφουν στα Ελληνικά ώστε να είναι ευανάγνωστα τα θέματα. Κατόπιν θα πρέπει να ειδοποιούν τα εκάστοτε μέλη με προσωπικό μήνυμα για τις παρατυπίες αυτές. Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει όμως ένας στίχος τραγουδιού ή γενικά οποιοσδήποτε τίτλος έχει γραφεί σκόπιμα στην Αγγλική. Για αυτό προσοχή!

10. Να διαχωρίζουν τις συζητήσεις. Δηλαδή αν μια συζήτηση ξεκινήσει στην κατηγορία των καταστημάτων και επεκταθεί σε θεματολογία πχ για ψηφιακό video, θα πρέπει να αντιγράψουν όλα τα μηνύματα που δεν ανήκουν στη συζήτηση και να δημιουργήσουν νέα συζήτηση στη σωστή κατηγορία, όπου και θα επικολλήσουν τα αποκομμένα μηνύματα.

Επίσης:
Ο/οι Admins να διατηρούν το δικαίωμα ανά πάση στιγμή να απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις του έναν moderator αν υπάρχει λόγος και κατόπιν φυσικά της σχετικής ενημέρωσής του.

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

nossoforosΜέλος
30/01/2006, 16:57:29
quote:
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ Η ADMIN ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ....

ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Η ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ??
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ.

φίλε AVATAR,
δεν εννοούσα να παίζουν το μπαμπούλα ή τον αστυνομικό,
απλά να δίνουν πιο συχνά παρών...
εγω νομίζω ότι ο admin δεν πολύ ενδιαφέρετε για το εσοτέρικα,αυτή είναι η αποψή μου.
πάντως συμφωνείς δεν συμφωνείς μαζι μου,εγώ σε συγχέρω γιατί κάνει ΜΠΑΜ το ότι δεν έγινες συντονιστής μόνο και μόνο για το όνομα.
(ο νοών νοήτο)

Never Leave Me...

30/01/2006, 17:04:07
quote:

ακόμα να πω ότι ο admin μόνο admin δεν είναι.
καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι πολυάσχολος...
αλλά κάτσε,δεν μπορεί να μη του περρισεύει ούτε ένα μισάωρο...

Είναι και δική μου απορία... πιστεύω και πολλών άλλων εδω μέσα.
Τόσα άτομα εδω πέρα να περιμένουμε μιαν απάντηση του αντμιν στο θέμα της Αφροδίτης για τα απενεργοποιημένα μέλη...Θα μου πείτε πως ο χρόνος είναι σχετικός, ναι αλλά να προλάβουμε να τον ζήσουμε κιόλας..

Νομίζω πως τουλάχιστον, το λιγότερο δύο μέλη με αξιόλογη, μεστή συμμετοχή και ενδιαφέρον για τα φόρουμ (Ostria και Durden_Alie) αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής...

30/01/2006, 17:54:18
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ allzzaro ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΟΥ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ (ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ) ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ "ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ"...

Πολυαγαπημένε μου φίλε avatar.

Εγώ θα απέχω απο την ολη συζήτηση,σε οτι αφορά τις αρμοδιότητες ενός συντονιστή... διότι θεωρώ οτι απο τη συζήτηση αυτή .. δεν πρόκειται να βγεί ακρη.

Θα κάνω ομως μια πιο ριζοσπαστική πρόταση.. που εάν εφαρμοσθεί.. θα δώσει μια διαφορετική μορφή στα forums.
Hδη τα φόρουμς κατακλύζονται απο αλεξιπτωτιστές.
Νέα μέλη .. πλήρως καταρτισμένα και πληροφορημένα.. για τα πάντα..
geox osv γελαστή πορδιτσα.. κλπ.. μπαίνουν.. με σκοπό να διαλύσουν συζητήσεις.. συκοφαντούν, βρίζουν, δημιουργούν ίντριγκες.. και οι συντονιστές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αλλο.. παρά .. συστάσεις.

Τα μέλη αυτά.. μπορεί να είναι διαγραμμένα μέλη.. ή διπλογραμμένα μέλη.. με τα οποία μπορεί να ανταλλάσουμε φιλοφρονήσεις ..στη μια ταυτότητα και να βγάζουμε τα εσώψυχα μας .. στην αλλη ταυτότητα.

Η εγγραφή των μελών αυτών.. τείνει να τινάξει το esoterica στον αέρα.

Προτείνω.. η ομάδα του εσωτερικά να δώσει την δυνατότητα στα μέλη .. να εκλέξουν εναν Πρόεδρο εναν Αντιπρόεδρο..
Ο Πρόεδρος αυτός θα εκφράζει το σύνολο των μελών.. στην Ομάδα του Εσωτερικά.. και θα είναι υπεύθυνος.. για τα ταυτοποιήσημα μέλη.. (εννοώ μέλη που γνωρίζουμε την ταυτότητα τους) τα οποία θα φέρουν και ειδικό διακριτικό σήμα.

Τα νέα μέλη αφού γίνει ενα γενικό ξεκαθάρισμα.. να μπαίνουν στο εσωτερικά μετά απο ορισμένες προυποθέσεις.

Εγώ έθεσα το σπόρο...
Οι υπόλοιποι .. καλλιεργήστε τον.

30/01/2006, 17:57:33
quote:
Νομίζω πως τουλάχιστον, το λιγότερο δύο μέλη με αξιόλογη, μεστή συμμετοχή και ενδιαφέρον για τα φόρουμ (Ostria και Durden_Alie) αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής...

Πιστεύω Δημήτρη, πως όλα τα μέλη αξίζουν προσοχής.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

30/01/2006, 18:04:01
quote:

Πιστεύω Δημήτρη, πως όλα τα μέλη αξίζουν την προσοχή μας.

Ναι έτσι είναι αλλά όταν η προσοχή μας είναι περιορισμένη (λόγω περιορισμένου χρόνου, εργασίας κτλ) πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες.

Και αυτοί που συμμετέχουν περισσότερο στα φορουμ και τα γνωρίζουν, έχουν κάτι να μας πουν.

kswtikoulaΜέλος
30/01/2006, 18:21:03
quote:
Αλήθεια, το εννοείς αυτό?

Θα αλλάξει η ζωή μας μου είπες...
Δεν άλλαξες όμως εσύ...

lorenzoΜέλος
30/01/2006, 18:51:25

Συγνώμη αλλά ο ρόλος των συντονιστών νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με αυτόν του Διαχειριστή πολύ δε περισσότερο με αυτόν του Admin…
Νομίζω ότι μπερδεύουμε τους ρόλους κ στο όνομα της συνεχιζόμενης περί δημοκρατικότερων θεσμών διαμάχης γινόμαστε δημαγωγοί, ισοπεδωτικοί, κι άδικοι.
Κάποιοι δίκην εμπρηστών έβαλαν φωτιά, ο Χωροφύλακας {διαχειριστής}τους συνέλαβε και τους φυλάκισε, ο Δικαστής {Admin} επέβαλε την ποινή. Οι πυροσβέστες {συντονιστές} προσπαθούν επικουρικά να διασώσουν το κτίριο..

Κι εμείς όλοι τι κάνουμε?
Πυροβολούμε τους πυροσβέστες???!!!!
Εξηγήστε μου παρακαλώ γιατί ή εγώ δεν αντιλαμβάνομαι ή κάπου χαθήκαμε στη μετάφραση που λέει κι φίλος μου ο Μοζ..???

Την θέση μου για το θέμα των διαγραφών την εξέφρασα τουλάχιστον τρεις φορές όπως κι όλοι μας νομίζω.. Πέραν τούτου η διαρκής επαναφορά των ίδιων και των ίδιων δεν καταλαβαίνω τι διάολο προσφέρει!!! Δεν υπάρχει μαύρο κι άσπρο ρε παιδιά αυτό πια το ξέρουμε όλοι εδώ μέσα! Δεν πρέπει λοιπόν να δούμε και τις όποιες άλλες αποχρώσεις?? Σ’ αυτές άλλωστε δεν στηριχτήκαμε κι αυτές δεν επισημάναμε για να τις αναδείξουμε ώστε να τις λάβει σοβαρά ο Admin πριν την τελική του απόφαση?!!!

Οι εν θερμώ αποφάσεις ποτέ δεν τιμούν την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για την οποία όλοι.. τέλος πάντων κοπτόμεθα !!!!

Υπομονή, σύνεση κι υπευθυνότητα χρειάζεται ο χώρος για τον οποίο όλοι είμαι απολύτως σίγουρος ότι πασχίζουμε…
Να ‘στε καλά και συγνώμη για την οξύτητα του ύφους μου..

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

30/01/2006, 19:48:25
quote:
quote:
Αλήθεια, το εννοείς αυτό?

Το εννοώ kswtikoula.
Από κει και πέρα βέβαια, το με ποιούς τρόπους θα εκφράσει κάποιος την προσοχή του, είναι και πάλι θέμα προσοχής, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο. Το κλειδί για την επιλογή της έκφρασης αυτής - πες την δράση, είναι η διάκριση. Μια ιδιότητα του ανθρώπου που ανήκει στην σφαίρα του νου ,η οποία δεν θολώνεται από την εγωϊκότητα. Αυτό προϋποθέτει αγάπη, δηλαδή να νοιάζεται κανείς και να προσπαθεί να συμβάλλει στις συνθήκες εκείνες, που θα βοηθήσουν τον άλλο να πραγματοποιήσει τις πραγματικές, τις εσωτερικές του ανάγκες.
Πράγμα σαφώς δύσκολο, που χρήζει και πάλι προσοχής και σίγουρα είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία κίνηση που στόχο θα είχε να δείξει, πόσο καλός είναι αυτός που νοιάζεται για τους άλλους.

Συμφωνώ λοιπόν εδώ με τον Τεόν Μάρες που γράφει:

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΛΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

...
"Το μόνο που μπορεί να δώσει ο πραγματικός πνευματικός δάσκαλος στους μαθητές του είναι η απαραίτητη καθοδήγηση χάρην στην οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα κρυμμένα τους προσόντα. Ο πνευματικός δάσκαλος προκειμένου να το καταφέρει αυτό πρέπει να πιέσει τους μαθητές του να μάθουν ποιοι και τι είναι στην πραγματικότητα. Δίχως αυτήν την γνώση δεν μπορεί να γίνει χρήση του δυναμικού κάποιου. Ωστόσο, το να δούμε τους ευατούς μας, να εκτιμήσουμε ποιοι είμαστε και να παραδεχτούμε τις αδυναμίες μας, δεν είναι ποτέ ευχάριστο και το μεγαλύτερο διάστημα είναι τρομακτικό.

Απ' αυτήν την άποψη δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τους δασκάλους εκείνους που τους κάνουν να αισθάνονται ωραία και υπόσχονται να δουλέψουν στη θέση τους. Ο πραγματικός πνευματικός δάσκαλος ποτέ δε μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, μας προκαλεί σταθερά να δούμε τις διάφορες όψεις μας, τις οποίες προσπαθούμε να κρύψουμε σε όλη μας τη ζωή από τους άλλους και από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Ένας τέτοιος δάσκαλος δεν ενδιαφέρεται για το τι σκέφτονται οι μαθητές του γι' αυτόν ούτε αν τους είναι αρεστός ή όχι, γιατί η μόνη του έγνοια είναι να τους δώσει τη γνώση που ψάχνουν και για την οποία άλλωστε έχουν έρθει σ' αυτόν. Προφανώς τέτοιοι δάσκαλοι είναι πολύ λίγοι και δύσκολο να τους βρει κανείς, γιατί απλούστατα σπανίζουν οι άνθρωποι εκείνοι που βάζουν στοίχημα την υπόληψή τους και είναι έτοιμοι να αγαπήσουν τους μαθητές τους περισσότερο από την επιθυμία τους για αναγνώριση."
...

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

nossoforosΜέλος
30/01/2006, 20:01:19
Ας μου επιτραπεί να προτείνω και εγώ ένα συστηματάκι..
κάθε μέλος κάτω από το νικ του να έχει πέντε τελίτσες.
κάθε φορά που θα παρεκτρέπεται(π.χ να βρίσει)μια τελίτσα θα κοκκινίζει!
αν καταφέρει και κοκκινίσει και τις πέντε αυτομάτως για ένα χρονικό διάστημα το μέλος θα διαγράφετε!(καλά,εγώ θα είχα "καεί" εδω και καιρο!)
με αυτό τον τρόπο δεν θα έχει "με αδίκησες-σε αδίκησα" γιατί πολύ απλά το μέλος θα αυτοδιαγράφετε!

έπειτα,να υπάρχουν 12 συντονιστές,δηλαδή ένας για κάθε κατηγορία(το ΕΙΚΟΝΕΣ το έχω εκτός).
έτσι το έργο τους θα είναι σαφώς πιο εύκολο.

επίσης να υπάρχουν ΔΥΟ διαχειριστές ρε παιδιά...
πως είναι δυνατόν να μπορεί να αντεπεξέλθει ΕΝΑΣ άνθρωπος σε εκατοντάδες θέματα και μέλη?

αυτά!

τώρα,όσον αφορά το μέλος lorenzo θέλω να του υπενθυμίσω ότι administrate=διευθύνω,διαχειρίζομαι.
adminitration=διεύθυνση,διοίκηση,διαχείριση.
admin=όλα τα παραπάνω.

σε καμιά περίπτωση δεν βγάζω την ουρίτσα μου απ'έξω...
δεν ξεχνώ τα λόγια που είπα στο παρελθόν και μάλιστα σε αξιόλογα μέλη(βλ.JOHNNY και SCEPTIC)και φυσικά ευχαριστώ το φόρουμ που δεν έκανε αυτό που μου άρμοζε...να με διαγράψει.
ωστόσο προσπαθώ να επανορθώσω με μια πιο αξιοπρεπή συμμετοχή...και ο λόγος που το κάνω αυτό είναι ότι όπως και να'χει,το φόρουμ το αγάπησα.
αν και το "ποινικό μου μητρώο" στο φόρουμ δεν καθαρίζει εύκολα!

Never Leave Me...

30/01/2006, 20:43:23
Φίλε lorenzo,

Τα μοντέλα είναι χρήσιμα γιατί μας βοηθούν να κατανοήσουμε/δεχτούμε μια κοινή πραγματικότητα και γι' αυτό είναι αφαιρετικά και αναγκαστικά καταπιεστικά ορισμένες φορές στην εφαρμογή τους. Εδώ όμως βρισκόμαστε σε φόρουμ ελεύθερης συζήτησης και όχι σε κάποιο κρατικό φορέα με σύστημα διοίκησης. Τέτοιες αναλογίες (δικαστές πυροσβέστες, αστυφύλακες) νομίζω πως είναι καλύτερο να αποφευγονται, άλλωστε ο συγκεκριμένος χώρος έχει αποδείξει ότι είναι πολύ φιλελέυθερος και ανεκτικός. Μερικές φορές μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό.

Λοιπόν, κάποια μέλη διαμαρτύρονται ότι οι υπεύθυνοι του χώρου δεν τα ακούνε, δεν τα αφουκράζονται. Κοινώς, "τους γράφουν". Για να διαμαρτύρονται θα έχουν τους λόγους τους (σωστοί λάθος δεν έχει σημασία), αλλά τι κάνουν οι υπεύθυνοι του χώρου; Τα επιβεβαιώνουν σε πράγματα απλά! Οπως γνωρίζεις έχω υποστηρίξει τις θέσεις των υπευθύνων του χώρου (και δεν το έχω μετανιώσει), αλλά επειδή θέλω να είμαι δίκαιος λέω και αυτό που τώρα αρχίζω να διακρίνω.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι οι αρμοδιότητες των συντονιστών, όμως το πρόβλημα είναι ευρύτερο και μπορείς να το δεις εδώ παραπάνω αλλά και σε άλλα τόπικ.
Ζητώ συγνώμη από την Ostria και τον Durden_Alie που στο όνομά τους και χωρίς να τους ρωτήσω έκανα την πιο πάνω αναφορά και να με συγχωρείτε αν ξεστράτησα το θέμα.

Ειλικρινά ελπίζω καταφανέστατα να διαψευσθώ στην παραπάνω κρίση μου.

Edited by - Δημήτρης on 30/01/2006 20:59:15