- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
και τι εγινε αν υπηρχε τεχνολογια ανωτερη απο τη δικη μας
και τι εγινε που η γλωσσα τους ηταν κωδικας του συμπαντος (απομειναρι της η ελληνικη!;)
Ποιος κατεχει αυτα τα μυστικα;
Ο Εριωπας;
Τα κρατας για παρτη σου ωστε να μην επαναληφθει αυτος ο αχταρμας και να επιβιωσει μονο το μυημενο συναφι σας;
Σου εχω νεα,
ο ανεμος θα φερει τα περισσοτερα!
φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, πώς εσύ κοιτας μόνο την τωρινή τους
διάσταση; Δεν είναι να ενωθούν, οπως η ελληνική γλώσσα, αποκωδικοποιεί
έννοιες και μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να μιλήσει σαν άγγελος,
αφού έχει αρμονία που καμιά άλλη γλώσσα δεν έχει, για τους γνωστούς
λόγους, μην τα ξαναλέμε...
Όλοι οι χώροι, όμως, που αναφέρει ο φίλος veritas, καθαγιάστηκαν
με την εκεί παρουσία του Ιησού Χριστού, ώστε να χαθεί η παλιά
ανομία, που συνετελέσθει, σε κάθε ένα από αυτά....
Αναφέρονται χαρακτηριστικά, απο την ημέρα του Ευαγγελισμού, σε παραλληλία με την παρακοή του
Αδάμ,έως την ανάσταση του Κυρίου και την πτώση,ότι κάθε γεγονός του χριστιανισμού πέφτεi πάνω σε
μια παλιά αμαρτία του ανθρώπου,ώστε να σβύσει η λάθος πορεία και να επανέλθει ο άνθρωπος στην
θέση για την οποία έγινε και τον περιμένει...
Και δεν μπορεί να μην γίνει έτσι, αφου είναι θείο σχέδιο...Εκτός αν
κανείς πιστεύει ότι μπορεί να τα βάλει με τον Θεό...
Μια ψυχή που είναι να βγεί,ας βγει φίλη pyramid, αλλά, αυτο που ειναι
να γίνει,ας μας διδάξει τουλάχιστον....
Ότι έρχεται, έρχεται για να τελείωσει μια μεγάλη σύγκρουση αξιών...
Αυτός ο πόλεμος που λέμε εδώ μέσα...
quote:
Καλύτερα όταν μιλούμε γιά "συμβολισμό" και "αποσυμβολισμό",να χρησιμοποιούμε τόν όρο "ΕΡΜΗΝΕΙΑ",αντί του "αποσυμβολισμός",διότι ο όρος αυτός προδιαθέτει στήν "καταστροφή" του "συμβόλου-συμβολισμού".Τα σύμβολα-συμβολισμοί,παραμένουν σύμβολα όταν ερμηνεύονται,αντιθέτως ο "αποσυμβολισμός" αυτών,προδιαθέτει τήν κατάργησή τους και φυσικά στήν απώλεια τής δυναμικής τους,τόσο στο ατομικό,όσο και στο συλλογικό ασυνείδητο...
Συμφωνώ με την παρατήρηση περί ερμηνείας φίλε μου, όμως σκέπτομαι ότι ο αποσυμβολισμός είναι η "μοίρα", κατά κάποιον τρόπο, και ο στόχος κάθε συμβόλου και σαφώς, αν επιτευχθεί ποτέ, μπορεί να γίνει, μόνο, μέσω της ερμηνείας.
Θα μπορούσε λοιπόν, ο αποσυμβολισμός ενός συμβόλου να μην σηματοδοτεί την καταστροφή του, αλλά την εξέλιξή του σε γνώση, κάτι που πιθανόν να αποτελεί και λόγο της ύπαρξής του.
Υπ' αυτήν την έννοια, ίσως δεν χάνει τη δυναμική του, αλλά αυτή μετουσιώνεται, πλέον, σε συστατικό της γνώσης του συλλογικού ασυνειδήτου, καλύπτοντας το ατομικό.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Γιαπετ μου όλα αυτά ενδιαφέρουν τον άνθρωπο μέχρι κάποιου σημείου, τις απόψεις μου τις ξέρεις. Υπάρχουν αρκετές πνευματικές μέθοδοι και ο κάθε άνθρωπος ας επιλέξει μια και ας την ακολουθήσει.
Καλή μου, η επιλογή είναι όλο το θέμα. Σ' αυτήν παίζουν ρόλο ατομικοί, εσωτερικοί παράγοντες που ποικίλλουν από νου σε νου.
Θα πρέπει να επιβεβαιώνεται η ορθότητα της όποιας επιλογής, για να καλύπτει ο άνθρωπος αυτήν την ανάγκη, αφού η πνευματική μέθοδος που επέλεξε, είναι ο "δρόμος" για την πνευματική του ανύψωση, ένας "δρόμος" που πρέπει να δείχνει σωστός, σε κάθε βήμα και έτσι να σε "καλεί" να συνεχίσεις...
quote:
Ότι και να μάθει πριν ακολουθήσει σοβαρά μια μέθοδο είναι απλώς πληροφορίες
Μα πληροφορίες λαμβάνει και εντός μεθόδου και μάλιστα πολύ σοβαρές. Έτσι δεν είναι;;;
quote:
κανένας αποσυμβολισμός δεν γίνεται, δεν οδηγεί ο άνθρωπος αλλά όποιος του κάτσει.
Οφείλω να ομολογήσω ότι (παρ' όλο που μία απ' τις 3000 αρετές μου είναι η εξυπνάδα![]()
) αυτό δεν το κατάλαβα.![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μήπως η "έλλειψη σεβασμού" προς την Αθηνά δηλώνει κάποιο... πειθαρχικό παράπτωμα;;;
Ήθελε να βοηθήσει ή να καταστρέψει την ανθρωπότητα;;;
Και γιατί έπρεπε να εκτίσει την ποινή του ειδικά στον Καύκασο;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ
Φίλε Ερίωπα, τι να "έκλεψε" άραγε ο Προμηθεύς και προσέφερε στους ανθρώπους;;;
.....ένα κατασροφικό κυκλάμινο![]()
Ερίωπας
quote:
Ποιος κατεχει αυτα τα μυστικα;
Ο Εριωπας;
Ντεν κασέρι τίποτα σε λεει το Ερίωπα. Ερίωπα πάει άτα soon![]()
quote:
γιατί την Αργώ την βλέπω να τσακίζεται στις Συμπληγάδες.
....προφήτη μου μεγάλε εσύ![]()
Γρηγορέω = προσέχω
Ο Ιησούς έλεγε φυλαχτείτε, δηλ προσέξτε τον εαυτό σας και προσεύχεσθε
Ερίωπας
quote:
γιαπετ
Μήπως η "έλλειψη σεβασμού" προς την Αθηνά δηλώνει κάποιο... πειθαρχικό παράπτωμα;;;
...ναι φίλε μου, τον βιασμό της Φύσης από τους νεφελείμ, και επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις τι σημαίνει νεφελείμ στα Αραμαϊκά, σου γράφω ότι σημαίνει "Απληστοι".
Ερίωπας