ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είμαστε μπροστά σε μια νέα επιδημία? (η νόσος των χοίρων ξαναχτυπά) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Είμαστε μπροστά σε μια νέα επιδημία? (η νόσος των χοίρων ξαναχτυπά) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

kostakis61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
22/06/2006, 02:12:57

quote:

nst

jonniebegood
Κατά ένα μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο σε αυτό που λές και αυτά είναι μερικως αποδεδειμένα ήδη αλλά δεν ειναι μόνο αυτά.

και ομως φιλτατε, σε αυτα βασιζεται η ανθρωπινη συνειδηση, η οποια ειναι ενα απλο ηλεκτροχημικο φαινομενο

απο εμας εξαρταται πως θα το χειριστουμε για να διευρυνουμε την αντιληψη μας οσο βρισκομαστε εν ζωη - να προσλαβουμε οσο μεγαλυτερο μερος της Αληθειας μπορουμε

quote:

Αν ήταν αποκλειστικά έτσι, ολές οι ψυχικές διαταραχές θα μπορούσαν να θεραπευτούν με υποκατάστατα ορμονών [ ενδορφίνες] και με σκευάσματα ηλεκτρολυτών η έστω και με τα γνωστά αντικαταθλιπτικά.

μεχρι στιγμης δεν τολμουν να κατασκευασουν συνθετικες ενδορφινες γιατι φοβουνται οτι θα γινουν το σουπερ ντραγκ (και δεν εχουν αδικο)

με τα αντικαταθλιπτικα προσπαθουν να μας ενταξουν σε μια τεχνητη πραγματικοτητα στην οποια το σωμα μας αντιδρα

ειναι το περιβαλλον μας αυτο που θα επρεπε να ειναι?

οχι!

το ζητουμενο για τον ανθρωπο της γνωσης ειναι να μην επηρεαζεται, να μην ταυτιζεται με τις ορμονικες εκκρισεις του - δεν εννοω να τις καταστειλει (αυτο ειναι μαζοχισμος), απλα να μην ταυτιζεται

γι αυτο η λεξη αγαπη ειναι απροσδιοριστη - "κατεληξα να μισω το ανθρωπινο ειδος αλλά να συμπασχω με τους ανθρωπους καθε στιγμη γιατι ειμαι ακομη ανθρωπος..." JBG

quote:

Αλλά όλα αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί καθώς και άλλα και δεν υπάρχουν τελεσίδικα συμπεράσματα.

με την σημερα αποδεκτη επιστημονικη μεθοδο, οντως δεν βγαινει ακρη

quote:

Επίσης σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπει άτομα με ιδιους χημικούς τύπους στα εργαστηριακά να νιώθουν τα ίδια, στην ίδια ένταση, ούτε αυτό αποδεικνύεται απο τα πειράματα.

δεν υπαρχει ιδιος "χημικος τυπος" - ο καθενας ειναι μοναδικοτητα

εκει χωλαινει η επιστημη - δεν αναγνωριζει ακομη την μοναδικοτητα μας

quote:

Αν δεχθούμε την άποψη σου αποκλειστικά τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε και το αστρικό σώμα ουτοπία αν υποτεθεί οτι αυτό είναι όλα μας τα συναισθήματα και οι σκέψεις.

ειναι υπαρκτο οσο εισαι ζωντανος - μετα αλλαζουν εντελως οι συνθηκες...

οι Ινδουιστες επεσαν πολυ κοντα οταν ελεγαν οτι η ψυχη (ατμαν) ειναι μερος της θαλασσας του Θειου (βραχμαν) και μετα την ολοκληρωση των ενσαρκωσεων αποροφαται ξανα απο την θαλασσα που ξεπηδησε

εγω μπορω να μιλησω βιωματικα για την "θαλασσα" και την ψυχη - για την μετενσαρκωση δεν εχω βιωματικη εμπειρια, αλλά κατι μεσα μου μου λεει οτι στεκει

quote:

Εκτός αν το φανταστούμε σαν ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο.
Κάτι τέτοιο υποστηρίζεις?

εγω νομιζω οτι η ενεργεια του Συμπαντος δεν περιοριζεται στις βασικες δυναμεις που δεχεται η φυσικη

υπαρχει και κατι αλλο (ή άλλα) που ακομη δεν μπορουμε να μετρησουμε ή να εξηγησουμε, αλλά αρχισαμε να το καταγραφουμε επιτελους - παραδειγμα η ερευνα για την μετρηση των εξαρσεων της ψυχικης ενεργειας του πρινσετον

ο Χατσισον απ την αλλη θεωρει ολες τις εκδηλωσεις αποτελεσμα συνδυασμου διαφορων συχνοτητων του ηλεκτρομαγνητικου φασματος, κατι για το οποιο δεν μπορω να εκφερω γνωμη μιας και δεν ειμαι επιστημονας - ειμαι απλα ανιμιστης

quote:

Λες οτι έχεις βιωματική εμπειρία περί ψυχής, οπότε την δέχεσαι αλλά θεωρείς οτι δεν έχει ικανότητα του συναισθάνεσαι...ούτε του σκέπτεσθαι.

δεν υπαρχει συνειδηση του ποιος ή τι εισαι, δεν υπαρχει σωμα ή αναμνηση του, δεν υπαρχει πανω και κατω, δεν υπαρχει φως ουτε σκοταδι, δεν υπαρχει χαρα ουτε λυπη, δεν υπαρχει Τιποτα

η μονη συνειδηση ειναι του οτι εισαι λιγο πιο πηχτο τιποτα μεσα στο Τιποτα (ελπιζω να μην παρεξηγηθει αυτο το Τιποτα)

quote:

Θα ήθελα να πείς πως το νιώθεις αυτό [ την ψυχή ].

χωρις κανενα συναισθημα, αν απομεινεις η ψυχη σου

αν ρωτας για τον τροπο, αστο...

καλυτερα με μεϊλ

απλα θα πω οτι ο σαμανισμος εμπεριεχει τον θανατο ως εμπειρια - παρεπιπτοντως οι μυημενοι στα Ελευσινια μυστηρια δεν φοβουνταν τον θανατο μετα την μυηση γιατι ειχαν περασει στην αλλη πλευρα οντες ζωντανοι

quote:

Παντα φιλικά και αναζητώντας

μην σταματας μπρο!

ειμαστε Ελληνες κι ας μην ξερουμε ισως τι σημαινει Ελληνικη θρησκευτικη αντιληψη (ακουγομαι αισιοδοξος, ε? φταιει προφανως η ηλικια και το εμενταλ που με βασανιζει)

ζησε την στιγμη

δωσε σημασια στο ασημαντο

ειναι πολυ απλο, αλλά δεν μπορω να το μεταδωσω με λεξεις - το Θειον ειναι παντου γυρω μας και αποτελουμε μερος του

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr