- Είμαστε μπροστά σε μια νέα επιδημία? (η νόσος των χοίρων ξαναχτυπά) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
δεν υπάρχει ούτε πόνος ούτε ευτυχία φίλε μου...
μια ιδέα είναι όλα σε κάποιο διαμέρισμα του εγκεφάλου μας...αξία δεν έχει η χαρά ή η λύπη ,αλλά η διαδικασία μέσα απο αυτές ώστε να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να γίνεις κύριος αυτού!
έπειτα όλα θα γίνουν καλύτερα και ομορφότερα με τον καιρό...
Αγαπητέ Ελάχιστε
Πιθανώς ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης των συναισθημάτων μας να είναι εξαρτημένο απο τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας[ πχ υπόθάλαμος, υπόφυση κλπ] οπότε σίγουρα είναι σε συγκεκριμένο διαμέρισμα του μυαλού μας.
Ομως ένα άλλο μέρος αυτών ''φεύγει'' απο τη ψυχή μας, είναι πέραν της φυσικής.
Πιστεύω οτι νιώθουμε και λύπη και πόνο και χαρά και ευτυχία και όλα τα αντίθετα τους και αυτό είναι η ένδειξη οτι είμαστε άνθρωποι [ όντα με συνείδηση της ύπαρξης τους] ζωντανοί.
Το να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας οτι όλα αυτά είναι απλά ''διαδικασίες'' είναι για μένα ενα ωραίο ελαφρυντικό η παυσίπονο στον πόνο.
Εκτός αυτού η αναζήτητση του εαυτού είναι κάτι συνεχόμενο και μόνιμο είτε το δούμε μέσα απο τις ενσαρκώσεις μας, είτε το δούμε στο καθαρά γήινο επίπεδο.
Αυτό είναι και το πιο γοητευτικό σε αυτό το δρόμο..
φιλικά
Βασικά δεν πιστεύω σε ενσαρκώσεις , δεν με καλύπτουν σαν άτομο ούτε οι σκέψεις των πρώτων που πίστευαν σε αυτές (Αιγύπτιοι) ,ούτε οι μετέπειτα σκέψεις του Πλάτωνα του Πλωτίνου ή αυτές των Ανατολικών θρησκειών κτλ …
Πιστεύω στην μοναδικότητα του ατόμου(πνεύμα-ύλη).
Αν λοιπόν το πέρασμα μας από αυτόν τον κόσμο είναι ένα και μοναδικό , αυτομάτως ο χρόνος , η διάρκεια του «γνώθι σεαυτόν» έχει διαφορετικό σημείο εκκίνησης και διαφορετικό σημείο τερματισμού…
Σέβομαι φυσικά την άποψη σου αλλά δεν θα επεκταθώ παραπάνω για να μην ξεφύγουμε από το θέμα του topic.
Αυτό που θέλω μόνο να τονίσω είναι, ότι δεν εννοούσα μια διαρκή προσπάθεια αυθυποβολής του στιλ : «όλα είναι τέλεια» , διότι πράγματι με αυτόν τον τρόπο, απλά παίρνουμε ένα παυσίπονο…
Κατά την ταπεινή μου γνώμη , η διαδικασία του «γνώθι σαυτόν» έχει το νόημα του να γνωρίσω πνευματικά και σωματικά το: ποιος είμαι;! και γιατί είμαι ;!
Όταν εννοήσω αυτά τα δύο ,γίνομαι κύριος του εαυτού διότι αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κάτι το πιο ουσιαστικό από αυτό που αισθάνομαι. Και είναι αυτό που νοώ.
Τότε εννοώ λοιπό ότι απλά πόνος δεν υπάρχει αν εγώ δεν τον αφήσω να υπάρξει…
Μαθαίνοντας τον εαυτό μας μαθαίνουμε και το πώς λειτουργούν οι άλλοι, άρα γνωρίζουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε αυτούς. Δηλαδή όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφερθούνε και αυτοί.
Όταν όμως οι άλλοι μας εξηγούνται σκάρτα, έχοντας την γνώση του ποιοι είμαστε και γιατί ,ουδόλως μας απασχολεί πόνος ή πικρία. Διότι εξ αρχή γνωρίζαμε ότι δεν αξίζει τον κόπο.
Το αντίθετο μάλιστα , διότι ή "όλα είναι ενα ψέμα" ή υπάρχει κάτι πολύ ανώτερο και σημαντικότερο ,στον νοητό μας ουρανό, από τον πόνο, την στεναχώρια , το ψέμα, την προδοσία και τις λοιπές λεπτομέρειες της κοινωνίας των «βροντών».
Κάτι ,στο οποίο λοιπόν εγώ θέλω ,σαν άνθρωπος ,να συμμετάσχω από την στιγμή που ο λόγος μου, και η λογική, μου δίνουν την δυνατότητα να το κάνω, αλλά και ο εγκέφαλος μου , μου το επιτρέπει…
Πιστεύω ότι έτσι ζω πραγματικά ανθρώπινα…
Ευχαριστώ![]()
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 20/06/2006 17:29:35
για τα συγκινητικά σου λόγια- σ' ευχαριστώ.
Να είσαι καλά πάντα.
ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
Νομίζω ο φίλος/η φίλη nst ήδη απήντησε και πολύ καλά κατά την γνώμη μου.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.
δηλαδή να τον έχω ας πούμε να με δέρνει και το παιδί να κλαίει φοβισμένο στη γωνία που θα με βλέπει έτσι, και εγώ να κάθομαι μαζί του γιατί πρέπει να αγαπάω τους ανθρώπους
λογικό μου ακούγεται!!!
quote:nst
Πιθανώς ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης των συναισθημάτων μας να είναι εξαρτημένο απο τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας[ πχ υπόθάλαμος, υπόφυση κλπ] οπότε σίγουρα είναι σε συγκεκριμένο διαμέρισμα του μυαλού μας.
Ομως ένα άλλο μέρος αυτών ''φεύγει'' απο τη ψυχή μας, είναι πέραν της φυσικής.
φιλτατε nst, η ψυχη δεν εχει αδενες, αρα ουτε συναισθηματα
για την ακριβεια δεν εχει ουτε μνημη, ουτε αισθητηρια οργανα
ειναι λιγο πιο πηχτο τιποτα μεσα στο Τιποτα, ενας σβωλος στη θαλασσα του Θειου
αυτος ο σβωλος ενσαρκωνεται την στιγμη της συλληψης (Θιβετανικη βιβλος των νεκρων)

quote:
δηλαδή να τον έχω ας πούμε να με δέρνει και το παιδί να κλαίει φοβισμένο στη γωνία που θα με βλέπει έτσι, και εγώ να κάθομαι μαζί του γιατί πρέπει να αγαπάω τους ανθρώπους
λογικό μου ακούγεται!!!
Αγαπητή φίλη another star,
Σε παρακαλώ πολύ, δες αν θέλεις το κείμενό μου περί των ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΩΝ στα γήινα αγαθά, τι εστί προσκόλληση και που αυτή οδηγεί.
Μετά αν θέλεις- τα ξαναλέμε ευχαρίστως.
Πάντα καλά να είσαι.
jonniebegood,
quote:
φιλτατε nst, η ψυχη δεν εχει αδενες, αρα ουτε συναισθηματα
ειναι λιγο πιο πηχτο τιποτα μεσα στο Τιποτα, ενας σβωλος στη θαλασσα του Θειουαυτος ο σβωλος ενσαρκωνεται την στιγμη της συλληψης (Θιβετανικη βιβλος των νεκρων)
Παιδιά, κάνω μία πρόταση: ας μην προσκολλούμαστε κατά γράμμα σαν τα κομματικά στελέχη στα Ευαγγέλια, Βίβλους, προφήτες και συγγράμματα.
Ας αναρωτηθούμε και μέσα μας, ακούγοντας τις αισθήσεις μας, ελεύθερες από πάσης φύσης δόγματα και οδηγίες, που ειπώθηκαν πριν από μας, χωρίς εμάς, για εμάς.
Θα ανακαλύψουμε, ότι ένα μέρος των θεολογικών συγκραμάτων ευσταθεί, και ένα άλλο – όχι.
Ας ακουστούν εδώ οι δικές μας καθαρά φωνές της ψυχής.
Ο Εσωτερισμός δεν έχει ανάγκη επανάληψης των χιλιοειπωθέντων, έχει ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης.
Και ο καθένας εδώ μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό!
Ο καθένας!
Είναι σίγουρο, αρκεί να ακούσει τις αισθήσεις του.
Μην επαναλαμβάνετε τα βιβλία- που η μόνη τους αξία είναι ως εργαλεία για την σκέψη.
Ακούστε ελεύθερα την εσωτερική φωνή σας- θα εκπλαγείτε από την ομορφιά, που κουβαλάει ο καθένας ανεξαιρέτως μέσα σας!
Διότι η προσκόλληση και στο σοφότερο βιβλίο θα οδηγήσει στο ΔΟΓΜΑ και στην μισαλλοδοξία.
Σε όλους μας χρειάζεται ένας ζωντανός, παλλόμενος από την συνεχή αναζήτηση Εσωτερισμός- και ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό, αρκεί να το δει το θέμα σοβαρά, και προπαντός να ρωτάει τον εαυτό του.
Στο τέλος πάντα κάτι καλό και αξιόλογο θα προκύψει.
quote:
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Πολύ σωστά- ας γίνει πράξη!
jonniebegood συμφωνώ μαζί σου σχετικά με τον τρόπο που προδιορίζεις την ψυχή ως μέρος του όλου που όλοι διαθέτουμε αλλά διαφωνώ ως πρός τις ικανότητες της.
Τα συναισθήματα έχουν σχέση με τις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού μας καθώς και με τις ορμονικές [ καταστάσεις που άπτονται της ύλης] αλλά δεν είναι εξαρτημένα απολύτως απο εκεί και αυτό είναι ακόμα υπο έρευνα και ανάμεσα στούς ψυχίατρους και ανάμεσα στούς ενδοκρινολόγους.
Αν ήταν αποτέλεσμα μόνο της ύλης θα είχε λυθεί αυτόματα και το πρόβλημα των ψυχικών νόσων κλπ
Προσωπική μου άποψη είναι οτι η ψυχή νιώθει και αυτό εκδηλώνεται κυριώς με την διαίσθηση.
Ισως να είναι καλύτερη η λέξη << θυμάται>> η << γνωρίζει>> .Εμείς όμως λόγω της λήθης αυτό το εκλαμβάνουμε ως αίσθημα.
quote:
Τότε εννοώ λοιπό ότι απλά πόνος δεν υπάρχει αν εγώ δεν τον αφήσω να υπάρξει
quote:
Όταν όμως οι άλλοι μας εξηγούνται σκάρτα, έχοντας την γνώση του ποιοι είμαστε και γιατί ,ουδόλως μας απασχολεί πόνος ή πικρία. Διότι εξ αρχή γνωρίζαμε ότι δεν αξίζει τον κόπο.
Το αντίθετο μάλιστα , διότι ή "όλα είναι ενα ψέμα" ή υπάρχει κάτι πολύ ανώτερο και σημαντικότερο ,στον νοητό μας ουρανό, από τον πόνο, την στεναχώρια , το ψέμα, την προδοσία και τις λοιπές λεπτομέρειες της κοινωνίας των «βροντών».
Αγαπητέ Ελάχιστε
δεν επεκτείνομαι στο θέμα << μετενσάρκωση>> διότι μας βγάζει έξω απο το κύριο ζήτημα μας και γιατί ουσιαστικά δεν αλλάζει την τοποθέτηση μου.
Θα ήθελα να μου πείς πως θα αναιρέσεις τον πόνο λέγοντας οτι δεν υπάρχει αφού είναι κάτι που αν είναι να συμβεί θα το νιώσεις?
Κατ'εμέ αυτό που γίνεται οσο προχωράμε στην αυτογνωσία είναι να γνωρίζουμε το γιατί των πραγμάτων και να μειώνουμε η να μεταστοιχειώνουμε κατά κάποιο τρόπο το συναίσθημα αλλά δεν μπορούμε να το καταργήσουμε κατά το δοκούν τελείως.
Επίσης τι εννοείς λέγοντας << εξ' αρχής γνωρίζαμε οτι δεν άξιζε τον κόπο? >>
Αν εννοείς οτι γνωρίζοντας τον εαυτό σου, ήξερες το μάταιο ενός πράγματος η μιας κατάστασης γιατί ενεπλάκεις σε αυτή κυρίως αφού δεν πιστεύεις στο κάρμα?
Φιλικά
quote:
Αγαπητή φίλη another star,Σε παρακαλώ πολύ, δες αν θέλεις το κείμενό μου περί των ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΩΝ στα γήινα αγαθά, τι εστί προσκόλληση και που αυτή οδηγεί.
Να με συγχωρέσεις αλλά θα μείνω στην ανθρώπινη φύση μου. Στην αδύναμη και δειλή. Τουλάχιστον έχω τα κότσια να το παραδέχομαι γνωρίζοντας τι είμαι. Οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω άλλο μέρος στο τόπικ λόγω του απόλυτου της γνώμης μου.
Εύχομαι τα καλύτερα
Ευχαριστώ
Στη ζωή μου κυρίαρχη θέση έχει ένας άνδρας τον οποίο τον αγάπησα στην ηλικία των 16 ετών (όπου όλοι λένε ότι αυτά είναι παιδιάστηκα καμώματα). Χωρίσαμε όταν ήμουν 20 ετών, και έπειτα έκανε και είπε φρικτά πράγματα. Καί όμως εξακολουθώ να τον αγαπάω πιο πολύ και από τη ζωή μου. Προσπάθησα να τον ξεπεράσω, να φιάξω τη ζωή μου..άδικος κόπος!! Ποτέ δεν έχω αρνηθεί την αγάπη μου για εκείνον και με όποιους άνδρες σχετίζομαι, γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι Εκείνος είναι η πρώτη επιλογή μου και αφού δεν μπορώ να τον έχω, όλοι οι άλλοι είναι απλά η δεύτερη επιλογή. Να πω εδώ ότι ζω τη ζωή μου φυσιολογικά. δεν έχω κλειστεί σε μοναστήρι.... απλά είμαι διατεθειμένη ανά πάσα ώρα και στιγμή, εάν ΕΚείνος το ζητήσει, να επιστρέψω κοντά του..!!Βέβαια όλοι οι φίλοι , γνωστοί και συγγενείς μου συνηστούν να επισκεφθώ ψυχολόγο. Και ειλικρινά έχω αρχίσει να ανησυχώ. Τελικά αυτό που μου συμβαίνει είναι υγιές;; Έχω κατανοήσει την έννοια της αγάπης, ή έχω τρελαθεί;; Εσείς τι λέτε;;
Λυπάμαι 3 φορές, διότι 3 φορές σκέφτηκες άδικα και αρνητικά για τον εαυτό σου:
1)
quote:
*Να με συγχωρέσεις αλλά θα μείνω στην ανθρώπινη φύση μου. Στην αδύναμη και δειλή.*
Γιατί να σε συγχωρέσω?
Τι έκανες?
Και ποιος είμαι εγώ για να συγχωρεί?
Γιατί χαρακτήρισες τον εαυτόν σου αδύναμη και δειλή?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ! Είσαι δυνατή και δεν το ξέρεις!
Λυπάμαι…
2)
quote:
*Τουλάχιστον έχω τα κότσια να το παραδέχομαι γνωρίζοντας τι είμαι.*
Αφού έχεις τα κότσια να παραδεχτείς τις αδύναμες πλευρές σου, τότε έχε τα κότσια να παραδεχτείς ΚΑΙ τις ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ σου.
Ο Θεός δεν σε έκανε μονοκόμματη!
Κανέναν δεν έκανε μονοκόμματο!
Έχεις μέσα σου δυνάμεις και δεν το ξέρεις!.
Λυπάμαι…
3)
quote:
Οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω άλλο μέρος στο τόπικ λόγω του απόλυτου της γνώμης μου.
Το να επιμένεις φανατικά στην αδυναμία και την δειλία , όπως το είπες πιο πάνω- δεν είναι απόλυτη γνώμη?
Μήπως πίσω από την απογοήτευση και απέχθεια για τον γύρω κόσμο κρύφτηκε έντεχνα ο εσωτερικός εχθρός σου, που λέγεται πίστη στην αδυναμία και δειλία?
Λυπάμαι…
Υ.Γ.
Για σκέψου το θέμα και από αυτήν την πλευρά, που σου προτείνει ο απόλυτος.
Να σου πω κάτι?
Δεν είναι και τόσο σημαντικό να συμμετέχεις η όχι σε κάποιο θέμα, που άνοιξε κάποιος Διόστας.
Σιγά τα λάχανα!
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ να πειστείς, ερευνώντας τον εαυτό σου , ότι είσαι και δυνατή και θαρραλέα και εντάξει.
Όποιος ψάχνει- βρίσκει.
Το ύφος μου και τα λεγόμενά μου χρησιμεύουν για 2 πράγματα:
α) - ταρακούνημα από την νάρκωση, που μας επέβαλλαν οι άλλοι και εμείς οι ίδιοι
β) - διάλυση της ψεύτικης εξωτερικής μορφής για να φανεί το αληθινό περιεχόμενο.
quote:
Το κακό πάντα είναι απ’ έξω- είναι η σκόνη και η βρωμιά πάνω μας.
Το καλό πάντα είναι μέσα- είναι ο πλούτος και το καμάρι μας.
Αυτά έχει να σου πει ο παράξενος και ο απόλυτος.
Αποδέχομαι την ελεύθερη επιλογή σου , διότι η ελευθερία σου- είναι ο πραγματικός σου εαυτός.
Και γω σου εύχομαι τα καλύτερα
Σ’ ευχαριστώ.
αν θέλεις, ρίξε μια ματιά σε διάφορα κείμενα που έγραψα εδω και πιστεύω θα καταλάβεις γιατί η Ψυχή σου (με κεφαλαία το γράφω) επέλεξε και ανάλαβε σ' αυτήν την ενσάρκωση μια τέτοια αποστολή.
Η μοίρα σου θα αλλάξει.
Με θαυμασμό και σεβασμό για την αντοχή σου.
Ίσως είναι χρήσιμο για την έκβαση του...

In anticipation of my resurrection...
Τα λόγια σου, είναι βάλσαμο στην Ψυχή. Μου έδωσαν απίστευτο κουράγιο, σε μία χρονική στιγμή που όλοι ( οι γύρω μου) μου επιτίθενται,είτε η επίθεσή τους έχει τη μορφή συμβουλής, είτε τη μορφή κατάκρισης. Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!!
quote:
ας μην προσκολλούμαστε κατά γράμμα σαν τα κομματικά στελέχη στα Ευαγγέλια, Βίβλους, προφήτες και συγγράμματα.
Ας αναρωτηθούμε και μέσα μας, ακούγοντας τις αισθήσεις μας, ελεύθερες από πάσης φύσης δόγματα και οδηγίες, που ειπώθηκαν πριν από μας, χωρίς εμάς, για εμάς.
Θα ανακαλύψουμε, ότι ένα μέρος των θεολογικών συγκραμάτων ευσταθεί, και ένα άλλο – όχι.
Είναι σίγουρο, αρκεί να ακούσει τις αισθήσεις του.
Μην επαναλαμβάνετε τα βιβλία- που η μόνη τους αξία είναι ως εργαλεία για την σκέψη.
Ακούστε ελεύθερα την εσωτερική φωνή σας- θα εκπλαγείτε από την ομορφιά, που κουβαλάει ο καθένας ανεξαιρέτως μέσα σας!
θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και χαίρομαι που ένας άνθρωπος μπορεί να το δει έτσι. Η σοφία, η αλήθεια, δεν βρίσκεται μέσα σε μια συγκεκριμένη πίστη, δόγμα ή βιβλίο. Ο κάθε ένας πρέπει να χρησιμοποιεί την ψυχή του προκειμένου αυτή να του αποκαλύπτει πότε πρόκειτε για αλήθεια και πότε για ένα ενσωματομένο ανθρώπινο λόγο. Είναι κρίμα που κάποιοι πέφτουν στην παγίδα του ότι αν δεν ακολουθείς κατά γράμμα μια πίστη δεν είσαι πιστός, όσο και να τους βαράει το ενστικτό τους και όσο και να τους μιλάει η ψυχή τους ότι μέσα εκεί υπάρχει και κάτι που δεν ευσταθεί, φοβούνται να την ακούσουν απο φόβο πως δεν θα είναι πλέον σωστοί πιστοί.
Η εσωτερική φωνή και η καθαρή ψυχή είναι ένας απίστευτος καθοδηγητής και πολλές φορές αποκαλύπτει αλήθειες που πουθενά δεν βρίσκονται.
Φίλε μου Διόστα, χαίρομαι ειλικρινά για την αντιληψή σου και για τον μη φόβο σου να ακολουθήσεις αυτό που σε οδηγεί η ψυχή σου, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις για το τι θα έπρεπε να πιστεύεις και ποιους νόμους να ακολουθήσεις κατα το πιστεύω αυτό.
υπάρχει ένα ισχυρό όπλο για να αποφύγουμε το ψέμα που γεννήθηκε απο συμφέροντα και να το ξεχωρίσουμε απο την αλήθεια που έμεινε ως κληρονομιά, η ψυχή μας, το ενστικτό μας και η επαφή μας πέρα του υλικού κόσμου. Μόλις κάποιος ανοίξει την καρδιά του στο σύμπαν και μπορέσει να ενσωματοθεί σε αυτό, τότε το σύμπαν θα του αποκαλύψει πολλά.
Κάθε πιστεύω, οτιδίποτε κι αν αφορά αυτό, πρέπει να γεννιέται μέσα μας και να πηγάζει απο εκεί, ας μην ψωνίζουμε συνέχεια ότι είναι σε καλάθι, ας βγούμε και σε καναν αγρό να δουμε τι μπορούμε να βρούμε και απο μονοι μας.
quote:
η ψυχη δεν εχει αδενες, αρα ουτε συναισθηματα
Δεν θέλω να αναφερθώ στο αν πιστεύω ή όχι σε αυτό, ο καθένας εξ άλλου πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα αλλά μου δημιουργήθηκε τώρα μια ερώτηση σε αυτό που ανέφερες.
Ας πούμε ότι έχεις δίκιο εσύ και τα συναισθήματα προέρχονται βάση κάποιων αδένων ή αισθητήριων οργάνων.
Είμαι τώρα εγώ κάπου και κάποιος μου μιλάει με έναν τρόπο που εγώ δεν αποδέχομαι με τίποτα οπότε αρχίζουν και μου δημιουργούνται αισθήματα εκνευρισμού, θυμού, τσαντίλας κ.λ.π.
Ποιο αισθητήριο όργανο έλαβε αυτό το ερέθισμα και με οδήγησε εκεί;
Θα μπορούσες να μου πεις, η σκέψη σου, ο εγκεφαλός σου έλαβε το ερέθισμα του τι σου αρέσει και τι όχι και ανάλογα έστειλε τα σήματα αντίδρασης. Αλλά το τι μου αρέσει και το τι όχι προέρχεται απο το τι συναισθήματα μου δημιουργεί το κάθε τι, οπότε πάλι δεν υπάρχει πηγή πρόκλησης αρεστών και μη καταστάσεων.
Εν ολίγης ποια είναι η πηγή πυροδότησης των συναισθημάτων; Ποιο είναι το αισθητήριο όργανο που λαμβάνει την εντολή των συναισθημάτων και ποιο ερέθισμα χρησιμοποιεί για αυτό;
π.χ. το αίσθημα άγχους δημιουργεί κάποιες συγκεκριμένες αντιδράσεις στον οργανισμό, εκκρίνοντας κάποιες συγκεκριμένες ουσίες κ.λ.π.
Αν το λάβουμε όπως το αναφέρεις, τότε θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, κάποιες συγκεκριμένες εκκρίσεις ουσιών στον οργανισμό θα έπρεπε να δημιουργούν το άγχος και όχι το αντίθετο, αυτήν την έκκριση τι την δημιούργησε; Ποιο ήταν το ερέθισμα αν όχι τα συναισθήματα;
Αν δεν κατάλαβα καλά το τι ήθελες να πεις και το έκλαβα διαφορετικά τότε προκαταβολικά συγνώμη, αν όμως το έκλαβα καλά είμαι απλώς περίεργη να μάθω για αυτήν την διαφορετική θεωρία, απο που προέρχεται και πάνω που βασίζετε, και όχι να σε μεταπείσω για κάτι ή για να κρίνω μια διαφορετική αντίληψη.
Σ'ευχαριστώ
quote:
quote:jonniebegood,
[quote]
αυτος ο σβωλος ενσαρκωνεται την στιγμη της συλληψης (Θιβετανικη βιβλος των νεκρων)Diostas
Παιδιά, κάνω μία πρόταση: ας μην προσκολλούμαστε κατά γράμμα σαν τα κομματικά στελέχη στα Ευαγγέλια, Βίβλους, προφήτες και συγγράμματα.
η Θιβετανικη βιβλος των νεκρων ειναι οδηγιες προς τον νεκρο για καλυτερη ενσαρκωση, δεν ειναι "ευαγγελιο" ή βιβλος για ζωντανους
ειναι τεχνικο εγχειριδιο για την μεταθανατια κατασταση...
περαν αυτης της προτασης περι της στιγμης της συλληψης, η αντιληψη περι ψυχης που διατυπωσα ειναι βιωματικη (και εκτος θεματος του τοπικ)

quote:serenite
Δεν θέλω να αναφερθώ στο αν πιστεύω ή όχι σε αυτό, ο καθένας εξ άλλου πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα αλλά μου δημιουργήθηκε τώρα μια ερώτηση σε αυτό που ανέφερες.
ολη μας η αντιληψη, τα αισθηματα και τα συναισθηματα ειναι ηλεκτροχημικα φαινομενα
οι αδενες, αλλά και ο ιδιος ο εγκεφαλος παραγουν χημικες ουσιες που συν των αλλων διαμορφωνουν τον ψυχισμο μας
το οργανο που "ερμηνευει" τα ηλεκτροχημικα φαινομενα σε συναισθηματα ειναι φυσικα ο εγκεφαλος
το ερεθισμα που θα ενεργοποιησει τις ενδορφινες ή την αδρεναλινη (ευφορια ή στρες) μπορει να ειναι οποιοδηποτε

Κατά ένα μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο σε αυτό που λές και αυτά είναι μερικως αποδεδειμένα ήδη αλλά δεν ειναι μόνο αυτά.
Αν ήταν αποκλειστικά έτσι, ολές οι ψυχικές διαταραχές θα μπορούσαν να θεραπευτούν με υποκατάστατα ορμονών [ ενδορφίνες] και με σκευάσματα ηλεκτρολυτών η έστω και με τα γνωστά αντικαταθλιπτικά.
Αλλά όλα αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί καθώς και άλλα και δεν υπάρχουν τελεσίδικα συμπεράσματα.
Επίσης σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπει άτομα με ιδιους χημικούς τύπους στα εργαστηριακά να νιώθουν τα ίδια, στην ίδια ένταση, ούτε αυτό αποδεικνύεται απο τα πειράματα.
Αν δεχθούμε την άποψη σου αποκλειστικά τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε και το αστρικό σώμα ουτοπία αν υποτεθεί οτι αυτό είναι όλα μας τα συναισθήματα και οι σκέψεις.
Εκτός αν το φανταστούμε σαν ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο.
Κάτι τέτοιο υποστηρίζεις?
Λες οτι έχεις βιωματική εμπειρία περί ψυχής, οπότε την δέχεσαι αλλά θεωρείς οτι δεν έχει ικανότητα του συναισθάνεσαι...ούτε του σκέπτεσθαι.
Θα ήθελα να πείς πως το νιώθεις αυτό [ την ψυχή ].
Παντα φιλικά και αναζητώντας
quote:
*θα σου πρότεινα να επιχειρούσες μια απόδοση της λέξης Αγάπη προτού συνεχίσουν οι καταθέσεις των διαφόρων απόψεων στο θέμα.
Ίσως είναι χρήσιμο για την έκβαση του...*
Ευχαρίστως!
Αν και δεν ξέρω ποιος είμαι εγώ, που θα δώσω τον ορισμό στο Μεγαλείο του Θεού…
Θα προσπαθήσω να πω μόνον αυτό, που εγώ ο ελάχιστος και τιποτένιος αισθάνομαι.
Μπορεί καμιά φορά με τους άλλους να δείχνω σημεία ανθρώπινης αδυναμίας και να παραφέρομαι - έναντι Της Αγάπης όμως νιώθω δέος και δεν τολμώ ούτε για αστείο να παραφερθώ.
Την Αγάπη Την νιώθω σαν Την Μεγάλη Συμπαντική Συνεκτική Δύναμη των Πάντων.
Όλοι οι φυσικοί και οι πνευματικοί νόμοι- είναι απλά μια αντήχηση Της Αγάπης.
Θεωρώ, ότι η Ζωή είναι ένα άνευ όρων χάρισμα, δώρο Της Αγάπης στους πάντες.
Κανείς από τα έμψυχα όντα δεν έκανε κάτι το συγκλονιστικό για το Σύμπαν, ώστε να του χαριστεί το δώρο αυτό.
Είναι αποτέλεσμα της δράσης Της άνευ όρων Αγάπης.
Η ανθρώπινη αγάπη- για μένα είναι μια χλομή σκιά Της Συμπαντικής, μια αντήχησή της.
Η ανθρώπινη αγάπη, με όλες τις ατέλειές της τρέφεται από την Κύρια Πηγή.
Αν διακοπεί η ροή Της Συμπαντικής- η ανθρώπινη αγάπη μετατρέπεται σε αγαποφάνεια και θα υπάρχει ένα διάστημα λόγω κεκτημένης ταχύτητας, στο τέλος καταλήγει στο γνωστό τοις πάσιν αποτέλεσμα, που παραστατικά απεικονίζεται με την εξής φράση:
quote:
« Θέλαμε το καλλίτερο και προέκυψε αυτό, που πάντα προκύπτει…»
Θεωρώ, ότι όλα τα κακά προέρχονται από την έλλειψη της Αγάπης.
Αυτή είναι η μοναδική αιτία του κακού.
Θεωρώ, ότι κακό δεν είναι κάποιο έγκλημα ως έγκλημα.
Κακό είναι η άρνηση Της Αγάπης.
Διότι για να εγκληματήσεις- πρέπει προηγουμένως να αρνηθείς Την Αγάπη.
Η άρνηση Της Αγάπης οδηγεί σε οποιαδήποτε έγκλημα.
Το έγκλημα για μένα είναι σύμπτωμα της αρρώστιας που λέγεται άρνηση Της Αγάπης.
Μέσα στο Σύμπαν δεν υπάρχει καμιά απολύτως κατάσταση, που να δικαιολογεί την άρνηση Της Αγάπης.
Απολύτως καμιά.
Το καρμικό μας φορτίο καθορίζεται από ένα και μοναδικό κριτήριο- την στάση μας έναντι Της Αγάπης.
Θέλω να προσθέσω αυτό, που νιώθω μέσα μου σαν ψίθυρο ψυχής:
quote:
Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΑΓΑΠΗ.
Θα τολμήσω να προχωρήσω παραπέρα, λέγοντας κάτι, που ίσως προκαλέσει αγανάκτηση και διαμαρτυρίες σε ορισμένους, αλλά αυτή είναι η άποψή μου και η φωνή ψυχής:
quote:
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕ.ΘΕΟΣ- ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΑ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ.
ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙΝ.
Για μένα ισχύει η εξής ιεραρχία:
πρώτα προσκυνούμε άνευ όρων και υποτασσόμαστε Στην Αγάπη,
μετά Στον Θεό
και μετά σ’ όλα τα άλλα αν θέλουμε.
Η υποταγή Στην Αγάπη και Στον Θεό είναι υποχρεωτική.
Η υποταγή στα άλλα- προαιρετική.
Θα κριθώ εκεί Επάνω όχι από την στάση μου στα γήινα, αλλά από την στάση μου στα Ουράνια.
Πρέπει αναγκαστικά να σεβόμαστε τους γήινους νόμους, που αλλάζουν από εποχή σε εποχή, όπως αλλάζουμε εμείς τα πουκάμισά μας.
Αλλαγή νόμων- είναι η απόδειξη της αδυναμίας και της ατέλειας των αδύναμων και ατελών πλασμάτων.
Η ύπαρξη νόμου, του κάθε νόμου- είναι απόδειξη της μειωμένης ποσότητας Της Αγάπης στο υλικό ατελές και φθαρτό επίπεδο.
Όπου εισχωρεί η Αγάπη- τα πάντα οφείλουν να υποχωρήσουν, να ζαρώσουν, και να καταργηθούν σε τελική ανάλυση, διότι δεν χρειάζονται.
Η Αγάπη λύνει το οποιοδήποτε πρόβλημα και ξεπλένει την οποιαδήποτε βρωμιά.
Και βρίσκει Μόνη Της όλα τα μονοπάτια.
Η Γη χαρακτηρίζεται από την πληθώρα των συνεχώς μεταβαλλόμενων ατελών νόμων της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ.
Ο Ουρανός χαρακτηρίζεται από έναν και μόνο Νόμο- Τον Νόμο Της Αγάπης.
Τον Ουράνιο Νόμο, Τον Αιώνιο και Υπέρτατο δεν πρέπει να σεβόμαστε- πρέπει να Τον λατρεύουμε.
Άλλο σεβασμός και άλλο λατρεία.
Αυτές είναι οι απόψεις μου.
Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου.
Serenite
Σ’ ευχαριστώ για την ωραία τοποθέτησή σου.