ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

lorenzo44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
18/03/2003, 19:42:26
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Leonardo

ANTONIOS1997Μέλος
18/03/2003, 20:33:33
Αγαπητέ Αdmin

Σέβομαι πράγματι το δημιουργικό ρόλο σου στη ζωή αυτού του Forum. Κατανοώ ότι η δουλειά σου είναι πολύ δύσκολη στο να κρατήσεις ισορροπίες και να προφυλάξεις τους θεσμούς. Ειλικρινά όμως θέλω να σου παραθέσω τους λόγους που με οδήγησαν στο να παρέμβω (ουσιαστικά για εμένα τίθεται ζήτημα προστασίας του εαυτού μου και όχι παρέμβασης).
Είμαι ο πρώτος διδάξας στο «μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά» τουλάχιστον όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, γιατί εχω κάνει και εγώ τα λάθη μου. Διάβασε σε παρακαλώ -αν και είμαι σίγουρος ότι το έχεις κάνει προσεκτικά- την πορεία των μυνημάτων. Όταν ο «κύριος» αυτός από το τρίτο κιόλας μύνημα του άρχισε να προκαλεί.....
Εκεί απάντησα δηλώνοντας την έκπληξη μου για όσα έλεγε. Και ήμουν ειλικρινής. Κανείς μέχρι τότε τόσο προκλητικά δεν είχε κατηγορήσει πρόσωπα και πράγματα του Esoterica.gr για όλες τις απατεωνιές του ποινικού δικαίου. Η απάντηση του στην έκπληξη μου ήταν τουλάχιστον ειρωνική. Δεν απάντησα. Ο κύριος όμως έπρεπε να εκτελέσει τη διατεταγμένη υπηρεσία του και αυτό είναι η πρόκληση. Χάρηκε πολύ με την παρέμβαση του ΕοΝ γιατί βρήκε λόγο ύπαρξης. Τον παράτησε και αυτός. Εκεί ήρθε το λάθος της παρέμβασης του Φώτιου. Δεν καταλάβαίνω γιατί ο Φώτιος μιλάει σε κουφούς και γιατί όταν μιλάει, ενώ μιλάει ευγενικά και είναι πάντα ήπιων τόνων ξεσηκώνει θύελα αντιδράσεων.........(ή μπορεί να ξέρω...)
Έτσι αφού τον «κύριο» τον έγραψε και ο ΕοΝ βρήκε την ευκαιρία να αφοδεύση επάνω σε εμένα και το Φώτιο (κυριολεκτικά επάνω στα προσωνύμια μας). Ήταν εξωφρενικά προκλητικός και αγενής. Γιατί ο λόγος μπορεί να είναι γραπτός αλλά είναι βέλος για κάποιον που δεν είναι γαιδούρι. Άλλωστε γνωρίζεις ότι τα προσωνύμια είναι η προσωπικότητα μας μέσα στο Forum είναι αυτά με τα οποία μας φωνάζουν και ακούμε..........
Παρόλα αυτά πάλι δεν απάντησα αμέσως. Περίμενα τις παρεμβάσεις. Η πρώτη απο το ΤΗΟΤΗ αλλά και η δική σου κατέδειξε με απλότητα και ευθύτητα το πρόβλημα. Αισθάνθηκα όμως ότι έπρεπε εγώ ο ίδιος να προστατέυσω τον εαυτό μου. Γιατί αλλιώς αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος που μέσα στο «πάθος» μιας συζήτησης παρεκτρέπεται και αλλιώς ένας τραμπούκος ο οποίος σε κάθε του μύνημα (είτε υπήρχε η άλλη γνώμη, είτε όχι ) προκαλούσε. Και εδώ δεν υπήρξε ούτε μια σαφής μομφή για τον τρόπο που εκφράστηκε, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν εννοώ μεροληπτικότητα. Αλλά εγώ είμαι μέλος και όχι διαχειριστής και το θέμα δεν είναι μόνο ότι το τοπικ δεν έχει λόγο ύπαρξης........ Αυτό είναι γνωστό και σωστό......αλλά εδώ υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.
Δεν προκάλεσα, αλλά μόνο προκλήθηκα, χλευάστηκα και δεν μίλησα.
Αγαπητοί του Esoterica.gr, μου δώσατε το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα μέσα από το σπίτι σας. Μήπως θα πρέπει τώρα να σκέφτομαι εαν αυτά που γράφω αρέσουν στον Ήλιο, έτσι ώστε να μη κινδυνέυω να ακρωτηριαστώ από την προκλητική τραμπούκικη ρομφαία του;;;;;;;; ή συνέχεια θα υποχρεούμε (μέσα απο το συστηματικό «παιγνίδι» πρόκλησης) να τον ακολουθώ σε ένα δρόμο αντεκδίκησης που για μένα είναι χειρότερο από το προηγούμενο;;;;;;;;;

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

19/03/2003, 04:09:28
Αγαπητέ ANTONIOS1997 κατανοώ και εγώ, πραγματικά κατανοώ...

Και τις αιτίες και τα κίνητρα και το ίδιο το διάβημα...

Λες:

quote:
...Esoterica.gr, μου δώσατε το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα μέσα από το σπίτι σας. Μήπως θα πρέπει τώρα να σκέφτομαι εαν αυτά που γράφω αρέσουν στον Ήλιο, έτσι ώστε να μη κινδυνέυω να ακρωτηριαστώ από την προκλητική τραμπούκικη ρομφαία του;;;;;;;; ή συνέχεια θα υποχρεούμε (μέσα απο το συστηματικό «παιγνίδι» πρόκλησης) να τον ακολουθώ σε ένα δρόμο αντεκδίκησης που για μένα είναι χειρότερο από το προηγούμενο;;;;;;;;;

Απαντώ:

Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης φυσικά και δεν θέλουμε, ούτε μπορούμε, να το στερήσουμε από κανέναν. Όμως τι είναι πραγματικά ελεύθερο στην έκφραση του λόγου; Ποια είναι η πραγματική, και θεμιτή, ειλικρίνεια που μπορεί να δράσει "αλχημικά" πάνω στους ανθρώπους;
Δύσκολο, πολύ δύσκολο το ερώτημα και αδύνατη η απάντηση με όρους της λογικής...

Ένα μπορώ να σου πω αυτήν τη στιγμή:
Υπάρχουν πολλοί και θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι που θα παραπλανηθούν στη άσκοπη προσπάθεια να χωρέσουν το "αχανές" της ανθρώπινης ψυχής σε λόγια. Στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά θα μιλήσει το "καταπιεσμένο" και το "ενστικτώδικο".
... όμως έτσι παίζεται "το μεγάλο παιγνίδι" - μέχρις ενός σημείου. Το καθήκον ενός Αναζητητή είναι να κατανοήσει και να αποδεχτεί την διαρκή Μάχη, ανάμεσα στην "Φιλότητα" και στο "Νείκος" και να προσπαθήσει να βρει το σημείο που ξεπερνάει, και αναβαθμίζει σε ανώτερο επίπεδο, αυτήν την - φαινομενική - αντιπαλότητα.

Ισορροπία και Αρμονία προτείνω λοιπόν...

Και την εύχομαι, εκτός από σένα, και σε μας που έτυχε να είμαστε υπεύθυνοι γι'αυτόν τον χώρο Ανθρώπινης Επαφής! Εύχομαι να μπορούμε να είμαστε μέρα με την μέρα πιο... Δίκαιοι

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

19/03/2003, 04:17:32
quote:
Το Θέμα θα "κλειδώσει" σήμερα Τρίτη και θα μεταφερθεί στο Forum "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά."

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"