ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- απίστευτη προσφώνηση.. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

lorenzo44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
GothicΜέλος
17/02/2005, 12:37:31
Φίλε think4allu,είναι καθ' όλα σεβαστές οι απόψεις σου,μιας και είναι μόνον απόψεις δικές σου και τίποτε άλλο,αλλά θα ήθελα να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτά πολύ φιλικά.

quote:
Δυό σφαίρες.Τίποτε άλλο.
Και αν έρθει πιό κοντά μιά λάμα μαχαιριού στο στομάχι και στρίψιμο μάλιστα , για να γίνει αποτελεσματικότερο.
Να μή σε σοκάρει η βία φίλε Ramoglou.

Ξέρεις μου θυμίζεις όταν πρίν από 20 χρόνια εκπαίδευα πεζοναύτες,ξέρεις,κολλητά παντελόνια σαν κολάν,κούνημα όλο καμάρι (για τους πεζονάυτες μιλάω) και αν μου κάτσει Τούρκος θα του ξηλώσω τη σπλήνα και θα την κάνω μπρελόκ.
Μιλάμε για ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. Μόνο που όταν το έβαζες να βγάλει μια νάρκη,έβγαζε και 2 κιλά σκ@τ@...(???)

Ας μην μιλάμε για πόλεμο λοιπόν διότι ούτε τον έχεις βιώσει,(ρώτα μεγαλύτερούς σου καλύτερα),ούτε φόβο θανάτου έχεις βιώσει και γι αυτό επέτρεψέ μου να είμαι σίγουρος.

quote:
Η βία όμως ταιριάζει μόνο σε συνετούς.

Εδώ μόνο να βάλω τα γέλια μπορώ.
Σε ποιό κλασσικό εικονογραφημένο το διάβασες;

quote:
Οι μή συνετοί σπέρνουν ιδέες και θεωρίες δεξιά και αριστερά με πρόσχημα τη δημοκρατία και τα "ανθρώπινα" δικαιώματα.
Ναί λοιπόν φίλε Ramoglou. Ο πόλεμος είναι αξία.
Η Πολεμική τέχνη είναι η υπέρτατη τέχνη .

Αυτά είναι από το "Master of Kung Fu" ε; Το βρήκα;

Για να μιλήσουμε σοβαρα τώρα (αν ποτέ είναι δυνατόν),στον εσωτερισμό βέβαια υπάρχει ο όρος "μάχη" αλλά έχει τελείως διαφορετική σημασία.
Θα πρότεινα λοιπόν να μην εύχεσαι για πόλεμο γιατί,εγώ καλά,λόγω ειδικότητας θα πεθάνω και δεν θα το καταλάβω αλλά για σένα (αν έχεις πάει φαντάρος),μπορεί να είναι αργό και επώδυνο.
Πειραματίσου λίγο με την ιδέα διότι πόλεμος δεν σημαίνει "σκοτώνω",(βλέπε Ράμπο) αλλά και "σκοτώνομαι".

Θα πεις ότι φοβάμαι το θάνατο και επειδή δεν με ενδιαφέρει να γράφω μηνύματα για προαγωγή σου απαντώ ΟΧΙ και να μην βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα.
Καλό θα ήταν να δεις και μία ταινία που λέγεται "Λεπτή κόκκινη γραμμή".

Αλήθεια μήπως είσαι ΝΟΠΟ;

Irma en gurtha
17/02/2005, 14:00:31
quote:

quote:
Εγώ βρέθηκα σε τέτοια κατάσταση.
30 ημερών στρατιώτης.
Στάλθηκα στην Κω.
Πως ένιωσα ?
μια αίσθηση τιμής και καθήκοντος απέναντι στην οικογένεια μου πρώτα και μετά στους συνάδελφους μου.
Ηθικό ακμαιοτατο,καρδια με σθενος.Δεν θα περάσουν.

τυχερουλης αν θέλεις πες μου για ποια χρονιά μιλάς.

Το 87.
Και κατά διαβολική τύχη στα ιμια το 96 ήταν ο αδελφός μου....

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

17/02/2005, 14:32:15
quote:

Κω
Το 87.

Ά,ρε κωλόφαρδε, εμείς πήγαμε ένα χρόνο μετά...

Χώρα, Πυλί, Καρδάμαινα ή Τιγκάκι ???

80 ??ΕΑ

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

Edited by - Vril on 17/02/2005 14:33:05

17/02/2005, 14:49:31
τυχερουλης εγώ το έζησα στον Έβρο, και είμασταν στα 50 μέτρα ο ένας απο τον άλλο .....

Κανένας δε δείλιασε, όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε και σε χρόνους ρεκόρ, η λογική ήταν στην κατάψυξη, μόνο η αίσθηση του καθήκοντος υπήρχε και κανένας φόβος.
Μόνο οι επίστρατοι ήταν σα χαμένοι.

Μετά όμως το 20ήμερο ……………. Τες πα !

17/02/2005, 14:52:20

Vril, 87 Α ΕΣΟ είναι ή 187 σειρά αλλιώς.

17/02/2005, 15:01:58
Δεν το πιστεύω...
87Ε ΕΣΣΟ, 190 Σειρά, Κω....

Που ήσασταν βρε κοντοσείρια ???

(Μην ξεχνάτε, τότε στα 19 ήταν μεγάλη η διαφορά μερικών μηνών. Επι τοις εκατό στην πραγματική ηλικία !
Τώρα που γεράσαμε... )

@Ramoglou:
Το 80 ??ΕΑ είναι η μονάδα στην Κώ. Εσείς εκέι πάνω έχετε στρατιές, μεραρχίες κλπ. Εκεί κάτω τα λένε (λέγαν ?) ΕΑ. Όσοι έχουν παέι, το ξέρουν...
Αμα μας πεί ο τυχερούλης το 80 ??ΕΑ, θα του πώ που ήταν. Πάει ???

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

Edited by - Vril on 17/02/2005 15:04:51

17/02/2005, 15:02:29
καλησπερα,

Γιατί σήμερα οι Στρατοί δεν προστατεύουν πατρίδες αλλά εταιρείες και τα εθνικά θέματα είναι πολλές φορές μόνο μπίζνες

μια αναλυση-προσσεγιση του δημοσιογραφου κ. Χάρη Μπότσαρη, στον Σκάι 100,3 (Τριτη 15/2).

Edited by - morent11 on 17/02/2005 15:06:08

ananasssΜέλος
17/02/2005, 16:14:25
Καλησπέρα.

Παρακολουθώ καθημερινά το θέμα και είναι αλήθεια ότι δεν ήθελα να εκφέρω γνώμη μιας και δεν άπτεται των άμεσων ενδιαφερόντων μου... Μα η συγκεκριμένη φράση με προβλημάτισε ιδιαίτερα:

quote:
Και αν έρθει πιό κοντά μιά λάμα μαχαιριού στο στομάχι και στρίψιμο μάλιστα , για να γίνει αποτελεσματικότερο.
Να μή σε σοκάρει η βία φίλε Ramoglou.
Η βία όμως ταιριάζει μόνο σε συνετούς.
Χρήστες βίας χωρίς πνευματικό υπόβαθρο χαρακτηρίζονται απλά ως Τραμπούκοι.
Οι μή συνετοί σπέρνουν ιδέες και θεωρίες δεξιά και αριστερά με πρόσχημα τη δημοκρατία και τα "ανθρώπινα" δικαιώματα.
Ναί λοιπόν φίλε Ramoglou. Ο πόλεμος είναι αξία.
Η Πολεμική τέχνη είναι η υπέρτατη τέχνη .
Αν σήμερα ζούμε σε ένα καθεστώς όπου οι θεωρητικάριοι προσπαθούν να αφοπλίσουν τους ανθρώπους σε ψυχή και σώμα, δεν πάει να πεί ότι ο κόσμος σταμάτησε να μάχεται.

Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι απλοί καθημερινοί άνθρωποι (αν υποθέσω ότι ένας τέτοιος είναι και το μέλος που έγραψε τα παραπάνω) έχουν ΣΗΜΕΡΑ τέτοιες απόψεις... Θα παρακαλούσα αν γίνεται το μέλος να μας πει κάποια στοιχεία για τη ζωή του, την ηλικία του, την οικογενειακή του κατάσταση τα παιδικά του βιώματα... ένα σύντομο βιογραφικό αν είναι δυνατόν, γιατί πιστεύω πως τέτοιες περιπτώσεις χρήζουν μεγαλύτερης διερεύνησης και ίσως βοηθήσουν στο να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα για την κατάσταση που κάποιες περιοχές του πλανήτη μας αναγκάζονται ακόμη και σήμερα να ζουν.

Θα μπορούσε πιθανόν να βοηθήσει ψυχολογικά τα παιδιά (π.χ.) του Ιράκ να κατανοήσουν γιατί βιώνουν τα όσα βιώνουν, αποστέλλοντας ένα πλήρως επεξηγηματικό κείμενο στην αμερικάνικη διακυβέρνηση της εκεί χώρας προς διδασκαλία στα... σχολεία τους, ώστε να βγούν από την πλάνη που ζουν τα καημένα υποφέροντας - μη κατανοώντας την ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΤΕΧΝΗ!!!

Κάτι τελευταίο: Ποιοι κατά τη γνώμη του μέλους που παρέθεσε την παραπάνω άποψη είναι οι "χρήστες βίας με πνευματικό υπόβαθρο";...

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
mariha2912Μέλος
17/02/2005, 16:17:13
AKOU NA DEIS think4allu, , OPOS LES ESY TIS APOPSEIS SOY LEO EGO TIS DIKES MOY,KAI DEN TIS EKFRAZO ME TON TROPO POU MOU APANTHSES ESU. TO POSO PAIDIKES EINAI OI GNORIMIES MOY TO KSERO MONO EGO. PERI PROPAGANDAS, AYTA POY EIPAN OI FILOI MOY OI TOYRKOKYPRIOI POU MPAINAN STA SPITIA TOYS OI DIKOI MAS OI AGIOI PRO ATTILA KAI SFAZAN KAI VIAZANE, EINAI APLA PROPAGANDA,E?ENO MONO EMEIS KSEROYME THN ALHTHEIA,AYTH OI PALIOTOYRKOI TA KANAN OLA TA STRAVA KAI TA ANAPODA. OSO GIA TON TOYRKO AKSIOMATOUXO,KALA KANEI AMA TOY PAIRNAEI KAI LEEI AYTA POY LEEI,AN OI DIKOI MAS ANTISTOIXA OI POLITIKOI DEN KSEROYN NA PROOTHISOYN TA SYMFERONTA MAS. TO NA LES ENAN OLOKLHRO LAO ETSI H ALLIOS,EINAI ALLO PRAGMA OMOS. OSO GIA TO NA MEINO AKOMA EDO STO EKSOTERIKO NA GNORIZO ANTHROPOUS,GNORIZA KAI STHN ELLADA, GNORIZO KI EDO,APO POLLA ETHNH KAI THRHSKEIES,OI ANTHROPOI EINAI KALOI AN EISAI KALOS,AMA ESY EISAI PANTA KAXYPOPTOS KI EXEIS KLEISTO MYALO,ESY XANEIS.... STO EKSOTERIKO EDO POU EIMAI,HRTHA GIA LIGOYS MHNES, NA DO ALLOYS TOPOYS KAI PRAGMATA PERA APO THN ELLADARA THN TOSO TELEIA POY KANEIS DEN THN PIANEI.ISOS EPREPE KI ESY NA RTHEIS MIA VOLTA MPAS KAI KSESTRAVOTHEIS LIGAKI.
DEN KSERO POSO STENA THA MPORO NA PARAKOLOYTHO THN SYZHTHSH, THA PROTIMOYSA NA RIKSEIS LIGO TOYS TONOUS OMOS.
PHILOSOFOS-1Μέλος
17/02/2005, 18:19:46
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

ΟΣΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ

ΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

gh

HeliosΜέλος
17/03/2003, 17:33:54
οκ?

Edited by - Helios on 17/03/2003 17:37:24

Edited by - Helios on 17/03/2003 17:37:52

HeliosΜέλος
17/03/2003, 19:19:47
Τελειωνοντας με την Φωτουλα,θελω να ρωτησω τα εξης απλα
1.Εισαι σιγουρος οτι υπερασπιζεσαι τον Χριστο η τον προσωπικο σου εγωισμο και την εικονα σου για τον Χριστο?
2.Καποιοι μπορει να ειναι πιο θερμοαιμοι,και τους προτιμω απο τους χλιαρους που μπορει να κρυβουν καλυτερα το αληθινο τους προσωπο.
3.Η μορφωση του καθενος δεν ειναι δικια σου υποθεση,και δεν σε διωρισε κανενας εξεταστη.
Εδω ο serpentpan,σου εκανε μια ερωτηση για τον πλουσιο νεο,και ακομα να απαντησης με ουσιαστικο τροπο.Τι να πουμε λοιπον για την δικη σου μορφωση?
Δεν θα με παραξενευε καθολου αν ειχες σχεσεις με την εκκλησια.
4.Πιστευεις οτι χρειαζομασταν την αποψη σου για την αγαπη,για να την ανακαλυψουμε η για να αγαπησουμε?
Ο serpentpan ,εγραψε καποια πραγματα για την αγαπη διασπαρτα,αλλα δεν φιλοδοξησε μαλλον να διαπρεψει σαν συγγραφεας εβραιοχριστιανικων ΑΡΛΕΚΙΝ,με σοβαροτητα ,λιτοτητα και ηθος,και οχι σαν ανοργασμικη υστερικη.
5.Τελος ,ανθρωπος που δηλωνει τα παραπανω,οτι οποιος αντιπαρατεθηκε μαζι του ...νικηθηκε απο τις αορατες δυναμεις που τον προστατευουν,δειχνει μεγαλη μορφωση και μεγαλο καλαμι.
Αντε με τις υγειες σου,και διαβασε λιγο το παλιοφιδο,μηπως και ανοιξουν λιγο τα ματια σου.
Συζηταμε για οτι θες και οποτε θες,αρκει να μην πεθανω απο βαρεμαρα.

thothΙδρυτικό Μέλος
17/03/2003, 20:02:41

Και η Αυτό(γ)helio-ποίηση συνεχίζεται...

Πόσο ακόμα χαμηλά θα πέσεις serpentpan-Helios;

Πόσα εξώφυλλα της Espresso έχεις διαβάσει για να εμπνευστείς αυτά που έγραψες;

Τον λόγο μάλλον θα έχει ο Admin. Όχι για την περίπτωσή μου και για την... transexual ψυχή μου (Άτμα λες να είμαστε δίδυμες ψυχές ) αλλά για τα μέλη στα οποία απευθύνθηκες με αυτόν τον τόσο πολιτισμένο αρχαιοπρεπή σου τρόπο.

Ξέρεις; Είσαι ένα ζωντανό παράδειγμα για το πόσο μπορεί να πληγώσει η... ανεκπλήρωτη προδομένη αγάπη.

Αν σε αγαπήσω, ξανά, θα με συγχωρήσεις; Ή δεν αποδέχεσαι έναν transexual

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

18/03/2003, 01:33:55
ΦΙΛΕ ΗΛΙΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑΝΕ.

ΣΤΗ ΠΥΡΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΦΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ.

ΝΤΟΠΗ...ΚΑΘΑΡΣΗ!

ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ.ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Leonardo

18/03/2003, 04:12:14
Αγαπητέ/ή Skies tou Fegariou, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς με τις παραπάνω φράσεις σου:

quote:
ΣΤΗ ΠΥΡΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΦΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ.

ΝΤΟΠΗ...ΚΑΘΑΡΣΗ!

ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ.ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.

Υποψιάζομαι πως μάλλον πρόκειται για κάποιον σαρκασμό (με καλοπροαίρετη διάθεση) αλλά επειδή δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, θα προτιμούσα να το επιβεβαιώσεις...

Κατά τ'άλλα νομίζω ότι το Θέμα αυτό δεν έχει κάποια χρησιμότητα για τις Συζητήσεις μας. Το Μέλος που το έγραψε έχει αποχωρήσει, όπως ο ίδιος έγραψε, και μάλιστα για δεύτερη φορά, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να γράφονται μηνύματα απαντώντας σε Μέλος που δεν συμμετέχει πλέον...

Προσωπικά δεν θα μπω στην ανούσια διαδικασία να διαλευκάνω το ζήτημα αν το Μέλος serpentpan "επαναγεννήθηκε" με άλλο όνομα ή όχι. Για μένα έχουν μόνο σημασία τα παραπάνω: ότι το Μέλος που ξεκίνησε το θέμα δεν το φροντίζει πλέον και ότι το ίδιο το θέμα είναι ατελέσφορο!

Το Θέμα θα "κλειδώσει" σήμερα Τρίτη και θα μεταφερθεί στο Forum "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά." (ενέργεια που μάλλον θα έπρεπε να είχα κάνει προ πολλού...).

Όμως Helios, ελπίζοντας να παραμείνεις στις Συζητήσεις μας συμμετέχοντας Δημιουργικά και όχι Καταστροφικά και να μην αποχωρήσεις όπως έκανε ο serpentpan , θα ήθελα να σου πω λίγα πράγματα γιατί βλέπω πως σου έχει δημιουργηθεί κάποια παρανόηση σχετικά με το πως λειτουργούν οι Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA.gr:

- "Συνομωσίες" και "Ίντριγκες" για την εκδίωξη Μελών δεν υπάρχουν από τα Μέλη της Διαχειριστικής(αποτελείται από τον φίλο thoth και εμένα) και Συντονιστικής(οι Συντονιστές των Συζητήσεων) Ομάδας των Forums. Και φυσικά ούτε συνεννοήσεις σχετικά με το που και πως θα γράψει ο καθένας, σε ποιον θα απαντήσει κ.λπ. Συνεργασία γίνεται μόνον όπου υπάρχουν θέματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των Forums (δηλαδή τεχνικά ζητήματα, ερωτήσεις που απευθύνονται σε κάποιον/κάποιαν που δεν τις έχει αντιληφθεί κ.ό.κ.) Προσωπικά επεμβαίνω και σε όσες περιπτώσεις (όπως αυτή) οι Συζητήσεις παίρνουν άσχημη τροπή και συχνά, αν δεν το έχω εντοπίσει ήδη(λόγω του φόρτου εργασίας και του τεράστιου αριθμού μηνυμάτων), με ειδοποιούν γι'αυτό οι Συντονιστές ή ο Συν-Διαχειριστής thoth.

- Και αφού έμαθες και... τα ενδότερα της λειτουργίας των Ομάδων Συζήτησης θα προσθέσω στην πληροφόρηση ότι ούτε προσπάθεια παραπλάνησης και παγίδευσης των Μελών με διπλές Ταυτότητες υπάρχει, ούτε φυσικά εβραιοχριστιανικός δάκτυλος. Όποιος έχει παρακολουθήσει προσεκτικά πολλές Συζητήσεις και γενικά έχει μία καλή άποψη για το ιστορικό λειτουργίας των Forums πιστεύω ότι θα φτάσει αβίαστα σε αυτό το συμπέρασμα. Αν μάλιστα επισκεπτεί και τα υπόλοιπα τμήματα του Τόπου, την αρθρογραφία, τα νέα κ.λπ. θα κατανοήσει ότι αυτό που λέμε από απαρχής ESOTERICA.gr στο Μήνυμά μας ισχύει ολοκληρωτικά και απαράβατα! Τα πράγματα, γενικά, γίνονται πιο ξεκάθαρα γι'αυτόν που ξέρει να παρατηρεί...

- Προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί ή αυτές που δεν μπορούν να ελέγξουν καλά το Θυμικό τους και μάλιστα, για αρκετές περιπτώσεις και πότε το κάνουν ή με ποιες γενικές κατηγορίες αφορμών. Όμως δεν είναι πάντα θεμιτό να γίνονται "δυναμικές" παρεμβάσεις γιατί απλά τα όρια σπάνια ξεπερνιούνται και οι καταστάσεις περιχαρακώνονται συνήθως από μόνες τους. Βασικό είναι σε αυτό το σημείο να ενημερώσω για την γενική μου άποψη ότι όλοι λίγο ή πολύ κάποιες στιγμές δεν επιδεικνύουμε την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση (είτε είναι στον δρόμο, είτε σε παρέες, είτε σε Συζητήσεις - πρόσωπο με πρόσωπο ή διαδικτυακές). Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο και πρέπει οπωσδήποτε να το λάβουν υπόψη τους οι άνθρωποι που έχουν στην υπευθυνότητά τους έναν χώρο όπου Συζητάνε καθημέρινά τόσοι και τόσοι άνθρωποι (και παρακολουθούν πολλοί περισσότεροι)... εάν θέλουν φυσικά να λειτουργεί σωστά ο χώρος αυτός και να εξυπηρετεί τον σκοπό του. Αν αρχίζαμε να κάνουμε παρατηρήσεις για κάθε μήνυμα που κάποιος είπε κάτι που δεν ήταν πολύ δόκιμο, ή ήταν κάπως προσβλητικό ή παρασύρθηκε από το πάθος της Συζήτησης θα χάναμε σίγουρα ανθρώπους πολύτιμους για τον χώρο μας, και - πρόσεξε σε παρακαλώ αυτό - ανθρώπους που έχουν επιδείξει πολλές περισσότερες φορές την δυνατότητα και τη διάθεσή τους να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους στις Συζητήσεις, μόνο και μόνο γιατί θέλουν να βρίσκονται στον χώρο αυτό και γιατί αισθάνονται ότι προσφέρουν και αποκομίζουν πράγματα από αυτόν.

Όμως, αργά ή γρήγορα, αν δεν επιτυγχάνεται η, με τον ελάχιστο πόνο, αυτορύθμιση, λίγο παραπάνω προσπάθεια από μέρους μας διορθώνει συνήθως τα πράγματα... Και δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός από την πλευρά μου να καταβάλω... την παραπάνω προσπάθεια όταν πραγματικά χρειάζεται. Και υπάρχουν και άλλοι τρόποι πριν το πράγμα καταλήξει να γίνει φανερό και μέσα από τις Συζητήσεις: e-mails, τηλέφωνα, συναντήσεις...
Ευτυχώς που έχει μέχρι τώρα χρειαστεί ελάχιστες φορές!

Σε περιπτώσεις βέβαια που κάποιος έχει την καταφανή διάθεση να δράσει καταστροφικά για τα Forums, υβρίζοντας, χλευάζοντας, γελοιοποιώντας (ίσως και επειδή δεν κατάλαβε αρχικά σε τι χώρο έχει κάνει εγγραφή), πιστεύω πως κάθε σώφρων άνθρωπως που ενδιαφέρεται για τα Forums θα έδινε "άφεση αμαρτιών" ακόμη και τις "ευλογίες" του στον Δύσμοιρο Διαχειριστή που έρχεται αντιμέτωπος με μία τέτοια λαίλαπα, "να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει". Και υπάρχουν και κάποιες τέτοιες, γνωστές, περιπτώσεις που περιδιαβαίνουν τον ελληνικό κυβερνοχώρο απλά ψάχνοντας πότε θα ανοίξει κάποιο καινούργιο "στέκι" για να κάνουν τον χαβαλέ τους ή τον ψηφιακό τους τραμπουκισμό!

Πίστεψέ με, το έργο ενός Διαχειριστή Ομάδων Συζήτησης δεν είναι καθόλου εύκολο και ένα από τα πράγματα που θα ήταν ασυμβίβαστα με αυτό είναι να υιοθετούσε τον Ρόλο του Αδέκαστου Κριτή των άλλων. Ποιος είναι "άσφαλτος" εξάλλου;

Το ζήτημα όμως είναι πάντα για τον καθένα καθαρά ατομικό: εάν επιθυμείς να συμμετάσχεις σε Συζητήσεις σχετικά με το Εσωτερικό, το Υπερβατικό, το Μεταφυσικό και το Παράξενο/Ανεξήγητο/Μυστηριώδες και να είσαι δημιουργικός σχετικά με αυτές, τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τους άλλους νομίζω πως δεν θα βρεις καλύτερο χώρο από αυτόν που βρισκόμαστε! Η προϋπόθεση είναι να θέλεις το παραπάνω...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

ANTONIOS1997Μέλος
18/03/2003, 09:55:06
ΗΛΙΕ

Τελικά είσαι καλός κωμικός και σε είχα παρεξήγησει. Κάτι σε καραγκιόζη, Χατζηαβάτη ή μήπως Μορφονιό;;;;; Μπα τι λέω μορφονιός, μην προσβάλουμε και τις φιγούρες........
Τι έγινε με το μαγαζάκι σου;;;; Σώθηκε από τους εβραιοχριστιανούς;;;;; Μήπως πουλά τενεκέδες σαν και σένα;;;; Είναι λογικό να μη πάει καλά, οι τενεκέδες δεν έχουν πέραση πια, για αυτό και εδώ στο Εσωτέρικα όταν εμφανίζεσαι, κάνεις τόσο κρότο.........μεταλλικό και κούφιο.........
Και ενώ σε έγραψα εκεί που δεν πιάνει μελάνι γιατί ούτε και για εκεί αξίζεις εσύ συνεχίζεις να αναφέρεις το «όνομα» μου και να προκαλείς και μάλιστα στη θηλυκή και υποκοριστική μορφή του.......Μήπως θέλεις να μας τονίσεις ότι είσαι βαρβάτος άνδρας;;;;;; Γιατί;; Μήπως το αμφισβήτησαν πολλές;;;;;;
Ο Φώτιος κάνει πάλι το ίδιο λάθος. Συζητά με ανύπαρκτους. Λοιπόν ξέρεις κάτι, δεν θα σου δώσω την ευχαρίστηση να υπάρξεις. Δεν θα ξαναασχοληθώ με σένα και το μίσος σου. Εάν είσαι ο Serpent pan απλά ξεφτιλίσθηκες.
Χωρίς εμένα δεν έχεις λόγο ύπαρξης. Είσαι ένα ασήμαντο ανθρωπάκι. Εαν δεν αναφέρεις το «όνομα» μου δεν μπορείς να βρεις λόγο ύπαρξης. Γιατί το μόνο που έχεις και στο χαρίζω είναι το μίσος σου. Και αυτό δεν ζει χωρίς εμένα.
Αγενής και προκλητικός κανονικός τραμπούκος ήρθες από το τρίτο σου μύνημα να κατηγορήσεις θεούς και δαίμονες. Μίλησες για κλίκες για οικονομικά συμφέροντα, για μάσες, για συμμορίες που λυμαίνονται το χώρο και για αποδείξεις….. έχεις υποθέσεις και μπουρδολογίες.
Τι κάνεις λοιπόν εδώ μέσα;;;;;;;; Ήρθες να παραστήσεις το ΖΟΡΡΟ;;;;;;; Το μέγα τσαμπουκά που όλοι πρέπει να φοβούνται;;;;; Ή η οργανωσούλα σας, σε έστειλε σε διατεταγμένη υπηρεσία;;;;; Για σου κατασκοπούλη!!!!!!!
Ηλιε, Σερπεντπαν, ή όποιος άλλος από την οργανωσούλα (εγώ δεν σου αλλάζω τα ονόματα γιατί είμαι ΑΝΔΡΑΣ), σου ανακοινώνω ότι δεν πρόκειται να συνδιαλεχθώ μαζί σου ξανά σε οποιοδήποτε χώρο και με οποιοδήποτε τρόπο. Έτσι παύεις να υπάρχεις και στο χώρο της φαντασίας γιατί έτσι και αλλιώς εκεί μόνο ζούσες.........

ANTONIOS1997

Edited by - ANTONIOS1997 on 18/03/2003 09:56:41

18/03/2003, 13:35:44
ΦΙΛΕ ADMIN ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Leonardo

18/03/2003, 15:22:41
Μα φυσικά και υπάρχει λόγος να απαντήσετε Skies tou Fegariou.

- Γιατί εσείς γράψατε το μήνυμα και σας απεύθυνα μία ερώτηση σχετικά με αυτό, άρα προφανώς θα ήθελα να απαντήσετε (αλλιώς δεν θα την είχα κάνει...)

- Γιατί το Θέμα δεν έχει κλειδώσει ακόμη, είναι ανοικτό για απαντήσεις, εξάλλου γι'αυτό μπορέσατε και γράψατε ήδη το προηγούμενο μήνυμα.

Είναι πολύ θετικό που συμφωνείτε με τα λεγόμενά μου αλλά θα ήταν καλό και να απαντήσετε γιατί είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να μένουν "σκιές" στις καταστάσεις όταν μπορούν να φωτιστούν...

Αγαπητέ ANTONIOS1997, τέτοιες αντεγκλήσεις πρέπει, πάση θυσία, να αποφευχθούν! Δεν είναι σωστό, κατά την γνώμη μου, όταν γίνεται κάποια προσπάθεια εξομάλυνσης καταστάσεων που έχουν ξεφύγει από τα πλαίσια της ευγένειας, να ρίχνουμε και άλλο λάδι στην φωτιά...

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

18/03/2003, 15:41:44
ΦΙΛΕ ADMIN ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΣΥΜΟΣ,ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΠΩΣ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΤΟΠΙΚ,ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΑΣΗ,ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑΣ ΑΝΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ.ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΩΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΧΝΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ.ΕΝΑ ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣΤΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΩΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ.

ΟΜΩΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.

ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ

ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Leonardo

18/03/2003, 16:10:18
Εντάξει Skies tou Fegariou, ευχαριστώ για την απάντηση!

Συμφωνώ, το φαινόμενο αυτό υπάρχει, αλλά είναι, κατά κάποιον τρόπο αναμενόμενο, για πολλούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς...

- Η επισκεψιμότητα του site, και κατ'επέκταση των Forums, συνεχίζει και ανέρχεται μέρα με τη μέρα (σε αυτήν την φάση το ESOTERICA.gr έχει γύρω στους 60.000 επισκέπτες μηνιαίως). Διαβάστε περισσότερα σχετικά, στο Θέμα: Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ESOTERICA

- Οι άνθρωποι δεν είναι φυσικά τέλειοι και ούτε μπορούμε εμείς (οι ατελείς) να απαιτήσουμε κάτι τέτοιο. Με την ίδια νοοτροπία που έχει συνηθίσει κάποιος να λειτουργεί στην καθημερινή του ζωή θα λειτουργεί και στις Δικτυακές Συζητήσεις μας, αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει ποιότητα και δημιουργικότητα μέσα στις Συζητήσεις και από τη στιγμή που υπάρχουν σαφή σημεία βελτίωσης της συμμετοχής πολλών από τα Μέλη μας σε αυτές αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Αυτός και είναι ένας από τους σκοπούς του ESOTERICA.gr: η συμβολή στην αναβάθμιση της Συνδιαλλαγής για τα Εσωτερικά θέματα στον ελληνικό χώρο.

Είπα βέβαια πως το φαινόμενο είναι αναμενόμενο, κατανοητό ακόμη, δεν είναι όμως αποδεκτό...

Είναι στο δικό μας χέρι λοιπόν να το ελαχιστοποιήσουμε και αυτό θα γίνει μόνο με τη δική μας θετική και δημιουργική παρέμβαση στα σημεία που εμφανίζεται με σκοπό την βοήθεια σε εκείνους που απλά δεν γνωρίζουν ακόμη ποιοι είναι ακριβώς οι καλύτεροι τρόποι για να Συζητούν αποκομίζοντας πράγματα και όχι μόνον ακούγοντας τον εαυτό τους (δεν το γνωρίζουν αλλά είμαι σίγουος ότι αρκετοί θα το ασπαστούν όταν το δουν να λειτουργεί...).

Η παρέμβασή μας όμως πρέπει να κατασιγάζει τις εξάρσεις και όχι να τις επαναπυροδοτεί. Πρέπει να κάνουμε τον Ουσιαστικό Διάλογο να λάμψει μέσα σε αυτόν τον χώρο. Αυτό απαιτεί από μέρους μας ικανότητα Διάκρισης, Σωφροσύνη και φυσικά Θάρρος!

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"