ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/08/2013, 21:55:27
quote:

quote:

Ο χρησμός είναι πολύ σημαντικός για το μέλλον των ανθρώπων σαν μονάδα ή σαν σύνολο.

Δηλαδή αν ο Απόλλων μου αποκαλύψει πως θα κερδίσω στην επόμενη κλήρωση του τζόκερ, δεν είναι αυτό μια αποκάλυψη;

Τα δικα σου εσυ ...
Αδυνατεις να το κατανοησεις
οπως σου εγραψα και παραπανω
δεν γουσταρω συζητηση μαζι σου
Εχει "σφηνωσει η τυροτιτα"
τελος παντως καλη αναζητηση
"Χρηστιανε ερευνητη".

Ένας από τους λόγους για τον οποίο δεν γουστάρεις την λέξη "αποκάλυψη" είναι γιατί βρίσκεται στην Γραφή - Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Ο άλλος λόγος είναι πως η λέξη αποκάλυψη έχει συνδεθεί γενικά με τις χριστιανικές προφητείες που μιλούν για καταστροφή του κόσμου.

Δεν σου αρέσει δηλαδή η καταστροφή του κόσμου και η Γραφή, γι' αυτό και ως επακόλουθο μισείς την αποκάλυψη.

Dr_DenisΝέο Μέλος
04/08/2013, 15:36:17
Ας αφήσουμε για λίγο την Σάτιρα του Λουκιανού και ας δούμε τον Κέλσο και τον Πορφύριο που δεν "σατιρίζουν" αλλά αναλύουν το έργο του Ιησού.

Ξέρεις γιατί ένας χριστιανός δεν μπορεί να είναι ερευνητής;;;

Γιατί ΔΕΝ μπορεί να αναθεωρήσει, δέχεται τα πάντα χωρίς έρευνα και αβίαστα... ότι του πασάρει η θρησκεία του... σαν πρόβατο.

Και εδώ βρίσκεται το θαύμα!!! Ο χριστιανισμός μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί, να αναστήσει νεκρούς και να κάνει τους ανθρώπους πρόβατα!!!

Όσο για την αποκάλυψη έχουν υπερισχύσει 2 θεωρίες... του Χριστιανισμού και του Hollywood. Διότι και οι δύο μιλάνε για την υπέρτατη καταστροφολογία!!! Είναι πιασάρικες και προκαλούν δέος, είχαν καλό τμήμα Marketing!!!

04/08/2013, 18:09:28
quote:

Ας αφήσουμε για λίγο την Σάτιρα του Λουκιανού και ας δούμε τον Κέλσο και τον Πορφύριο που δεν "σατιρίζουν" αλλά αναλύουν το έργο του Ιησού.

Ξέρεις γιατί ένας χριστιανός δεν μπορεί να είναι ερευνητής;;;

Γιατί ΔΕΝ μπορεί να αναθεωρήσει, δέχεται τα πάντα χωρίς έρευνα και αβίαστα... ότι του πασάρει η θρησκεία του... σαν πρόβατο.

Και εδώ βρίσκεται το θαύμα!!! Ο χριστιανισμός μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί, να αναστήσει νεκρούς και να κάνει τους ανθρώπους πρόβατα!!!

Όσο για την αποκάλυψη έχουν υπερισχύσει 2 θεωρίες... του Χριστιανισμού και του Hollywood. Διότι και οι δύο μιλάνε για την υπέρτατη καταστροφολογία!!! Είναι πιασάρικες και προκαλούν δέος, είχαν καλό τμήμα Marketing!!!

Όχι, το θέμα είναι η Σάτυρα του Λουκιανού ενάντια στην Αρχαία Θρησκεία(που τάχα αγαπούνε οι νεοέλληνες) και δεν μπορεί να την αποφυγεί κανείς.

Παρένθεση μια και το ανέφερες. Θέλω να μάθω πως κατέληξες στο συμπέρασμα πως οι Χριστιανοί δέχονται τα πάντα χωρίς έρευνα.

Dr_DenisΝέο Μέλος
04/08/2013, 19:47:31
Για απάντα μου... Τι είναι αλήθεια;

04/08/2013, 19:53:23
quote:

Για απάντα μου... Τι είναι αλήθεια;

Το αντίθετο του ψεύδους.

Dr_DenisΝέο Μέλος
04/08/2013, 20:04:04
Το έριξες στην "τρέλα";;;

Για να στα κάνω ποιό απλά ώστε να καταλάβεις.
Δεν ρώτησα γραμματικά ποιό είναι το αντίθετο της αλήθειας. Αλλά τον Χριστιανικό όρο της Αλήθειας...

04/08/2013, 20:26:20
quote:

Το έριξες στην "τρέλα";;;

Για να στα κάνω ποιό απλά ώστε να καταλάβεις.
Δεν ρώτησα γραμματικά ποιό είναι το αντίθετο της αλήθειας. Αλλά τον Χριστιανικό όρο της Αλήθειας...

Γιατί με ρωτάς και πως σχετίζεται με το θέμα;

Dr_DenisΝέο Μέλος
04/08/2013, 20:36:01
quote:

Θέλω να μάθω πως κατέληξες στο συμπέρασμα πως οι Χριστιανοί δέχονται τα πάντα χωρίς έρευνα.

Η κάθε θρησκεία "πουλάει" την μοναδικότητα της αλήθειας.

Εφόσον υποστηρίζεις μια θρησκεία σημαίνει ότι την έχεις διερευνήσει, την έχεις διαβάσει, την έχεις αναλύσει και έχει καταλήξει ότι σε αντιπροσωπεύει. Σωστά;;;

Ποιός είναι ο ορισμός της αλήθειας για τον Χριστιανισμό ?

04/08/2013, 20:50:08
quote:

quote:

Θέλω να μάθω πως κατέληξες στο συμπέρασμα πως οι Χριστιανοί δέχονται τα πάντα χωρίς έρευνα.

Η κάθε θρησκεία "πουλάει" την μοναδικότητα της αλήθειας.

Εφόσον υποστηρίζεις μια θρησκεία σημαίνει ότι την έχεις διερευνήσει, την έχεις διαβάσει, την έχεις αναλύσει και έχει καταλήξει ότι σε αντιπροσωπεύει. Σωστά;;;

Ποιός είναι ο ορισμός της αλήθειας για τον Χριστιανισμό ?

Γιατί ρωτάς αφού γνωρίζεις την απάντηση;

Αυτή δε είναι η αιώνιος ζωή, το να γνωρίζωσι σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και τον οποίον απέστειλας Ιησούν Χριστόν.

Εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή. Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού.

Dr_DenisΝέο Μέλος
04/08/2013, 21:13:49
Και πως το αντιλαμβάνεσαι? Γίνε Χριστιανός γιατί αυτή είναι η αλήθεια επειδή στο λέω εγώ ο Ιησούς?

ArelaΜέλος
28/12/2005, 01:35:27
Παλατιανέ, θα διαφωνήσω. Υπάρχουν άνθρωποι που όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, ΔΕΝ έχουν έμφυτη ΑΝΑΙΤΙΑ και απρόκλητη κακία, έστω μικρού βεληνεκούς σαν αυτή της τρικλοποδιάς που παραδειγματικά αναφέρεις. Σε όλους μας μπορεί να γεννάται ή να ελοχεύει αρνητικό συναίσθημα, αλλά νομίζω πως στους περισσότερους προκύπτει μετά από ισχυρό ερέθισμα, κάτι δηλαδή το προκάλεσε και δεν προβαίνουν όλοι σε πράξεις κακίας χωρίς λόγο και έτσι για την πλάκα.

Οι μικροκακίες που εκδηλώνονται στα παιδικά τα χρόνια, όπως η "χαρά" στις τρικλοποδιές, ή η ακόμα πιο ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ για μένα "χαρά" (που μ'εξοργίζει πραγματικά) του να βασανίζουν ένα αθώο ζωντανό (σκυλί, γατί, ο,τιδήποτε) που δεν τους φταίει σε τίποτα, νομίζω πως είναι και θέμα αγωγής και εκεί φταίνε πρώτιστα οι γονείς που δεν βρίσκουν το χρόνο, ή τη διάθεση ή απλά δεν έχουν τις ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ να μεταδώσουν στα παιδιά σωστά κάποιες αξίες και ηθικούς κώδικες που ΠΡΕΠΕΙ να'ναι αξιώματα, θέσφατα και δεδομένα για όλους, όπως το σεβασμό και την αγάπη σε ανθρώπους αλλά και σε κάθε μορφή ζωής.

Β+

.

28/12/2005, 17:11:09
Φίλτατη Arela, καλησπέρα!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που το ακούω αυτό από μια δεινή συνομιλήτρια με εμπεριστατωμένο λόγο, στηριζόμενο πάντα σε επιχειρήματα.
Να 'σαι καλά!
Για αυτό και θα ήθελα και τώρα να επεκταθούμε σε κάποια πράγματα τα οποία είπες

quote:
Δεν ξέρω αν ανάγεται όλο το πολυσύνθετο ψυχονοητικό μας πλέγμα σε κληρονομικούς παράγοντες, ξέρω πως με κάποια πράγματα γεννιόμαστε, άσχετα αν το τελικό σμίλεμα του χαρακτήρα μας, προσδιορίζεται καταλυτικότατα ΚΑΙ από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε και ζούμε, αλλά και από τα βιώματά μας.

Το πιστεύω κι εγώ αυτό, φίλη μου!
Νομίζω πως τα βιώματα που έχουμε χαράζουν τον δρόμο τον οποίο βαδίζουμε στην ζωή μας.
Με άλλα λόγια τον διαμορφώνουν.
Πιστεύω παράλληλα πως έχουμε κάποιες έμφυτες τάσεις από παιδιά τις οποίες αν τις καλλιεργήσουμε μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα ως ενήλικες.
Θέλω να πώ πως 2 αδέρφια (όπως καλή ώρα τα παιδιά σου) ενδέχεται να ζούν στο ίδιο περιβάλλον, να μεγαλώνουν με τις ίδιες αρχές κι αξίες κι όμως να έχουν κάποιες διαφορετικές μεταξύ τους τάσεις.
Το ένα πχ μπορεί να έχει εκπληκτικό ταλέντο στη ζωγραφική ενώ το άλλο στη μουσική.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, ναι!
Υπάρχουν έμφυτες τάσεις κι ικανότητες.
Να αποσαφηνίσω όμως πως δεν πιστεύω οτι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές οι οποίες κληροδοτούνται από τον γονιό στο παιδί (όπως πχ η τάση για δολοφονία, βιασμό κτλ).
Αυτό το είχα αναφέρει και παλιότερα και συνεχίζω να το πιστεύω.
Για να καταφύγεις σε τέτοιες πράξεις χρειάζεται μια νοητική διεργασία (συνειδητή ή μή) που είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντως πλήν όμως της κληρονομικότητας.
Και για να δικαιολογήσω αυτό που αναφέρω, θέτω ένα πολύ απλό συλλογισμό μου που είναι στιγμιαίος μάλιστα.
Αν δεχθούμε την Χριστιανική αντίληψη του κόσμου κτλ, αφού όλοι προερχόμαστε από τον Κάϊν γιατί δε γίναμε δολοφόνοι?
Και γιατί ο Κάϊν ήταν δολοφόνος αφού οι γονείς του δεν ήταν?

quote:
Θα δώσω ένα παράδειγμα με προσωπικό μου "χαρακτηριστικό", που θεωρώ ελάττωμα. Χάνω τον έλεγχο και την ψυχραιμία μου πολύ εύκολα όταν νιώσω να κατηγορούμαι άδικα ή να αδικούμαι. Συχνά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνω και το δίκιο μου. Εσύ μπορεί κάλλιστα να αντιμετωπίσεις παρόμοια κατάσταση πιο "ελεγχόμενα" και με νηφαλιότητα. (το πιθανότερο χεχ). Αυτό δεν είναι κάτι που καθορίστηκε/προσδιορίστηκε απο΄το περιβάλλον και τα΄βιώματα νομίζω πως παίζουν αμελητέο ρόλο, και μάλλον (αν είναι έντονα) μπορεί να το εντείνουν σαν ελάττωμα, να το καταστείλουν, αδύνατον. Η καταστολή εδώ προϋποθέτει α/ την αναγνώριση του χαρακτηριστικού αυτού ως "ελάττωμα", β/ την απόφαση να το καταστείλλεις ή και εξαλείψεις ακόμα και γ/ τις εσωτερικές διεργασίες, (κι επιγνώσεις) που θα σε οδηγήσουν στη λογική να κάνεις πράξη αυτή την απόφαση, κάνοντας "άσκηση" αυτοελέγχου.

Όσον αφορά αυτό, αγαπητή μου, συμφωνώ απόλυτα πως η αντιμετώπιση κι ο χειρισμός κάποιας κατάστασης είναι θέμα χαρακτήρα.
Νομίζω πως ο τρόπος που θα χειριστούμε μια κατάσταση σαφώς και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά πρέπει να κατανοήσουμε οτι είναι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα του.
Λέγοντας αυτό εννοώ πως μπορεί εγώ μεν να λειτουργώ πιο ήπια και νηφάλια επειδή αυτό φαίνεται σε μένα ορθό αλλά δε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που έχει ένα πιο εκρηκτικό ξέσπασμα.
Είναι θέμα χαρακτήρα και νομίζω πως όσο μεγαλώνει κάποιος ο χαρακτήρας του αλλάζει πολύ πιο δύσκολα.
Γίνεται μέν αλλά θέλει πολύ μεγάλη και συνειδητή προσπάθεια.

In anticipation of my resurrection...

ArelaΜέλος
31/12/2005, 12:37:45
Φίλε Dying Incubus

quote:
Θέλω να πώ πως 2 αδέρφια (όπως καλή ώρα τα παιδιά σου) ενδέχεται να ζούν στο ίδιο περιβάλλον, να μεγαλώνουν με τις ίδιες αρχές κι αξίες κι όμως να έχουν κάποιες διαφορετικές μεταξύ τους τάσεις.
Το ένα πχ μπορεί να έχει εκπληκτικό ταλέντο στη ζωγραφική ενώ το άλλο στη μουσική.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, ναι!
Υπάρχουν έμφυτες τάσεις κι ικανότητες.

Mέσα στις "έμφυτες τάσεις" που πολύ σωστά τοποθέτησες, φρονώ πως περιλαμβάνονται κι άλλα, πέραν των ταλάντων. 'Οπως τρόπος αντίδρασης σε συγκεκριμένες καταστάσεις, (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη στάση ζωής, θερμοκεφαλιά ή νηφαλιότητα, ευμετάβλητο ή σταθερό του χαρακτήρα, πανικός ή ψυχραιμία σε κρίσεις κλπ) ακόμα ακόμα και ερωτικοσεξουαλικός προσανατολισμός που πρωτοεκδηλώνεται σε λανθάνουσα μορφή στα παιδικά χρόνια του Δημοτικού. Π.χ. αν ο γιος μου στην Α' ή Β' "πρωτοσκυρτούσε" για αγοράκι αντί για κοριτσάκι, α/ δε θα'ταν αποτέλεσμα κάποιων συγκεκριμένων βιωμάτων δεδομένου ότι μεγάλωνε σε ήρεμο και σταθερό περιβάλλον β/ θα ήταν πρωτογενές και μάλλον ενστικτώδες ή "έμφυτο" αυτό, διότι στις ηλικίες των 7-8-9 δεν προτάσσει το παιδί το "ηθικό πρέπει" βάσει οποιωνδήποτε καταβολών και γ/ δε θα μπορούσα να κάνω κατ'ουσίαν τίποτα για να το αλλάξω αυτό στον πυρήνα του.

quote:
Να αποσαφηνίσω όμως πως δεν πιστεύω οτι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές οι οποίες κληροδοτούνται από τον γονιό στο παιδί (όπως πχ η τάση για δολοφονία, βιασμό κτλ).
Αυτό το είχα αναφέρει και παλιότερα και συνεχίζω να το πιστεύω.

Να αποσαφηνίσω κι εγώ πως όταν μιλώ για ψυχικό DNA α/δεν στέκομαι μόνο στα γονιδιακά κληροδοτήματα, τουλάχιστον άμεσα απ'το γονιό. 'Αλλωστε ούτε η φυσιολογία του σώματος εγκλωβίζεται στα γονεϊκά. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα δεις κατάξανθο-γαλανό παιδί από μελαχροινούς γονείς ή πανύψηλο από δύο μέτριους ή και κοντούς γονείς. Αν μπορούσαμε βέβαια να συνυπολογίσουμε τη σύνθεση των γονιδιακών μορφωμάτων που πάνε ακόμα και 7 γενιές πίσω, ίσως να βρίσκαμε κάποιο στίγμα μέσα απ'το γενεαλογικό δέντρο. Αλλά κατά βάση δεν πιστεύω πως η φυσιολογία μας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη γονιδιακή μόρφωση που παίρνουμε απ'τους γονείς (είμαι ξανθή γαλανή από μελαχροινούς γονείς χεχ) πόσο μάλλον τα εκ γενετής χαρακτηριστικά του ψυχισμού μας. β/ Επίσης, θα επαναλάβω αυτό που είπα στο προηγούμενο ποστ μου, ότι δηλαδή δεν μπορώ να τοποθετηθώ απόλυτα και με βεβαιότητα, γιατί δεν ξέρω αν ΟΛΟ το εκ γενετής ψυχονοητικό μας πλέγμα μπορεί να αναχθεί σε κληρονομιικούς παράγοντες. (Σίγουρα πιστεύω όμως, πως ένα μέρος του, μπορεί να αναχθεί εκεί)

'Ομως φίλε μου, πέρα απ'τα παραπάνω, περιπτώσεις όπως αυτή του Ρώσου χθες που σκότωσε τους 2 αστυνομικούς για ν'αποδράσει, (αντί π.χ. να τους ακινητοποιήσει τραυματίζοντάς τους μόνο, ώστε να διαφύγει), ή το γεγονός ότι σκότωσε την δύσμοιρη γυναίκα στην Κέρκυρα "για να νιώσει τη μυρωδιά του θανάτου και το πώς είναι να σκοτώνει" δεν σε προδιαθέτει να σκεφτείς ότι πρόκειται για έναν "εκ γενετής" φονιά που εν προκειμένω δείχνει να ηδονίζεται όταν δολοφονεί συνάνθρωπο? Το αν είναι κληρονομικός παράγοντας που τον έκανε έτσι, αν ο πατέρας, ή η μάνα ή κάποιος προπάππος του είχε τα ίδια φονικά ένστικτα, είναι δευτερευούσης σημασίας. Αυτό που προέχει σαν ερώτημα στη σκέψη εδώ, είναι το αν γεννήθηκε μ'αυτά τα φονικά ένστικτα εντυπωμένα μέσα του ή αν "έγινε έτσι" στην πορεία. Τείνω στην πρώτη εκδοχή, γιατί πολλοί ή όλοι μπορεί να είμαστε δυνητικά "δολοφόνοι" σε καταστάσεις βρασμού ψυχής και πλήρους απώλειας ελέγχου, αλλά πιστεύω πως είναι σαφώς πολύ λιγότεροι αυτοί που θέλουν συνειδητά, εσκκεμένα και νηφάλια (?) να σκοτώνουν για να... "νιώσουν την ευχαρίστηση". Αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στην ψυχολογία τους, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι μόνο αποτέλεσμα των όποιων βιωμάτων σε δύσκολα ή και βάναυσα παιδιά χρόνια. Πολλοί μεγαλώνουν σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αλλά αυτό δεν τους ωθεί να σκοτώνουν για την "ηδονή" και μόνο. Τέτοια φονική τάση δεν μπορώ να την αναγάγω δε, ούτε στο "ζωώδες ένστικτο", γιατί αν το'κανα θα πρόσβαλα και τα ζώα μια που κι αυτά στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν σκοτώνουν για την ηδονή του φόνου. Το επιτάσσει η φύση τους για λόγους επιβίωσης και μόνο.

Αυτά για την ώρα.
Ελπίζω να'γινα κατανοητή στις διατυπώσεις μου, γιατί γράφω βιαστικά εν μέσω ψιλοπανικού εδώ με τις προετοιμασίες για τη γιορτή μου. Θέλησα όμως να γράψω πριν κλείσω τους διαδικτυακούς μου διαύλους για κάμποσες μέρες, γιατί δεν ήθελα να εκκρεμεί κι αυτός ο διάλογος. Θα επανακάμψω δρυμύτερη σε λίγες μέρες. Ως τότε, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.

Βίκυ

Edited by - Arela on 31/12/2005 12:55:41

Edited by - Arela on 31/12/2005 12:58:42

Edited by - Arela on 31/12/2005 13:00:49

31/12/2005, 16:25:30
Καλή μου φίλη Arela, κι εγώ δεν έχω πολύ χρόνο στην διάθεση μου οπότε θα σου απαντήσω εν συντομία κι αν δεν καταλάβεις κάποια από τις θέσεις μου θα ήθελα να μου το επισημάνεις.

Νομίζω αγαπητή μου πως ο λανθάνων ερωτικός προσανατολισμός ίσως να εμφανίζεται σε κάποια άτομα εκ γεννετής.
Ίσως όμως το παιδί αυτό να έχει επηρρεαστεί ψυχολογικά με έναν υποσυνείδητο τρόπο που πολλές φορές οι γονείς δε μπορούν να κατανοήσουν συνειδητά ή δε μπορούν να ξέρουν τις διάφορες επιρροές επάνω στο παιδί.
Είμαι επιφυλακτικός σε αυτό το θέμα επειδή δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα για να πάρω μια σαφή θέση οπότε θα μείνω εδώ.
Όσον αφορά το Ρώσο που ανέφερες και τον χαρακτήρισες ως έναν εκ γεννετής δολοφόνο, επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
Αν ήταν ένας εκ γεννετής δολοφόνος γιατί να μην είχε εκδηλώσει τις δολοφονικές του τάσεις από τα παιδικά ή πρώϊμα εφηβικά του χρόνια?
Δε νομίζω πως κάποιος γεννιέται δολοφόνος.
Πιστεύω πως αυτό που καθορίζει αυτή την τάση ενός ανθρώπου είναι το περιβάλλον όπου μεγάλωσε, οι επιρροές που δέχθηκε κι οι συνθήκες που τον επηρρέασαν στην παιδική του ηλικία.
Φίλη μου, αν θέλεις κάποια περαιτέρω ανάλυση επ' αυτού, εδώ είμαστε!
Πρός το παρόν, καλή χρονιά σε όλους μας και να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε!

ArelaΜέλος
31/12/2005, 18:30:08
Φίλε Dying Incubus
quote:
Νομίζω αγαπητή μου πως ο λανθάνων ερωτικός προσανατολισμός ίσως να εμφανίζεται σε κάποια άτομα εκ γεννετής.
Ίσως όμως το παιδί αυτό να έχει επηρρεαστεί ψυχολογικά με έναν υποσυνείδητο τρόπο που πολλές φορές οι γονείς δε μπορούν να κατανοήσουν συνειδητά ή δε μπορούν να ξέρουν τις διάφορες επιρροές επάνω στο παιδί.

Δε μίλησα για κάποιο παιδί συγκεκριμένα. Για το γιο μου είπα ΑΝ του προέκυπτε (φτύνω τον κόρφο μου χεχ, δεν του προέκυψε). Απλά έδωσα ένα παράδειγμα, για να καταδείξω ότι κάποια πράγματα, και δη στην ερωτοκοσεξουαλική κατεύθυνση ενός ατόμου, μπορεί κάλλιστα να είναι "προκαθορισμένα" στον ψυχικό κώδικα.

quote:
Όσον αφορά το Ρώσο που ανέφερες και τον χαρακτήρισες ως έναν εκ γεννετής δολοφόνο, επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
Αν ήταν ένας εκ γεννετής δολοφόνος γιατί να μην είχε εκδηλώσει τις δολοφονικές του τάσεις από τα παιδικά ή πρώϊμα εφηβικά του χρόνια?

Το θέμα είναι ότι δε γνωρίζουμε τι ακριβώς είχε εκδηλώσει παιδιόθεν. Γι'αυτό κι εγώ έκρινα εκ των δεδομένων που εκδήλωσε στην Κέρκυρα και τώρα στην Κατάρα. Σίγουρα η φονική τάση δεν του γεννήθηκε στιγμιαία. Με τη γυναίκα δεν ήταν εν βρασμώ ψυχής, δεν τον γνώριζε ούτε τον είχε πειράξει καν. Είναι σαφές πως αν δεν το'χει κάνει πράξη νωρίτερα (το φόνο), σίγουρα ήταν κάτι που το "δούλευε" μέσα του για πολύ καιρό.

quote:
Πιστεύω πως αυτό που καθορίζει αυτή την τάση ενός ανθρώπου είναι το περιβάλλον όπου μεγάλωσε, οι επιρροές που δέχθηκε κι οι συνθήκες που τον επηρρέασαν στην παιδική του ηλικία.

'Ηδη εν μέρει το κάλυψα αυτό πιο πάνω, αλλά μάλλον είσαι βιαστικός και δε με πρόσεξες. χιχ.
Βάλε (ως υπόθεση εργασίας) δυο ανθρώπους με τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ επιρροές στα παιδικά χρόνια. Αυτόν (τον Ρώσο) κι εσένα ή άλλον που γνωρίζεις καλά πως με την τωρινή του εξέλιξη δε θα έφτανε ΠΟΤΕ σε τέτοιες λογικές. Πιστεύεις ότι θα εξελίσσονταν κι οι δυο με το ίδιο ψυχικό χαρακτηριστικό που αναγάγει το "φονικό" ένστικτο σε νέες διαστάσεις?

Θα συνεχίσουμε ...του χρόνου αυτόν τον διάλογο γιατί αυτή τη φορά είναι βέβαιο πως δε θα επανακάμψω για λίγες μέρες.

Καλά να μας γυρίσει ο χρόνος

01/01/2006, 16:17:30
Καλησπέρα κι εδώ και καλή χρονιά!
Φίλη μου Arela, όντως εχθές δεν διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή το μήνυμα κι απάντησα κάπως βιαστικά, έχεις απόλυτο δίκιο για αυτό.
Στο τελευταίο σου post δεν έχω να πώ κάτι διαφορετικό στα όσα είπες καθώς με κάλυψες, αφού συμφωνούμε στο συγκεκριμένο θέμα.
Οπότε θα απαντήσω στο ερώτημα που μου έθεσες.

quote:
Βάλε (ως υπόθεση εργασίας) δυο ανθρώπους με τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ επιρροές στα παιδικά χρόνια. Αυτόν (τον Ρώσο) κι εσένα ή άλλον που γνωρίζεις καλά πως με την τωρινή του εξέλιξη δε θα έφτανε ΠΟΤΕ σε τέτοιες λογικές. Πιστεύεις ότι θα εξελίσσονταν κι οι δυο με το ίδιο ψυχικό χαρακτηριστικό που αναγάγει το "φονικό" ένστικτο σε νέες διαστάσεις?

Πιστεύω πως αν ήταν 2 άτομα, ένα για το οποίο θα ήμουν απολύτως σίγουρος (υποθετικά, γιατί για κανένα δε γνωρίζεις κάτι με απόλυτη βεβαιότητα ) κι ο Ρώσος τα οποία θα είχαν μεγαλώσει στο ίδιο περιβάλλον, με τις ίδιες αρχές δεν θα έφταναν στον φόνο.
Αυτό το λέω με κάποια επιφύλαξη αλλά νομίζω πως δεν θα είχαμε το κρούσμα που είχαμε με το περιστατικό που ανέφερες.
Φυσικά αυτά τα 2 άτομα θα είχαν αναπτύξει το καθένα ξεχωριστά τον δικό του χαρακτήρα και θα είχε τον δικό του τρόπο σκέψης αλλά δε νομίζω πως θα έφτανε στον φόνο κανείς τους...

11/01/2006, 21:33:32
Πιστευω πως δυο παράγοντες παιζουν ρολο..Τα γονίδια και το περιβάλλον στο οποιο ζει..Σαφώς καθε άνθρωπος γέννιεται με διαφορετικά ψυχικά χαρακτηριστικα, αλλα η προσωπικότητα του χτίζεται μέρα με τη μέρα..<<Γηρασκω δε,αει διδασκομενος>> που θα έλεγαν και οι αρχαιοι ημων πρόγονοι!

3226

Monad1Νέο Μέλος
14/01/2006, 01:15:01
Τα σέβη μου στον γνωστό μας "κλέφτη", που μιλάει μέσα από την φωνή αυτής της Μέγιστης ψυχής που λέγεται Ηράκλειτος. Αυτής της φωνής που βέβαια είναι όπως είπε ο ίδιος ο Ηράκλειτος,ο συμπαντικός κ κοινός λόγος. Α ρε "κλέφτη"...Τίποτα δεν ανήκει σε εμάς όπως είπες..Τα σέβη μας στον Εφέσιο λοιπόν..δεν συμφωνείς;;;
14/01/2006, 22:37:31
Συγνώμη φίλε μου που δεν κατάλαβα,σε 'μενα αναφερεται το "κλέφτης"΄?
Δεν διαβαζω πολυ, και ειληκρινα δεν ξέρω ποιος το είπε(Γηρασκω δε, αει διδασκόμενος)..Απλα ήξερα οτι το ειπε καποιος αρχαιος..Αυτα που ειπα πάντως πριν δεν τα διαβασα πουθενα..Την αποψη μου εξεφρασα..Και δεν είπα οτι τιπατα δεν ανήκει σε 'μας..
Φιλικά..
Monad1Νέο Μέλος
15/01/2006, 00:17:09
Όχι φίλε μου..δεν αναφέρεται σε σένα το "κλέφτης"΄, αλλά στον γνωστό μας φίλο με το nickname "Thief #"...

Nα πώ κ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον "kost" που με τις απαντήσεις του δίνει φώς σε όποιο θέμα κι'άν γράψει. Νά'σαι καλά βρε φίλε..Συνέχισε έτσι, γιατί έχουμε όλοι πολύ δρόμο μπροστά μας!